Januari 15, 2013

Never Argue With Stupid People, You Stupid Fool, I Want To Save A Family of Mosquito From Danger

Hopefully sekarang, semua orang dah tengok video ikrar ramai-ramai budak UUM menentang demonstrasi dan "perbahasan" antara seorang lecturer dan student.

Apa yang aku boleh katakan dekat sini, bila aku tengok video tu semalam, aku rasa nak menangis. Aku nak menangis bukan sebab aku sedih tengok orang macam tu wujud, aku dah dapat terima hakikat orang2 penyokong pencacai Kerajaan memang macam tu pemikiran dia.

Aku menangis...kegembiraan.

Sebab orang ramai macam aku, yang tak ada peluang bersuara menyampaikan pendapat kita, telah sebulat suara menggunakan internet untuk menyuarakan pandangan kita.

Aku juga gembira sebab golongan orang2 pencacai macam si Sharipah ni satu masa dulu disanjung, tapi sekarang dia kena herdik. Orang ramai sudah berani melawan walaupun bukan masa kejadian tu terjadi.

Aku gembira sebab dengan terpaparnya perangai2 pencacai macam ni, tak payah kempen pun tak apa sebab dah jelas dan terang, orang2 yang disayangi dan diangkat oleh kerajaan sekarang untuk jadi pemimpin adalah orang2 macam tu.

Walaubagaimanapun, aku sedih. Sedih sebab budak2 Melayu dalam tu tak melawan. Balik2 orang2 Melayu berharap bangsa lain yang take initiative. Melayu hanya sekadar menjerit dari jauh. Nak melawan pun hanya sekadar "boo" dari belakang. Yang menyokong si Sharipah ni pulak ramai dalam dewan. Macam ni ke budak2 yang dapat masuk IPTA punya level?

Aku jugak sedih sebab si Sharipah ni tau dia Islam dan dia tak sempurna tapi dia tak ada perasaan malu. Dia tak malu nak admit benda tu terang2 tapi dia tak cukup malu untuk tutup aurat dia. Macam kebanyakan wanita Melayu sekarang punya mentaliti, tau malu tapi tak cukup malu. Tak ada ke budak2 Melayu yang berani bangun tanyakan dia,"kata Islam, kenapa tayang rambut?" Nak jugak aku tengok apa dia nak jawab.

Bagaimanapun, aku gembira.

Benda2 macam ni yang si Sharipah perjuangkan adalah benda2 yang sekian lama dilatih dalam masyarakat kita. Jangan persoalkan, duduk, diam, dengar..listen, listen, listen....jangan bantah. Siapa latih kita jadi macam tu? Kerajaan Barisan Nasional. Kalau nak bantah jugak apa perlu buat. Keluar Malaysia. Jangan duduk Malaysia. Jangan belajar UUM. Siapa selalu guna hujah macam tu? Pencacai UMNO. Lalu menunjukkan, Sharifah Zohra Jabeen adalah seorang pencacai.

Cakap lah apa sekalipun,Sharifah Zohra Jabeen itu adalah imej orang-orang UMNO dan cermin kepada UMNO. Dia orang Barisan Nasional, Barisan Nasional disokong oleh orang-orang macam tu.

.............

Satu benda yang paling sedih pada aku adalah, kalau itu aje hujah yang mampu dikeluarkan oleh seorang "lecturer", itu juga dengan jelas menunjukkan level di mana tahap education kita sebenarnya. Aku boleh accept pencacai takde hujah sebab diorang "just a pencacai" tapi "lecturer tahap pencacai"? Teruk benar ke lulusan universiti sekarang ni?

Nak tak nak, dia sebenarnya sedang represent imej orang Islam dekat orang2 lain...

Menakjubkan. Sangat2 menakjubkan.
Cuba kita tanya balik si Sharipah ni..siapa pencetus anarki sebenarnya?

ps - Pihak pembangkang, mintak tolong, jangan syok sendiri dan angkat Bavani sebagai wira dan bakal calon pilihanraya. Biarlah dia belajar dulu. Samalah jugak macam si Adam Adli tu. Sudah2 la mempopularkan "idola instant."

