Jun 06, 2012

Mataku Terbuai-Buai Di Dada Gadis Iran

Ada satu petang, aku lepak berborak dengan 2 wanita Iran. Bila kau cakap pasal wanita Iran, expectation kau mesti "pakai purdah, tudung labuh, baju kelabu besar" tapi seorang daripada diorang ketika itu, hanya memakai singlet sambil menampakkan cleavage yang tersangatlah lazat.

Mula-mula borak pasal movie, kemudian keluar pulak cerita pasal bercuti. Seorang kata family dia nak datang Malaysia bercuti sini. Member dia menyampuk (aku translatekan BM la supaya senang nak tulis)...

"Ha Ha,kau kena pakai bertutup balik!" kata dia.

"Huh? Apa pasal pulak?" tanya aku.

" Sebab mak ayah nak datang sini...diorang tak tau saya dekat Malaysia berpakaian tak macam kat sana," jawab dia.

"Its a law right you kena cover yourself kat Iran?" tanya aku.

"Yes, kitorang tak boleh pakai baju kasual.." jawab yang pakai singlet.

" The Iranian government masih lagi amalkan undang2 kolot!" jawab dia. "You tau, in Arab Saudi...woman cannot even drive!"

Aku angguk. Aku tau benda tu tapi tiba2 jadi isu beberapa bulan sebelum ni bila ada seorang perempuan mulakan gerakan revolusi buat selamba drive kat Arab Saudi. Ini satu undang2 yang aku tak setuju.

"I hate being in my own country. Every time we want to go somewhere, have to be accompanied by my brother la..my father la..." beritahu dia.

"Especially the clothes la...saya tak rasa apa dia freedom di negara sendiri," kata dia sambil buah dadanya terbuai-buai.

"That's why I like being here. We can go anywhere we want..we can wear anything we want to.." jawab yang seorang lagi.

" I like Malaysia...compared to Iran. Iran is so old school.." komen dia.

" Terima kasihlah kerajaan Malaysia kerana menjadi syurga untuk orang Arab tayang body...terima kasih.." fikir aku dalam hati sambil mata terus tidak dapat fokus.



32 ulasan:

Kaki Merapu berkata...

aku rasa penah bca cerita ni, tapi di mana ya...

Tanpa Nama berkata...

pic or it didnt happen

Tanpa Nama berkata...

IRAN IS NOT ARABIC COUNTRY PLEASE DONT MISUNDERSTOOD THE FACT EVEN THEY NOT SPEAK ARABIC. THEY MOTHER TONGUE IS FARSI . PLS REFER TO THE MAP AND THEIR BORDER OF COUNTRY ALSO NEARBY PAKISTAN AND AFGHANISTAN. IM JUST WEIRD WHY ALL THOSE MALAYSIAN DOESNT KNOW IRAN AND IRAQ IS NOT IN THE ARAB LEAGUE
http://en.wikipedia.org/wiki/Member_states_of_the_Arab_League. PLEASE DO SOME RESEARCH BEFORE MADE ANY STATEMENT. THANKS

arub berkata...

posting ni bole kena dakwa sbb sebut cleavage yg boleh mencetuskan ketegangan. hahahahaha. kan dah ada yg marah dgn trivial issue. btw, link yg mister anun bg tu ada plak tulis iraq sbg anggota liga arab walopun komen dia kata "IM JUST WEIRD WHY ALL THOSE MALAYSIAN DOESNT KNOW IRAN AND IRAQ IS NOT IN THE ARAB LEAGUE...". here's back to you "PLEASE DO SOME PROOF READING BEFORE MAKING ANY COMMENT....and you might want to improve yr inglis"

Tanpa Nama berkata...

hahahaa..kalu mantot betul2 berbual dgn Iranian Babe tuh mesti di dah nasihatkan... betul tak Tot??

