Ogos 04, 2010

Murid Yang Keliru Diajar Oleh Cikgu Ber- IQ Enam Belas


Pihak bomba padam api,
Gunakan air.
Cikgu syok sendiri,
Otak kat batang pelir.



78 ulasan:

norshakeela berkata...

Saya agak mungkin kamu akan didik anak kamu menjadi seperti pelajar tu dan saya yakin kamu boleh didik anak kamu menjadi seperti pelajar tu dan bukan seperti cikgu berIQ 16. Pelajar tu memang hebat dan guru tu sepatutnya memang patut ambil tahu perasaan pelajar tu walaupun budak tu kurang hajar!!!:)

JePh berkata...

gua tak paham la apa budak tu bising2..sapa yang paham tolong kasi tau..

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a berkata...

Pun tak phm jugak nape bdk tu meroyan gitu...ish seram pulak kalo kna anta ngajar sbh swk nnt..uuuiii aiii...

Cik Agogo berkata...

aku pun tak paham ape bende yang budak tu meroyan... sape2 paham bleh tak letak subtitle ke apa benda bagi paham sikit??

btw, cara dia memang kurang ajar gile la dengan orang tua...itu ape yang aku perhatikan... tu yang first...

secondly... aku pun agak musyikil cemana agaknya orang tua macam tu didik anak dier di umah lepas tengok cara dia layan student tengah marah camtu...macam ego semacam je orang tua tu... cara dia memang buat student tu makin meluap2 marah...aku yakin anak dier pun mungkin 2x5 je mcm student tu...

err... tu je la pandangan aku...sokong gak la norshakeela tu...

Tanpa Nama berkata...

budak tu meroyan sbb tak dpt belai kasih sayang secukupnya tu. cuba cikgu tu cium skit kat pipi dier tgk apa kesan. tak pun peluk dgn kasih sayang..pas tu belai2 rambut dier..

RJ berkata...

hahaha.mcm haram :- 3:33


taknak!!!
jgn harap
mana boleh kawan
dia suda melampau

gampang.hahahha

ashraf berkata...

ni budak cine ke?

romeoCongCing berkata...

Cikgu tak sepatutnya macam tu. Ni tak, makin anak murid naik angin, makin diprovoke macam si buncit tu.

Cikgu pakai tie tu jugak la bgus.

Yang cikgu pompuan gemuk tu pejadah duduk tengok je? Tolong la redakan keadaan mcm cikgu tie tu.

Kalau aku jadi cikgu pkai tie tu, aku join bdk tu tumbok buncit tu skali. Kah2!

SHE berkata...

BG AKU...CEKGU TUH YG BANGANG. XRETI NK BERTOLERANSI NGAN BUDAK. BUDAK BERMASALAH...KNE PSYCHO CARA LAEN. BUKAN NK UP KAN LG BDK TUH. RAMAI AKU PERATI MS KT SKOLAH DL...BDK2 BERMASALAH, BILE CEKGU BUAT BAIK NGAN DYORG, DYORG OK JE. MN ADE XPEPASAL NK KURANG HAJAR NGAN CEKGU. REMAJA..STENDET R MEMBERONTAK. CEKGU YG BERPELAJARAN DAN BELAJAR PSL MENDIDIK, KNE PEPANDAI LAH. JGN ASEK PANDANG SLEEK JE KT BUDAK2 YG BERMASALAH. KEKADANG, MEREKA BKN SUKE PON CR MSLH.. TP SBB NK PERHATIAN JE.

Tanpa Nama berkata...

melihat dan bercakap dari jauh memang mudah.semoga ditakdirkan anda berada dalam situasi itu...pasti anda tau jawapannya. berfikir guna otak bukan perasaan.

norshakeela berkata...

Kalau tengok betul2, sebab cikgu pakai tie pergi belai2, budak tu naik lemak. Dia rasa macam ada orang akan pertahankan dia dan rasa cukup berani nak tumbuk cikgu.Budak kurang ajar macamni bukan keliru tapi bodoh!!!

wargadunia berkata...

Aku sangat pasti orang yang berada di luar dunia pendidikan sebenarnya tidak tahu menahu permasalahan di sekolah.

karl berkata...

salam,

kalau dengan setakat menonton video ni je, sebenarnya tak cukup untuk judge situasi sebenar. tak tau ape masalah budak ni, apa punca dia marah2.

cuma kalau setakat berdasarkan video ni, pada aku lebih baik tenangkan dulu budak tu. sape2 pun bila tgh marah akal dia pendek.

Tanpa Nama berkata...