40 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

1 ke?

wah SW1M Presiden Pertubuhan Suara Wanita 1 Malaysia

ada juga pertubuhan macam ni tapi suara dia takda la educated mana
memang mungkin hasil education kita yang

Listen Listen Listen

lol XD

ComOt berkata...

selalunya melayu takut cina tepuk tangan. tapi sekarang dah terbalik. melayu2 tu tepuk tangan. main tepuk je. tak tau apa2

En Putat berkata...

pasai apa puak2 ni bila kita kata negara lain boleh bagi free edu, msia x leh..standard argument dia mesti suruh kita pi negara lain...awat tahap ni saja ka hujah depa? Aku tengok level argument puak2 BN dalam parliment lagi sedih...aku ingat listen listen listen ni satu spesis la dengan correct correct correct...sama2 gelap..

nu_Ox3r berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nu_Ox3r berkata...

masa pru12 "correct,correct,correct" jadi igauan UMNO

pru13 akan datang "listen,listen,listen" jadi igauan baru buat mereka.

perfect

Tanpa Nama berkata...

tapi aku horny tengok pencacai tu!! camna??

Tanpa Nama berkata...

Aku pun heran bila harga minyak diaorang nak samakan dengan negara lain siap buat kadar tukaran asing lagi lol..

Bila tanya Pendidikan percuma sama dengan negara lain dia suruh kita kenegara lain pulak? Jangan duduk Malaysia Isk tak boleh pulak..

Pelik sunguh taraf hujah mereka..

Tanpa Nama berkata...

hehehe what a milf! :)

Tanpa Nama berkata...

sekadar pembetulan, moderator tersebut bukanlah seorang pensyarah UUM... kesian warga UUM lain terpalit nama buruk dek kelakuan orang luar...

Mantot berkata...

nanti aku update.
thanks inform.

Tanpa Nama berkata...

Sharifah Zohra Jabeem bt. Syed Shah Miskin rupernye..

Tanpa Nama berkata...

adik beradik Jehan Miskin ker?? anyway, pasal buat kat UUM, semua graduate UUM tak leh pakai ker?? ..tapi dulu bebudak UUM sendiri cakap UUM= uni utk mahathir.. dibina utk mahathir...tu yg wajib pakai talileher utk student lelaki, motor tak boleh atas 100cc....

en. din berkata...

mentaliti puak pencacai camtu laa. kesian kat student muda2 lg dh kena sekatan minda. puak pencacai ni sebenarnay dorang dah x boleh berhujah dengan fakta. atlast...emotional. Dalam kepada hotak berjambul dorang hanya UMNO je yg layak memerintah M'sia ni. Klu camtu haram kan jer laa parti politik dan pilihanraya kat m'sia ni. Tak payah ada sultan. balik2 main sentimen.

Tanpa Nama berkata...

Entah la..

Program ni katanya dianjurkan SW1M tahun lepas tak tahu la bila pulak ada kat UUM kalau dekat upsi nov 2012 so dalam bulan yang sama kot?

Video part 4 tu katanya hari ke-4 hari terakhir program yang diadakan di UUM? tapi kalau lihat dekat upsi cuma 1 hari je?

Masa Bawani tanya akhir masa penutup patutnya dia tanya masa workshop kot masa sesi soal jawab? Ntah takda tentatif so tak tahu yea ke tak..

Walau apapon pada aku la dia patut ulas pendek je la.. Kalau memang dah habis forum ke apa..

dia kan merangkap moderator kalau peserta lambat tanya dah ketingalan keretapi sekali pon..

jawab sebagai moderator cakap maaf sebab dah penutup soalan ini patut dikemukan 2 hari lepas then bagi short answer sudah le

jadi tak perlu merepek meraban kucing anjing sampai ke ikan jos..

Mungkin tengah datang bulan kot lol.

Tanpa Nama berkata...

Betul en. din

Kita patut ada 1 je parti malaysia hanya parti BN then nak jadi wakil korang berebut la setiap negeri adakan seperti pemilihan perwakilan.. :D

All belong to 1 party yeah..

Bila ada 1 je parti baru la leh claim kerajaan BN then tukar nama negara sebagai negara BN. tukar bendera semua biru. :)

lol.




eray berkata...

part nie aku setuju sangat, orang melayu duduk di belakang bawani tu. huh aku igt kalau time uni aku dulu, mau dah bertumbuk dengan si sarip ah tu...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/mealshakes-shaklee-jangan-beri-pada.html

Tanpa Nama berkata...

ha.. ha... cer tengok & baca apa alasan kalimah, alasan sembahyang byk kiblat dlm stadium http://astanakandis.blogspot.com/2013/01/carut-umno-hkr112.html

Adi berkata...

Aku bulan golongan listen..listen..listen. Tu pesal kekadang aku(& pembaca2 lain) respon bila aku tak setuju dgn kau. Masalahnya, kau selalu gak bantai balik deorang(& quote post mereka sekali). Mcm BN la pulak. Lain kali jangan harap supaya golongan bukan pencacai kau utk sentiasa listen k?

Tanpa Nama berkata...

