April 18, 2014

Pasti Penyokong Kerajaan Yang Sokong Hudud Berasa Marah Dengan Statement Anti Hudud Ini





Kau tau siapa yang gembira melihat berita dalam video di atas?
Peragut. Atau lebih detail lagi...peragut Melayu.

"Syukur Alhamdulillah Tun backup kita!" jerit peragut2 seluruh Malaysia.

Untuk Azizi Araby, pasti impian kau berkecai kan, sebab pada kau,
Karpal ni adalah batu penghalang hudud dijalankan dekat Malaysia.

Aku nak teka, cuba bagitau kalau aku salah,
Tun Mahathir idola kau kan?

Sorilah. Karpal baru sorang. Ramai lagi yang kena mati bang.
Terlalu awal untuk kau bergembira.



27 ulasan:

eddeved berkata...

bro. aku tak suka mahathir...tapi kau kena faham bro...maksud dia...kalau hudud di laksanakan...adil ke kalau peragut melayu kena potong tangan...peragut cina tak kena?? mungkin komen dia nampak macam entah apa-apa. aku faham maksud dia bro...maksud mahathir nih...nak buat hukum kena adil laa...Tuhan pun marah kalau tak adil...jadi...jangan buat...tak syirik kalau tak buat...

Tanpa Nama berkata...

hukum Allah itu memang adil.ada cara pelaksanaannya..siapa kita untuk menolaknya.wajib tetap wajib.wahai saudara...berhati-hati apabila berkata-kata,bimbang terpesong akidah..nauzubillah...

Tanpa Nama berkata...

Baik ko mengucap..ko dh menentang hukum allah.pergi kelas agama belajar balik..jgn pandai ckp je.

Mantot berkata...

Encik Eddeved,

1. Siapa yang cipta undang2 yang kita pakai yang kau rasakan adil ni?

2. Melayu kena hukum "dera" anak sebab anak tak solat dekat Sweden, adil? Adil la pada kau sebab seluruh Sweden pakai undang2 yang sama kan? Siapa2 pun buat benda tu kena penjara.

3. Jadi kenapa nak bezakan yang bukan Islam dengan Islam?

4. Sesiapa yang mencuri dan disahkan mencuri...potong aje la tangan dia.

5. Sweden boleh .....Malaysia?

cibai berkata...

Maaf la wa nak kata lu bodoh jugak eddved.... Lu lagi mau amend hukum tuhan kasi adil?.... Apa lu ingat hudud nie lord reid ka yang buat?....

cibai berkata...

Eddved lu mmg bangang....apa lu ingat hudud ni lord reid ka yang buat?...sampai nak kena repair kasi adil?... Bodoh la lu bro...

Mantot berkata...

Salam,
apa masalah kau ni Cibai?

Tanpa Nama berkata...

Salam bro eddeved, xyah dok kira la bangsa or agama lain. Hudud utk muslim, kalo sorg melayu tu dh buat jahat, dier kene la. Let say disebabkan hudud org melayu dh kurang meragut, bukan ke tu lagi bagus? Kalo ramai sgt melayu yg xde tangan maksud nye melayu ni ramai pencuri. Senang, it's all for teladan je bro. Ko nampak org xde tgn, so ko akan terus teringat bahana mencuri etc. Kenape nak kene syg bangsa over agama? Mane yg utama?

Tanpa Nama berkata...

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2014/04/hudud-malaysia-is-doomed-tan-sri-mohd.html

Tanpa Nama berkata...

Bro Eddeved,
klu mau adil ikut logik akal, bro pakatlah satu famili,semua pakai tudung,baik lelaki baik perempuan..atau macam mana..adil dalam islam berbeza dengan adil yg sekular ajar kat kita nie bro..

badai berkata...

Kalau kita tak yakin dengan hudud, maknanya kita belum yakin dengan islam. Take a moment and rethink deeply.

Kalau pun jadi macam Mahathir kata, ramai melayu kena potong tangan nanti, mana lagi kuat, Islam yang ramai tapi lemah ke, atau Islam yang sikit betul2 amalkan Islam?

Satu lagi, kenapa perlu takut? Kelantan dah volunteer jadi eksperimen. Rakyat kelantan takut tu logik jugak la.

Tanpa Nama berkata...

islam dah complete dah..sebelum hudud dijalankan..sistem kerajaan islam yang amanah pada harta rakyat dan amanah pada setiap sen untuk fakir miskin dan juga musafir..sampai dikabarkan suatu masa dahulu sungguh susah nak cari penerima zakat sebab x de orang susah..kalau camtu ada ke nak mencuri lagi..pemimpim islkam masa tu pada waktu malam sentiasa menangis takutkan azab Allah jika ada orang susah yang x sampai pertologan kerajaan padanya..

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

hmph.. baru beza pendapat sikit dah macam2 caci maki. baru suruh kaji balik; pastikan akan adilkah pelaksanaan bukan nak mempertikaikan.

perangai umat islam, asal label ini hukum Allah, ikut buta2 je. bukan nak cek betul2, hukum tu dari mana, ayat Quran mana, perlaksanaan mcm mana etc.

sekarang x kena lagi bolela sembang kencang. main serah kt puak2 konon alim 100% bab hudud, dah kena sekali baru tau. ingat org yg serban besar ni betul2 adil ke? 100% x seleweng ke? janji dpt kuasa, x mustahil mereka akan manipulasi hudud. tgk draf undang2 hudud kelantan pun dh nampak x adilnya.

