Mac 04, 2013

Apa Aku Rasa Setiap Kali Bukak TV Beberapa Minggu Ni





29 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

asik kutuk kerajaan je ko ni mantot. huhu

mr edz berkata...

memang patut pon.. sebab kerajaan sekarang ni memang teruk

Tanpa Nama berkata...

Tp bekas makanan tu mmg menarik perhatian gwe kt skola td..

maia berkata...

comel bekas makanan tuh..

Tanpa Nama berkata...

camana boleh tembus perairan dengan mudah..adakah kastam ..tentera laut kita meronda dengan rakit dan sampan..?..kenapa ambik tindakan lama sanggt..walaupun pegi meninjau kenapa x gunakan kereta perisai..yang berkilat2 selalu keluar masa hari perbarisan tu..bila ada tentera kita terkorban kenapa muka2 menteri cam selamber jek...sempat buat pesta tari tarian la..

Tanpa Nama berkata...

Bekas Ketua Staf Logistik Markas Armada TLDM, Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid tidak menolak kemungkinan pencerobohan 100 lelaki bersenjata di Lahad Datu, Sabah sebagai sandiwara.

“Ini kes yang dirancang. Saya tak percaya TLDM tak efisien. Kita ada bot laju, CB90 (combat boat) Saya tak fikir mereka (penceroboh bersenjata) boleh terlepas.

“Ini semua untuk manfaat politik. Sama macam Al-Maunah. Tak masuk akal satu Land Rover boleh bawa ratusan rifle, orang tak perasan dan masuk (kem) buka armory.

“Fikir punya fikir, macam sandiwara,” katanya melalui kenyataan akhbarnya. Imran berkata, perairan negara dikawal empat agensi penguatkuasa iaitu Polis Marin, Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM), Kastan Diraja Malaysia dan TLDM.

“Kita ada ‘Operasi Pasir Laut’ antara tentera dan polis. Tak malukah tentera sudah jaga, orang lain boleh masuk?” katanya. Ops Pasir Laut ialah operasi keselamatan perairan dan kepulauan pantai

aslina majid berkata...

Sandiwara? Tak mungkin. Aku rasa perairan kite luas kot. Mana2 pon leh tembus. Mcm, penang... Ko pusing sini, pengusaha bot tak berlesen laju je bwk bot selinap dari arah lain. Tu contoh plg kecik tu penang... Negeri lain? Perairan dorg cemana plak... Cuma kalo ada radar active 24/7 wide coverage tak sangkut kat mana2, mungkin la kot pengawalan lebih efisyen. Dari nak aes mahal2 tu kan? Ni pendapat aku je lah...

Tanpa Nama berkata...

Nelayan cepat je tangkap takda hall la

Ni bukan kes bolos perairan juga i bukan penceroboh luar tapi dalam negeri tu polis handle Sultan Sulu ni pun jadi ahli UMNO

Tanpa Nama berkata...

Nelayan cepat je tangkap takda hall la

Ni bukan kes bolos perairan juga i bukan penceroboh luar tapi dalam negeri tu polis handle Sultan Sulu ni pun jadi ahli UMNO

Muhammad Faiz Mohamed Saaid berkata...

hmmm kalau takda hutang dan dosa dengan orang lain, senang je nak berjihad

Tanpa Nama berkata...

la pastu keluar pulak sultan sulu tu selalu attend majlis umno...hampeh...

Tanpa Nama berkata...

Buat Cursing Malay, nak kutuk kerajaan, kutuk la. Aku pun tak suka BN.

Tapi henti2 la memecah-belahkan pembaca Islam dgn post2 kau yg provoking selama ni. Henti2 la kutuk orang Melayu Islam secara general. Polis & askar (termasuk yg terkorban) majoriti Melayu Islam jugak. Itulah beza Melayu & non-Malayu di Malaysia ni. Tapi banyak post2 kau masih letak Melayu Islam sebagai golongan paling hina di negara ni.

