November 15, 2010

Apa Kata "Selebriti" Pasal Seksi?Apa Benda Agama Itu?Agama Itu Bukan Myself Lah!


Tengok sampai habis.
Ingat.Dengar.Hafalkan.
Jadikan mereka idola.
Baru best aku tengok sekeliling.

ALHAMDULILLAH Family saya support saya seksi.

49 ulasan:

daisy berkata...

"ALHAMDULILLAH Family saya support saya seksi"
-->kesian.......

mr edz berkata...

kesian bapak dia.. kena tanggung dosa anak pompuan dia selagi anak dia tak kawen...

Siberkop berkata...

"Family saya tak kisah saya masuk neraka."

Nauzubillah, astagfirullah.

Kadang2 mende2 camni jadi pengajaran pada kita yg bukanlah baik sgt ni.

MAI berkata...

takut....

eszol berkata...

"sexy ke saya,muka je sexy"

tahi cirit aku lg sexy la wei

Katak Hijau berkata...

Muka lawa, hati koto, otak bodo.
mcm nk tmpar sekor2.

Hikari berkata...

rebecca al islam

"KENAPA PERLU SAYA TUTUP AURAT sedangkan itu bukan saya"

astagfirullahalazim..

bacakan dia surah an-nur (ayatnya aku dah lupa) tentang aurat ni

EI BONGOK!

Tanpa Nama berkata...

1.ya allah beri hidayatlah atas maklukmuni yaallah

Isa berkata...

Yang lain2 gua tak ambik pot... mampuih pi kat depa.

Aleeza Kassim..., kesian kat Arwah Kassim Tunggal (Bapak Aleeza)... gua memang kenal family dia sejak kecik lagi...

Kesiaaaannnn.. masih tak berubah..

KhairulAqmal berkata...

"KENAPA PERLU SAYA TUTUP AURAT sedangkan itu bukan saya"


sebab kau islam. itu adalah kau.

bukan selebriti berkata...

Terkesima dengan jawapan salahbriti.

MATAHARI berkata...

otak retarded tu.biasalah.

Tanpa Nama berkata...

ya Allah berilah mereka yang jahil ini petunjukMu.. tidak kita ketahui bila maut akan menjemput..sedihnya dengan sifat bongkak terhadap Allah ini..

Tanpa Nama berkata...

adoii..
kenapa bodoh sgt pompuan nie..

-mis izza-

azira berkata...

bongkak nye dorang ni...
tunggu je la api neraka 2 nanti...

RastaMat berkata...

Si bebal..

rifhan safwani berkata...

'buat apa sy nk tutup aurat kalau itu bukan saya"

ya allah, bertaubat la..
ayat yg sangat bongkak..

Tanpa Nama berkata...

aleeza who?

emceejalanan berkata...

jawapan dr rebecca adalah paling sampah pernah aku dengar. sampah. series sampah.

brat2104 berkata...

sebab tu aku x suka tiz zaqyah.. watak dalam nur kasih bukan main lagi.. padahal...

Along berkata...

sesat! Kita doakan je la depa ni cepat2 bertaubat. Pada Aleeza..tau la hang tu modal...tapi takkan nak tunggu jadi mak nenek baru nak bertaubat. Kot esok ko accident terkucil jatuh runway, koma terus...nak jwb apa time tu? Ingat2 laaa....sementara masih muda, masih sihat, masih ada masa...

Ingatan untuk diri sendiri juga...masya'allah.

Master Yoda berkata...

Kah kah kah..

Sian, kasi tgk grade ape depa dpt tuk subjek Pendidikan Islam dlm SPM depa...Tu pon kalau amik SPM la dan PASS, kah kah kah

Ntah2, kat PMR pon dah kantoi

ayam berkata...

heish terkejut aku bila dia sebut alhamdulillah famili support dia seksi. nauzubillah.
rebecca ni tak pandai pon berlakon. aku tengok segala cerita yang ade dia kaku je. boo.

bungakuning . berkata...

hakhak . pathetic!

Bazilah berkata...

better kalau dia cakap 'no comment' daripada cakap benda-benda yang boleh bawak murtad ni. -Rebecca nur islam hanyelah nama yang bapak saye bagi?-

siku berkata...

alang alang nak seksi nak jadik kayu api neraka...bagi la seme peminat picit sikit....

Mohd Shahrul Hafizi berkata...

Statement masing-masing macam nak kena pelangkung je. Kalau dah artis, tetap artis.

Lagi satu, cakap pasal tutup aurat je, orang akan cakap pasal tudung. Aiyo...cetek ilmu ugama.

Tanpa Nama berkata...

Alah simpati nya dgn di org. korang tak simpati ker..? Di org kan model dan msih muda. Lgpun family di org highly support u know..Kna pulak dr soalan dr wartawan melayu yg sama ngok jugak tanya ngn artis ngok jd jwpn dia lahir ngok n ngok.

Aizat berkata...

artis melayu2 ni, seksi je lebih, berlakon macam taik gak. serious, aku takleh list kan tajuk2 cerita yang diorang berlakon.

dfh berkata...

jap2, kenapa host rancangan tu tak tutup aurat, seems a bit hypocritical... anyway, kesian wanita2 itu, akibat kurang didikan/guidance meraka meletak duit/career lebih tinggi dari kehendak agama. oh well, hopefully they receive the light one day.

daya berkata...

clap2* ~

fakeplasticlife berkata...

konon-konon niat itu boleh menghalalkan ape yang mereka buat..

link bwh ni lagi satu contoh...
http://uwaisqarny.blogspot.com/2010/11/antara-kurang-ajar-atau-jahilteruk.html

nauzubillah...
semoga Allah memberi petunjuk kepada mereka-mereka...

