Jun 24, 2010

Ciri-Ciri Blog Yang Super Annoying

Bila aku surf internet,aku akan bukak lagu.Kuat-kuat.Biasanya aku akan surf macam-macam tapi topik aku selalunya akan bermula dari berita bola,teknologi dan politik.Kemudiannya aku akan akhiri sesi pembacaan aku dengan membuka secara random blog-blog peribadi tah sapa-sapa atau mana-mana link yang ada tertampal dalam ni.

Aku suka baca benda2 personal orang sebab aku suka dengar cerita orang lain jadi ramai jugak la manusia2 yang berani meluahkan perasaan secara terbuka dalam internet ni.Ada sorang dua yang berani meluahkan rasa syahdu dan pilu,ada jugak yang menulis benda2 menarik dan ada jugak la menulis2 benda2 yang tak menarik langsung.

Aku tulis ni bukan sebab aku nak listkan blog-blog yang aku suka.Tak seronok la camtu.Ramai orang dah buat.Aku menulis hari ni sebab aku nak cerita pasal benda2 yang aku tak suka masa browse blog-blog orang lain.Hahahahaha!

...........

1. Background dan teks warna tak betul


Background putih,teks kuning.Background hitam,teks merah.Adakah anda cuba buat semua orang buta?

2. Dia letak lagu dalam blog dia dan plug in player media tu susah benar dijumpai

KAMON LA!Bila aku duduk depan PC,aku nak dengar lagu-lagu aku sendiri,bukan koleksi lagu Indonesia anda atau koleksi lagu Eddie Hamid anda.Aku browse sekali beberapa belas tab/window,jadi proses mencari blog mana yang pasang lagu tu adalah satu bentuk penyeksaan telinga.

3. Kena scroll separuh page baru jumpa posting

Sebab kat atas penuh iklan.Banyak blog-blog sekarang macam tu.

4. Blog Politik,Ajak Perjuang Islam,Ahli PAS...tapi...

....Iklan paling besar sekali kat atas,PANCUTKAN ISTERI!Nak belajar sangat pancutkan isteri,download Cytherea "Squrting 101"!Free!Siapa Cytherea?Seorang pelakon porno muka SEBIJIK macam Natalie Portman.

5. TuLiS MaCaM Ni?

AdAKaH KaU TaK RasA InI SaNGat AnNoYiNg?AdAKaH KaU TaK LeTiH JaRi NaK TuLiS MaCaM nI?

6. Penggunaan Ayat Budak-Budak Belum Baligh

Hari inie aq maw on9,tapi facebooque tidaque maw login-login,lalew aq sedey dan terush menangisy cosy my honey tidaque dapat chatting wit aq. :D :P :( :8 :6 :3.....<=3 .....Nak tulis camtu masa hantar SMS,pakai la.Bila ada keyboard,takyah la.

Terima kasih.
Selamat pagi.

111 ulasan:

Tijah berkata...

stuju!

ada lagi. blog berat yg ada bintang2 bertaburan dan cursor love2 yg siap ada trail ikut dr blakang.

ishhh...

Shahira berkata...

no. 4 n 5 mmg ckup annoying.
sila join group kat FB.
:D :D :D

adikeica berkata...

haha, saya termasuk dalam blog yg ada lagu..

tapi lagu2 palestine la..keh keh keh

enyheartsdiamond berkata...

annoying lagi bila dia letak byk sgt widget!

bintang2 bertaburan lah.. lebah2 sana sini..

Nurul muslimaH berkata...

cool! :D
kdg2 rasa annoying gak buka blog2 cmtu.

Tanpa Nama berkata...

hahahaha sure ader yg terasa

aku paling setuju yg bahasa cam cibai tu. aku jadik aq. ker aq tu
benda lain? wargh

N@d0x $i k0d0x berkata...

oh aku ingat aku je berpendapat seperti itu...tak sangke ko pun begitu hahahahah

N@d0x $i k0d0x berkata...

oh aku ingat aku je berpendapat seperti itu...tak sangke ko pun begitu hahahahah

Muhammad Hanis berkata...

aq sukew bacew blog nie. Hahaha. Macam gampang kalau tulis macam ni. Senget-senget mulut aku nak baca.

Masy berkata...

hahahaha sume itu adalah benar belaka. terutama sekali... eh sumelah.

