Ogos 15, 2013

Mari Cek Kalau Ada Abang, Adik,Abah Atau Boifren Anda Yang Hardgay!

Semenjak dua tiga tahun lepas, kalau kau perasan lah, wujud satu desakan oleh masyarakat dunia untuk "menghalalkan" pasangan sama sejenis. Benda ni jadi makin lantang bila Obama sendiri menyatakan sokongan dia (secara tak terbuka) yang menunjukkan,  dia liberal, cool dan ok dengan orang gay.

Sebab itu jugak lah bila kau layan kebanyakan filem English, ada dimasukkan unsur2 gay dan lesbian ni dalam kebanyakan cerita diorang. Itu termasuklah juga tekanan masyarakat diorang yang membuatkan orang2 gay ni disanjung dan dianggap cool...macam Neil Patrick Harris.

Bila orang putih buat, takde la pelik sangat tapi bila filem Hindustan buat sekali, benda tu jadi pelik lak pada aku. Aku tak tau apa tajuk filem tu tapi sinopsis dia lebih kurang ada dua lelaki, housemate, dapat housemate perempuan...sebab diorang mengaku diorang gay. Padahal, dua2 tu straight. Jom kita cek apa agama dua pelakon tu.....

Unsur pondan dan gay ni sebenarnya dah banyak ditayangkan dalam negara kita. Antaranya watak Sam dalam sitkom "2+1" dan watak Moon dan Dee dalam siri "Jangan Ketawa." Tapi bila masuk bab gay ni, aku jadi geli sikit...sebab aku meremang tengok lelaki tough pakai singlet dan seluar ketat....mungkin aku pun ada sikit2 hidden gay attribute.

Kalau kau bukak mata kau luas2....ramai gila gay kat Malaysia ni. Mungkin diorang wannabe Gay tapi kalau dah nak menjadi wannabe gay, ter-jadi gay betul2 karang, hahaha. Berak pun senang. Ramai betul sekarang dan kebanyakannya dah makin open menunjukkan yang diorang tu gay. Melayu? Ramai!

Kenapa aku menulis pasal benda ni?

Aku tak sure kenapa.

Aku rasa berpunca daripada ramai betul gay yang aku menyampah tengok dekat Facebook aku. Atau mungkin juga sebab ada seorang gay yang aku kenal, setiap hari kerja dia post pasal bersyukurnya dia dapat hidup dekat bumi Tuhan ni tapi malam2 dok tadah mulut nak blowjob orang lain. Takut Tuhan masa2 tertentu aje.

Dan di sini lah problemnya. Makin lama tekanan masyarakat dunia yang ingin menghalalkan gay dan lesbian ni, auranya akan sampai kat Malaysia. Waktu itu, ada kemungkinan kalau kau tak sapot gay dan lesbian ni, kau akan dipandang serong...sebab kau tak cool. Dunia sekarang ni mementingkan orang2 yang cool dengan semua benda walaupun salah benda tu.

Jadi, aku nak korang bukak Google sekarang.
Search "Abnormal is Normal."

Kemudian kalau kau jumpa abang kau ke, adik kau ke, abah kau ke, boifren kau ke, kau datang sini balik dan berterima kasih dengan aku. Siapa rasa geli nak tengok, ingat, dia tidak cool. Tak macam Obama, Neil Patrick Harris, Ellen De Generes atau dua tiga orang selebriti Melayu.

Persoalan aku kepada anda hari ini;

1. Perlukah kita peduli seseorang itu gay atau tidak sebelum kita sanjung atau minat dia?

2. Adakah aku berperangai buruk kalau aku tak anggap seorang gay Melayu tu kawan aku?

3. Kalau kau ada kawan gay dan lesbian dan kau cool dengan benda tu biasa/normal, itu maknanya kau accept diorang camtu. Boleh ke kita anggap benda tu normal?

4. Sebagai orang Islam, bolehkah kita membenci gay? Kalau kita benci gay, macam mana kau nak mendekati golongan gay ni kan? Tu lah polemik dakwah ni..

ps- thank you kepada kawan aku sebab share link gay Melayu tu. Banyak lagi....cuma aku tak sanggup nak browse. Diorang bukan privatekan pun sebab gay cool dan siapa yang tak suka, kuno dan primitif.


