Jun 05, 2010

Upgrading Country,Downgrading Citizen


Satu masa dulu majoriti mampu pakai Toyota,sekarang majoriti mampu pakai Viva.
Ok la tu..Viva pun Toyota jugak.


16 ulasan:

Aqram berkata...

huargghhh!!!.
morning.

eh, dah nak election ke mantot?

citahrudin berkata...

hah..mcm gini lah peseng eklan patut masuk kt tv ye x?

ninaneno berkata...

aku nak request ubah gaya hidup menteri2, semua yang kat atas2 punya jawatan tu boleh???

Tanpa Nama berkata...

yang nie vid pasal blogger pule..haha

http://www.youtube.com/watch?v=8uI6iaOScm8&feature=player_embedded

Obefiend Weiland berkata...

next election

kena serang sabah sarawak habi habisan. derang still bangga dengan title fix deposit BN. lepas tu emosi pula bila "orang semenanjung" layan depa macam sampah

i dont get it

you hate them but kept them in power

are borneon fans of sadomasochism ? lepas tu benci orang semenanjung tak tentu pasal. what did we do to receive your hostility?

aneh

KhairulAqmal berkata...

tak semua orang borneo camtu. aku orang borneo. dan serius terasa dengan komen ko obefiend.

orang borneo tak benci orang semenanjung. janganlah menulis hanya mewakili group-group facebook yang rata-rata di join oleh budak budak sekolah yang masih lagi memakai gel tebal2 di rambut mereka..

apa yang berlaku di borneo is. mereka mahukan kemajuan dalam bandar mereka. and dalam hal itu. sudah tentu mereka akan terus cuba menyokong kerajaan, membolehkan kerajaan membangunkan kampung-kampung mereka. pada masa yang sama, mereka masih takut lagi. tak seperti suasana di sini, kemajuan dah hampir di tahap yang memuaskan. so rakyat akan lebih senang berfikiran terbuka. tapi di sabah sarwak, no, mereka masih mengharapkan kerajaan membantu mereka. walaupun pada masa yang sama, mereka benci pada kerajaan.

contoh bila ketua menteri saarawak ke pedalaman baram untuk memberi ucapan, semua meninggalkan dewan sebab kecewa tindakan taib berkompromi dengan tokey balak, dan tak nak buat jalan dari baram ke miri. tapi mereka tetap menyokong bn kerana di malaysia, yang mengetuai kerjaan adalah bn, jadi duit lebih senng masuk untuk kemajuan kampung mereka.

maksud saya di sini, tak lihat kepada parti. mereka lihat kepada pemimpin.

Melayu@Merayu berkata...

Mati pakai cawat...Ubah gaya mati

Riochan berkata...

@khairul aqmal

Next election undi parti lain..The thing is, kalu half of borneo undi PKR time election 2008 aritu we will have a new government..yes BN mmg kerajaan tp bkn bermaksud selamanya dowg kerajaan. Bile dowg klh, dowg lak akan jd parti pembangkang..Actually kite ni da terlalu sgt di brainwash dgn anggapan BN itu gov, so kena undi dowg..

sama cam kite pggil ubat gg colgate, walhal Darlie pon ubt gg gak..

KhairulAqmal berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
KhairulAqmal berkata...

riochan. walaupun saya backup orang borneo tak bermaksud saya backup kerajaan....

Tanpa Nama berkata...

insiden pelantar minyak di US meletup, pasal tu minyak naik, tak kira kerajaan ape pun mmg minyak naik.. ubah kerajaan kpd kerajaan cina majoriti, tu sure akan tolong melayu kan?

Riochan berkata...

saya pon xbekap kerajaan..just my 2 cents. Actually da letih gak jd rakyat yg komplen sana sini sbb at the end of the day xde hsil. better focus on improving urself..

Aqram berkata...

belah borneo dgr cerita banyak mafia politik. betol ke?

Tanpa Nama berkata...

x kesah lah org borneo nk sokong sape2 pown..
yg penting aweks borneo cun2!!
hukhuk..

shazree berkata...