Nak menyalahkan cikgu sangat senang.... terutama bagi org yang tak nak pikul tanggungjawab mendidik anak malaysia. Cubalah yang salahkan cikgu tu jadi cikgu atau mereka ni mmg tak berani jadi cikgu. Yang tahu hanya menyalak salahkan cikgu.... kena ingat, satu jari tunjuk kat cikgu, 4 jari lagi tunjuk kat diri sendiri....

Mantot berkata...

"Perangai macam samseng ni,layak ke kamu sekolah?"

Budak samseng la patut masuk sekolah.Cikgu tu suruh dia berenti sekolah.Adakah itu penyelesaian dia?

Kalau warden aku dulu yang cilaka cabar aku tumbuk dia..aku tumbuk.

Tak semua cikgu macam tu.
Tapi...fikir la,ciri2 cikgu macam mana yang korang hormat?Adakah korang akan hormat cikgu macam tu.

Jangan la ambik apa aku post ni menghentam semua2 cikgu kat Malaysia.Aku kutuk CIKGU tu,yang ada dalam video tu,CIKGU yang ada duduk kat kerusi sambil tengok benda tu dan CIKGU yang ambik video ni.

Satu2 nya CIKGU betul yang ada dalam video tu hanyalah cikgu yang pakai tie tu.

Fikirla..kalau budak tu kena buang,apa akan jadi kat dia?Dia akan jadi LEBIH SAMSENG.

Budak2 samseng yang betul2 samseng ni takde la nak pegi sekolah dan kemudian menangis depan cikgu dia.Dia tumbuk cikgu tu pun sebab cikgu tu provoke dia.

Cikgu....provoke student untuk tumbuk dia.Sapa samseng?

Tanpa Nama berkata...

Aku silent reader yang tak tahan nak silent bila tengok video ni...
AKu cikgu ngajar kat Sarawak n aku yakin tu budak Iban...( Dari gaya dia selalu sebut nyee...nyee..)

Setakat yg dapat aku translate, budak ni tak puas hati sbb cikgu ni dah marah dia untuk benda yang dia tak buat. ( itu yang dia cakap lah, dia tak buat.)Dan bila dia nak explain, cikgu tu tak nak dengar.
Kalau tak silap aku budak ni dah termenangis. Itu yang dia naik hantu sangat.

Selebihnya perbualan mereka lebih kepada lawan2 cakap. Si cikgu pun sama naik duk melawan cakap dengan budak umur 15 tahun tu.

Yang aku perasan, ckgu2 ni seolah-olah mengejek dan mentertawakan pelajar ni secara halus. Dan aku tak puas hati bila hamba ALLAH yang tukang rekod benda ni boleh tergelak-gelak macam orang bodoh macam tengok sarkas badut2.

Apa pun budak ni memang kurang ajar. Tapi nampak macam budak desperate.

-AKU PUN CIKGU-

Tanpa Nama berkata...

jgn asyik menyalahkan pihak sekolah....inilah akibat adanya kaunseling......rotan tdk dibenarkan....

Pelajar tu seperti di bela oleh guru yg bertie tu .....lantas penumbuk dilayangkannya....

cuba minta pelajar tu tumbuk guru tu...julurkan kemarahan nya....

Laici berkata...

cuba korang bca balik mantot tulis apa dan fahamkan;

Pihak bomba padam api,
Gunakan air.


Maknanya kena pandai handle pelajar.jgan curah petrol pada api tuh..aku rasa cikgu2 tau sal psikologi seblum diaorg mengajar, supaya dapat handle macam2 ragam budak2 skolah.. bukan nak salahkan cikgu tuh,tapi cara dia tak betul, cabar budak tuh...ingat la,bila perasaan marah kuasai diri, tindakan pun dah tak waras

Stooky Store berkata...

pehhh...zaman aku sekolah dlu tak mcm nie..kalo bdk2 gaduh cikgu panggil sorg2 masuk stor sukan jumpa cikgu displin...than dari luar bdk yg tunggu giliran utk jumpa dia akan degar...BUK!!...BUk!!...Pang!!...prakkk!!!tamau cikgu!!...tamau cikgu!!!Kamu diam!!...kluar bilik stor sambil kancingkan butang baju dan masukkan baju dlm sluar..sambil tunduk dan sobs....sobs....sobs...haa..baru betul

Tanpa Nama berkata...

remaja sekarang memang banyak yang kurang ajar. kalau aku jadi cikgu tu, mau aku hempuk je budak tu dengan sofa. budak ni mesti anak haram, perangai pun macam haram.