Nerzhul berkata...

memang annoying kalo gitu.

susudalambotol berkata...

paling annoying nombor 5 & 6.
selamat pagi.

cHiQu3CHiLL berkata...

morning !
setuju ngn no 2-menyusahkan bile klo tab buka bnyk ..jenuh nk cari yg berlagu..last2 tutop sume..aduihh~

no 6- grrrr...bahsa yg xboleh blah
and blog yang berglitter2..liplap2...segala nk taruk

semuanye ader la...

Myth berkata...

all hail to mantot... u said it all dude, u said it all.

Good word

prastanta berkata...

a typical malay akan cakap " blog aq, skati aq lar! xsker xyah lew masuk!"

:)

Akmar Anuar berkata...

haha takleh cakap ape2 da melainkan setuju untuk semua benda! :D

'AQILAH berkata...

hahaha semua tu aku sokong...paling2 menyampah tulisan shortform terlampau...ahh susahnye nak bace..

Nadd berkata...

setuju!
tapi aku takut jgk blog aku org tak suke...
haha...

~KaZuHiMe~ berkata...

Salam mantot,
setuju ngan anda! Paling benci yg last skali tu. Bahasaaa oh bahasaaa~

Khairi berkata...

manusia mahu ada identiti. mcm ropol2 tu. hehe.

skirt pendek, baju nmpk bontot, seluar londeh, mekap tebai. anoyying kat luar. kat blog pun ada juga.

Kalau kau masuk blog aku musti kau gumbira. nak tggu kau listkan, mcm lmbt lg ler.

Anyway, blog ini bagus. dah lama tersenarai dlm list bacaan aku. Keep it up bro.

Cik Puan Awe berkata...

haha.. tak sangke. Ade juge yang bersependapat dgn aku. aku pun selalu juge jumpe blog yang annoying. Tulisan warna warni macam pelangi lagi annoyying giler.

Tanpa Nama berkata...

Tot.. Dlm sedar xsedar.. Kita dah tua.. Dulu mane ade aku=aq, le=lew, on9?!! sumpah aku blurr mase awal2 aku dgr ayat2 ni.. Cam haram...

-meon-

anak tajul molok berkata...

=)))

freedom...

Aini berkata...

Setuju!!

lynn berkata...

=p..sy stuju jugak...

a_Jay berkata...

well said! hahaha

Teratoman berkata...

Abg Mantot,

Boleh cadangkan mana2 blog teknologi dari Malaysia yg bagus utk dibaca tak?

Kami sedang mencari contacts ni, utk demo pasal produk kami.

Terima kasih.

kyo_9 berkata...

muahaha..
yg xleh blah bila orang2 yg annoying ni punye follower lebih ramai daripada ak~ -_-"

Obefiend Weiland berkata...

SATU LAGI LU LUPA

owner blog tak balas komen pembaca

orang tinggalkan komen dia tak balas

annoying mcm taik

abdul berkata...

mantot..mana ko tau muka cytherea mcm natalie portman??huahuahua..

Mantot berkata...

aku tau la muka dia cam natalie portman sbb aku dah tgk.aku terlupe pulak pasal glitter2 yang bertaburan tu.

kalo ko nak blog teknologi malaysia..aku tau satu aje.Adrian Rojak Pot..tu je la sumber2 berita aku.biasa aku baca dekat FiringSquad,BitTech dll yg dr luar

frwls berkata...

DAH KLIK NUFFNANG AWAK.

jangan lupa klik kita punya jugak k?

fafa berkata...

hahahahahaha sumpah kelaka.

zulaikha berkata...

hahaha. setujuh weh dengan apa yang ko cakap.

Lagi satu yang pakai tulisan sekejap purple, sekejap biru, sekjap bold sekejap italic. hahaha.

Yang nombor 6 tu aku baru je lepas buat entry pasal tu. Haha. Lagi-lagi budak sekarang pakai ayat 'en' eh apekah?

hahaha.

LANN berkata...

YAA! wa setuju dgn lu! totally annoying!

zulaikha berkata...

Lagi satu.. eh banyak komen pulak.. aku macam menyampah bila ada orang tulis 'kalau tak suka sila tekan butang x disebelah kiri anda'

markonah berkata...

terbaek,tot!!hehehe
lagi blog yg annoying,letak ayat2 islamik,doa-semoga tuhan berkati perhubungan.pastu,tempek gamba peluk kissing kalah laki bini.

