April 22, 2014

Masyarakat Mula Sedar Sham Kamikaze Adalah Seorang Hipokrit - Syaitan Menang Lagi

1. Semalam keluar cerita bekas isteri Sham Kamikaze membongkarkan rahsia yang Sham Kamikaze seorang yang hipokrit.

2. Dia berlagak alim. Sanggup bangun subuh hanya untukupdate status ajak orang solat subuh. Dan empunya badan tidur balik.

3. Rentetan daripada itu, kalau kau cek Facebook Sham Kamikaze sekarang ni, ramai yang memperli dia. Last sekali aku cek, dia ajak orang solat, ramai pulak yang respon "dah ajak orang solat tu, takkanla tak solat sekali?"

4. Aku tak kenal siapa Sham Kamikaze dan aku bukan nak defend dia.

5. Cuma aku nak attack siapa yang luluskan penyiaran artikel tu dekat Berita Harian...

6. Sebab aku rasa Syaitan aje yang akan approvekan artikel2 camtu untuk bacaan masyarakat.

7. Mungkin benda tu nampak takde apa2 impak besar tapi bila kau fikirkan balik, impak dia kepada masyarakat amatlah besar. Sayangnya, kesannya adalah negatif semata2.

8. Apa positifnya kau boleh dapat dengan menyiarkan artikel pasal keluhan seorang bekas isteri yang nak bagitahu dekat semua "Dia hipokrit..bekas suami saya douchebag!"

9. Apa positifnya? Apa faedahnya kau tau cerita tu?

10. Tak ada langsung benda positifnya. Kau hanya nak jual publisiti. Benda sensasi.

11. Jadi kau boleh nampak dalam masyarakat kita, sekarang ni ramai pulak yang keji Sham Kamikaze...padahal yang tuan empunya badan tu kalau ditanyakan, sure atau tidak benda tu, takkan ada yang berani mengaku "saya 100% sure Sham Kamikaze hipokrit makbon!"

12. Ni kerja syaitan! Tukang tulis, tukang editor tukang hebohkan..tu semua kroni syaitan la ni.

13. Kalau kau wartawan, kau dapat berita hangat camtu, first thing yang kau patut buat, adalah pegi jumpa Sham Kamikaze dulu dan tanya pandangan dia.

14. Ini tak apa2 lagi dah terlalu eager nak print. Maklumlah, berita sensasi.

15. Kau media. Kau jangan la jadi batu api. Kau patutnya jadi orang tengah perdamaian.

16. Apa punya baghal benar la wartawan hiburan Malaysia ni...dari editor, ke wartawan ke semua sekali lah, semua kerja dia hari2 nak cari gosip liar, hiburan bodoh nak isi kepala otak orang ramai.

17. Yang layan benda2 camni? Melayu la.

18. Melayu bodoh memperbodohkan Melayu bodoh dengan penulisan Bahasa Melayu bodoh kemudian diambil menjadi topik perbincangan Makcik-Makcik di kampung yang bodoh yang akhirnya akan mengakhiri perbualan diorang dengan ayat "aku dah agak dah dia tu camtu. Memang dari dulu lagi aku dah agak dia tu hipokrit semata-mata.."

19. Syaitan hidupnya nak menyesatkan manusia, suka manusia berbalah-balah.

20. Wartawan hiburan? Penulis gosip? Pemilik blog gosip? Editor majalah gosip?

21. Kerja kau bergantung kepada betapa fucked upnya hidup orang lain dan kau tunggu moment sesuatu yang buruk berlaku supaya kau boleh carik makan.

22. Apa nilai kau sebenarnya? Kalau semua orang hidup bahagia dan tenang, kau tak ada value langsung dalam masyarakat bang.

23. We are a society who feeds on other people misery....

24. Dia dah cerai! Jika tujuannya nak menyedarkan orang ramai pasal perangai sebenar si Sham Kamikaze ni, cuba kau kira balik berapa orang anak muda yang dah ter-inspired dengan dia lepas tau dia dah mula berubah baik "walaupun hipokrit" ni.

