November 15, 2010

Selepas Anda Menonton Video Ini....Sila Muntah


No komen.
Aku rasa berbulu tengok video ni.
Haram tak berbaloi setia dengan mamat tu.
Muka pun buruk.
Hati pun huduh.

116 ulasan:

levi berkata...

ish3...

Eqa berkata...

dah kene bodo pun nak lagi.apelah.

anakrusanani berkata...

muka buruk hati huduh. kehkeh

Mazura berkata...

sian mak pak ppuan ni. bodohnya. buat malu ppuan je. geram betul aku

mdynani berkata...

cam harem..

Katak Hijau berkata...

hoh. org kl gak yg kna. celaka nya budak.

prmpuan bodo, mcm da xde laki len dlm dunia. aku tgk budak tu bkn hnsem pun, xde rupa kaya, kwan pun perangai cam sial. apa yg hbatnya? batang besarkah? bodo bodo bodo.

haish. -____-"

fafa berkata...

huduh kot.

fafa berkata...

huduh kot.

lyadyana berkata...

SENJATA UMAT YANG PALING LEMAH IALAH
MEMBENCI PERBUATAN YANG DI HARAMKAN ITU DI DALAM HATI.save your words and pray to avoid being into these.

shasha berkata...

Memang berbulu.. Grr Grr

amywammy berkata...

maaf. lepas korang selesai tengok video klip ni, sila tengok link ini pula. Saya bukan yang jenis suka spam, neither am I preacher, tapi korang sendiri perasan yang dunia ni makin lama makin teruk.

http://www.globalprayer2010.com/index.php

Let me quote the website,

On the day of Arafat 2010 (Nov 15 or 16) at 6pm GMT, All Muslims around the world will unite and raise their hands together in the largest mass Du’a in history; to pray to the Almighty one true God to protect the weak and suffering in Pakistan and all over the world, to bring peace to Palestine and to unite the Ummah...

Broadcast Live on the Internet and TV/Radio stations all across the world this event will mark the beginning of a new era where people from all over the world will put aside their cultural/sectarian differences for just 10 minutes as we get together to use the greatest powers we all have in common; Prayer and a direct link to Allah.
-------------------------------

I think this is a good time for all of us to do something, right?

areev19 berkata...

apekah?? waddehei iz dizzz??? bodo punya meleis

lydiarahayumahmod berkata...

Malu sangat-sangat........
Malu sebagai orang melayu & penganut Islam. Semoga mereka-mereka mendapat hidayah hendaknya.

~Cik Ati~ berkata...

serius rs nk muntah mcm haram jadah

Marhaen Kacak berkata...

rase nak lempang n sepak je bdak2 dua ekor ni.. mengalahkan beruk di utan...

tapi ni la realiti nyer budak2 skang..aku yakin bukn diorang berdua ni je mcm ni...ramai lagi... ni baru tempat terbuka, belum dalam semak lagi!


Dato' Najib Buta Sejarah

siku berkata...

klcc dgn faker.... mana satu nak pilih ahahahahah

Ayu berkata...

erkk... x emsem pownn..

jangan lah anak-anak ku jadik mcm ni..

nurul berkata...

Nauzubillahiminzalik. Mohon ALLAH jauhkan diriku dan keturunanku drp perkara2 camni. Ya ALLAH.

Bru 3 bulan jauh dari Mesia, mcm2 jadik.

Hikari berkata...

one word:


JIJIK!

AMIRA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
[AMR]ReenaRawee berkata...

vdeo nie kat fesbuk mcm da kne delete..
y share vdeo nie sume da ilang..
hahahahaaaa~~

wan nur azlan berkata...

belom tentu lagi dorg ni islam, chill la malaysian (smilling).

atikah berkata...

bangga gila laki tu kn
'aku lg hebat dr klcc'
hahahaha

Atiqah berkata...

astaghfirullahalazim..

redbean berkata...

anak nnt jaga leklok, jgn buang tepi tong sampah..

miya berkata...

astaghfirullahalazim..,, Pening!!!

miya berkata...

astaghfirullahalazim..,, Pening!!!

brat2104 berkata...

gile perasan hensem.. agaknya budak pompuan tu tgk x rupa dia dlm video tu?

Tanpa Nama berkata...

Driver tepi jalan tak rejam dorang ke? Punya ramai driver kat c2, serius, demi masa depan remaja skang dan anak kita akan datang, mari kembali ke pangkuan ajaran Islam

Luahan jijik, berbulu, memalukan sket pon tak halang dorg dari terus buat, mungkin smmgnya dorg jahil, since we all know dis is wrong, prevent urself n others. Say no to couple!

Zarrar Maria berkata...

haha..ak rase bdk2 ni 2x5 je

Sukma Venus berkata...

disgusting!!!!