Tanpa Nama berkata...

..ikut je la.. ..dalam hidup buat lah yang terbaik..Allah tau manusia ni x sempurna, buat je..kalau nak pikir adil x adil-- pun memang x adil Allah jadikan kau pastu kau persoal BALIK hukum2 dia...

Tanpa Nama berkata...

cuba fikir sedikit. kalau sorang saja peragut tegar dipotong tangan, aku yakin bakal peragut2 lain would not even think about melakukan ragut. diaorang ni bukanlah berani sangat

Tanpa Nama berkata...

Aku suka statement ko, badai. Yg penting adalah muslim yg benar2 amalkan ajaran islam. bukan harapkan pada yg mengaku muslim ramai tp masih mencuri, buat maksiat etc.

Cili Pedas berkata...

Ape yang korang nak pening2 pasal adil ke x adil..
soklan aku senang je: kau tu islam ke bukan?

Soklan seterusnya: org islam kena solat, puasa, zakat, haji. Org bkn islam x payah buat benda2 ni. Adil x?

Soklan seterusnya: org islam mati, akhirnya masuk syurga. Kalo allah allow masuk syurga cpt, dpt la masuk cpt. Kalo jahat tp x syirikkan allah, kena hukum dulu, akhirnya masuk syurga jugak. Org bkn islam x dpt masuk syurga. Ko buat baik, buat amal, sedekah RM5000 sebulan tanpa miss, bela ibu tunggal n anak yatim, sembah tuhan 20x sehari tp ko x beriman dgn allah, nabi muhammad, islam. Akhirnya masuk neraka jugak. Adil ke x?

So knp mesti amik maksud 'adil' = 'sama rata' instead of 'adil' = 'letak sesuatu sesuai dgn hak'?

Kalo nak sama rata, org miskin gaji 1000 dpt br1m 500, org kaya gaji 10,000 pun dpt br1m 500. Tp adil ke?

Cili Pedas berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Kau duduk mana bro? Tak penah aku nampak cina meragut.

TumpangLalu berkata...

?????..
Hudud tak adil?, draf hudud kelantan tak adil?, bla.bla.bla.

Hudud tu wajib..tapi cara perlaksanaan , penguatkuasaan tu masih boleh dibahas oleh alim ulamak, pakar undang2 islam dsbg.
Klau rasa draf kelantan tak adil, apakata kerajaan persekutuan tlg perkemaskan kasi adil. Jakim ada, mufti ada, Fathul bhari ada..masa ni la nak bagi idea bernas.Yang pentingnya kena,wajib,mesti,patut, laksana. Jgn asyik
"apanamaa..apanama..potong tangan".

Tanpa Nama berkata...

klu nk pikir adil ke x... xkan ada syurga neraka.. sbb keadilam la Allah buat hukum Dia.. yg persoal byk tu n ada doubt dlm hati assuming aku korg jahil n xnk tahu..

tahukah anda terengganu pernah melaksanakn hudud zmn tanah melayu? kata melayu... melayu islam.. kena mahu dgn hukum Allah,, klu rs aolat berat... puasa bwrat.. nk blajo mazhab berat.. nk tutup aurat payah.. aku understand y korg rs itu payah.

Tanpa Nama berkata...

Adilnya undang-undang hudud dan qisas ialah pelaku yang sudah dihukum akan terlepas seksaan di akhirat. Orang bukan Islam tidak dihukum di dunia di bawah hudud dan qisas sebab mereka akan diseksa di akhirat kelak.

Seorang bekas Perdana Menteri itu bercakap tentang hudud tidak adil mungkin kerana beliau seorang yang jahil atau tidak percaya dengan hari kiamat.

Insania berkata...

eddeved, aku x tau mana hang belajar makna 'adil' tuh, tapi tuh bukan 'adil' mengikut Islam. Hudud dari segi istilah berasal dari jama' (plural)untuk Had, hence 'Hudud', dan ngikut apa yg aku belajar dulu, untuk keslahan mencuri pun, kalau x kena caranya, sebagai contoh, benda/barang yg dicuri x diletakkan kat tempat yg selamat, boleh terbatal tuduhan dan 'pencuri' tersebut dikenakan hukuman ta'zir sahaja. Itu apa yg aku belajar dulu. Bukan senang2 je nak potong tangan pencuri. Lain kali, belajar dulu sebelum komen kalo x mau di cop sebagai jahil atau ignorant.

Tanpa Nama berkata...

Penyokong whoooodoood yang tak tau malu
http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2014/04/jihadis-try-taking-over-british-schools.html

Tanpa Nama berkata...

yg takut hudud tu org meLAYU bkn org islam sbb meLAYU suka buat dosa...

Tanpa Nama berkata...

Eddeved, hang peragut ka?

Tanpa Nama berkata...

pada gua hukuman potong ka, sebat ka ,patut buat di khalayak ramai,siar kt tv lg bagus..biar kita dengar jeritan peragut tu..hahahahahahaha