34 ulasan:

firdaus m berkata...

salam

aku klik link kau bagi tu..dlm byk2 automatik tangan aku klik ni

http://en.wikipedia.org/wiki/Abnormality_%28behavior%29

syukur selamat.

by the way, gay ni patut di-view as a dysfunctionality.

perempuan + lelaki = membiak

lelaki + lelaki = tak membiak, buat pasal syiok eh?

jadi bila mcm tu, dia lari dari fitrah and so, it's a disfunction. (kegagalan berfungsi)

Tanpa Nama berkata...

Megaton x StarsScream= gay sejak 80an lagi. Hahaa..

Tanpa Nama berkata...

aramak ada org yg aku kenal la Abnormal + normal tu eeeeiii

apa2pun kita kena start dgn orang sekeliling...memane kawan yg ada bau-bau nak jadi gay + apon bantulah dia ke jalan yg benar....

dari segi pemimpin pulak, jangan dipilih orang yang menyebelahi geng-geng gay ni...kononnya kebebasan jadi gay/pengkid ni tertakluk bawah hak asasi manusia jadi kita takbleh halang...golongan ulama kena tolong didik masyarakat agar benda ni SALAH, tapi pada masa yang sama membimbing yang salah tu kembali ke pgkl jalan

kan ada sorang 'cikgu' yang bekas nyah sekarang dah jadi pendakwah? lupa arr nama dia, tapi dia sendiri turun ke jalanan, mendakwah pondan-pondan agar berubah. Orang kita, ejek...cemuh...kalau macam tu lagi la mereka tersesat. nanti mereka masuk neraka, salahkan kita kerana tidak dakwahkan mereka.

Tanpa Nama berkata...

Entahlah..aku pun x tau cm mna nk tangani masalah homoseksual ni.. aku x jumpa lg tokoh agama dan pemikir yg dpt berikan penyelesaian...Setakat yg kata harom harom harom tu ramai la

Tanpa Nama berkata...

Do you guys think that you can cure homosexual by using religion or punishment by laws?
Well, let me tell you that you cant cure homosexual.
If you find a meditation to cure homosexual, you will become fuxking rich, i assure you.
Please take note that not all gay guys choose to be gay. They are born to be gay.
Bear this in mind please and do not discriminate homosexuals as they are ordinary humans you can see on the street, they pay income tax and some hold a high positions in company they work.
They do really contribute to the society. Please respect.

firdaus m berkata...

August 15, 2013 at 6:46:00 PM GMT+8

but in the same time and framework, you gotta respect us who are born not gay.

we too, paid taxes, our dues, and contribute to the society and should have the same level of respect.

the problem is, you guys publicised your weakness too much, to the extent that it is percepted as a norm.

nope. it's not a norm. please respect us as well.

plain83 berkata...

The end is near...

firdaus m berkata...

dear anon August 15, 2013 at 6:46:00 PM GMT+8, my issue with homosexuals is not much about homosexual, which is basically a value based on sexual preference. it's not about curing homosexual or hating it.

it's the advertisement/promotion of homosexual as a norm that is bothering us.

if you do your thing behind closed doors,keeping mum and quiet about it, you have your personal right and space, and I shouldn't care and be bothered about your issue.

But, you guys promoting it like it's K-POP, like it's a new fad, like it's cool.

it's not about me being homophobic. it's about me disliking trendy kids.

firdaus m berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
firdaus m berkata...

point aku, gay kat malaysia ni, betul2 sbb sexual preference ke, atau sebenarnya rasakan feminin tu cool?

kalau rasakan feminin tu kool sbb sesuai dgn jiwa,maknanya ia tak ubah macam budak black metal, tak ubah mcm budak k-pop, tak ubah mcm budak2 yg tercari-cari satu identiti masa growing up.

a dark anon berkata...

Anonymous said...
Do you guys think that you can cure homosexual by using religion or punishment by laws?


Actually, yes. A lot of muslim NGOs like PEKIDA, JIM, ABIM has cured nyahs and pengkids from their homosexuality and now they live normal lives

Well, let me tell you that you cant cure homosexual.

You actually can. remember your first crush in high school? Do you still love him/her? Or the music band you like? If that preference can change, so can homosexuality.