CikLilyPutih berkata...

bangang budak pompuan nie..

ayunda maajis berkata...

meluat dowh..ei please get a room la bak kata omputih...

Azraie.Ruslim berkata...

driver tu ok lagi, POLIS belakang tu xbuat ape2, duduk tunjuk2 je. sigh....

Tanpa Nama berkata...

camon bro.. get a room..

anis berkata...

mmg nk trmutoh tgk..mber dia pn cam bangang..huhuhu..

PutraRocker berkata...

mulahnya melayu skrg..!

the core berkata...

aku tak paham laa dgn korang bangsa melayu yg beragama umat islam ni.korang kata budak ni memalukan bangsa dan agama kau,tp korg????mengutuk,mengumpat,menganiayai,memperburukkan org lain yg bangsa sndri???ini ke yg islam ajar korg???aku rsa tak...kalau kau tanak bangsa kau malu,agama kau malu,yg kau post video ni ...kau sendiri yg malukan bangsa kau...kalau kau tak postvideo ni,ada org tau atau tgk??ada bangsa kau malu bro???jujur aku ckp,korg ni bodoh!tau maki org tapi tk pk diri sendiri...

theblabber. berkata...

baper ringgit agaknya betina tu?

Tanpa Nama berkata...

@the core

u mad?
ada otak pkir ah,
ni pengajaran buat mak bapak,
lain kali ajar anak baik2,
kalo tak anak anda bakal jadi mcm di atas...

Tanpa Nama berkata...

tolonglah.
gua tak kesah bangsa lain, tp
ni melayu dowh.
gua tau ada yg lagi teruk, tapi ni public doh.
sangap sangat cari bilik ah

Askara berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Askara berkata...

the core~ dah ko nak kitorang buat apa, puji diorang? angkat diorang jadi PM, mohon laki tu bg ceramah tentang gejala sosial di malaysia kat tv satu? x pun suruh dia bg ceramah agama kat forum perdana, baru masyuk kan? diorang dah terang2 buat tu tgh jalan, lepas tu siap upload video lagi. kalaulah kitorang ni x ckp apa2, itu lagi teruk sbb nampak sgt kitorang dah rasa biasa dgn benda2 macam nih. bai!! bukan semuanya kat sini alim nak istigfar setiap kali tgk menda2 nih, jadi x boleh salahkan diorang kalau dioarng maki2, tapi sekurang2 kitorang x macam ko, siap marah lagi org marah diorang. Kurang2 iman pun kalau x dapat ckp dengan mulut, tunjuk kita benci pun kira boleh lah.

rozy asrawaldo berkata...

BENDA DORANG MEMANG DAH TAKDA MALU. SO BILA KITA SEBAR VIDEO NI, DORANG BARU TAHU APA ITU MALU. LEBIH2 YANG PEREMPUAN TU. NI NAK PUPUK RASA MALU LA NI. DUH

Ayu berkata...

to 'the core' =

1. kalau budak-budak ni sendiri x upload video ni kat internet.. mantot xkan dapat sumber nya kan? ke mantot yg pi rakam... huhuuh ....

2. at least ko marah-marah pun still u watch that klip video kan?

3. skang sapa yang 'bodoh'? pikir sindrik la...

Other Malaysian berkata...

haha.

aku baru balek dr camping integrasi peringkat negeri Johor, budak2 yang baik + kelas depan pon 'failed' utk buat solat berjemaah. niat tak btol, rukun tak lengkap, doa berterabur dll.

no wonder la budak2 yang langsung xtau solat tu ape + xsolat + bengap, akan buat perkara2 mcm ni.

p/s: kesian pada diri diorang ni.

MuJE berkata...

the core ni cakap cam taik la.. dahla takde konek menyorok...

Wakkauuu! berkata...

@the core, i will support u bro...






...for you to go f*ck urself..
hahaha..

ckp mcm gmpang, ntah2 ni video ko.. sbb tu ko melenting sgt.. hahahaha

imperfection berkata...

the worst thing is..

the people around them jz watched..no one had d guts to stop them..dat's really2 disappointing..

Tanpa Nama berkata...

@the core:

orait je mantot pos vid nie, bg pengajaran kat budak2 'biol' di luar sana..

budak2 melayu ni satu je, nampak cam macho, bandor giler.. tp still ngan mak-pak derang takut!

aku harap EMAK & BAPAK bdk2 tonggong ni, bagi PENAMPAR maut biar terjunam masuk longkang!! sia2 lu kasi beranak ni malaun.sekian

muse berkata...

