Januari 09, 2009

Film Review : The Spirit


Ya Tuhan ku,
sesungguhnya aku berlindung di bawah Mu
Lindungilah aku daripada filem ini
Kerana filem ini sangat suck begini

Ya Tuhan ku,
Walau apa pun yang terjadi,
Jauhkan aku daripada DVD filem ini
Hindarilah diri aku daripada terdownload filem ini
Kerana filem ini,umpama kuman denggi
Sakit hati,jantung dan kuku ku,
Membuat diri ku rasa malu,
Akal ku turun jatuh ke siku

Ya Tuhan ku yang penyayang,
Jika benar Scarlett Johanssen boleh berlakon,
Kenapa ditarik bakatnya di dalam filem ini?
Kenapa Samuel L.Jackson gemar bercelak?
Kenapa film maker nya tidak ditempelak,disepak?

Ya Tuhan,
Ingin benar aku memohon,
Kembalikan wang RM6 ku
Nasib baik tengok siang Rabu
Kalau tak menyesal besar aku.

RATING - 2/10 (2 tu pun sebab rotoscoping dia memang benar2 superb dan visual dia memang lawa)

7 ulasan:

Putra Wawasan berkata...

memang benar apa ko kata mantot. ko ok lagi kna rm6, aku rm9 (Miri Sarawak).

Tp yg bestnya aku tertido minit ke brapa aku tak pasti. pas aku bangun aku kejut member aku sebelah dan aku ajak balik.

zera berkata...

lor..seb bek xtgk lg..xbesh kew..

milo boyd berkata...

i feel u bro..balik tgk citer tuh aku nangis bawah shower..hampir kelar tangan sendiri..

Putra Wawasan berkata...

tak baik cm tu sis..jgn kelar tgn sendiri baik kelar je skrin wayang tu hu3 jgn angry ha

alifmimyanun berkata...

fuh, sampai berpuisi nak komen punye pasal. memang gagal benar filem ini.

iLOVEspeed berkata...

i thought there ARE witty parts in the movie. plenty, in fact. dullness here and there but i don't think it is as bad as - ah well - let's not compare.

Tanpa Nama berkata...

aku rasa best la citer nih. lawak.. effect terbaik! awek2 cun!

tea_o