Mac 18, 2013

Muka Isteri Perdana Menteri Jauh Lebih Cekang Berbanding Rock Melon


Aku tak rasa Rosmah Mansor ada buat botox kat muka dia.

Jadi aku rasa ni adalah kerja seorang designer yang baru belajar pakai Photoshop dan tak dapat nak kawal diri, kerana terlalu teruja jumpa Photoshop. Sehingga membuatkan muka Rosmah Mansor nampak macam pakai botox.


Sedih pulak aku tengok walaupun aku tak suka dia ni. Designer amatur mana la yang disuruh buatkan kulit buku Rosmah Mansor jadi lagi tegang dan licin berbanding kulit bayi? Kau tengok kulit baby tu pun ada kedut bai!

Ni la amatur punya kerja.

Bercakap pasal amatur...hari tu ada rancangan "Conversation With PM kat TV3." Aku tengok dengan family aku. Nak muntah rasanya tengok rancangan tak ikhlas, tak jujur camtu. Tengah2 rancangan tu anak aku yang baru nak belajar bercakap, tanya aku dengan ayat yang sangat fasih...membuatkan aku terkejut, "Abah..Abah..macam mana TV3 kata rancangan ni live, tapi bila penonton tanya ada keluar subtitle soalan dia?"

Aku kaku sebentar. Hal bangang macam tu pun kebanyakan penyokong UMNO pejam mata sebelah sebab pada diorang, Pemimpin UMNO ni sempurna. Muka kacak, badan ketak, zakar besar, kaki gagah, hati baik. Takde kekurangan.

Aku pun jawab la...

"Itulah dia Pemimpin UMNO ni sayang. Semuanya fake. Soalan yang kita nak tanya pun, dia yang kawal, dia kena approve dulu. Kalau kita terus pangkah BN, itulah dia masa depan Malaysia. Drama swasta pun kadang2 pelakon dibagi kebebasan untuk olah skrip dia sendiri.."

Anak aku terus menangis.


Dia cukup risau pasal masa depan dia.
Dia sedar, kerajaan sekarang adalah kerajaan yang menyanjungi ke-amaturan.

Mediocrity dalam kerajaan adalah sesuatu yang sangat sinonim.


13 ulasan:

mr edz berkata...

zakar je besar tapi tak tahan lama nak buat apa...

Tanpa Nama berkata...

HAHAHA..

Tanpa Nama berkata...

tah, takat besar kat pala takuk, tp panjang 3inci pun tak guna... wat geli2 je...

Khairi berkata...

Kalau betul-betul live dan ada subtitle, ko bayangkan kerja si penaip subtitle kat belakang pentas tu macam mana. hahaha.

NASIHAT POWER UTK PR

Master Yoda berkata...

Hahaha...siap ada gmabar anak nangis lagi...Pawar la ko mantot...

Mesti ko dah brainwash anak kau kaw2 punye tuk jadi pengkritik yg hebat

AbdullahUmar berkata...

Anak kau nmpak comel. Mesti kau hensem. Letakla gambar kau pulak haha

Tanpa Nama berkata...

Woha gambar Kak Ros nampak Cun..
Muka bersih cun..lonjong dan dagu makin runcing muhahaha..

Solan tu disubtitlekan sebab ada masalah audio selain nak bagi penonton tahu apa soalan sama.. maklumlah terlampau banyak penyokong kerajaan yang diwajibkan hadir dan BN maka maka hiruk pikuk dalam studio sampai yang nak menyoal pun tak kedengaran..


Shida Idris berkata...

a'ah, aku bet tu mesti anak ko kan.

Tanpa Nama berkata...

bagi aku, apa jua temu ramah, iklan, forum bersama pemimpin yang disiarkan di tv tidak telus dan fake!!

soalan yang ditanya seperti diatur itu adalah pemandangan biasa bagi program pemimpin BN.

Najib punya muka masa tu konon menjawab soalan dengan gaya santai sgt annoying!!

aku dah tak tahan dengan kerajaan ni dan aku nak BN mampos!!

Tanpa Nama berkata...

kenapa di tonton? aduh..

Tanpa Nama berkata...

aku tonton selama 5 minit, kemudian muntah dan tutup tv.

Tanpa Nama berkata...

Ko berapa inci mantot? HAHA

Tanpa Nama berkata...

Ko berapa inci mantot? HAHA