to the core - yang salah tetap salah.....mungkin cara kita menghukum perbuatan mereka ni pon salah tapi itu tak mengubah hakikat yang perbuatan mereka ni melampau. Tidak timbul isu memalukan bangsa sendiri(melayu) sebaliknya malulah kepada diri kita, masyarakat kita negara kita yang islamnya hanya tinggal nama sahaja......seriously...mnda ni lah yg aku dpt tgok hari2 kat tmpt mat salleh ni....kalau kat malaysia pon dah sama...no point la digelar negara islam...wahai pemuda-pemuda islam...bangkitlah...sedarlah...


~~~sedih.

bungacahaya berkata...

Sorang muka Indon sorang muka Filipina

Tanpa Nama berkata...

woi core...ko nie macam baik je...

pendidikan sodomi melibatkan ds anwar di akhbar tempatan dan media arus perdana kau ada nampak ka??

se detail mana penipuan yang berlaku.....meluat tengok penipu2 bersekongkol untuk jatuhkan anwar..fitnah paling dasyat abad ini..

jgn heran la lain kali anak kau dok sodomi kat tempat sama ek tapi tak dak orang tegur....

1 Malaysia Pukitiang

kelam kabut berkata...

sialan betul...dah lah muka hodoh..perangai pun bodoh...

mr edz berkata...

budak laki = tak ensem, tak kaya, kenderaan pon takder.. duit nak gi jalan pon mintak kat mak.. nak bagi klcc? ceh...

budak betina= bangang nak mampos, jantan sial macam tu pon ko nak setia.. keje pon takder macam mana nak tanggung ko nanti.. bangang

Tanpa Nama berkata...

to the core :
aku rasa orang yg rakam n upload video ni mula2 yg bodoh...bile video ni dah diupload, dah jd milik public nak buat ape dgn video tu...nak jd pengajaran? nak jd iktibar? nak kutuk/maki? tapi kalau dah benda depan mata, lebih2 lagi haram, eloklah buat sesuatu agar tak jd lebih teruk...
aku rasa ni baru 0.01% melayu yg buat mcm ni...melambak lg org melayu yg jenis mcm ni....

de_nataLie berkata...

haha..1.........MESIA....1.............MESIA...

mantot2...g la tunjuk kt najib video niy..

Tanpa Nama berkata...

huh bodoh bangan punya org!!!maunye aku kat situ,turun kete bg pelempang sorg2 huhu..bodoh tahap pe ntah~~~

tulen bang berkata...

dah dah la.

dia tak ensem pun ada orang nak cium. korang/laki korang/boifren korang ensem ke? dicium jugak kan. jangan kaver la. cuma tak rekod video je.

hahahahahahhhhahahahahahahahhaaha.

Tanpa Nama berkata...

kesian anak melayu..agama islam..
hilang perasaan malu
tanda2 nak kiamat..

mis iza

Tanpa Nama berkata...

sama je kat klcc..ada sorang pompuan teen ni ckp kat boyfriend dia masa turun escalator.."I tak rokok..you la rokok!"...pastu boyfriend dia plak balas "ala...tapi you minum jugak kan??"...dia pun jawab..."I minum pun sebab you!"...semua orang dengar...dia bangga agaknya...tapi takkanlah minum milo kot....mestilah haram jadah tu...remaja sekarang no komen.

mark berkata...

cayalah meleis...selangkah lagi ke negara maju...yeahhh

nationalistpunk berkata...

ni lah hasil kerajaan umno

rosmah bangsat,buat la lagi kelab2 malam

Tanpa Nama berkata...

to all reader including myself:
if u cant prevent people from doing this, at least you must hate it and keep yourself from doing this thing.

fakeplasticlife berkata...

inilah dia satu malaysia yang dibangga-banggakan...
jadi apa salahnye buat ape yang bangsa lain buat?
kt kan satu malaysia..
pfttt!

Merissa K. berkata...

i dont get why people are attacking the core.

you have to admit, there is some semblance of the truth in what he is saying.

memang lah salah budak dua orang tu makeout. dan memang lah salah kawan2 dia rakam. dan salah jugak bila benda ni diupload on the internet. semua orang tau every video has the capability of being viral once it's uploaded online.

but then again, by spreading the video, it is the same as menambah-malukan dan membesarkan isu. just like the core said, if people stopped uploading and sharing the video, it wouldnt be as viral as it is now. is it islamic untuk spread something like this?

i understand that the owner of the blog probably uploaded the video untuk pengajaran. but then again, there will still be people out there who takes advantage of such videos, people with bad intentions.

i believe that was all that the core meant. i get it that everyone is raging at the kids, but dont let it out to orang lain.
:)

buruhKasar berkata...

Merissa K.: habis? ape cara ko nak menyedarkan masyarakat pasal benda² macam ni? tentang video ni? dah memang blog ni menegur orang secara radikal. kadang² kalo tegur, takde contoh depan mata.. tak best jugak kan?

