Ogos 21, 2013

Panduan Saringan Awal Kepada Calon Penjawat Awam Supaya Tidak Kecewa Dikemudian Hari


Kalau benda macam ni pun seorang menteri try nak justifykan,
kau tak rasa malu ke kalau kau pangkah Barisan Nasional hari tu?

17 ulasan:

Nani Badai berkata...

terbaik!!!...abah aku penjual kuih...kiki

Mediafire Download berkata...

Hahahaha. Sampai ke sudah tak keje kerajaan. U have to be someone or got connection la beb :)

Tanpa Nama berkata...

Dia tak bayar pakai duit kerajaan.. Tapi guna arte benda kerajaan macam email meja kerusi kertas dsb.

afifudin razzi berkata...

Cis...sia2 je ambik Kursus sijil professional...

abah aku orang biasa berkata...

there goes my chance to work with the G. jual burger tepi jln la lps ni. burger! burger!

Tanpa Nama berkata...

abah dia menteri!

skulluv berkata...

sudah2lah harapkan kerja dengan kerajaan. aku rasa zaman sekarang dah patut usaha sendiri. meniaga ke, swasta ke. kalau semua nak kerja dengan kerajaan, habisla...

Tanpa Nama berkata...

Abah aje ke..

Kalau laki somebody pon leh aje
wujudkan jawatan bahkan department sekali hohoho..

onlajer berkata...

patutpun susah sangat huh

Tanpa Nama berkata...

Susahnyewwww nak dapat keje gomen

Tanpa Nama berkata...

abahhhh ko la sgt,,hahhahah
abah aku cuma tukang sapu
tapi aku bngga abah aku sapu smpah
bukan abah sampah ko yg kaki sapu itu..

tu beza abah ko ngn abh aku

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

bukan bes mana pun keje kerajaan ni. Betul ko ada pencen, kemudahan pinjaman bagai. Tp kalau suasana kerja asik kena ampu bos, kena blakon setiap masa utk elak org khianat atau mengkhianati org, rasa tenang x hati tu? Aku x. Keje byk yg x berkenaan dgn tugas hakiki, pertandingan 5s la, anugerah itu ini, majlis entah apa2 etc. Apehal tu?

Prince of Noob berkata...

@annakholat

ko keje gomen ke?

Tanpa Nama berkata...

Bkn sume yg keje gomen tu ada kabel,kdg dh mmg rezeki dpt. Jgn hrp sgt keje gomen dgn alasan keje gomen leh jamin masa dpn,takut jatuh syirik lak,bumi Allah ni luas,keje sndiri lg puas.
Aku dh mcm xkira dh,keje mane pn aku bt keje aku,xkoser ampu2 ni,cuma kurg dikenali n lmbt naik sket kot,tp hati tenang.

mak saya keje gomen berkata...

my mum yg dah lama duk dalam gomen pon kena..
jawatan gred N27..ofis tu kecik je..suppose takde gred N32..tapi tetibe ada 1 datin ni masuk situ (gred N32) sebab dia taknak keje kat jauh...post tu ditarik daripada mana ntah..kabel besar kot..
sudahnye my mum keje macam merempat.. meja/tempat sendiri pon takde..duk tumpang buat keje kat tempat orang.. n dat datin tatau la xde perasaan bersalah ke camana buat org camtu.. @.@

Tanpa Nama berkata...

Mmg bende ni blaku pon dalam gov skrng...

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan = sekumpulan/gugusan/sepelaung >mnusia yg mnjalankan pentadbiran sesebuah negara.
Dlm kumpulan mnusia ni kompom2 ada yg perangai mcm taik, hati busuk, kaki kencing, kepala batu, bodoh kayu.
Patut ke sepelaung tu jgk disalahkan?
Arwah abah aku penoreh getah yg kdg2 ikut mood dia nk gi noreh ke x. Dan dia juga seorang pengkritik yg bagus sbb 9/10 kata2 dia, benda betul wlupun sakit hati n bernanah telinga ko dengar. Aku isi borang SPA sejak abis blaja smpai la ni dah beranak 3, semedang pi temuduga kt Putrajaya tu, mendapatnye idok. Aku x salahkn kerajaan, sbb bg aku yg tolak/reject/buang/bakar/dispose application aku adalah manusia yg aku x pasti dia pangkah BN? Ke PAS? Tah2 DAP. Xpun dia cucu nenek tua si calon bebas tu.
So, set dlm palehotak aku REZEKI NAN HADO.