WTF??

Tanpa Nama berkata...

hahhaha...aku baca few blogs je. kalau tak suka...aku tak baca dah.

some are just simply stupid, some are good.tapi aku suka baca blog ko.

telus walaupun kadang2 aku rasa ko extreme on political views.

tapi scr keseluruhan, aku memang tak berminat langsung pada blog yg macam ko senaraikan tuh...dan aku memang tak minat langsung pada blog2 cinta, agak memualkan...tapi takpelah, blog dea...sukati dea.

aku? takde blog.

suaka

Tanpa Nama berkata...

hahhaha...aku baca few blogs je. kalau tak suka...aku tak baca dah.

some are just simply stupid, some are good.tapi aku suka baca blog ko.

telus walaupun kadang2 aku rasa ko extreme on political views.

tapi scr keseluruhan, aku memang tak berminat langsung pada blog yg macam ko senaraikan tuh...dan aku memang tak minat langsung pada blog2 cinta, agak memualkan...tapi takpelah, blog dea...sukati dea.

aku? takde blog.

suaka

fndrocka berkata...

aku annoy blog kat sidebar gambar peluk2 dgn gf/bf yang banyak dgn madah2 cinta.

nurul nadia berkata...

YA..SAYA SETUJU BANGAT..ANNOYING GILER NO 5 TU..GILER KADANG-KADANG TAK PAHAM LANGSUNG..

Tanpa Nama berkata...

baruku perasan adanya simbol zakar pada point yg ke-6..

hahahahahahhahahahaha cibai

fatin sulaiman berkata...

hahahaha..... entry ni sgt Cool!

Tanpa Nama berkata...

Walau pun aku dah mahir skill squirt, tapi aku still teruja nak kenal siapa Cytherea... sebab before this aku cuma kenal Alisha Klass je :)

thanks mantot!

~charlie

J. Love berkata...

LOL @ obe's comment.

fuuuuuu blog aku takde langsung ciri-ciri kau cakap!

mirachantek berkata...

sangat sangat setuju dengan ada. lagi simple blog tu, lagi suka saya visit.

Yan berkata...

"awak sungguh HEBAT!" .... anak aku yg umor 5 tahun selalu cakap camni... YA! Mantot...."entry awak kali ni sungguh HEBAT!" ha..ha..ha..

afiqah~ berkata...

aku setuju, 100 %

FieQa AfiQah berkata...

mmg agree 100% lah..cnnot go part yg tulisan kecik bsar tu...tulisan bdk2 gedik yg tmbah2 huruf 'w', 'q' kt blakang tu..haihh..

Blood Seeker berkata...

"koleksi lagu Eddie Hamid"

AAAAARGH SEKSA JIWA AKU DENGAR JIWANG KARAT...

elok2 aku tgh layan Death metal, tiba2 lentok la pulak. Bila kedua dua bunyi overlap......

Hidemichi berkata...

Gua suka tema minimalis....simple but nice. biasanya blog otai2 yang isinya cemerlang simple je layoutnya.
Blog2 mcm poin 1,2,5&6 selalunya isi rubbish.

afiqah~ berkata...

aku copy kat blog aku tau. bagi yang buat tu terasa sikit.

Aqram berkata...

mantot, gua nak tmbah sikit.

gua benci blog yang jiwa-jiwa seperti menampal banyak gambar persendirian dalam bentuk tangkapan gambar 65 darjah.

serta blog yang tulis satu patah perkataan seperti perkataan 'rajin' kat entrinya. tapi boleh dapat beratus komen. wtff?

sekian.

lilacfla berkata...

blog yang ada bearbear ni annoying laa.. haha

cik oryza berkata...

yg no 5 tu komen aku satu je: ko ingat ko tengah tulis formula kimia ke huruf besar kecik gitu;p

yang no 6 tu memang agak menyeksa jiwa... nak buat mcm mane aku ni golongan orang tua2 yang xreti nk mengeja sebegitu rupa;p

SHE berkata...