tau tak sebab apa awek tu pilih KLCC?
(sebab KLCC ada dua batang. hahaha)

Merissa K. berkata...

buruhkasar :

honestly, how is calling this kid bodoh, bangang, sial and plenty more (to quote some comments) menyedarkan masyarakat?

:)

gotta admit though, the point of the argument in the video is a bit overdramatic. pasal pilih KLCC pun nak menangis bagai. but oh well.

amywammy berkata...

whoaaa...chilling la people, I have to agree with Merissa and the core. Ya, budak- budak ni memang buat salah, tapi kita yang mengutuk ni pun kira salah jugak.

Sejujurnya, aku belum tangok lagi klip ni, dan tak rasa cam nak tgk pun kalau klip ni pasal budak bawah umur comolot. Gila paedo. Kalau korang nak marah- marah ngan budak2 ni pun, tayah la marah orang lain yang cakap dia ada benarnya. Maki hamun bukan cara Islam. Apa yang core cakap tu memang betul, kalau nak komen, sila pakai akal, bukan emosi.

Korang tanya, habis camna nak kasi budak2 ni sedar?

meh sini aku cerita, cara Rasulullah, hero kita semua. Masa zaman Rasullullah SAW, ada Arab Badwi ni kurang hajar gila kencing kat dalam masjid. Para sahabat dah redi dah nak blasah dia, Rasulullah halang, dia pergi dekat mamat tu pastu sound baik-baik sini bukan tempat untuk buang air kecil. Mamat tu terharu pastu masuk Islam.

Korang rasa korang maki kat sini, kalau budak2 tu nampak derang nak bertaubat ke? lagilah derang rasa semua orang benci, lagi elok kalau derang terus hanyut, sebab at least derang enjoy (kata derang la).

Yang korang emosi bagai nak rak ni apsal? macam korang tak pernah buat dosa ke? Bukan niat aku nak defend apa yang derang buat, sebab memang apa yang dia buat tu salah. Tapi, dengan perangai korang ni, lagi ramailah budak memberontak. Aku tahu, sebab jiwa aku pun dulu begitu. Kita semua pernah ada hormon remaja bongok keldai. Tak perlu rasa kau hebat sebab ko tak pernah comolot sebelum kahwin.

Dari korang layan video tak senonoh ni, baik layan video ni

http://www.youtube.com/watch?v=G6QgKNEIiE4&feature=player_embedded

Haaaa, time ni la korang nak doa mintak Tuhan kasi petunjuk kat meleis, baru la lagi progresif dari mengutuk kat blog je =)

Peace out!

amywammy berkata...

oh, and I totally agree that we should hate the act. But hate the act, not the person that's doing the act. Selagi ada nyawa, Tuhan masih kasi peluang nak bertaubat, kita hamba hina ni tapayah nak judge orang lain. Judge diri sendiri je.

Tanpa Nama berkata...

Sebagai satu bentuk pengajaran bahawa benda ni salah di malaysia memang video ni patut di sebarkan supaya mereka tau makeout cam tu salah,soal memalukan budak tu tiada,pasal kalau malu napa buat camtu.dan ibubapa mereka camna youall ajar anak korang sampai tak malu buat camtu tepi jalan..

Tanpa Nama berkata...

ni baru sikit bai..try masuk kelab2 malam tgk budak2 melayu agama islam cemane..umat akhir zaman..sedo2 la ye..sebab 2 mangkuk ni abes sume kene tempias.

Tanpa Nama berkata...

Salam kawan2, kata2 core tu ada benarnya, memang kita nak menyedarkan orang ramai tentang hubungan tak senonoh ni, tapi tengoklah apa respons kita, kita kutuk maki hamun, jijik, kata budak tu hodoh, etc2

dan saya tahu mmg banyak lagi ada kes2, macam ni, sebelum korang kutuk mengutuk, blame parents, etc, aku nak tanya, korang ADA PEGANG TANGAN AWEK/PAKWE KORG? kepit tangan in public b4 kawin?

kalau tak ada, Alhamdulillah, sebaiknya nikahla, supaya tak terjerumus dalam maksiat

kalau ada, banyak2 mengucap, kalau kita menegur ada baiknya, tapi kalau mengutuk, plus2 kamu pun bersentuhan (wlupun tak seadvance dorg), dosa tetap check in.

kalau budak tu dah berani kissing in public, kalau korang sebar2kan di youtube ada diorang kesah? cuba fikir...

siapa2 yang kenal atau kawan dengan budak ni, tegur dorg terus, lagi bagus lapor kat pihak JAKIM/JAIS, post kat dorang sudah, tak yah gi spread satu malaysia

mengaibkan orang, mengaibkan bangsa, mengaibkan negara.

for your sake, berubahlah! jangan tambah dosa diri sendiri!!!!

Tanpa Nama berkata...

bro askara, hadis mana kau pakai tu? "kurang2 iman tu, kalau tunjuk benci tu pun jadila"

semoga Allah bagi hidayah kat kau untuk mendalami agama dengan lebih baik

lolahunny berkata...

I totally agree with Amywhammy , Merissa and the core.
Kalau nak tegur orang, kalau rasa dia "jahat" and diorang tu dekat sangat dengan api neraka... you all nak sebar2 kan benda yang mengaibkan mereka bukanlah caranya.