Tanpa Nama berkata...

setuju dgn mantot....but nobody's perfect. pelajar tu maybe ade problem yg cikgu tak tau. sesuatu yg buat die tertekan dan die cube nak luahkan. itu sbb die berani lawan cakap dan tumbuk cikgu. tp cikgu tu tak sepatutnye provoke budak tu. cikgu sepatutnye tau care nak handle budak sebegini. cikgu yg bertie tu bagus tp cikgu pompuan tu tak sepatutnye ade kat situ. tp pikirkanle..berkat ke ape yg kite belajar dari cikgu sekirenye kite melawan cikgu? dan cikgu pule pikir balik dan perbetulkan kesilapan cikgu dlm mendidik pelajar.

Murid Baik berkata...

budak tu dah kira baik la tu.. kalu aku lerr.. awal-awal lagi aku terajang cikgu tu, belasah lagi dgn batang penyapu, bangang punya cikgu.. jadi cikgu kerana nak makan gaji... bodoh..

Tanpa Nama berkata...

kalu nk kate :
bukan semua CIKGU mcm tue
and
bukan semua MURID mcm tue

serius
care cikgu tue main lawan ckp mcm tue mmg salah... perangai die same lah mcm budak tue.. ejek mengejek.. kutuk mengutuk.. NAMPAK BODOH..

benda leh slow talk.. kalu semua marah2 mane nk tau punca.. even budak tue sndri ckp 'cikgu xpenah tnye masalah sy'
kt ctu dh CLEAR cikgu tue xleh tolak ansur ngan student..

sorang BUDAK pon xleh handle, mcmane die nk handle 1 skolah..

CIKGU ohh CIKGU....

Tanpa Nama berkata...

banyak sangat cikgu pandai, tapi cikgu boroi tuh antara yg bodoh

Gen Fujita berkata...

Kalau aku, dua-dua aku tarbiahkan. Cikgu-cikgu dengan budak-budak tu sekali.

Tanpa Nama berkata...

Yang paling jahat sbnrnya yang rakam video tu...musti cikgu jugak kan...ape pnya perangai cikgu rakam benda2 camni...
zaman aku skola dulu kalo ada kes kt skola..tak puas ati ngan cikgu..aku sntiasa berdoa agar tak smpai ke pengetahuan bapak aku...kalo bapak aku tau..biar la aku salah ke, cikgu salah ke, member aku salah ke...sure aku yg kena blasah...cikgu tu provoke camne pn..dia ttp lebih tua dari kita..maki2 cukup le..jgn le smpai nak tumbuk..sian kt cikgu tu..perut boroi dan tak ensem...cikgu tu pn manusia..ada perasaan nak bergadoh gak...kena maki takkan tak panas hati kot..dia senyum dlm hati sbb dia sronok dapat kawal amarahnya dr belasah budak tu...aku dulu slalu kuang ajar ngan cikgu xxx - warden asrama aku..pas skola tak jmpa dia lama gila smpai satu ari anak dia call aku ckp dia br meninggal..tanpa aku sedar aku menangis tak henti slama 3 ari terutama masa dia kena tanam..rasa berdosa sbb tak smpt mintak maaf..walaupn aku tak pernah tumbuk dia(sbb dia besar gila-aku takut)..tp aku slalu maki dia dpn2 dn slalu jugak la dia lempang aku...huhuhu...tp tak pernah dia report kt bapak aku kes2 aku..sbb dia tau, kalo bapak aku tau, sure patah tgn aku kena blasah...

Tanpa Nama berkata...

LEBIH KOMUNIS DARI KOMUNIS...

KUALA LUMPUR, Aug 5 — Umno and the Communist Party of China (CPC) yesterday agreed to have youth leadership exchanges so that the youth leaders of both countries can have a better understanding of the economic and social development taking place in Malaysia and China.

Umno secretary-general Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, who signed a memorandum of understanding (MOU) on behalf of Umno on co-operation between Umno and the CPC in Beijing yesterday, said this was all the more timely as China was now a major economic power.

komen:
SKRG UMNO DAH ADA CIKGU BARU....EMMM...

Zonkers berkata...

kusangkakan panas berpanjangan
rupanya hujan di tengah hari

kusangkakan sudah habis
rupaya kene tumbuk kt akhir video wakakakakakakaka

iena berkata...

aku rasa bab yg tk direkodkan masa cikgu dia balas tumbukan .. terus abisssss cam tuh jerkkk..cikgu kan baikk, seme tak salah

Other Malaysian berkata...

wakaka.
aku dah biasa kes mcm ni.
kalau ikot hati, aku tumbok sampai diam. kecik2 mcm ni samseng, esok besar jadi mcm Khairy Jamaludin kang. wakaka.

tp silap cikgu ni, dia dok api2kan lagi. haha. mmg wrestling la.

