Oktober 08, 2010

Dua Gambar,Dua Reaksi dan Perasaan Dukacita Sewaktu Malam Menjelang


 HOW SWEET!


HOW SHIT!

Aku penat.Aku nak jadi penganggur.Jadi suri rumah.

Pening aku memikir benda2 korporat dan politik ofis.Kalau boleh elak ke tepi dan tak effect aku,takpe.
Ni bila benda tu dah effect sekali segala-galanya jadi cilaka.Politik memang takleh nak dicampur aduk langsung dengan pengurusan.Tapi ni Malaysia..once kau berurusan dengan manusia2 berpangkat Datuk dan Tan Sri..politik main peranan.Once politik masuk campur..habis!Dah yang management atas semua ber-Datuk bertitle...habis semua orang nak berpolitik,tunjuk kuasa.Takde sapa peduli orang bawahan.Jadi aku pun hantar surat nak berenti keje kat bos department aku.

Rupa-rupanya dia dah hantar dulu sebelum aku.
Hehehehe.Dia pun tak tahan rupanya.

Aku ingat nak buat side projek,tangkap gambar kucing macam ni.


CUTE GILA AA!
Nota : Aku tak berapa center malam ni jadi harap maaf.

15 ulasan:

sastraboy berkata...

haha, moga lu dan isteri berjaya!!

agam berkata...

ko ari2 x center mantot.. but i loikee... hahaha

JR berkata...

mmg habis class side projek bro. cerah masa dpn tu.ahaha!

Lann Shaukani berkata...

politik mmg cam celaka.

Tanpa Nama berkata...

x center? Kita centre kan balik dengan cerita dibawah ini..

Najib’s Corner ini telah menjadi perbualan ramai warga India
terutama di Brickfields. Restoran ini makin popular dan orang
ramai menjadi ‘curious’ dan mencari restoran ini.

Petang kelmarin kawan lama saya dari UM telah mengajak saya
bertandang ke restoran ini. Tetapi saya tidak dapat pergi
kerana telah ada temu janji yang lain.

Di sebelah malamnya kawan saya menalipon saya. Lalu saya bertanya
tentang Najib’s Corner. Kawan saya bercerita panjang lebar tentang
d├ęcor dan perhiasaan dalam restoran ini. Saya tidak berminat sangat
tentang perhiasaan atau pinggan mangkok restoran ini.

Saya ingin tahu masakan yang spesial dari restoran ini.

‘Ada biawak goreng ke? Saya bertanya.

‘Kau gula ke’ jawapan dari kawan saya.

‘Itu… apa yang spesial’. Saya bertanya lagi.

‘Ada Roti Najib…. tadi aku makan Roti Najib…’

‘ Macam Roti John… yang di Melaka ke? Saya ingin pengesahan.

‘ Pelayan muda itu yang beri cadangan supaya aku makan Roti Najb’

‘ Roti Najib ini macam mana… macam Roti John ke?’

‘ Tak laaa…. macam roti canai….kan ada roti banjir, roti sardin, roti keju….’. Kawan aku menerangkan dengan jelas.

‘ Abis… apa yang spesial nya..’

‘ Laaa… Roti Najib ini roti canai yang tak ada telor…… kah kah kah’

ihsan TT

Tanpa Nama berkata...

bagus berhijrah. Tapi...betul ke kucing yg menjadi minat kao?

Tanpa Nama berkata...

cutenyerrrr kucing tu..

-Mis izza-

mamdoh berkata...

.: bro, kalau hanta nih ada empat best kalau na hanta. tak pun buat rujukan. tak pun pegi tengok macamana. for sure berlambaks gilas ke-kiutan di sini. [http://icanhascheezburger.com/]. Jgn ckp mamdoh tak share pulak~~ :-P :.

PIDUT ASiS berkata...

mantot,pe kata ko bertanding jadi wakil rakyat...ktorang sokong ko 100%...hahaha

Tanpa Nama berkata...

kepada anon October 8, 2010;

aku sangat bimbang..bila nanti roti canai ini diharamkan penjualannya ..kerana mengancam keselamatan negara...

kah kah kah kah kah kah ...

MANTAT berkata...

pidutasis...

jadi wakil rakyat tengkorak kau..

mantot haram jadah ni layak jadi pecacai angkat taik je...

hahaha...

macamcilanat berkata...

aku suka semua gmbr2 yg ade kucen tuh! XDDDD~

NHazirah berkata...

harap kau bersabar dengan segala dugaan yg mendatang nih. ye politik akan takeover suma once dorng dh masukkan bnda alah ni dlm pengurusan. smpai dlm jamban pun boleh heret politik ni skali.

brat2104 berkata...

kucing itu kiut!! dah besor pon pelok bear!! kiut!!

plain83 berkata...

Ye ye aq paham perasaan ko, sbb aq dah lalui bnda yg sama (85% ada la kot), n skrg aq wat bisnes sndri n x bergantung dgn tmpt kje yg corrupted dgn politik kje yg cam haram tu dah. Bla aq serious nk blah, bru bos nk pujuk, last2 aq blah gak sbb sakit. Aq doakan ko kejayaan n kesabaran yg tggi...peace..