Saya sokong AmyWhammy's point of view.

If even Rasullah tegur cara baik, tak belasah maki hamun.

Ini lah melayu, tengok orang lain silap, tengok orang lain salah, tengok orang lain kurang agama... nak maki hamun. Bukannya nak tolong baikkan mereka.

zad berkata...

dan laki tu berkata "you nak klcc ke i punya klcc?"

mood : menganjing

Merissa K. berkata...

oh. and one more thing, to those people yang put the blame on mak bapak budak budak tu, unless awak orang memang personally kenal their parents dan memang tahu secara sahih that didikan agama tak diberi secukupnya kepada budak budak tu, hence diorang jadi mcm tu, makeout tepi jalan, jangan lah main assume saja.

kalau lah sebenarnya parents diorang memang ajar halal haram, bagi didikan yang cukup, what you are saying will be considered as fitnah.

just saying. :)

lolahunny berkata...

very true merrissa k, could not agree more.
Manalah kita ni nak tahu if mak bapak diorg tu didik diorg ke tak?
Tuduh tanpa bukti itu adalah fitnah.

My point is, by saying all these things, it does not make us a better person than those who committed the sin.

Book Lovers Cafe berkata...

apalah nak jadi orang melayu zaman sekarang ni..

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
J berkata...

dah muntah dah

anti-merissa, anti-core, ok tak? berkata...

merissa & core,

generasi cam korang ni la yg bahaya, pasal guna alasan AGAMA TAK BOLEH aibkan org la, korang makin menjadi2 nak wat sume benda haram.. alasan: "sapa nak tahu,lagipun dosa tau sebarkn aib orang"

video ni, video 'TAK HALAL' mmg dosa korang yg comolot tu,dan bodoh pula geng2 mereka yg uplod vid ni. patut pn tayang kn publik, biar korang segan lpas ni nk buat benda x senonoh.

lain kalo vid 'HALAL' suami-isteri yg terlepas kt tangan org yg x btanggungjwb, mmg la kite kena jaga aib mereka!

bagi aku, generasi yg bebas dgn aksi panas ni (merissa? core?) amat bahaya di zaman ini. sesuke hati guna alasan AGAMA, untuk menghalalkan yg haram.

sedarla adik2 ku.. kite patut bersyukur semulajadi lahir sbg islam. jg la diri, maruah &iman. InsyaAllah: jodoh yang baik utk mereka yg baik. takut Allah turunkan bala, kerana secara sedar/tidak, kite telah sama2 'menyokong' maksiat ni.

-bravo mantot!

lolahunny berkata...

J,

I don't think Core and Merissa K actually agrees with what these kids are doing.
They are just saying that our means of approaching this video is very wrong.

Yeah, these uncivilized teenagers who displays their affection in public are Sinners.
We get that.

We all agree that kissing or touching your "non muhrim" partner is wrong in Islam.

But how is spreading this video helping these lost souls?


Kita Orang melayu ada bahasa kan?
Kenape semua maki hamun macam ni guna perkataan2 tak bagus.

Malu tak kalau kaum lain tengok?

And J,
your statement about

"bagi aku, generasi yg bebas dgn aksi panas ni (merissa? core?) amat bahaya di zaman ini"

is so uncalled for.
You don't even know these people and yet you dare to make such accusations.

lolahunny berkata...

omg i got confused with the J and "anti merrissa anti core" comments..
sorry J. I got the wrong person!

yikes!

PELiK berkata...

Sabda Rasullulah SAW :

“Semua umatku akan dimaafkan oleh Allah kecuali muhajirun (yang terang-terangan berbuat maksiat. Termasuk mujaharah adalah ketika Allah menutupi seseorang berbuat maksiat, tapi pagi harinya ia membuka aibnya sendiri. Ia mengatakan, “Hai teman, semalam aku melakukan ini dan itu.” Dia merobek kehormatannya sendiri ketika Allah menutupnya.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

jadi salah kitorg yg maki ke sekarang? yg depa bodoh buat video apesal? nak tayang kat sapa?

dorg yg tayang keaiban dorg sendiri bukan salah org yg spread video ni.kalau video ni xde,xde la yg spread

amywammy berkata...

dear anti-manusia,

are u serious??? Those budak emo tepi jalan are not merissa la! Suka hati je fitnah orang. I know merissa personally, and from your opinion, sorry dude, tapi kau lagi bahaya dari Merissa. Dia awesome, kau langsung tak.

No one here said anything about encouraging/defending this kids. We all know that these things are haram. Since it is obvious you are not very good in comprehending the logic that we came from, I shall break it down to you in simpler terms:

1. Kami tau benda tu salah, kami pun rasa budak tu tak patut buat camtu, dan mereka tak pakai akal bila derang buat benda tak senonoh tu.

