Jun 14, 2012

10 Gosip Terhangat Artis Hiburan Melayu Yang Perlu Dikongsi Supaya Semua Orang Tahu

Apa nak jadi dengan artis kita sekarang ni? Aku listkan 10 gosip paling hangat dalam "industri hiburan" tanah air sekarang.

1. Neelofa gaduh dengan artis lain?

2. Remy Ishak gaduh dengan gelfren?

3. Rozita Che Wan dilihat berpimpin tangan dengan Beego?

4. Jimmy Shanley gaduh dengan isteri dan mertua?

5. Gambit Saifullah vs Gambit Saifullah?

6. Kisah seluar dalam Nora Danish yang ingin melihat dunia?

7. Zed Zaidi vs Artis Import?

8. Zed Zaidi vs Everyone?

9. Artis yang aku tak tau apa dia buat, kahwin 17 hari sahaja?

10. Rita Rudaini vs Suami?

Masalahnya,bila berbicara mengenai budaya buruk dan menyimpang,  yang selalu dipersalahkan, kumpulan2 indie yang main gig atau band heavy metal Melayu atau kumpulan2 punk dengan lagu2 kutuk kerajaan, sebab mengamalkan budaya tak sihat. Sihat betul budaya artis2 glemer kita...Apa-apa aje yang artis kita buat sekarang ni, mampu membuatkan aksi Tom Cruise lompat2 atas sofa Oprah nampak normal, atau Lindsay Lohan nampak sebagai gadis pemalu. Sebab diorang bukannya orang Melayu.

Kadang2 tengok artis Malaysia ni, bakat tak seberapa, tapi nak jadi penghibur. Tak dapat hiburkan orang guna bakat sendiri, dia hiburkan orang ramai guna cerita peribadi diorang.

Sekurang2 nya bila aku baca, rasa terhibur jugaklah. Tercapai jugaklah objektif industri hiburan tanah air, nak menghiburkan masyarakat.

ps - Rita Rudaini masih lagi hot.


11 ulasan:

enon berkata...

sungguh kecik tulisan rita rudaini masih lagi hot tu..

Tanpa Nama berkata...

cara artis malaysia memberi hiburan:

1>menyanyi dan menari
2>berlakon
3>kisah peribadi
4>sesi bergambar (tayang peha dan lurah)
5>komen2/statement2 yg kurang bijak terutama dalam bab2 agama
6>lain2

Tanpa Nama berkata...

pastu nanti si noob nak komen apa pulak?

suparjo berkata...

noob tengah pikir,, entry mana plak dia nak link biru kan..hahah

back to topic, lawa dah lawa tapi perangai susah nak cakap.. zaman sekarang kalau nak cepat naik memang doang create kontroversi je..patu pandai2 la hidup.. tak gitu

Tanpa Nama berkata...

aku x suka neelofa..berlagak..tapi mata aku x boleh x tengok lurah dia ...gebu gila...satu hiburan yang mendalam menyentuh emosi..

Abdol Rahim Othman berkata...

X pela, takde apa yang mereka nak buat, nak bandingkan bakat dengan pelakon lama tahuan 60'an dan 70'an jauh langit dari bumi...seronok buat gossip dan issue sensasi semata-mata untuk kepuasan sendiri...memang iru sebenarnya bakat mereka...hehehe...

Prince of Noob berkata...

itulah yang dikatakan artis murahan... kalau berita tu wartawan korek ok lagi, tapi jenis yang diri sendiri2 suka menjaja cerita2 peribadi dan kontroversi di facebook, twitter adalah artis murahan level 9000 seperti neelofa, remy ishak, tiz zaqyah, gambit, zed zaidi etc etc... tapi seriously... ada gua kisah?

p/s: line biru gua panjang sikit kali ni... amacam ok?

Laici berkata...

prince of noob a.k.a prince buasir...bangang tahap keldai akaq

Sey-jii Ha-fiz berkata...

heh. artis kunun. apelah yang art sangat pasal diaorg. art of attention whoring perhaps.

Radin berkata...

Berhenti membaca Mangga, Bro. Ko sendiri gak yg frust.

Balqis Riza berkata...

ini wa setuju..