Oktober 10, 2011

Bagaimana Ahli Politik Cuba Meyakinkan Anda?


Masalah paling besar apabila berborak dengan ahli politik adalah kita tau dia cakap takde point,tapi dia 100% percaya dgn apa yg dia cakap...dan dia tak peduli pun kau rasa macam mana...

Bukan kau yang pegang kuasa.

10 ulasan:

Darus Interferon berkata...

aku slow lah, kasi contoh paling terbaru please, atau isu2 yang berkaitan?

apa komen mantot tentang budget.

aku tak puas hati diorang mansuh elaun on-call dan ganti penambahan gaji rm600. ramai doktor yang bersungut. nanti kau kalau oncall banyak mana pun kau tetap dibayar rm600.

tambah gaji rm600 pun, mind you, gaji ditolak cukai, elaun oncall sblm ni tak ditolak cukai.

kalau dengar pembentangan budget, satu malaya seronok naik gaji. naik gaji pun kena potong cukai apa kes?

bagi ambik balik!

Adlilatun Nur berkata...

:)

Tanpa Nama berkata...

untung jugak naik gaji.. yang kerja swasta ni la yg paling teruk.. harga barang2 naik.. gaji org2 kerajaan naik.. tapi kami masih gaji dengan gaji yg sama.. huhu

berkata...

Dan masalah bertambah besar bila kau tak setuju dengan dia, dia akan tuduh kau:
i) bodoh
ii) talibarut musuh politik dia
iii) kafir

Dan masalah jadi lebih besar bila dia ada 100,000 penyokong yang rasa semua yang dia cakap itu betul.

Tanpa Nama berkata...

setuju dgn anon October 10, 2011 12:38:00 PM GMT+08:00.gaji kerajaan naik hrga brgpn naik.serupa mcm xpayah naik lgsg gaji la.yg keje swasta ni la yg terseksa.gaji x naik2.

Tanpa Nama berkata...

gaji naik tapi kuasa membeli tak dak pun tak dak makna.

RM1 kat msia ni leh beli air sbgks kat psr mlm

ataupun kepok lekor kurus2 3 kpg..

btmbh2 kesian la kt org reja swasta

haih...najeb najeb...

Darus Interferon berkata...

gaji naik, barang naik, ada yang nak kena turun tuh...hehe

Super Saiya berkata...

Aku kerja swasta jadi aku tahu hal bonus ini terletak pada kompeni aku cari makan. Kompeni untung lebih dia bagi bonus. Kompeni tak untung dia tak bagi bonus. Kompeni untung lebih tapi tak bagi bonus, aku mula 'update resume' cari kerja tempat lain. Masing-masing punya periuk nasi. Kita bukan makan dalam satu kawah.

Darus Interferon berkata...

super saiya kopi pes Lucy. Kredit sikit.

Penjiwa Jalanan berkata...

rm200 baucer untuk buku takboleh tuka kps cash ? okfine baru nk berfoye2 -..-