POINT #1 AND #2 ADE DLM BLOG AKU...WAKAKKA......TP BUKAN LG EDDIE HAMID (EDDIE HAMID TUH SAPE)

sang perahan otak berkata...

paling bnci blog yang lambat loading nyer...

[FiZa] berkata...

yeah..no.5, klu text on the phone takpe lah jugak..nih kat keyboard. apa kejadahnya..

no.6, sgt tak faham kenapa jadi camtuh. yg tak boleh blah bila mengeja words in english, 'for' jadi 'foe'..suka2 ubah spelling.tak pasal2 org yg baca pun tersalah fhm.

Tanpa Nama berkata...

lagi satu.berbelog mengenai teman lelaki/perempuan.kebanyakkannya mengenai teman lelaki lah kan.semak betul.serupa tulis diary pulak.

Tanpa Nama berkata...

lagi satu.berbelog mengenai teman lelaki/perempuan.kebanyakkannya mengenai teman lelaki lah kan.semak betul.serupa tulis diary pulak.

daya berkata...

nice one~

keropok segera berkata...

argh.memang cukup cukup menyampah,nak-nak kalau ader lagu yang tah sape-sape artis tu, ect lagu indon/japan/korea...ciss

Tanpa Nama berkata...

vidiyo
belog

+d.O.Y.A.h+ berkata...

yah3~ mantop.hihihih.
lagique qita tak shuqqa qalau qena tunggu dia load lamewww lameww

JePh berkata...

hahaha..Aq sTuJu!..wakakakaka!

Mantot berkata...

aiseh,ramai pulak komen.

jgn la geng2 blogger suka letak lagu kat blog attack aku lepas ni dah.

terime kasih kpd semua yg komen.aku nampak ramai yg first time komen.apsal sblm ni diam aje?

Tanpa Nama berkata...

sebab tak perlu :)

suaka

Julia berkata...

En Mantot, bleh saya tanya something? why do I feel that Obefiend and u have some sort of problems between u guys? Ke saya je yg lebih2?

~ Based on observation~

Mantot berkata...

sbb aku lagi hensem dan tampan dari dia.itu aje.

nisha nisho! berkata...

yeah.well said.:)

Julia berkata...

Oh, ok2.

*Obviously there's something here*

Haha..

de_nataLie berkata...

haha..btol2, dh la de lagu2, pas2 bley plak psng kuat2, mau tkejut gak ak ble tbkk blog cm2..ish3

mesut oezil berkata...

aku suka point 5&6
sama macam aku, annoy gile dgn tulisan mcm tu

aq = aku
nak = na
tak = ta
apa = pew
kalau.. jew = yahudi?

(formerly known as fabianski)

Shafique berkata...

Hah! Memang Top list la menda2 yg amat annoy dalam blog. Tak tahan bukak2 blog terus autoplay lagu ke radio online ke.

Pasal iklan tue memang betol. Ada blog yg bagus tulisannya tapi iklan 1/2 page. Bermacam2 iklan smp kat bawah ada entry. Baca tajuk n 1 perenggan pas tue blah.

nombor 5 dan 6 = Sangat Annoying! :P Diorang ada banyak masa terluang tue.

Amir Hamzah berkata...

Woi mantot!! btol!! 100% btol..aku pun nyampah giler kalo blog2 camtu!

Aidil berkata...

100% setuju..
points no 5&6 the most annoying..

incredible hulk berkata...

aku benci blog hanis zalikha. dia cantik. aww.

Tanpa Nama berkata...

aku paling benci blog pakai short form..mcm tulis sms..langsung aku tak paham..short form yg giler2 short..adoi..mcm harammmmm...

sepol utusan berkata...

perempuan gedik byk bki shortform tu

awangilham berkata...

dude, hang bole offer buat kursus blogging 101 ni..heheh

Amalina berkata...

sokong!

xira berkata...

hahaha! agreed~

NUke_Rude berkata...

stuju.

especially part ade lagu tu. trus aku tutup blog tu.

:)

Othman Juliana berkata...

Obefiend, bukan owner blog yang biasanya tak balas komen pembaca ni dari blogger yang dah famous? Macam ko dengan Mantot? huahuahua~

*oh, ini boleh dikategorikan compliment pada korang ni. yes?

Mazru Majid berkata...

kunun manja la yg no 5 tu

eykameow :) berkata...

patutla pakcik mantot tak penah masuk blog saya. sbb semua list di atas berkaitan dengan saya. lalala~

Tanpa Nama berkata...