2. kami sokong kita kena ajar budak-budak ni.

3. Kami tak sokong langsung cara mengutuk orang. Ya memang derang dah buat benda tu, aku pun rasa derang tak amik port pun kalau korang sebar gambar derang segala.

4. Tapi aku tahu, mesti ada rasa sikit terkilan kat hati budak2 tu bila kena kutuk maki camni. Bila korang rasa orang dah ambik hati, ada derang nak dengar dakwah korang?

5. Kalau dah tau derang tak amik port, secara jujurnya, tanya diri korang sendiri, kenapa korang maki hamun? Betul ke sebab korang nak sedarkan budak-budak ni, atau nak sedapkan hati korang sendiri? "hmmm, at least aku tak teruk cam derang. akan ku buktikan seluruh dunia yg aku benci perkara mungkar"

Dear blog owner,

As this is your blog, and you have the right to paste whatever you want, I shall respect that, and I understand why you're doing this.

But I am truly irritated by some viewers here who puts themselves so high up in the pedestal, those who condemns these poor souls, who needs our help in showing them the right way, they're young and they're dumb. Help them. Korang maki je kat sini, tapi tak tolong, korang rasa ada tambah ke share akhirat korang tu?

Alhamdulillah, you were born and raised with good religious background. Alhamdulillah you stayed away from all these evils, but some are unfortunate to be born that way, so it's our responsibility to help.

i remind myself before I remind others.

lolahunny berkata...

Amywhammy,
you are definitely eloquent and wise in your words.
I could not agree more. =)

Tanpa Nama berkata...

amywhammy, tq, that no.5 point is totally true

Merissa K. berkata...

1. Mr. Mantot, terima kasih sebab remove kan comment anonymous yang berunsurkan fitnah itu. Thanks.

2. Anti-merissa, anti-core, terima kasih kerana bersusah payah buat nickname yang meletakkan spotlight ke atas saya. :)

seingat saya (sila baca balik comment saya di atas), saya langsung tak sebut apa apa yang indicate bahawa saya menghalalkan apa yang haram. sudah jelas jelas saya sebut di atas bahawa memang salah apa yang dirakam dalam video, tapi approach sesetengah orang terhadap video ni pun, bukan semuanya betul.

tak perlu lah semata mata sebab itu, saya nak dilabelkan sebagai orang yang 'makin menjadi jadi nak wat sume benda haram'dan tak perlu lah nak fitnah saya sebagai 'generasi yg bebas dgn aksi panas ni' juga.

3. PELiK, Rasulullah SAW juga pernah bersabda: "sesiapa yang menghina seseorang kerana dosa yang pernah dilakukannya, maka ia tidak akan mati sebelum melakukan dosa tersebut." (H.R Tirmizi)

dan kalau video ni tak dispread, mungkin jumlah fitnah yang dilempar kuantiti nya tak kan sebanyak yang ada selepas ianya disebarkan.

4. Kalau anda semua rasa kesalahan patut diletak pada saya untuk mendatangkan rasa pada diri anda bahawa anda adalah Muslim yang bertanggungjawab dan berhemah, tak apa lah, teruskan sajalah.

If somebody has to take the heat, might as well be me.

Tapi kalau anda rasa apa yang anda pertahankan adalah benar, mungkin tak perlu lah berselindung pada nama Encik Anonymous dan nickname lain yang boleh menyakitkan hati orang lain.

:)

Kalau ada yang terkilan dek kata kata saya, i apologize. Dan kalau anda rasa saya yang berdosa dan anda yang betul, tak apa lah, we all have our own opinions after all kan? :)

Tanpa Nama berkata...

pelik: adakah kau benar2 fahami hadis tu?

benar mereka yang tayangkan aib mereka sendiri

tapi apa yang kamu dapat dengan menyebarkan video tu?pahala?syafaat?

NO, sangatlah sia-sia..kita lebih suka spread benda yag buruk dari spread kepada orang tentang indah dan pentingnya menjaga diri antara bukan muhrim

aku bimbang people looks other way round, kalau dah ada berani buat, mesti lah ade couple lain nak buat macam tu juga. what u guys doin is not a prevention

Tanpa Nama berkata...

salam.

saya tak rasa sir anti-merissa/core tu nk tuduh yg bukan2 ttg generasi mutant-X ni.. cuba baca "bagi aku, generasi yg bebas dgn aksi panas ni (merissa? core?) amat bahaya di zaman ini"

dia siap letak tanda soal lg merissa?core? meaning, dia nk tanya la tu kot.. korang2 ni ada tlibat ke ngn gejala2 tsbt?

"amywammy" cara ko mjawab, jgn la tunjuk perangai budak2, nak compare org awesome/not. amat memualkn perangai jelek ni. kamon la woi,benda2 online ni blom tentu tulen/palsu..bila org 'tunjuk' perangai baik, kamu da kata awesome?? wtf