If you find a meditation to cure homosexual, you will become fuxking rich, i assure you.

I'm a counselor, I can't say I'm rich but...I own all Playstations from PS1 to PS3, haha

Please take note that not all gay guys choose to be gay. They are born to be gay.

We are aware of that, but it is still debatable. It depends on your upbringing and childhood too.

Bear this in mind please and do not discriminate homosexuals as they are ordinary humans you can see on the street,

In reality, nobody gives a shit unless you do something socially unacceptable like frenchkissing in public. Thing is, when those people demand 'special treatment' just because they're gay?? What? Why?

they pay income tax and some hold a high positions in company they work.
They do really contribute to the society.


So do non-gay people (which is the majority). But we don't demand special preferential treatment. Stop acting like a 'unique snowflake'.

Tanpa Nama berkata...

bila bercakap soal ni, istilah 'menyembuhkan' sangat tak sesuai untuk digunakan kerana homoseksual bukannya penyakit. tapi lebih kepada penyimpangan nafsu yang tidak terkawal. dan nafsu sangat2 sukar dikawal kalau salah caranya. sebab tu, rata-rata manusia ada kecenderungan ke arah tu.

furthermore, there's no such thing as being born as gay/lesbian/etc. that's just how people try to rationalise their action in doing whatever they wanted to do. so stop 'provoking' others to respect those lifestyle as these people do not respect others. how on Earth you expect people to respect you when you're not doing the same to others??

ada 2 benda yang perlu diambil perhatian.
1) umat akhir zaman akan kembali melakukan dosa umat2 terdahulu.
2) bukan hanya kaum Nabi Luth saja yang ditimpakan azab yang sangat pedih & menghinakan.
jadi jangan dihina & dicaci golongan2 seumpama ni macam mereka tiada peluang untuk berubah. mereka hanya melakukan dosa yang dianggap abnormal @ janggal @ pelik oleh sebahagian besar pelaku dosa sendiri.

hate the sin, not the sinner.

Mantot berkata...

haha,sorry bro aku terpaksa attack kau sikit.

the biggest problem with gay people is that they truly believe Allah created them that way ...

nobody can cure homosexual because its not disease lah Bro. kan dah terang dah cakap satu2 nya penyakit takde ubat adalah kusta@leper.

jadi,kalau kau percaya yang homosex itu is a form of disease/illness/abnormality, there must be a cure.

what is it,you asked?Tell this to yourself everyday...

"Being gay is a choice and I can change!"

That's your cure.
Like smoking. Once you start its hard to stop.

Possible?Yes.
Dont bend over.

firdaus m berkata...

yup that's about it. we're not homophobics.

we're telling, bro, that ain't cool. it's a choice.

mcm drugs dan penzinaan pun sama. reason org mula2 terjebak pasal cool dan peer acceptance.

pastu ckp pasal lust, atau masalah dalaman, perlukan bantuan. it's a choice bro, it's a choice.

Prince of Noob berkata...

gay melayu
pengkid melayu
syiah melayu
ratu cantik melayu
dan lain2 melayu...

apa lagi yg melayu ni tak buat? melayu2 macam ni hanya merosakkan nama melayu dan islam sahaja.

Tanpa Nama berkata...

stupid

Mango berkata...

gay melayu
pengkid melayu
syiah melayu
ratu cantik melayu
dan lain2 melayu...


ko lupa satu lagi;

noob melayu

buat semak jer,dan menyusahkan orang tak kira mana..dalam game dota, mahupun dalam blog ni..

kih3

Tanpa Nama berkata...

Montot..

Ada straight ada gay ada less ada juga yang bi/universal (bedal dedua yucks)

Seksuality ni kadang tak perasan pun yerla bukan ko leh nampak chop terang dia ni gay les bi ke apa.. lainla kalau dia cerita ke apa..


wootwoot berkata...

jawapan persoalan

1. perlu peduli.bayangkan najib gay dan rosmah les (hampir separuh dari rakyat m'sia sanjung dan minat diorg) maka identiti malaysia sebagai negara islam dan tercemar

2. ye perangai buruk.sebagai kawan / rakan kan tugas kita untuk saling nasihat dan membimbing antara satu sama lain untuk melakukan yang di suruh dan tinggalkan yang di larang

3. benda 2 x normal.tapi orang kita (x specefic kpd melayu.cina india sama je) mudah terpengaruh menjadikan yang abnormal itu normal

4. kebencian 2 pada aku satu penyakit dan ia sangat mudah untuk berjangkit.dont spread hatred, spread the truth

aienurz shuhaimi berkata...

huh..
menyesal aku klik link yang kau bagi tu..
rosak otak aku pagi2 raya yang mulia ni.
nasib baik kau buat entry ni masa raya..
kalau masa puasa, hancur puasa aku..

mih mih mih..

