Mac 19, 2013

Budak Perempuan Mengandung Kerana Tertidur Sebelah Poster Pemimpin Pembangkang

Semalam on the way nak gi Aeon. Aku dalam kereta tengah drive. Wife aku kat sebelah. "Tadi kat sekolah baru tau, ada student saya yang dah mengandung," cerita isteri aku.

"Woah! Cepat betul budak tu kahwin. Kamu mengajar dah berapa tahun? 9 tahun camtu kan? Laju budak2 sekarang 21 terus kahwin.." cakap aku. "Bukan...bukan..." terang isteri aku.

"Budak tu baru form one."

Kaki aku tertekan clutch membuatkan enjin sedikit stalling kerana terkejut. "WHADDEHEL? Dia kahwin awal ke?" Anak aku dengan tiba2 memandang aku.

"Tak..." Isteri aku tunduk. "Dia memang dah lama menghilang sebelum ni...tiba2 muncul balik nak ambik UPSR, nasib baik sekolah bagi ambik," jawab isteri aku. "Habis UPSR...tak tau la apa jadi kat dia."

"Macam mana boleh tau dia ada anak?" tanya aku berminat kerana naturally, aku suka bergosip.

"Ada cikgu hantar anak dia dekat nursery...terserempak dengan student ni, tapi takde la dia tanya apa-apa dekat budak tu," beritahu isteri aku lagi. "Tapi lepas tu cikgu tu tanya pengasuh nursery tu, dia kata tu anak dia. Balik sekolah barulah terbukak cerita, rupa2 nya dia menghilang sampai hampir tak ambik UPSR sebab termengandung.."

"PERGHH! KE MANA PERGINYA BUDAK2 NI MASA AKU SEKOLAH RENDAH DULU? KENAPA MASA AKU SEKOLAH DULU PALING GEDIK PUN BUDAK PEMPUAN SEKELAS AKU BUAT, ADALAH KATA KONEK BUDAK LELAKI LAIN KECIK?" fikir aku kuat-kuat, tapi dalam hati sebab nak jaga maruah keluarga.

"Nak tau apa benda paling disturbing?" tanya isteri aku dengan wajah menyeramkan. "Apa dia?" Lampu bertukar hijau.Aku memasukkan gear satu dan kereta meluncur perlahan.

" Dia addict dengan sex. First time dia rasa sex masa darjah 6, terus lepas2 tu dia ketagih nak buat lagi...." jawab isteri aku slow2 tapi dalam bahasa inggeris kononnya supaya anak aku tak paham padahal, aku sure anak aku sebenarnya sudah mampu menafsirkan bahasa inggeris sebab tiap2 hari duk tengok Disney channel.

"..Memang disturbing..." fikir aku. "Tah sapa bapak budak tu tak tau la.." kata isteri aku sambil menekan butang radio.

Kesunyian malam dipecah alunan lagu2 boring BFM.

" Aku sure, kalau ada orang BN tau siapa budak perempuan tu, mesti diorang akan kata, ini Anwar Ibrahim punya anak luar nikah beserta tuduhan dia seorang paedophile," fikir aku sambil kereta terus meluncur laju. 

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"Kaki aku tertekan clutch membuatkan enjin sedikit stalling kerana terkejut"

ko pkai Myvi manual? waddehel?

ke ko tipu nih nk wat dramatik sket citer ni Mantot?

Tanpa Nama berkata...

'Ini semua salah Anwar Ibrahim.'hahaha
Haila,BN BN *shooks head*
Btw,bro budak2 skrg ni mmg trlbih advance.aku pun tatau nak ckp apa.
Hanya mampu berdoa ja lah.sigh



N

mr edz berkata...

ada kontek budak tu tak...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Tengok budak juga Montot..

Masa aku sekolah darjah 6 akhir tahun 80an.. :) ada perempuan kat sekolah aku dah tahu seks even lepas UPSR dia kawin. batch aku merupakan first bath UPSR..

So benda ni takda suatu perkara baru bagi aku..

Tanpa Nama berkata...

budak tu nanti bakal jadi 'penterjemah' untuk rundingan pembelian peralatan pertahanan.

Merok berkata...

awesome

Tanpa Nama berkata...

Budak perempuan sekarang dia tak main dah patung barbie, tak main dah masak-masak.

Dia orang main kawin-kawin.

Jadi jagalah anak-anak anda. Kalau perlu dikahwinkan di bawah umur, kahwinkan sahaja. Baik lelaki mahupun perempuan... bawah umur no hal... mahkamah syariah boleh membenarkan jika kena pada tempatnya.

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

aduhai.. 13 tahun jadi mak budak. kita yg bangka pun nak beranak ni sakit.. macam mana la budak macam tu mampu melalui detik2 cemas dalam LR.

BEST >>JOM REBUT PELUANG BEKERJA DENGAN MALAYSIA AIRLINES
terbaik >>NAK SAMSUNG GALAXY SIII MINI MURAH?
Sensasi >>NAK TAHU SIAPA SULTAN PALING MISKIN, HINA,& JAHAT?

Tanpa Nama berkata...

kasi nmbor..!!!
hahaha

Jay berkata...

"Budak perempuan sekarang dia tak main dah patung barbie, tak main dah masak-masak. Dia orang main kawin-kawin."

Kanak2, wanita & remaja bujang ketagih kisah kawin2 & suami isteri. Bacaan lanjut di sini- http://www.facebook.com/NovelSuamiIsteri

Tanpa Nama berkata...

aduhai.. 13 tahun jadi mak budak. kita yg bangka pun nak beranak ni sakit.. macam mana la budak macam tu mampu melalui detik2 cemas dalam LR.

--- Itu bezanya buat secara halal dan tidak. Kita yang buat secara halal, diberi rasa sakit, utk membawa perut ke hulur ke hilir, dan melahirkan anak..maka dengan izin Allah rasa sakit itu akan mbawa sama dosa-dosa kita.

Bukankah melahirkan anak jika meninggal duni, dikira jihad? mmg org yg buat salah ni nmpk mudah je bila lahirkan anak..Allah Maha Mengetahui...

Tanpa Nama berkata...

cerita ni mmg realiti kehidupan masa kini..nak tak nak kita kena terima yang gejala mcm ni dah semakin parah dalam masyarakat.cuma ibu bapa perlu lebih prihatin dan kawal anak2 daripada terlibat dlm benda mcm ni.pada ibu bapa yang dalam kategori haruan makan anak tu mmg patut humban dlm tangki indah water je..cuma satu je nak sentuh ttg entry ni..cerita dah ok cuma penutup je kureng sikit..pada penulis,harap janganlah semua benda nak disalahkan pada bn atau najib atau umno atau apa2 yang seangkatan dengannya..cukup2 cukuplah berfikiran negatif dan buruk sangka sbb kalau berfikiran mcm ni,mmg kita duk di takuk tu je lah..tak perlulah semua benda nak dikaitkan dengan bn..nasihat saya,buangkan sifat negatif tu..lebih baik perenggan akhir tu,tulis something yang positif seperti mengharapkan ada pihak yang membimbing budak tu atau nasihatkan isteri untuk membantu dari segi kaunseling dan sebagainya..