25. Cuba pulak kira berapa ramai yang mula mendekati agama lepas membaca artikel gosip dan hiburan?

26. "Alhamdulillah anak aku baca URTV, harap2 bila besar dia jadi Ustazah," kata seorang ibu dari Kampung Kurau, Perak. Logik situasi ni?

27. Dalam dunia sekarang, musuh kepada orang yang baik lebih ramai berbanding yang jahat.

28. Kau pakai serban, kau ajak orang solat, kau ajak orang mengaji, ramai la yang pasang mata tengok segala gerak geri kau.

29. Silap aje satu langkah, memang habis. Tengok Azhar Idrus sudah....

30. We are a society who feeds on other people misery....

31. Kita mengharapkan agar makin ramai orang yang dekat dengan agama muncul  tapi ada juga antara kita still suka tengok orang yang berimej Islamik jatuh....puas hati sebab dapat justifikasi yang "dia tu tak sebaik yang digambarkan.."

32. Lebih mudah suruh orang pergi berzina berbanding menasihat orang ramai jangan mendekati zina.

33. Satu masa nanti, takkan ada orang yang nak menasihat lagi dah, kerana tekanan masyarakat yang makin menggila ke atas orang2 yang nak ajak orang berbuat baik. Salahkan lah diri sendiri bila maksiat dah jadi perkara biasa.

34. Orang lelaki zaman sekarang mana ada malu dah tayang aurat. Sebab benda tu dah jadi norma.

64 ulasan:

hazirah berkata...

Sorry Mantot. Tak boleh setuju kali ni.

Masyarakat kita suka orang yang berhijrah. Ini fakta. Macam satu 'kemenangan' untuk Islam.

Malang, hijrah disempitkan dengan hijrah bertudung, berserban, berjubah. hijrah lebih luas dari itu.

malang lagi, si penghijrah ni mencetuskan bandwagon dalam kalangan orang biasa. fenomena memuja memuji. islamik ke. penghijrahan itu kan bersifat personal.

sebab saya tak kenal sham kamikaze, saya tak berani nak kata siapa betul siapa salah. tapi maaf. fakta ini agak mempengaruhi saya - ex wife dia tak pernah buruk-burukkan sham kamikaze waktu kecoh dia kahwin dua - tak mengaku-keluar paper-mengaku-ada anak. Something happened, then she burst out.


Biarlah terbongkar kepura-puraan tu, biar islam tegak di tangan orang yang betul ikhlas di jalan yang penuh liku ni.

Suria Lekatlekitgurl berkata...

senang camni.. yang baik akan terserlah kebaikkannya.. dan orang selalu cakap diam itu lebih baik. so, renung renungkan selamat berfkir

onlajer berkata...

setuju point no 13 tu kena paku dekat kepala otak.

Tanpa Nama berkata...

Sebab tu aku tgk Org syiah yg pakai serban Imam2 dia je. Takat Ustaz biasa je kopiah pun x de. Berat tau nk jwb kalau pakai seban tpi x mcm beban serban tu yg meraban Org nmpak. Bab janda aku ade pengalaman janda aku burukan hal aku pda org aku x kisah psal bila aku baca Hadis Nabi ade kata Ada kelebihan pada Kita Tu yg janda meroyan Tu. Mass jdi SUAMI isteri garang bila kena cerai burukan SUAMI. Dunia ni mcm2 ada. OK selamat mengumpat psal cemburu kat Sham tu

sherliza berkata...

aku setuju dgn mantot. Sham tuh manusia biasa bukan malaikat...dan aku rasa memang patut clarify cerita sebelum tulis.

Tanpa Nama berkata...

1. blog engkau ni sejenis media jugak baghal. reti?

2. jadi apa pekdahnya melaga2kan membatu apikan org dgn idea politik hadek2 ko utk kepentingan peribadi ko? (contoh) ada ko cuba nak jadi org tengah yg mendamaikan dua2 pihak? nan hado.