Tanpa Nama berkata...

sokong cikgu boroi...sbb budak tu ilang adab. Sbb tu ada budak pg belasah tok2 imam kat masjid bla kna tegur sbb perasaan hormat dan takut kat org tua dh tak ada, hilang, lesap dan hangus.

Dalam akhbar Mymetro menulis, rakaman itu dari telefon bimbit rakan kepada budak ilang pedoman tersebut.

Cikgu boroi tu 'cool' jek..respek lah dgn ketenangan tersebut sbb klu aku dh kena budak tu..

p.s "nyee..sudah lambat" ha3

iena berkata...

cuba la kalau cikgu tu tatau mende nih direkod kan mesti sama dengan jerkkk....
/me tak sokong mana²

Uda berkata...

cikgu ni kena blajar ngan Onizuka sensei G.T.O..huhuuhu

Tanpa Nama berkata...

korang yang bodoh.bdk 2 ckp iban.maki2 ckgu 2.ckgu 2 kwn aku.dia mmg baik

Tanpa Nama berkata...

salam...
brader boroi salah, pelajar samseng juga salah...
sebagai cikgu, brader boroi perlu pandai bermain dengan psikologi pelajar, tak perlu untuk menunjukkan ego...
pelajar samseng pula memang tidak wajar sama sekali untuk bertindak sedemikian terutama kepada gurunya...

ok, yang 2 ayat skema untuk exam masa kat maktab dulu...bila dah jadi cikgu, banyak teori2 pendidikan yg aku belajar dulu xdapat nk dipraktikkan...terlalu banyak kekangan...kerap juga tangan aku naik ke muka murid2...bayangkan untuk mengawal 40 orang murid dgn 40 kerenah dalam satu masa...macam korang, kerja kejar dateline, aku guru perlu kejar silibus, hasilnya untuk dilihat masa exam 2 bulan sekali... memang aku tak setuju dengan belajar untuk exam, tapi silibus dan exam penting untuk tengok cikgu 2 wat kerja/x...nanti ramai juga yg komplen cikgu x wat keje...budak aku baru darjah 1, tiap2 hari x siap keja rumah, aku dah psiko sampai menangis, report emaknya, macam2 lg aku wat, esok sama juga...macam mana tak naik tangan... 2 belum kira yg ayik tumbuk kawan, yang suka mereport tak tentu hala, yg kepalanya entah kemana, yg duduknya tak lekat dikerusi... bukan aku nak komplen, tapi aku pun manusia, tekanannya cukup banyak, belum ditambah dengan tugas2 lain...bukan aku tak nak mendengar masalah2 mereka, aku tahu setiap manusia ada learning style yg berbeza, tapi sorang cikgu nak memenuhi keperluan 40 orang murid pada suatu masa yg terhad rasanya agak mustahil... kalau aku tumpu pada satu2 murid je, tak adil untuk yg lain...aku cuba untuk memberikan yg terbaik pada 'semua' anak murid aku...

sori agak panjang...tp x adil kalau cikgu je yg dipersalahkan, kalau korang ada cara/nasihat yg lebih baik untuk para cikgu, sudi2kanlah kongsi bersama...
-pembaca senyap-

Tanpa Nama berkata...

Kepada Anonymous yang cakap kami bodoh..
Jangan nak mengarut, mana ada budak tu cakap Iban. Budak tu ckp BM tapi dalam slang tempatan.
Nyeeeee...

Tanpa Nama berkata...

hahaa.. ye.. kepade anonymous kawan kepade cikgu tuh, bkn kamu sorg je yg pndai n phm bahse iban. kalo xreti pun stil bleh phm diye ckp ape. pliss la.

ohh.. yeee.. 2 2 slah..

tp, cikgu boroi tuh kne msok n blaja klas kaunseling aa..

goBLOG berkata...

cikgu boroi memang cool..
aku tgk video pun dah nampak kecik besar je budak tu, kalau aku di tempat cikgu boroi, mau setengah mati budak tu aku belasah..
bro, cikgu kena dihormati..bkn macam tu caranyanya nak bercakap dengan guru..cuba budak tu pergi jumpa cikgu boroi elok-elok, tentu cikgu boroi tu respon lain.. kalau orang yang kau ajar bertindak kurang ajar macam tu, apa respon kau.. waktu aku sekolah dulu, celik mata pagi-pagi sebab kena rotan dengan warden,tak kira masa demam ke ape..kira rotan dah jadi pembuka hari bagi aku..tapi aku maintain je sebab pikir tu cikgu aku, ilmu nak berkat beb..