Cukup2 la kritik lebih2, Cursing Malay. Doakanlah supaya kita tak ditimpa malapetaka yg lebuih buruk. (Bukan maksud aku.. syukurrrrr tak hengat). Tapi paham2 la kan. Kurangkan kutuk. Tak action & banyak berdoa.

FatihaNur berkata...

balik2 hal politik...bosan...cr la ape2 hal berkenaan fact boout the animal..br best

Tanpa Nama berkata...

nak carik cerita pasal animal...gi bukak animal planet la...24 jam cite binatang...

-dubuk-

Tanpa Nama berkata...

Sedara senggal. Mantot kutuk melayu bukan sbb benci tapi sedih dan kecewa. Sbb perangai melayu skrg ckp meloykn. Dari remaja sampai org tua - dr pnganggur smpi menteri. mcm perangai sedara jugak

Tanpa Nama berkata...

Anon, so what? Melayu sucks sangat, jdk ko dgn bangganya KERAP kutuk Melayu? Bagitau aku, apa hasilnya mengutuk Melayu setakat ni? Pikir & berhentilah berasa bongkak. Melihat Melayu2 yg terkorban (CINA berapa kerat join askar/polis) takat ni patut membuat kau rasa.. cukuplah ngutuk2 Melayu ni. Provide la solution & provocation yg tak sudah.

Tanpa Nama berkata...

Typo.. Provide la solution & BUKAN provocation yg tak sudah.

Ok, silap aku jgk. Lps ni aku tak reply apa2 respon drp pencacai Cursing Malay yg pantang melihat penulis blog ni ditegur.

Tanpa Nama berkata...

Lol

Tanpa Nama berkata...

Xde gmbar tian chua ke?diakn idola ko mantot.

Tanpa Nama berkata...

betul! aku sokong anon March 4, 2013 at 8:34:00 PM GMT+08:00

BERHENTILAH memberi "kata semangat" kepada melayu.
Sekurang-kurangnya dalam keadaan perang kecil di sabah ni dpt membuka mata orang melayu perlu bersatu bukan menuduh parti. hanya di malaysia sahaja org duk tuduh parti dlm keadaan diserang. LOL

Tanpa Nama berkata...

sokong melayu Sulu?

Mantot berkata...

Teka teki ;

kau ingat orang yang menceroboh Lahad Datu tu bangsa apa?

kissz berkata...

Siannnnnnnn ade yg xfhm cr mantot menegur...
Siannnn nengoknye

Tanpa Nama berkata...

Mantot, Sulu tu Melayu Islam. Maka, lagi mulialah Tian Chua kan?

Tak apa la. Dlm keadaan negara sendiri tngh terancam, aku tak payah buang masa berhujah dgn manusia yg keras hati mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

bangang la mantot..

Tanpa Nama berkata...

ANON 8:34: jangan lah bercakap dengan sepenuhnya kebodohan anda..itu pilihan..anda pilih jadi tentera-anda ditakdirkan terkorban-niat kerana Allah - syahid..kalau cina x nak join askar...so x kan nak paksa..setiap mahluk Allah dijadikan semua ada fungsi masing2..dan memeberi manfaat pada orang lain..janganlah rasis sanggat...kalau cina x bukak kilang - bisnes- kedai..berapa ramai anak2 melayu menggangur..atau majikan2 cina pakat2 jangan ambik melayu keje camana ...

Tanpa Nama berkata...

apa pasal pulak masuk bab rasis? entah apa2 pulak si anon atas aku ni. kahkahkahkah. ni la dia.. otak kalau duk fikir parti aje...

Tanpa Nama berkata...

Ntah nye.malu jd melayu ko tukar bangsa la.senang je.tak pun anggap ko tu bangsa lain trus.bodoh.sbb pemikiran tahap cetek macam mantot n pencacai ni la yg jadikan melayu tu nmpk meloyakan.

Tanpa Nama berkata...

Aku bkn sedara sengal tp aku lak sakit ati baca komen ko nih.melayu yg negatif ko ambik tayang luas2 yg positif ko simpan campak jauh2?bangga sgt kutuk melayu pesal?hanya org meloyakan mcm ko lah yg buatkan melayu tu nmpk meloyakan