Tanpa Nama berkata...

Tot..ko ni tambah je blakang tu ea..
dia cuma kata "ALHAMDULILLAH Family saya support saya"..
xder perkataan SEXY pn..ni kira fitnah ni tot..istighfar2..

fiffy berkata...

macam sial...
just like bik mama...~

Tanpa Nama berkata...

Jenis x sedar diri punya manusia..puak ni sebenarnya lebih jahat dr iblis.harap2 depa ni bertaubat seblm dipanggil malaikat maut...

~Dr.CiNta~ berkata...

semoga mereka mendapat hidayah dari Allah~

ingat satu benda je, dari kata2 mereka, ya, macam tak belajar agama, macam tak tahu agama, tapi,


kita dilahirkan islam, sepanjang hidup kita beribadah, taat perintah-Nya, tinggalkan larangan-Nya, tapi bila tiba saat ajal menjemput kita,ditakdirkan kita mmbuat satu dosa & tak bertaubat, kita mati dalam suul khatimah (mati dlm kesudahn yg buruk) nauzubillah~ -___-


sedangkan,


dia yang kita keji, kutuk yang tidak langsung amalkan cara hidup Islam, sepanjang hayat nya penuh dengan dosa, clubbing sana sini, redah je buat dosa, tapi bila tiba akhir hayatnya, jika Allah kurniakan hidayah, dan dia akan mati dalam cara husnul khatimah.(mati dalm keadaan yg baik)


sesungguhnya Allah Maha berkehendakkan sst, kita tak tahu apa yg berlaku dalam masa depan kita.


sekarang, nanti, akan datang semuanya dalam pengetahuan Allah.

Boleh jadi orang yang kita keji itu lebih baik dari kita. tapi, kita juga harus ambil iktibar dari stiap kata-kata mereka ni. kita dah dengar, kita tahu salah.


kita ambil iktibar. tahu beza mana baik & buruk.

sama2lah kita berdoa agar mereka dikurniakan dgn hidayah-Nya dan kita kekal dalam hidyah-Nya~


sungguh, hati ini bersifat berbolak-balik. iman kita turun naik. Allah boleh lakukan apa shj sekelip mata.

=) sama2 berdoa~

Apit berkata...

Awat x telanjang ja...lagi seksi

l0veyd0veyd00 berkata...

Dah nama pun artis...ibarat bohsia/pelacur kelas atasan je..

Hasrul Affandi a.k.a CarbonizerFreak berkata...

"Seksi ke saye..tak...kambing saye yang seksi..."

Tanpa Nama berkata...

lagi teruk orang yang komen2 kat sini rupanya.. :D

Bieyhanny Manthorntee Iberahim berkata...

apalah nak jd gan artis kita yek???? kadang tu loya la tengok cara dorang ni!!!!!

Nur azreen ali berkata...

manusia dah tak takut dengan azab api neraka....bertaubatlah sebelum terlambat. dah lah tu bercakap macam orang tak beriman .tukar lah nama nur Islam tu buat malu agama aje.

CikBulat berkata...

ALHAMDULILLAH! TAHNIAH. hahaha

Pojie berkata...

ALHAMDULILLAH Family saya support saya seksi.

fadzilah berkata...

assalammualaikum wbt...
erm same2 kite dakan agar golongan yg sebegini yg gah mempamerkan aurat mereka di khalayak ramai agar mendapat petunjuk dan hidayah dari Illahi...kn caci maki yg perlu kite beri tapi cukup dgr doa yg mengiringi...
wallahualam..

hafezammazuki berkata...

yamg org2 lain pon, kalau xsuka tgk artis2 seksi, jangan tengok, ini tidak, pantang bukak tv, nak ja tgk drama2 yg dedah2 sana sini, nak tgk p tgk konsert jom heboh yang laki pompuan himpit2, nak ajaq anak2 kecik menyanyi, menari tanpa tau batas agama, ingat satu kalau xdak permintaan, xkan ada perkhidmatan...kalau xdak org nak tgk yg seksi2 ni, masakan ada artis2 yang nak seksi2...yg masalahnya pantang ada, nak menengoknya,pastu mengumpat, memaki hamun...kalau kata yg dedah2 tu dosa, ingat balik ada ka dak dosa org yg nengoknya...cermin diri sendiri dulu sebelum nak maki hamun org, bukan nak bela artis ( saya pon dah lama xnengok tv, byk sgt maksiat, kalau tgk pon berita or national geographic) bukanla nak kata saya ni alim, xpon, cuma kalau diri sendiri kalau pompuan pakai ketat2, pakai tudung pon jarang2, rambut berjuntai2 wpon bertudung, pakai t-shirt punya pendek bila tunduk nampak kulit, pakai jeans nampak lurah punggung, dan yg laki pakai seluar pendek main bola, kdg2 pakai boxer ngan singlet ja p 7E, apa ka jadahnya...jaga pandangan mata, jaga pertuturan mulut, jaga pendengaran telinga, jaga perbuatan tangan, jaga langkah kaki, ikut sunnah, dan jadikan AlQuran sebgai panduan, dan ittaqullah...

Wilder berkata...

Adui, name je artis, tapi otak barai, buang jelah title artis tu, x de art lansung. Muke lawa (lawa ke) otak kosong watpe? Boo!!!

Tanpa Nama berkata...

kata2 org jahil...semoga dyeorg mendapat hidayah..

rantai berkata...

dia betul dan tak salah kalau dia mahu mengaku yang dia itu bukan-Islam .... pandangan dan pendapat begitu biase je bagi yang bukan-Islam.