Ogos 04, 2013

Allah Pun Endorse UMNO Bro!


Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Mansor hari ini cuba memberikan takrif baru kepada slogan Asalkan Bukan Umno (ABU) yang popular digunakan untuk menolak parti itu setiap kali musim pilihan raya.

Katanya, ini kerana, selepas pilihan raya umum, Umno masih diterima apabila orang Melayu sehingga dapat meningkatkan jumlah kerusi Parlimen daripada 79 kepada 88.

"Bila nampak (grafiti) ABU, beritahu yg sebenarnya (bermaksud) Allah Berkati Umno. Apa berlaku di (pilihan raya kecil) Kuala Besut ialah Allah Bersama Umno.

...................


Banyak kelakar lah ini kerajaan! Bila nak keluarkan hiasan rumah bertulisan Allah, Muhammad dan UMNO satu set?

Jual RM50 Insya Allah ada orang beli. Eh, lupa, aku takleh pakai Insya Allah....sebab aku pangkah bukan UMNO. Nanti orang UMNO marah. Kau pun tau macam mana respon diorang kalau penyokong pembangkang mintak BR1M atau apa saja yang diorang ni rasa hak diorang semata-mata.

Jual RM50 surely ada orang beli.


7 ulasan:

Sylarius Yusof berkata...

Ini level Super Munafik dah ni. Macam mana dia boleh tau Allah bersama diorang? Diorang ni nak claim diorang ni Nabi ke hapa boleh tau Allah bersama UMNO?

plank.mutton berkata...

makin mengarut depa skang.

Tanpa Nama berkata...

kalau ada orang boleh claim bayangan tuhan apa la sangat nabi.. Nabi tu cuma pesuruh Allah aje.

Tanpa Nama berkata...

Hanya org jahil yg akan bersama UMNO...kerana kuasa sanggup buat apa saja...lepas ni apa pulak agaknya ye? aduiyai

Tanpa Nama berkata...

hehehe ye ke kau tak pangkah umno? :)

Tanpa Nama berkata...

uncle ni? ish..ish..ish...talak bole caya punya olang... tau perangai dia pun time jadi menteri pelancongan last time...ish..ish..ish...

Prince of Noob berkata...

KECEMASAN! budak ini kena culik, mohon sebarkan...