mie berkata...

tak tau nak cakap sape yg salah dalam hal ni...diluah mati emak, ditelan mati bapak..sebab kita tak tahu ape kes atau cerita sebenarnya dari mulut diorang masing2...

aku tak bran nak judge d story dari satu pihak je..macam politik gak..takley la dengar cerita dari utusan meloya ngan berita hairan je...kena gak dengar dari harakah, suara keadilan, roket...huhu

Fakeh berkata...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

brat2104 berkata...

tah la.. aku pegang pd 1 je.. pape hal, org yg korang semua panggil boroi tu adalah cikgu. dan dia lebih tua dr aku. insyaAllah aku xkan belasah

aku pun mmg baran dgn cikgu yg sekadar tercongok di situ dan yg merakam.

tp, jgn la korang dok kutuk cikgu tu. siyes, dah cukup baik dia x merotan budak tu yg mana kalau waktu aku dulu, budak pompuan pon leh kena.

tah la.. korang semua tere kan? apa kata, gi la minta KPLI.. biar lebih ramai generasi yg lebih bijak menggantikan cikgu tu. aku pun teringin nak tgk tahap kesabaran korang

hakikatnya, cikgu laki mmg kurang penyabar pon.. hehe.. tp mereka tetap diperlukan.

p/s: aku teringin nk dgr feedback dari ibu bapa budak tu

fakeplasticlife berkata...

cuma pegang pada satu prinsip..
walau betapa annoying pon seseorang cikgu tersebut, die tetap cikgu yang patut dihormati.

kenapa budak-budak sekolah zaman skrg byk kes, aku rasa sebab mereka terlalu dimanjakan. bdk tu mmg terang2 salah sbb kurang ajar, tapi ramai yang backup die dan tgk pada kelemahan cikgu. sbb tu bdk skrg makin menjadi2, klo buat salah, mereka tetap tak nampak bersalah. ade je tukang backup, baik ibu bapa, org2 sekeliling, mahupun kerajaan (hukuman rotan patut dikembalikan!). heh

kadang-kadang rasa nak sepak sekor2 budak sekolah yang perangai kurang ajar dgn cikgu dan org tua..

Tanpa Nama berkata...

budak tu mesti ada perkara yg dia tak puas hati, tu sebab dia mengamuk..atau mungkin memang betul dia tu mangsa keadaan seperti yang dia claim..

cikgu tu pun satu, dia pegi layan budak tu.. maknanya IQ dia sama je ngan IQ budak tu..

memang bagus dia tak rotan budak tu, tapi mungkin dia ada cakap sesuatu yang boleh syco budak tu.. (oh penderaan mental adalah lebih teruk dari kesan lebam fizikal)

atau mungkin cikgu tu memang suka belagak samseng kat sekolah tu sebab budak tu cakap "satu sekolah tak suka cikgu"

yang tukang ambil video tu pun satu hal gak.. budak tu tumbuk meja dia pi cakap "oi tu meja tu. kau nak bayar?" itu je ke perkara yang dia leh fikirkan? aku tgk kat sekolah selalu camtu... budak buat hal sket bagi ayat "kau nak bayar?" mende la..

kalau dah tau budak tu ada prob, pi la hantar dia kat bilik kaunseling.. apa guna bilik kaunseling kat sekolah kalau kegunaannya hanya untuk bersantai-santaian..

yg aku boleh cakap mesti budak tu dah simpan lama dah.. kalau tak takkan boleh meletup cenggitu..

aku bukan nak salahkan cikgu.. tapi time aku sekolah rendah dulu.. ustazah aku pi cari gaduh dengan member aku sebab dia tak puas hati member aku selalu dapat no.1 tapi anak dia tak pernah pun dpt top 3. anak dia tu pulak.. selalu ejek member aku babi.. apa kes?

ketahuilah cikgu yg ada prob ni sket je sebenarnya.. tapi impak samseng diorang tu boleh tahan besar..

