Oktober 27, 2011

Kuasa Fotografer Wartawan Hiburan Yang Sangat Hebat


20 Mac 2011 - Pelakon Miera Leyana memohon maaf kepada semua pihak atas kesilapannya mengenakan pakaian seksi sehingga menampakkan sedikit sisi payudaranya.“Saya memohon maaf kepada yang tidak menyenangi apabila melihat saya berpakaian seperti ini. Saya tidak sempat mencuba terlebih dahulu pakaian ini kerana baru mendapatnya daripada pereka fesyen pada pagi tadi. (link)



23 Oktober 2011 - Miera Liyana sekali lagi memohon maaf kepada peminatnya kerana terpaksa memakai sedikit pakaian apabila melakukan photoshoot bersama akhbar tempohari.

"Saya memohon maaf kepada yang tidak dapat menjamah mata mereka dengan badan saya kerana saya dihalang untuk tidak berpakaian pada ketika itu. Sekurang-kurangnya saya dapat juga menunjukkan kepada anda up-boobs saya. Saya nak orang tahu..saya ada maruah..walaupun saya bergambar begini."

Miera Liyana juga mengulas mengenai sesi bergambar tersebut," Saya hendak membuka pakaian saya terlebih dahulu tetapi dinasihat oleh jurugambar kerana katanya; walaupun kita sedang buat kerja tak senonoh sekarang ni..kita mesti ada juga rasa takut dengan Tuhan..."

"Saya mohon maaf kerana tidak dapat berbogel untuk peminat saya semua.." (tiada link) 

....................


ps - Suami suruh bend over...ramai isteri bangkit melawan. Tapi bila fotografer suruh perempuan bend over...ramai yang patuh. Kenapa? Adakah kerana fotografer mempunyai DSLR yang canggih? 

38 ulasan:

WaniZakaria berkata...

sebagai perempuan aku malu. :( sedih,kesal..arghh.malu gila!

10 inch berkata...

Mula2 sideboob, then upboob..pasni pe lg? lowerboob? topless? upskirt? bottomless?

alien berkata...

dslr tu ada sihir memukau
wakakaka

mendatak hijau berkata...

bodoh

Akulah Pak Lan berkata...

aku rasa aku dah patut beli DSLR SEBIJIK

FY berkata...

sangat memalukan!!bodoh punye perempuan

Cik Siti Fairuz berkata...

perghh ayat last p/s tu mmg kelakao. bila mantot sebut "suruh bend over".. aku terbayang org kt circus trained gajah/singa suh bend over... kihkih

Nalisa Syahira berkata...

errrrk ,

Tanpa Nama berkata...

kesian
lembab agaknya miera liyana ni

eman berkata...

usia muda... ehmmm inilah jd bila nk cepat popular...huhu agama diperlekehkan... aurat tadah nk kasi satu udnia tgk... rasenyer t dia dah ade anak time tuu baru la rase menyesal...huhu

shidaidris berkata...

hahaha, i wish miera liyana red this...haha.

Tanpa Nama berkata...

Hari tuh mohon maaf gile2 siap bwk mak kt melodi... Mak yg btudung litup back up anak khawww pnya. Maaf kan la die.. Die bdk la ape lanchhh lah. Ni buat lagi? Le... Xphm aku. But je la.. Seksi je la. Lantak p le. Tahan je la nanah tlinga mcm retis lain. Who cares! Ini siap mohon maaf.. hipokrit gils! Bwk mak. Mak tuh pon ZERO!

Tanpa Nama berkata...

Dakota Fanning pun TAK pernah posing mcm ni.. pening tengok perangai retis melayu yg mengalahkn org barat!!... tuii

matdarts berkata...

D = Daya
S = Sebuah
L = Lensa
R = Rakus..
HEHEH......

Faceberuk berkata...

Bukan laki punya DSLR lagi power ke?

Hidemichi berkata...

tunggu 7 bulan lagi la nak tgk aksi panas seterusnya...

Ibnu Khairuddin berkata...

"Sekurang-kurangnya saya dapat juga menunjukkan kepada anda up-boobs saya. Saya nak orang tahu..saya ada maruah..walaupun saya bergambar begini."
kalau ni yg beliau cakapkan, so... apakah maksud beliau?? pompuan bermaruah akan tunjuk lurah dendam kat orang ramai ke??

fuad ansari berkata...

hilang kata2 dibuatnya... hurm........

tupaimerah berkata...