I like your blog !!Thank you. They are really great .
do not miss my goods , they are very beautiful !!
Fashion watches
Discount watches
Antique pocket watches
Engraved pocket watches
pocket watch
Keychain Watches

mashi berkata...

terima kasih..pedoman untuk blogger baru

affuan berkata...

kira blog haku terbaek la kan kan kan? xde sampah tu sumer. hehe.

mamdoh berkata...

.: hehe. mamdoh suka letak smiley, tp blogspot xde pulak letak smiley, cessssss~ tp yg aq aq tu mmg hangin mbacanya, hahaha X-D :.

Tanpa Nama berkata...

Aku rase Obefiend byk gak reply komen brbanding mantot.ahaha
aqram-serius lwk.obefiend la tu.

Tanpa Nama berkata...

Aku rase Obefiend byk gak reply komen brbanding mantot.ahaha
aqram-serius lwk.obefiend la tu.

Tanpa Nama berkata...

Aku rase Obefiend byk gak reply komen brbanding mantot.ahaha
aqram-serius lwk.obefiend la tu.

Tanpa Nama berkata...

Aku rase Obefiend byk gak reply komen brbanding mantot.ahaha
aqram-serius lwk.obefiend la tu.

Tanpa Nama berkata...

Aku rase Obefiend byk gak reply komen brbanding mantot.ahaha
aqram-serius lwk.obefiend la tu.

Tanpa Nama berkata...

opss..sorry,terlebih plak.

Mantot berkata...

hehehe,
siapa lah aku ni kalau nak dibandingkan dgn Obefiend...

Hanis Zalikha tu mmg cun.
tapi aku rasa ada lagi sorang blogger yg tak brape terkenal mcm dia lagi cun..hehehe.

Sapa yang aku maksudkan?

N@d0x $i k0d0x berkata...

aku benci org datang just komen salam ziarah....dah click nuffnang u..dgn harapan kite klik nuffnang die balik...ok sgt annoying.....

aku benci blog ade lagu.....memang sangat setuju no.2....yang no.5 tu die ingt die kretip la bagai....adooiiii.....ayat2 yang belum baligh atau ayat belum sunat tu aku tengok ramai budak-budak sekolah yang bajet manje gedik2...benci..!! aku bukak je ade unsur2 sebegitu trus tutup.!

N@d0x $i k0d0x berkata...

aku baru komen kat blog ko padahal aku dah ekot blog ko dah lame la mantot cume aku malu sebab ko lagi tampan dari Obefiend ...kahkahkahkah =D

Sharinginfoz berkata...

yang tak suka background colour merah terang.. sakit mata.....

Suku Akhir Piala Dunia

ahazeman berkata...

let them enjoy their self

aKu Yg KREaTIF berkata...

elo BroTh...sUKE atIla Nk waT TULisaN caMne...Itu KREatIviTi ORG LAin...Ko Xleh Wat..taIp LEmbaP KAlo WAt CAMni Nk CakaP caMtu Lak...lasTly...sUke ati akuLA....hahahaha.....

Playette berkata...

hahahahahaha

Playette berkata...

ahahhahahahaha

GTR berkata...

aku mmg setuju sgt tetang sume perkara yang annoying di atas.

kreatif ke? huru hara je aku tgk.

mungkin diorang bajet comel kot? haha

Moon berkata...

aku xsuke tol bile aku ade bace blog pastu ade lagu keluar..kalo ade pause xpe gak, aku bole consider..ini tader..habis rosak mood nak concentrate..

Enchaoz berkata...

hahahahhahahaha

pReZdaBeZ berkata...

aku harap la blog aku takda sangat macam list ko tu...kehkehkeh..aku pun sengal jugak dgn blog menyanyi ni kadang2..stress....org nak diam2, lagu dia wat bising...

Mia Auburn berkata...

Suka betul dgn no5 & 6...lol

Fira Al berkata...

owww.. ouch! ouch! haha
like jgak la sbb hnya no 2 tu je annoying yg sgt btl tp de plug in k my media. blh je nk stop kn lgu. xssh pn.. heee

aiinaini berkata...

akan aku perbaharui blog aku..ahahahaha