3. poyo ko ni mantot.

4. lulz

husna yusof berkata...

surat khabar nak kejar rating die je,, yang penting surat khabar laku, trading meletop, die tak pikir pulak, org melayu yg cepat terpengaruh ni terus hentam tanpa fikir panjangg, sedih!

Tanpa Nama berkata...

Gni je snang ckp, time ske cm2 puji la. Kentut busuk pun kate wangi. Ble dah xske smua aib ko buke. Nk bg taw smua org.

Tanpa Nama berkata...

Sy setuju artikel ni 1000%.bahasa penulis tegas dan jls. Itu senario masyarakat kita. Suka mnjatuhkn, suka gossip dan suka berckp hal org.
teguran lbh kpd merendahkn bkn utk tujuan pmbngunan dan pndidikn.
Wpun syam mngkn hipokrit..
apa yg kita rugi?
apa yg dia dpt lbh dgn hipokrit tu?
Duit? Kemewahan? Populariti?
Klu betul itu yg dia nk...
lbh baik dia brd dlm dunia popular dulu.
duit dtg mncri dia. Bkn dia yg prlu cari duit.
populariti x pyh ckp. Dia antara pemain gitar trhebat asia.
Kdg2 kita prlu tutup mata dan renung diri sndri. Lihat dgn mata hati.. siapa yg lbh hipokrit sbnrnya..

mummy khalish berkata...

Saya sokong Hazirah. 100%.

mummy khalish berkata...

Saya sokong Hazirah. 100%.

Tanpa Nama berkata...

Bekas isteri...bekas isteri....bekas isteri. Selalunya bekas isteri akan cerita kat surat khabar betapa baiknya bekas suami dia ke?

Tanpa Nama berkata...

Matot awk pun org melayu kan. Dan dr cara ayat awk pun sy pasti awak islam. Islam itu mudah mmg artikel tu ada slhnya sperti mengwar warkan aib seseorg. Tp bila awk update entry awk dgn ayat ayat ketidakpuashatian awk tu agak kasar sbnrnya. So sebenarnya tak payah tunding jari pd sesiapa, seolah olah awk pun sama mcm mereka. Bykkan beristigfar ok.

Tanpa Nama berkata...

sorry mantot, aku tak setuju dengan kau entry kali ni, dan aku satu team dgn Anon: April 22, 2014 at 5:19:00 PM.
Yes, ur blog pun sebar citer macam ni gak.

Tanpa Nama berkata...

aku juga setuju dgn anon yg xsetuju dgn ko, sbb pertama ko suka ckp mcm bagus tp ko sendiri mcm bangang ckp xsrupa bikin... kedua sbb ko jaja cerita murahan di blog murahan

nurulachal mamat berkata...

betol. aib bekas suami, elok lg erra dgn emgku emran.. dgn yusry xde langsg burukkan org.

ingat kita ada aib... apa betol ke dak si sham mcm tu aku xtahu,. wallahualam. tp yakin n sokong exwife dia buat keje bodoh ni.. aku xsetuju,

islam ajar tutup aib, even dah berzina pon jgn crita kat org.. nabi suh bertaubat,

kena blajor aib apa y dbenarkan dedah..

J. A. berkata...

Oo kalau macam tu, lepas ni aib suami semua aku cerita lah kat FB, biar kawan kawan dlm FB yang kenal laki aku tu tau laki aku ni baik ke, jahat ke. Biar semua pakcik makcik anak sedara cousin dalam FB tau. Maklumlah, penting untuk orang luar tau cerita kami laki bini.

Ni kalau ikut logik si hazirah tu lah. Ha, hazirah, laki kau cukup tak sembahyang lima waktu? Kalau tak cukup, jangan lupa update status kat FB atau tulis dalam blog. Yelah, kita ni bukan artis, takde sape nak tulis cerita kita dalam paper. So tulis sendiri la dalam FB or blog. Sebab kalau laki kau pernah berpura pura baik tapi sebenarnya tidak, kena bongkarkan. Nnt boleh lah sedara mara kau tau semua cerita. Apa? Laki kau macam malaikat takde salah yg kau tak boleh bongkarkan? Nah pisau, tolong potong jari aku kalau laki kau tu perfect.