Syaza Suhaimi berkata...

tuhan bagi akal fikiran untuk manusia, gunanya untuk berfikir. bila marah, semua akan hilang. maksud aku kewarasan akal fikiran tu. aku pernah gaduh dengan orang, bila marah memang tak ingat dunia. aku sendiri tak tau apa yang aku dah maki hamun, tangan aku dah naik, tinggal nak hempuk je. tapi bila ada yang tenangkan, perasaan marah hilang, akal boleh kembali berfikir. tapi sekejap je, bila ada yang provoke, terus aku hilang kawalan.

aku rasa situasi ni sama. student tu tengah marah. tapi yang handlenya siapa? aku tak pasti apa motif sebenar perempuan berbaju kurung tu berada di situ. untuk jadi saksi? jadi penonton? yang pasti, kalau aku dlm situasi mcm tu, aku akan hilang kawalan. sebab ada audience. siapa yang rakam? tak tau. tapi pada aku orang mcm ni yang patut dipersalahkan. tak kira apa pangkat dia. cikgu berbaju batik tu? pendekatan dia tak tepat. aku tunggu jugak bila cikgu tu nak dengar apa student tu nak kata. tapi tak kunjung tiba. yang dapat penumbuk la. ada yang komen kata student tu naik lemak bila cikgu pakai tie tu tenangkan student tu. hmm, aku rasa patutnya cikgu yang berbaju batik tu yang patut buat macam tu. sebab di situ dah wujud permasalahan psikologi. cikgu bertali leher tu akan nampak seperti cuba batu api, menampakkan wujud dua side, satu yg memihak pada student, satu yg melawan student. jadi student tu rasa lebih kuat sebab ada yang back-up dia. disebabkan ada banyak pihak campur tangan, panas hati makin meluap, sampai penumbuk hinggap di muka cikgu.

jadi, dua-dua punyai masalah. student kurang pedoman, cikgu kurang pengalaman. ego pun main peranan. seorang cikgu takkan nak mudah mengalah dengan student kan? student pulak kalau dah marah macam2 keluar kan? tepuk dada tanya selera.

Tanpa Nama berkata...

2 la.mencabar jadi cikgu sekarang ni.Apa-apa pun benda 2 kes lama sebenarnya.Berlaku hujung tahun lepas di Kapit, Sarawak.Tak tahulah kenapa boleh muncul balik.Mungkin sebab Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi melawat daerah Kapit sekarang.

Tanpa Nama berkata...

Kejamnya kau mantot.cakap otak cikgu kat batang pelir.aku even bukan cikgu tapi aku xpernah maki sampai macam 2

Tanpa Nama berkata...

budak tu memang bangsat, haram jadah..cikgu tu lak bodo,hampehh..tak pakai otak..sia2 bayar gaji ribu riban..nmpak sgt standard cikgu paling lekeh..yg betina tu patut diberhentikan 24 jam..dia no 3 paling bangkai....

Tanpa Nama berkata...

kalau aku kat tempat cikgu tie tuh.... budak tuh dah konfem aku rembat setengah mati.... lepas rembat budak bangang tuh.... aku rembat cikgu boroi tuh.... kalau rakan sejawat ok kot....

papehal pon... cikgu siti zulaikha adalh cikgu idaman hati... cite rafida ibrahim dlm cinta tikar sejadahh....kuang kuang kuang

Tanpa Nama berkata...

ramai yg dok backup cikgu tu... sebab tulah cikgu ni naik lemak... apa makbapak cikgu ni tak ajar ke anak dia ni ,ish3x...

yg si fakeh pulak tak habih2 dgn wahabi ko tu.. di mana2 mesti ada ko.. ish3x..

hasan berkata...

Salam

Sedap sedap komen.Tapi siapa tahu ape yg berlaku SEBELUM rakaman video ni? Siapa tahu apa perangai sebenar budak tu? Siapa tahu adakah ini kali pertama murid tu berkelakuan macamtu? Siapa yang kenal gemuk tu? Siapa tahu keadaan sebenar kat sekolah tu macamana? Sapa kenal tukang kebun sekolah tu? Awek kantin tu cun x?

Aku bukan nak backing cikgu gemuk tu. Juga bukan budak tu.Tapi bila tgk hanya 4 minit 36 saat dari tah tah dah bertahun mengadap budak tu, ini namanya komen tanpa usul periksa.

-Aku pun cikgu

Tanpa Nama berkata...

lagu ni dituju khas untuk cigku boroi (pinjam melodi lagu rasa2 sayang)

warna hijau sangat segar,
warna faveret si cikgu boroi,
anak muridnya kurang ajar,
tergagap2 sebab kantoi..

cikgu boroi hey cigku boroi hey ho hey, hey lihat cikgu pompuan posing baik duduk di kerusi...(boleh ulang 2x)

si camera man minum susu,
susu segar subsidi sekolah,
garu kepala banyak kutu,
sebab pakai sepender merah.

cikgu boroi hey cigku boroi hey ho hey, hey lihat cikgu pompuan posing baik duduk di kerusi...(boleh ulang 2x)

nyeee...