aku rasa sir anti2 tu bukan nk tuduh sesuka hati dia @mrisa/core..dia lebih bersifat general. aku mtk Allah lindungan keluarga aku dr spesis mutant-X ni.nauzubillah

amywammy berkata...

encik anon,

Saya kata saya kenal personally ngan Merissa. Maknanya, saya kenal dia memang luar dari alam maya. Kalau dia tak awesome, saya tak kawan dengan dia sampai 12 tahun dah. So yes, I do know her PERSONALLY and it is valid if I want to give my opinion on the awesomeness that lies within her. Banyak- banyak komen saya awak cuma nampak perkataan awesome je?

You sir, are awesome in that sense.

lolahunny berkata...

Penatlah saya nak tengok orang yang tiada tulang belakang.. tulis comment yang tak munasabah dan tactless lepas itu nak "anonymous".

Amy cakap merrissa tu awesome sebab amy and merissa are friends in REAL LIFE. Yeah, people do have friends outside the internet! Suprise suprise eh?

I do know these girls personally and they are smart, educated and awesome. Therefore, do not just accuse people blindly.

Also, can you stop commenting as anonymous? It is so annoying cause it shows how cowardly you are with your baseless facts.

Why would you say Amy is childish when you are a kid yourself?
Proof read what you write first cause it makes no sense at all.

bass berkata...

frankly speaking
kalau aku jumpa depan mata pun aku boleh jeling je paling kuat pun.

Nak buat benda-benda ang korang suggest tu?
Sorry, aku takde 'kuasa' nak buat.
Aku boleh lawan dengan hati je

Mantot berkata...

dah dah...

we all know all of you are pretty educated,pretty awesome and pretty smart,even the anonymous one.

the topics is not going anywhere and what all of you are doing is just trying to proof to him/her,that you and your friend are awesome.

even if you can prove to him/her that you are awesome,educated and truly magnificent...there's no use.It is a useless debate.NO ONE CARES!I DONT CARE!WE DONT CARE!THEY DONT CARE!

One more thing...come on la...u r trying so hard to prove u are awesome.That is one of the most un-awesomest thing EVER.Awesome individual never tell anyone they are awesome.They just be awesome.

Just remember,
we live in a country where we are putting a man who is accuse of sodomy out on the open,in a very humiliating manner.

If he have to go on multiple trial just to prove he is wrongly accused,you tell me what is the verdict that we should put on the teenagers in the video that is trying their best humiliating themselves,the public and religion by doing that on the open,with a video proof of actually doing it?

What will the law do to the kids in the video?You tell me.The only thing that we,the public can do to replace our stupid law is....condemning them.

Let the public do their punishment with their words because our law wont punish those kind of wrongdoings.At least,we learn that doing THAT in front of the public is something condemned by most people and those who are read the comments here,will learn that.Even if they have been doing something similar before,after reading here they will learn a bit of humility.That is improving the society right?

Voicing out is good.When no one objects the act on the video,what kind of society are we?

And someone ask what's the benefit of spreading the video?There's a lot.Ill give you one.

If your younger sister introduce that boy as her new boyfriend...you tell me,what will you do?

shit.
aku malas tulis english.

thank you.

crayon berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=27Htu1KoV-w&feature=player_embedded

lagi video dari an dan kawan-kawannya beromen tepi jalan

Askara berkata...

thumbs up utk mantot punye explanation.
p/s- I will kick his damn ass to the infinity and beyond.

Tanpa Nama berkata...

aku setuju ngan mantot! per setan ngan budak2 yg mengaku awesome ke awful tu.

orang bagi komen, dia sibuk promo kawan tu awesome/not! ingat dia sorang je blaja tinggi, bley ckp omputih... booo kahkahkah kalakau saje.

~anon wibawa~

faz @ fazneena@yahoo.com.my berkata...

wow! kamu semua pandai english?! tahniah!
sebab kita dalam kubur pun disoal dalam english...

~Dr.CiNta~ berkata...

kita harus membenci perbuatan maksiat yang mereka lakukan, ambil iktibar~

& berdoa agar tidak melakukan maksiat seperti ini.


Ini baru yang tersebar & disebarkan dalam video, kat luar benda2 ni terlalu banyak, dunia sudah akhir zman, bumi sudah gersang.