Interesting fact. Wife aku saje2 survey flight ticket to Paris and surprisingly the flight cost using MAS from Spore-KL-Paris-KL-Spore is more cheaper compare to KL-Paris-KL. We also found that using MAS from KL-Spore cost more compare to SIA. Is it a norm practice for local airlines in the world to charge ppl in their country higher? (aku xtau... malas nak wat research) or.. this kind of practice is only applicable to Msia like what happen with our automotive industry? see below:

KUALA LUMPUR - PARIS – KUALA LUMPUR
Booking summary

Outbound Fri, 24 Dec 2010
MH20
Departure Kuala Lumpur 23:35
Arrival Paris 06:40 (+1)
(+1) Flight departs/arrives one day later

Inbound Fri, 31 Dec 2010
MH21
Departure Paris 12:00
Arrival Kuala Lumpur 06:35 (+1)
(+1) Flight departs/arrives one day later

Total fare MYR 4993.00
Fare MYR 4026.00
Tax MYR 967.00

Additional item(s)
Travel Insurance MYR 59.00

Total price
including tax MYR 5052.00
roughly dalam SGD 2177.60 per person!!


SINGAPORE – KUALA LUMPUR – PARIS – KUALA LUMPUR – SINGAPORE
Booking summary

Outbound Fri, 24 Dec 2010
MH616
Departure Singapore 19:15
Arrival Kuala Lumpur 20:15

Outbound Fri, 24 Dec 2010
MH20
Departure Kuala Lumpur 23:35
Arrival Paris 06:40 (+1)
(+1) Flight departs/arrives one day later

Inbound Fri, 31 Dec 2010
MH21
Departure Paris 12:00
Arrival Kuala Lumpur 06:35 (+1)

Inbound Sat, 01 Jan 2011
MH605
Departure Kuala Lumpur 16:30
Arrival Singapore 17:25
(+1) Flight departs/arrives one day later

Total fare SGD 1382.60
Fare SGD 924.00
Tax SGD 458.60

Additional item(s)
Travel Insurance SGD 75.00

Total price
including tax SGD 1457.60 per person!!

Price difference: SGD 2177.60 – SGD 1457.60 = SGD 720 ~ MYR 1700!!

mamdoh berkata...

.: mamdoh = lahir d tepeng. membesar lagi d kuching.

daku hangin tgk orang Borneo marah haku, kerna haku muka semenanjung. tapi daku lagi hangin, bila sama2 dgn semenanjung, diorang hangin pulak daku ber-parentkn yg mmg orang pure Borneo. ches!

kata2 mu Obefiend langsung tak ada harga diri. nak kutuk pun baek2 arr, ko ingat semenanjungians kat sini tak macam sampah? dah kat tempat orang, nak menyampahkan pulak orang2 Borneo. mana tak orang Borneo hangin. ko tinggal dulu kat sini, tengok ko tahan ke tidak hidup dengan orang Borneo yg lemah lembut gemalai alaihai. jgn lps tu taknak balik semenanjung pulak!!

yg dbenci semenanjungian kat sini jenis yg tak hormatkn orang. kita masuk kndang kambing mngembek brader, msuk kndang lembu kita menguak. tak taula pulak spesis apa msuk tempat org tau nak menyalak. hanjing apa?

apa2 pun, ramai gila semenajungian yg daku kenal baek hati budi bro, mulut tak mcm seseorg kat sini. dan punyalah ramai orang Borneo yg baek hati budi yg ngko belum jumpa lagi. Ada yg baek, ada yg buruk. jgn terus sedap jari melabel. bila ngko dah kena label best tak rasanya? kompem best kan? tak payah makan cili lagi dah lps nih.

bg daku, bgus ada pmbangkang nih. boleh pemerintah kerja keras. kdg2 nak tgk pembgkang pndai perintah ke tdk, kempen punya kaw2, lps kempen mcm tuuuuu jugak. tp zmn milennium nih, biar je pemerintah jaga sekarang. yg penting, pembangkang mesti ada. biar pemerintah skrg jgn kroni2, kiasu2, rasuah2, tipu menipu, mls2. no more you help me, i help you. period.

maaf kalau kasar. paling sakit hati bila orang ckp mcm dia tau semua. Allah Maha Mengetahui!
:.