Idiot! Tipikal kakak ofis yg takde keje nanyi nak bergossip pasal orang macam life sendiri dah perfect.

Cili Pedas berkata...

Hal laki bini (dan ex laki bini) ni dorg je yg tau sape ckp yg betul n sape yg menipu. Xyah nak kata yg ni betul yg tu salah atau yg ni salah yg tu betul. Aku dr x amik tau dah kne baca pulak citer 2-2 belah biar fair n square. Kalo ikut citer sham, mesti la ex wife die yg meroyan. Kalo ikut citer ex wife die, mesti la sham yg hipokrit (n sham pulak yg jaja citer dorg laki bini kat masjid). So dr kita speculate mcm2 baik kita diam je. X jadi kurap pun kalo kita x amik port dlm citer tuduh menuduh ni. Kalo kita amik port pun xde masalah. Tp bila kita komen kata 'bro, lu suruh org subuh tp lu subuh x?' or kata 'ko pompuan jahat, mmg dengki sbb laki ko bahagia dgn bini baru' (dua2 tu komen yg quite common dlm kes dorg ni) kan dah jadi fitnah pulak kalo pihak yg kita sokong tu sbenanye pihak yg salah. Byk role model lain kalo bab hijrah ni. Role model aku? Aku suka nicole queen. Hehe..

Mohd Rashid Sujari berkata...

Itu yang haram jadahnya.... Niat menghalalkan cara? Media2 camnilah contoh2 geng2 dajal. Fuck to pengamal media yg cam ni.

Tanpa Nama berkata...

Tapi macam biasalag..orang macam kau pulak selalu merajinkan diri membaca..orang kata..orang pandai selalu buat tak endah..hummm..mungkin..

badai berkata...

Komen ni backing mantot.

1- utk komen hazirah & sewaktu dengan dia : mantot blame pengamal media yg suka cerita sensasi dan jadi dalang dalam melahirka masyarakat yg feed on other peoples misery. Sori aku tak kenal sham kamikaze tapi sekali imbas dia bagi inspirasi orang utk buat baik. Kesalahan dia adalah orang puji dia je? Sila jangan jeles.

2- pasal sapa betul sapa salah (re: sham kamikaze & wife). NOT THE POINT. kalau korang boleh tolong siasat & share FAKTA kat sini, terima kasih lah.

3- pasal mantot poyo, melaga2kan dua pihak politik. Haha takleh terima idea / bangkangan ke bro? Mahathir sungguh.

TENGKU berkata...

Korang paham ke x ape yg mantot nak kobar tu?hampeh betul..typical emo malay woman

TENGKU berkata...

Ape bangang sgt komen ko ni jang?

Tanpa Nama berkata...

aku rasa 'x' tu dedah kan aib dia sendiri, skang aku dah tau kenapa dia kena cerai...

tang hijrah tu, pertama sekali tudung wajib... ko hijrah atau tidak memang kena bertudung tak ada maknaya nak show off atau nak hipokrit!wajib k!...

tang kupiah serban itu sunah nabi...ko pakai ko dapat pahala...fikir tu sudah, apa niat dia ko apa sebuk?

jadi jangan suka2 menyalah gunakan pengertian hipokrit tu k. ramai yang free hair yang guna ayat ni ' tak mau hipokrit'! YEK!! MUNTAH AKU DENGAR!

Tanpa Nama berkata...

yang komen2 pon boleh tahan.tuding situ tuding sini.baca telan sudah.tak suka buang.suka simpan.

Tanpa Nama berkata...

Tak kan setiap kali couple cerai, kena bagitau aib bekas suami/isteri kot? Yang isteri pun perfect sangat ke, takde silap langsung ke? Jangan percaya sangatlah media cenggini. Betol cakap mantot, yang bagi media gini berkembang ialah orang kita sendiri. Diorg apa lagi, tokok tambah, buat cerita. Buat bodoh je cerita2 gini. Jangan nak judge orang je. Solve problem instead

Emir Raimey berkata...