inilah akibat bila cinta diagung-agungkan, seolah-olah hidup kerana cinta, hidup bertujuan dengan cinta sedangkan Allah telah berfirman: Tidak aku ciptakan manusia & jin hanyalah utk beribadah kepadaku.


Sesungguhnya, selemah-lemah iman, adalah membenci perbuatan maksiat tu. perkara first utk banteras benda2 macam ni, adalah dengan tangan yakni kuasa, we don't have it. maka membncinya adalah selemah-lemah iman.


lastly, ambil iktibar, benci dalam hati & jgn sekali-kali mencuba sst yang dilarang Allah. Once Allah dah larang bermakna ada kesan yang sgt buruk sebenarnya yang kita tidak kita ketahui oleh akal cetek kita. Ilmu Allah tidak terbatas~


=) Take care diri masing-masing, insyaallah terhindar dari api neraka yang panasnya bukan membuatkan kita mati rentung tapi kekal sakit tak mati-mati. nauzubillah. Jannah itu tujuan kita. Destinasi kita meskipun dirasakan terlalu bnyk dosa & noda namun pintu taubat iru tidak pernah terttup selagi kiamat belum tiba~

sama-sama istighfar.

aeiou berkata...

new manhattan..

Real Guest berkata...

tapi tot...yang ni aku serius tot...AKU AWESOME. awesome gila!!

p/s:komen ini tiada kaitan dgn entri.

nur berkata...

wow!! 101 komen. gud job mantot!
hahaha..rupe2nya ade drama kat cni.ptutlaaaaaaaa..

nur berkata...

jap2 ade lagi nk ckp:
aku suke komen ko tot. Ni lah jwpn yg aku cari selama ni.=)
real guests: aku pn awesome gak.
LOL

nationalistpunk berkata...

hahahak..melayu gaduh2
esok lusa cina control ini negara malaysia
hahahahak,melayu islam fail as much as arab muslim fail in their land.gilakan harta

Tanpa Nama berkata...

tapi arab tak kasik can sama itu cina macam mana melayu kasik can sama itu cina
arab sangat sangat sangat keras kepala
dengan bangsa lain jangan berangan lah

SyncRo MEOR berkata...

an jangann !! die letak racun bhai. die letak racun an !!

new york sial..

haha his friends got some humour. sorry mantot aku takleh muntah. if anything this is too funny for me to do so.

and oh the act isn't disgusting at all (even in public though may seems un-malaysia-ish). its just that from what it seems (since i cant prove any of this and so do almost any of you)

1- diorang bukan muhrim,
2- tak tutup aurat,
3- public,
4- a lotta crying and begging which is annoying,
5- friends of the same zoo,
6- ni malaysia okay (just in case THEY WERE NEVER MUSLIMS to begin with),
7- kalau dah kahwin (come on guys, it's possible) , gaduh la kat rumah then makeout la sesuke ati kau.

aku just list kan possibilities. like i said, aku takbleh buktikan. aku tak kenal diorang. but then again. KORANG PUN TAK KENAL DIORANG. so how are you to prove them otherwise ?

food for thought people :]

Ayu berkata...

aku x pakai anonymous la tot..hehhe
tapi u r AWESOME la mantot sbb bg xplanation yg begitu mantap in inglis...

>> kenkadang pelik gak .. (aku pun x tau apa yg aku pelik kan.. kat tukang komen ke atau kat tukang baca komen ?? )

Mantot berkata...

org dah kawin takde la nak dengar nasihat member dia suruh "break"

nationalistpunk berkata...

to anon..

arabs failed cause the capitalist fags from zionist's world reap the very riches of the muslim world = oil
they splendor the bloody arabs with gold,jewelry,expensive cars n in return,have the power from oil to control the world's market,economy n power

lu pikir la sapa cipta kapal terbang,research dlm industry permakanan,medicine n so on.lu tgk discovery channel n compare org kafir dgn org arab apa dorg nak buat

org arab dgn melayu pentingkan kekayaan n kuasa daripada ilmu(kejuruteraan,agriculture,medicine etc)

last2 org kafir yg maju

sekian

buruhKasar berkata...

seme nak jadi awesome.

shit.
Aldous Snow is fuckin' awesome!

SyncRo MEOR berkata...

oh but mantot, diorang tak dengar kan ape kawan diorang cakap. plus, diorang teens lagi. mesti ar pengaruh kawan kuat lagi :)

mashi berkata...

haa..amek sedas dr mantot...
dh bpa ari aku tgk suma nk mng,suma nk awesome....

puppeto4 berkata...

"org arab dgn melayu pentingkan kekayaan n kuasa daripada ilmu(kejuruteraan,agriculture,medicine etc)

last2 org kafir yg maju"

Nah...we're more concerned about being religiously right, rather than doing something really productive. lol irony

saya afi. berkata...

ngek

Tanpa Nama berkata...

wah, kelakar. kat kl sentral aku tengok bdk sekolah, pakai baju batik, pompuan tudung labuh, laki pakai songkok french kissing depan khalayak ramai.

buta al-quran satu, buta hati lagi satu.