Tanpa Nama berkata...

bodo bodo bodo

Sylarius Yusof berkata...

Lagi satu gay yang cool ko tertinggal Tot, Freddie Mercury. Hahaha

Tanpa Nama berkata...

Kalau anda rasa homoseksual tidak dapat diubah, maka tahap kecerdikan anda juga tidak akan berubah.

Tanpa Nama berkata...

bro ulas sikit perlantikan anak nazri jadi pegawai khas kementerian pelancongan..

Tanpa Nama berkata...

Tot, kes aku ni macam mana. Orang kata aku gay sebab cara berpakaian aku, color block, baju fit dan seluar skinny, tapi aku pure straight. Aku ada koleksi model2 Playboy, Maxim, FHM, Nuts etc..Aritu dah kena dah, ada gay approach, siap mintak number lagi sebelum aku blah. Seram siak aku.

Megah Angkasa

Tanpa Nama berkata...

ME PROUD TO BE LESBO!

100% Jade berkata...

Saya ada jugak kawan yang gay, tapi saya tak boleh nak buat apa, sebab tak cukup rapat nak tegur. Bukan lah saya tak kisah dia gay, cuma saya rasa takkan lah sebab gay, saya kena berhenti kawan dgn dia.

Tanpa Nama berkata...

hi firdaus m...suka komen2 awak..bernas..

to mantot,
suka blog awak..kasar tp penuh ngn info..kdg2 benda yg kita xpena pk n amik tau pon..keep it up!

Tanpa Nama berkata...

Sy housemate dgn ramai gay.dlm rmh tu sy sorg je straight tp dorg xkcau sy sbb dorg tau sy straight.tp byk kali juga digoda bg yg xmengenali sy tp sy lyn2 biasa je.apa yg sy nmpk,dorg jd open skarg sbb adanya komuniti gay yg ramai dimalaysia n they keep supporting each other.website yg dorg slalu msk adalah 'planet romeo' 1 website yg mcm facebook.tiap2 mlm dorg akn jumpa kwn2 br so bonding dorg jd lbh kukuh setiap hr.

wan kc berkata...

tapi korang perasan tak dalam drama melayu mesti ada karektor lelaki ala2 pondan... dalam "upin dan ipin" pun ada sally the pondan..,
tak paham kenapa mesti ada...

Tanpa Nama berkata...

Fitrah manusia diciptakan berpasangan..man+woman yg halal..so, sape2 yg nak jd man+man atau woman+woman, itu melawan fitrah. Islam ni agama fitrah..so, kalo ngkau lawan fitrah means ngkau lawan Islam, bila ngkau lawan Islam, secara xsedar ngkau dah lawan Allah dan Rasul..simple as that..tp perkara mcm tu bukan ada sangat dalam silibus sekolah..kat sekolah, bende2 mcm ni xde sape nak tekankan..hanya perah otak..nafsu, nak jahat ke nak ape ke, xde sape yg nak tolong didik...akhirnya budak gay tp cemerlang pun diiktiraf dalam masyarakat..ibaratnya,kita tak sensitif pon apa kesukaan Allah dan Rasul dan kebencian Allah dan Rasul. Kita lebih suka diterima masyarakat, drpd diterima Allah...

Aizad Dzulkifli berkata...

Born to be gay? You are one godless person if you say you are born to be gay!

Tanpa Nama berkata...

nak Tanya yang str8 mengutuk dan memaki gay ni. soalannya kalau kamu suka perempuan bolehkah kamu dipaksa menyukai lelaki? begitu juga gay naluri ini semulajadi sejak kecil lagi takde dipaksa

Tanpa Nama berkata...

oohhh shit!! terbukak link tu. nak terkeluar balik makanan aku dari perut ni. shit. yukss