Prince of Noob berkata...

nak nasihat apanye kalau dah namanya pun lelaki sama je. entry hari tu pun mantot cerita dia dok skodeng perempuan pakai seluar ketat warna kelabu kat kfc sampai kantoi dengan suami dia. tapi orang arab2 ni walau negara diorang ada law islamic macam2 pun, sama je macam kat malaysia malah lagi teruk pun, dua2 pun ada banyak video melayu / arab 3gp.

aie berkata...

ada perasan gak..bila ada member aku nk belanja nasi arab/mandy ada one guy iranian tu mcm xtau or xde rasa teruja nak makan..bila kau tanya kat iran x makan ke nasi arab tu..dia kata xsama n bukan negara arab..

Tanpa Nama berkata...

iranian kat malaysia ni.. dah bersepah da.. dah macam bangla/indon.. byk buat kepala sendiri kat negara orang.

Tanpa Nama berkata...

anon 2:03:00pm - weird apa pulak.. some malaysian doesn't even know Sabah is part of Malaysia, & you expect them to know about other country?? yup I'm a Sabahan & this happened to me

auntie : awak asal mane?
me : Sabah
auntie : ohh... before ni pernah dtg malaysia x?

tergamam aku..true story..

Non BN Suppoter berkata...

" Terima kasihlah kerajaan Malaysia kerana menjadi syurga untuk orang Arab tayang body...terima kasih.." fikir aku dalam hati sambil mata terus tidak dapat fokus
------------

Aik? Part ni pun nak salahkan undang2 negara gara2 diri sendiri yg gatal?

Tanpa Nama berkata...

hai tot mata kau kemana tu?? hahha

btw to Non BN Suppoter, maksud mantot kalau undang-undang Islam digunakan secara menyeluruh, tutup aurat segala, mesti tak dapat punya lelaki-lelaki mata keranjang ni nak tengok cleavage2 yang dalam tak hengat dunia tu.. sekeranjang macam mana pun mata kau, kalau dah tutup apa pun tak nampak.. end up fap sorang2 je la.. hahah

Tanpa Nama berkata...

end up fap sorg2? Same dosa gak..same je beb

Tanpa Nama berkata...

I realize that what I said in my comments to blog because Im not do some proof reading before making any comment. It was not the best judgement to do this, and I realize that, and apologize for my actions.
Yes I want to improve my INGLISH ha ha thanks

Tanpa Nama berkata...

Kenapa nak salahkan Iranian pulak berlambak lambak chinese girl pakai short skirt and hot pants tiada masalah pun. Semua pakat cuci mata so nak salahkan Iranian girl tidak logik sama sekali. Kalau dia buka jangan tengok cucuk je biji mata macam Kassim Selamat ha ha habis cerita

adam berkata...

Ayu dan seksi mane pun awek tu, die kentut dan berak jugak..

Wahahaha

Komrad J berkata...

Iranian ada yg syiah ada yang sunni
Yang syiah tu aku tgk mmg bebas kat sini, pakai seksi2 suma tu
Ada je still maintain abaya hitam bila kat sini, walaupun x ramai. At least still berselendang

Ala manusia mana2 pun sama je perangai

Tanpa Nama berkata...

Yang Cina2 tu biasanya flat chested je pun. Bukan ada apa nak tengok :P

Tanpa Nama berkata...

pun macam pernah baca :/

mendatak hijau berkata...

ah kau
dan2 hilang fokus~

Tanpa Nama berkata...

pernah bertolak dari jedah kelondon bersama keluarga.kebanyakkan penumpang adalah dari jedah,taif madinah serta mekah.warga wanitanya memakai pakaian bertutup liput yang kelihatan hanyalah dua biji mata sahaja.apabila pesawat telah mengumumkan bebas tali pinggang,amatlah terkejut sestengah wanita yang bertutup liput telah pun mempamerkan pakaian yang mereka pakai dalam jubah mereka.bagaikan seorang model lagaknya,bila sampai keheathrow airport yang menutup muka pun sudah menanggalkanya.the rest is history.

Tanpa Nama berkata...

yg terlarang itu godaan

Tanpa Nama berkata...

cleavage adalah pemandangan indah untuk lelaki terutama sekali yang sudah berkahwin..

Mummy Dot berkata...

lol

quxiena berkata...