Bazli berkata...

guru adalah bagai ibu bapa kpd pelajar sepertimana ibu bapa adalah ibu bapa kpd anak2.
bersabar n berskap baik la dgn guru kita walopon prangai dia mungkin dianggap xelok spertimana kita bersabar bersikap baik dgn ibu bapa kita walopon prangai ibu bapa kita mungkin ada yg kita tak berkenan.
doa2 kita berharap guru itu akan brubah jika dia yg slah n doa2 plajar itu akan berubah jika dia yg salah.

Tanpa Nama berkata...

yg dok back up budak kurang ajar tu, mesti prangai sebijik macam budak tu time skolah..dan perangai pon kurang ajar nak mampos

Tanpa Nama berkata...

yg dok backup cikgu boroi tu mesti boroi macam tu jugak, jenis makbapak kurang ajar...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah...anon 4:48,student tu ko ke??..kehkehkehkeh..lepas ni mesti ko reply cikgu boroi tu aku kan..ko ni sebijik prangai sama mcm budak tu la..suka balas2 ape yg org lain cakap..contoh cikgu tu cakap "kamu pelajar" pastu budak tu reply "kamu pengajar"..kahkahkahkah..

Pisyek berkata...

wow~ tahniah sebab ade cikgu cmni, sudi jadi punching bag, time aku skolah dulu xde la plak...

=P

Tanpa Nama berkata...

biasalah...spesis tinggal kat hutan memang perangai macam berok...

dayak...dayak...
anak haram jadah...

Tanpa Nama berkata...

gelak kahkahkah? yg sebenarnya tgh psiko, telinga berdesing nak marah.. kesiannnn.. kecik2 taknak mampus dah tua jadi cikgu... so pathetic

Tanpa Nama berkata...

kepada makbapak tolong lah datang ke sekolah tengok anak kamu tgh mengajar.. byk cikgu berlagak samseng poyo.. dgn bebudak pun jadi hal.... bangang...

Tanpa Nama berkata...

to anon 12:07..

aku gelak bkn sebab psiko ke ape,tapi aku suka tgk gelagat ko komen, kahkahkahkahkah..ko ni mesti budak skolah menengah dalam tahun 2000 something dan ke atas..sebab zaman aku dulu,tahon 90an,mana brani beb dgn cikgu,salah ke xsalah,mmg kita kena mengalah,dorg ni yg mendidik kita,separuh usia kita dari umur 6 tahun hingga 19tahun (maybe),kita spend ngan dorang..dah macam mak bapak kita,ye aku tau cikgu bertukar ganti,tapi as long dia cikgu,kita kena hormat..so hormatla..ni dah tahap tengking,dah memang melampau...tapi aku yakin org cam budak biol ni sikit je,tapi yg aku lagi heran ada jugak org nak bela budak biol ni,kah kah kah..sistem pelajaran kita dah makin terok nampaknya

Tanpa Nama berkata...

wey anon 12:07..aku tgk ckgu tu rilek je,budak tu yg lebey2,..yg samseng n poyo budak tu,bukn ckgu tu

Tanpa Nama berkata...

a ah la... dah la boroi gelak pula kah kah kah... macam kakah lerrrr!

Tanpa Nama berkata...

alahai konon nyer kau budak baik la... cikgu suruh makan taik pun kau makan juga? bodoh... kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kebanyakan cikgulah tanpa sedar mereka ni berlagak cam bagus/ poyo, ya lah cikgulah katakan... cikgu mestilah pandai, cikgu kerja dia mengajar.. so mana boleh kena ajar.. kan kan... walaupun mereka ni spesis syok sendiri dan otak dok kat pelir.... yg tgh duduk tu otak kat pepek kot.... kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bodohla anon2 yg puji budak biol tu..cikgu ni ibarat mak bapak,ade ke mak bapak suruh makan taik??..ape ke bengap anon2 bodoh ni..

austenite berkata...

Last ayat aku dengar cikgu tu cakap, tumbuklaah...
so dia pun tumbuk..haha...

macam cite tekken plak..

Tanpa Nama berkata...

Ryume999:-

Bagi saya perkara ni kecik ja, tak dak masalah apa- apa pun. Psyco ada banyak cara bukan setakat cara lembut ja ada cara psyco yang keras. Cikgu tu memang nak provoke pelajar tu bukan semata- mata dia nak berlagak. Kalau cikgu tu samseng baik dia pukul ja budak tu comfirm dia boleh menang.