Setuju ngan anonymous 9:55
Ayat emosi dan semberono pun dah menunjukkan cara pemikiran cik motot camner. So emotional!

acik berkata...

Cer faham yang tersirat tu.. "Kita suka dengar buruk org dari baiknya org".. Main point dia kat situ... Lantak p la nk kawin brapa pun.. Tp trend skang.. "Aib ko.. Duit poket aku"..

Tanpa Nama berkata...

Makin lama aku perasan penulisan mantot ni macam syok sendiri. Rasa sendiri bagus.. Alahai mantot..

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

Its all about demand and supply. Ko x bole salahkan wartawan sbg agen syaitan. Salahkan juga pembaca melayu yg sukakan berita2 sebegini. Kalau pembaca2 melayu x layan berita2 murahan, wartawan akan buat kerja lain.

Yes we are a society that feed other people's misery. Its not just malays but muslims in general. Contoh lain, share gambar2 kesusahan org lepas tu mengemis like dan komen dgn mewujudkan matawang komen/like= doa. Dan seperti yg dijangka, berlambak2 muslim komen dan like utk gmbr tersebut. Bidaah yg sia2.

ding dang berkata...

Kah kah kah.. Yg positif pasal entry ni alhamdulillah.. Yang negatif ni.. Kata mantot dgn media lain 2x5 je.. Mmg sedia maklum pon mcm tu.. Jd.. Kita ambil yg baik simpan buat pekasam.. Yang buruk kita amalkan.. Selamat beramal.. Renung2kan...

Tanpa Nama berkata...

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2014/04/answers-to-unity-questionnaire.html

Tanpa Nama berkata...

Seronok pula baca komen2 korg ni... then no komen..

Tanpa Nama berkata...

Aku tak tahan dgn statement no. 17.

Ko MASIH lagi BACA material2 camni & letak kt blog. Kemudian generalize Melayu TAK ILMIAH. Ish..ish..

Mantot berkata...

Anon,
Macam mana kau nak ajak orang boikot majalah Mangga kalau kau sendiri sebenarnya tak tau apa isi kandungan dia?

Tanpa Nama berkata...

mantot, banyak yang butthurt ngan entry ko kali ni..terutama perempuan, kau pun tahu rancangan MELODI, GALAKSI..perempuan yang suka tengok..diaorang memang suka gossip dengan alasan NAK TAHU KEBENARAN ..kebenaran kepala otak dia.. point aku simple je..apa yang aku nampak..
1. bekas isteri burukkan bekas suamni- hukum haram
2. dedahkan aib orang lain untuk untung kan paper- hukum haram
3.percaya pada cerita bekas isteri tanpa penjelasan suami dan saksi-termasuk golongan pendengar fitnah atau adu domba..hukumnya amat berat kat akhirat...makan daging saudara sendiri..
so sebenarnya xde apa faedah pun nak dedahkan cerita ni...dan xde faedah baca pun ..dapat dosa tanpa nikmat..sin without pleasure kata omputih..sebab baca..percaya dan sebarkan balik pada kawan2

Tanpa Nama berkata...

adalah 1 kemenangan kepada umat Islam ke pendedahan camni Hazirah?cuba faham kan ape yg mantot kobar.

Tanpa Nama berkata...

yup sgt2 setuju dgn artikel ni..sbbnya masyarakat sekarang bnyak masuk cmpur dalam hal yg tiada kene mengena dgn dia.. lepas tu kutuk mengutuk.. jarang ada yg bg sokongan or ckp bnda2 positif..semua duk kondem je keje..kalau tu bukan hal korang jgn la masuk cmpur..biar org yg berkenaan sahaja yg selesaikan isu diorang..kn lagi bgus mcm tu..

Tanpa Nama berkata...