Kebanyakan Iran mmg Syiah ini tidak dapat dinafikan sbb hsemate gua org Iran. Ms bulan pose gua pose die x pose pun die ckp bkn wajib leh pose ikut ske, bg diorg hanya solat jer yg wajib. Bile cite yg ank buah gua umur 7 thn pose penuh die ckp tu penderaan kanak2 hehee...kelas gitu!!
! lagi psl bro mantot ucap time kasih kt gomen malaysia mmg betul sgt2 sbb mmg gomen malaysia yg bertggjwb bwk org2 asing ni sume mastautin kt sni & gua ckp sbb gua dpt shocking proof smlm jer. Dpn2 k!
Giler seyes teruk dh malaysia skunk!!

Skidrow Cross-Finger berkata...

http://pelatukparuhgading.blogspot.com/2012/06/scorpene-pkr-dan-abd-hadi-khatab.html

baca & sebar

Tanpa Nama berkata...

komen arub terbaik....waahahaha...please improve your english man..it sounds so weird..

Tanpa Nama berkata...

quxiena ni tak habis2 cakap pasal pose, solat, benda wajib... tutup aurat tu pun wajib der... cakap macam bag0s tapi diri sendiri tak serupa bikin

quxiena berkata...

Askum WRT Encik Anon,
nampak sgt metaliti x nak pk outside the box bile org mcm sy ckp cmnie trus kondem sy pk sy x layak nk utarakan sbb x ckup bagus?
Sbb sy byk kekurgan lah sy nk gomen yg bgus utk sy perbaiki dri lg bgus jgak, tu pn slah ker?
xkn sy nk bg pdpt pun lgsung x bley ni dh mcm BN jer kate perlembgaan Artikel 10 freedom of speech, tp x leh plak. Im not saying im good, im saying wat happen all around dan sy perhatikan tu sume...xkn nak share sni pun dh jd isu teruk sgt bg awk?
Really sad how ppl look down on ppl so easy, camner nk berubah kalu sikap racist ske kondem org scr luaran msih tahap sama?
Awk boleh nmpk ker ap niat sy? ap yg terbit dlm hati sya? Ap yg sy nk lakukan sbnr yer?
Kalu awk boleh nmpk sy salute sgt2 laa sbb kuasa awk dh mcm kat atas sane ad hak nak hakimi dan adili org mcm saya kan???
Kalu nak tegur saya pun elok2 laa k sy bleh trm tau..jgn semata keburukan org yg satu trus awk x nmpk kebaikan yg len. Kalu cmnie sikap awk, awk pun sme dgn mrk2 yg bgus tp dlm dri ad sikap riak n takbur. At least sy berlaku jujur dgn dri sendri nk ubah dri utk Dia n pling penting niat dri sy bkn semata2 utk tunjuk dpn org mcm awk sy ni bagus.
Minta maaf lah kalu kata2 sy ni berbaur kasar k dh cuba x nk emo jwb nie..:)

Wassalam.

p/s Bro Mantot sorry semak kt blog anda ekk

Tanpa Nama berkata...

ala syiah ni bkn islam pn xde hal la nk pakai seksi.agama diorg ok kot.bini pn kongsi membe2.huhu

punchdrunk lovesick berkata...

oi..oi..oi..oi,,sblm kutuk syiah,baek angpa p kaji dl..jgn dengo ckp owng saja wei!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

aaaah, ini saya nak komen sikit.... pada pendapat saya, bukannya salah gadis tu kalau ada lelaki x pernah tengok payu dara tak boleh fokus dalam lingkungan 1 meter dari perempuan cantik.
kalau cakap ngan perempuan, tengok muka bukan dada.
and one more thing, cara nak tengok how strong your faith is bukanlah ketika cakap dengan perempuan yang tutup body sampai nampak mata je, tapi bila cakap dengan yang jenis nie. dia tunjuk x semestinya awak kena tengok. kalau memang hati awak tak suka, excuse yourself and leave.

Tanpa Nama berkata...

aku tak faham montot nie..pandai ngat cakap sal aurat tapi iri sendiri takleh tahan pandang..pe nie? kan bagus malaysia cam arab saudi..