'muka tak cun memang la kena seksi macam tu...'

selamba je mak kawan aku bersuara...

Mantot berkata...

sblm apa2 yang lebih kelakar terjadi,perlu diingatkan...

"statement kedua tu adalah imaginasi aku.."

aku takut ada yang terpercaya

Hidemichi berkata...

Baru je gua nak pesan. Setengah org suka faham literal.

fatinizzati berkata...

haha. ni aku memang pantang. kemon la miera liyana. loser gila

Tanpa Nama berkata...

kemon miera, u can do better than this! stakat tunjuk cleavage macam ni, dah ramai buat. buat bodypaint artwork please.. pretty please.. nanti guna nip paste ok. xoxo

Tanpa Nama berkata...

relaks la. korang ni kan asyik salahkan die je. apa pasal tak marahkan photographer pulak. dia suruh posing macam tu. tak adil siot.

mummy_icha berkata...

heee buruk gila lah muka dia dlm pic tu. mcm hapa je

Tanpa Nama berkata...

To Anon October 27, 2011 4:58:00 PM GMT+08:00

Harga diri kau letak kat tgn org lain ke? Harga diri sendiri, sendiri jaga la.

Norhafiza Yusoff berkata...

@mummy_icha aku rasa @anon 4:58 tu just being sarcastic. relax la. faham betul2 ayat die k?

Tanpa Nama berkata...

anon October 27, 2011 5:07:00 PM GMT+08:00
well said. tp kita cakap pasal org yg takde akal kat sini kan?

Leeya Lee berkata...

kutuk dia pon dpt dosa kering je..tnya org2 yg handle hiburan ar..mana guidline drg dlm etika berpakaian for artist esp untk tabloid..untk media massa,ni kan umum..ikot akai dia ni telanjang pon bagos.sux.

Tanpa Nama berkata...

anon October 27, 2011 6:00:00 PM GMT+08:00
yes, the only manusia yg tak punya kurniaan akal hanyalah manusia terencat akal dan kanak kanak yg belum mummayiz. If only miera liyana itu adalah somewhat terencat - then, i'll blame the photographer. :)

iamBIG berkata...

adoi2....kesian kat mantot, kena bagi explanation yg dia 'being sarcastic' kt atas nuh....takot ade reader bangang kan tot maki2 kau...mmg bangang reader2 baru nih...hehehe...klu ade yg panas bontot, kompom dia Miera Leyana xpun ngan MAK DIA YG BETUDUNG yg mgkn la tak tinggal solat tu...(booyah)

Leeya Lee berkata...

aku tgk rmai gak reader salah bace konsep komen..ade yg lurus,ade yg over sarcastic..yg pasti aku punya komen tu sarcastic..tp mungkin ade reader lain xpaham kot..xper,lain org lain pandangan dan pemahaman ayat.yang pasti ML ni xde akai,photographer lagi super bengong..dan org yg xtego pon bermasalah.sekian.

White berkata...

Apa buktinya ramai bini melawan bila disuruh bend over? Ko amek statistik hampeh mana ni? Dari pengomen blog ko?

Bini ko dressup & posing mcm gambar2 di atas tak masa romen? Citer sket..

White berkata...

Mana la tau kot2 posting ko kali ni berasal dari ketidakpuashatian ko dlm bedroom ke. Kalo ko puas pun, camana ko boleh detect bini ko pura2 puas?

Aku pun nak ko jawab pun. Aku cuma boring kategori post2 ko yg ngutuk artis. Tipikal sangat.

Mantot berkata...

statistik?

berapa ramai kaum isteri bangun tentang pihak yang suggest isteri jadi mcm pelacur pd suami?

RAMAI!

berapa ramai female right movement bangun lawan pihak yang suka suruh artis posing mcm tu?

Tak ramai.

White berkata...

Apa point ko, Mantot? Ramai bini benci perkataan pelacur, bukan benci utk BEND OVER!

Bila kurang female right movement menentang artis seksi, ko assume ramai pompuan menentang BEND OVER?

Adoii..adoii...

Madman berkata...

Miera ni tak dak mak pak ka?

The Watercolour berkata...

Setiap Gambar ada lagunya bak kata Yuna