Cikgu -cikgu lain dalam bilik tu sibuk ja kecuali yang bertali leher tu. Dia ada cara sendiri nak approach murid, cikgu baju batik tu cara dia lain. Tapi yang ambik video tu ( aku tak percaya kalau orang yang ambik video tu kawan pelajar tu tadi macam kata harian metro. Tak logic langsung kalau pelajar) dengan yang duduk kat kerusi tu sibuk ja. Watak tambahan patut tak yah ada kat situ kalau jadik macam tu. Pergi tempat lain. Tak pun buatlah sibuk.

Perkara ni bagi saya kecik sangat, sekolah mana yang tak ada murid lawan guru. Mesti ada, bukan semata2 cikgu tu samseng. Ada sebab musabab yang kita tak tahu.

OrangKapit berkata...

semangat headhunter masih diwarisi pljr tu..aku yg mengajar di kapit sini dh serik dgn segelintir perangai budak2 kat sini..dh lah malas bljr, bongkak lg tu..mentang2 mak ayah tauke kedai, kerja balak..

Tanpa Nama berkata...

Guru ada golongan ke2 kite perlu hormat selepas ibu bapa kite...klu kita maki guru samalah juga sperti kite memaki ibubapa kite...

Tanpa Nama berkata...

dah2la tu nak bodek guru... muak aku dengar... cikgu kalau dah bangang tetap bangang tak payah lah nak tipu melayu kat sini, bikan semua orang bodoh macam kau...

Tanpa Nama berkata...

Hahaha cikgu2 skrg byk yg tak betul.. cikgu disiplin sekolah aku dlu rampas handphone budak2 kat sekolah, pastu pg baca msg2 kt inbox and bgtau kt depan perhimpunan.

mana pegi amanah?

Tanpa Nama berkata...

ni ape pasal masuk bab tipu melayu pulak ni??..kehkehkehkehkeh

Tanpa Nama berkata...

say no to cikgu yg poyo...

Tanpa Nama berkata...

kita ni kalau penyokong PR xsemestinya semua isu kita nak bangkang..hakim,peguam,polis(walaupun aku setuju sistem dah makin korup) semua nak kita bangkang..ni cikgu pon terbabit sama nak dibangkang??..tengok si anon, August 11, 2010 2:12:00 dahla..isu ni pon kata nak tipu melayu??..nak bangkang ada caranya dik...

Penyokong Tegar Reformasi

Tanpa Nama berkata...

kau merepek apa ni ptr hah!... lemah!!

Tanpa Nama berkata...

Semua tukang komen daalam blog tok BODOH

Tanpa Nama berkata...

kenapa perlu merakam? sebab sekarang setiap kes yang berlaku esti ada evidens mcm gamba, video or surat ...kalau tak, apa2 berlaku mesto org awam atau pihak atasan akan menyalahkan guru.

pelajar sekarang bermasalah sangat.kalau nak tak tahu macam mana rupa pelajar sekarang , pergilah interview guru2, pergi sekolah dsb.

sepupu saya pernah cerita, semasa dia mengajar ada pelajar lalu kelas dia ngaja, dan sepak pintu. ada yang terjerit-jerit menyerang peribadi guru secara tiba-tiba semasa guru mengajar.

ada pula jenis pelajar yang baling kerusi dan meja...tiba-tiba...bukan disebabkan marah. bayangkan pelajar dibawah bangunan dibaling kayu dari atas. pelajar tue takde masalah.

ada yang mabuk dlm kelas.hisap gam dalam kelas.

ada yang dipau....
guru tak bleh buat apa-apa sebab rotan dah ditarik balik.

kenapa pelajar yang baik dan mahu belajar disiksa dengan pelajar bermasalah. ini kerana kita terlalu menjaga hati dan perasaan pelajar yg bermasalah smp terlupa pelajar yg baik mau belajar.. mereka sentiasa ketakutan,ketika di sekolah...

bila guru mengambil tindakan kpd pelajar membuat kesalahan, guru pula dikatakan salah. padahal tindakan guru tersebut dapat melindungi pelajar yang baik dan tak bermasalah....

Khairol Azuan Alias berkata...

korang sumer bkn cikgu bleh la berkata mcm2...tp bg yg berstatus guru especially di sekolah menengah...tau la mcm mana keadaannya berhadapan tiap2 hari ngan perangai bdk2 yg berbagai2..silap haribulan leh dpt stress n darah tinggi...nasib baik aku ngajar kt sekolah rendah...tenang skit jiwa...hehehe