Astaghfirullah. Annakholat Atastokhdevishizar..

demand n supply???

Kalau ramai nak pelacur, jadi wajib la kita tubuhkan rumah pelacuran??

Fikir agama sebagai asas. bukan logik semata.

khairi mohamad berkata...

isteri aku kalau bogel terus lagi aku suka.

Mrs.Critical Thinking berkata...

Biasala media nak kejar rating. If tak ada cerita2 macam tu, tak laku la paper BAHASA MELAYU.

Totol berkata...

Slm. Good post man. Teruskan bagi komen. Kita melayu ni suka kritik tapi tak suka kena kritik. Pompuan mmg ramai msk neraka... ni lah antara sebabnya. Berpandukan emosi dan akal. Dah lah akal kurang.

SSS @ satuemas berkata...

Setiap pekara yang berlaku sekelilingi kita sepatutnya diambil sebagai satu ibrah @ pengajaran yg mana baik kita amalkan yang tidak baik kita jadikan sempadan. Semalam menjadi sejarah jadi marilah kita melihat apa yang tersedia untuk kita esok, adakah kita masih hidup dan sekiranya kita mati esok adakah bekalan kita cukup untuk menghadap Yang Maha Esa? Kita beremosi bukan masalah rumah tangga kita walhal Allah berfirman dalam Al-Quran jagalah isteri anak dan keluarga kamu dari menjadi bahan bakar api neraka...mudah2an peringatan ini berguna untuk kita semua Insha Allah

Tanpa Nama berkata...

Kau dah lari topik ni Harizah. Mantot tengah cerita pasal mh370 la. Cuba fahamkan dalam sikit.

Tanpa Nama berkata...

Habis kalau semua benda ni tak ada perempuan nak buat apa? Takkan duduk dapur je. Heeeeeee~

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa ko sorang je yg nampak apa mantot try nak cakap. Yg lain bangang esp nazirah yg tak nampak point nye. Cuba la baca maksud tersirat sikit..ni main baca apa yang tersurat pastu buat conclusion sendiri. Double bangang

hamizul mohd embran berkata...

susah nk komen semua ni takut kita yg x tahu apa2 ni dpt dosa free jer.tp..mungkin segala yg terjadi tu kehendak Allah juga supaya menyedarkan kedua2nya.lps isu ini diharap kedua2nya ambil iktibar dan bertaubat.yg buka aib,tlg lh hentikan perbuatan itu.yg berpura2 pn sama juga.baliklah kejalan yg benar.syukur kerana Allah nmpk kn semya ni waktu kita masih hidup lg.bolehlah kita bertaubat dan memohon ampun kpd Allah serta dpt memperbetulkan segala kesilapan.ingat..jgn ikutkan kemarahan dan memajangkan apa yg berlaku ini.kerana syaitan gembira dan sedang bertepuk tangan dgn apa yg sedang berlaku.semuga kita semua dijauhi oleh segala yg boleh menyesatkan kita.amin..

hamizul mohd embran berkata...

susah nk komen semua ni takut kita yg x tahu apa2 ni dpt dosa free jer.tp..mungkin segala yg terjadi tu kehendak Allah juga supaya menyedarkan kedua2nya.lps isu ini diharap kedua2nya ambil iktibar dan bertaubat.yg buka aib,tlg lh hentikan perbuatan itu.yg berpura2 pn sama juga.baliklah kejalan yg benar.syukur kerana Allah nmpk kn semya ni waktu kita masih hidup lg.bolehlah kita bertaubat dan memohon ampun kpd Allah serta dpt memperbetulkan segala kesilapan.ingat..jgn ikutkan kemarahan dan memajangkan apa yg berlaku ini.kerana syaitan gembira dan sedang bertepuk tangan dgn apa yg sedang berlaku.semuga kita semua dijauhi oleh segala yg boleh menyesatkan kita.amin..

hamizul mohd embran berkata...

susah nk komen semua ni takut kita yg x tahu apa2 ni dpt dosa free jer.tp..mungkin segala yg terjadi tu kehendak Allah juga supaya menyedarkan kedua2nya.lps isu ini diharap kedua2nya ambil iktibar dan bertaubat.yg buka aib,tlg lh hentikan perbuatan itu.yg berpura2 pn sama juga.baliklah kejalan yg benar.syukur kerana Allah nmpk kn semya ni waktu kita masih hidup lg.bolehlah kita bertaubat dan memohon ampun kpd Allah serta dpt memperbetulkan segala kesilapan.ingat..jgn ikutkan kemarahan dan memajangkan apa yg berlaku ini.kerana syaitan gembira dan sedang bertepuk tangan dgn apa yg sedang berlaku.semuga kita semua dijauhi oleh segala yg boleh menyesatkan kita.amin..

ANUBIS berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Bagus ada pembongkaran. Sebab zaman ni ada orang menipu dgn gunakan agama utk pancing 'bini' dan harta. Jadi tak ada salahnya kalau dedahkan perkara yang benar.

eray ayang berkata...

aku pulak rasa cerita sampah macam nie tak payah lah nak masuk surat khabar.

yang baca surat khabar tu melayu. yang diceritakan tu pun melayu. islam. aku rasa rugi kalau kita islam nie nak berbalah pasal benda yang sampah nie.
hush!

Luqman Md Nor berkata...

yg panas hati ngn sham kamikaze tu, harap2 aib korg tak didedahkan oleh ex-bf/gf/cikgu/bibik & lain2.

Luqman Md Nor berkata...

yg panas hati ngn sham kamikaze tu, harap2 aib korg tak didedahkan oleh ex-bf/gf/cikgu/bibik & lain2.

Tanpa Nama berkata...

Wartawan hiburan adalah satu pekerjaan yg haram di sisi agama Islam.

Tanpa Nama berkata...

nk bising2 buat apa korang tu yg hipokrit macam baik sngt plak..

Tanpa Nama berkata...

bullshit malaysian media..

Tanpa Nama berkata...

senang je nak detect butthurt dan mungkin dia pun buat bende sama bila jadi bekas kepada pasangan, al maklum lah tak kenal tuan tanah entah2 izrael datang bagi salam pun masih nak melawan... azazil pun takut dengan tuhan... tak suka jangan baca k bai

Amanina Abdullah berkata...

Sape suruh kau duduk je kt dapur. Pi la jaga anak smpai jadi pejuang islam ke, kan bagus tu

Tanpa Nama berkata...

Aku pun suka kalau bini aku pakai seksi2,lagi seksi lagi aku suka tapi dalam rumah jer la...ada ker laki yang tak suka bini dia seksi tuk dia?

faizazizan berkata...

Sham Kamikaze tak hipokrit. Dia duduk dekat ngn area rumah aku, tempat aku selalu keluar gi makan dgn ayah aku. Orang2 kat area tu (pakcik2 restoran) banyak cakap benda baik pasal sham, yang surau tu hidup balik sebab sham kamikaze. Yang peliknya, kalau la sham kamikaze tu hipokrit, takkan la sampai tahap hidupkan surau kan? Hipokrit pun ada limit dia hehehe

Tanpa Nama berkata...

Hahaha..nak tanye la.. anak ko jadi pejuang islam tak? Kalau tak, jgn nak bash org jd keyboard warior kat sini..pastikan anak ko jd ostad ostajah dlu..itu baru betol..

Tanpa Nama berkata...

Betol, bile org curi kete ko, jgn skali2 mengaibkan pencuri tu! Lagi2 pencuri tu pakai serban.. Ko diam sajo..

Tanpa Nama berkata...

Tak payah nak cite bukak aib ke ape...si ex-bini tu pon masa die berdian diri, kena banyak tomahan yg menjatuhkan maruah die, especially golongan yg tak taw pape tapi nak bash org mcm ko la...jadikan iktibar utk umah tangga ko sudah..kalau takde cite macam ni, cite mcm mana lg nak jadikan iktibar?