Alah,persoalannya bkn psl politik semata tapi tahap profesionalisme seorg yg menganggap dirinya seorg yg educated dan ada DEGREE.Pergi mana mana pon,tak semua benda org akan setuju dgn kita.Dan kita pon x semestinya setuju dgn org lain.Act like a pro,answer like a pro,bukan emosional merapu meraban hanya kerana kita nk org dgr ckp kita jer.Bawani adalah student,dia masih dlm proses belajar.Kalo kita ajar dia utk respect org yg sedang bercakap dgn tenang,maybe dia boleh terima and LISTEN.Soalnya,tindakbls moderator itu menunjukkan ketidakmatangan,ego dan bongkak.Mana org mau respect maaa,nilah makan dia.Kita org MALAYSIA berbudi bahasa,tak berbudi bahasa sila migrate tempat lain.LOL

un-har berkata...

Give respect tapi potong cakap orang. Respect apa benda tu?

Nak counter statement tapi hujah yang lemah, cerita pasal masalah binatang.

Lepas tu memalukan pelajar tu dengan kata macam2.

Macam ni ke professional? Memang patut la semua orang nak bash.

Tanpa Nama berkata...


Dah nak penutup tu dia tgh bengang marah bosan nak balik dah alih-alih si bawani ajukan soalan pulak.. saje je bawani nie nak bikin kecoh masa awal=-awal masa sesi soal jawab tak soal dah nak habis baru nak soal.. tu merepek meraban.. mungkin juga tengah period

lol.

hampir ke setiap ipta ke SW1M ni pergi untuk brainwash dan ikrar? nov kat upsi Dis 8 kat uum.. hmm mewah gak cabutan samsung galaxy siapa taja ni yea Sape sponsor samsung galaxy tu?

Tanpa Nama berkata...

Sape yg cakap kalo xsokong bn kena keluar dari malaysia tu la yg sebenarnya kena keluar dari malaysia sebab malaysia ni negara demokrasi...agaknya nanti atas kertas undi bukan lg pangkah lambang parti tapi pilih nak duduk atau keluar dari malaysia

Tanpa Nama berkata...

tweet makcik zohra tu sgtla kena dgn ini: The kettle calling the pot black"

-mks-

Tanpa Nama berkata...

Lol... did she listen to the public?

Master Yoda berkata...

Aku sebagai pensyarah berasa terhina dgn adanya pensyarah pencacai begini...

dah tahap kangkong dah aku tgk kak sheerypah kite ni

Prince of Noob berkata...

listen! listen! when i speak, listen!

dipermatang berkata...

listen listen listen ok..
opps.. ok lah, ni bukan sebab bavani tapi kelucuan minah listen tu.. lucu ke dungu tak tau lah

qaseh mutiara berkata...

hujah bukan budaya kita

Tanpa Nama berkata...

Tapi aku plg setuju part mantot kata jgn terlalu cepat angkat Bawani as a hero.Benar,dia berani tp jgnlah ghairah sgt nak jadikan idola ataupun popularkan dia.Asuh dia betul betul,one day dia boleh jadi aset yg berharga.Biar dia belajar dulu.Ni tak,smlm dah ada dah yg sampai kat rumah dia semata mata nak ucap tahniah.Aku rasa dah mcm nak ambik kesempatan atas political reason jer.Came on,budak tu dah tahu berfikir dan biar dia asah skill dia secara low profile.Sat gi jd mcm satu selebriti yg msk PAS tu ghairah sgt nak berpolitik dan dakwah sampaikan kdg2 lupa nak jaga adab adab berdakwah.Yg dpt nama PAS jugakkkkk....

Tanpa Nama berkata...

Bawani hanya ulang skrip Rafizi dan mencelah akhir program.. Dia mungkin jenis yang mahu perhatian.

betul kadang ghairah nak ajak orang jadi baik lupe tatacara dan adab..

jangan biarkan emosi mengawal kita.

Tanpa Nama berkata...

Dia BUKAN lecturer UUM.

Tanpa Nama berkata...

Bawani ni dah ada ijazah dalam bidang psikologi rasanya, yang nudang-undang ni ijazah kedua.. kalo tak silap la.

ali berkata...

kalau nak ikutkan teori si saripah jangan nak compare kan negara kita dengan negara lain, kalau tak suka, pergi negra lain,

aku rasa dasar dr mahathir - dasar pandang ke timur pun tak valid.

kalau nak pandang jepun etc, pergi pindah ke jepun.

(bak kata saripah)

kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Bawani ni apply ilmu psikologi dia kot :)
mungkin dia dah baca dan tahu yang Kak Pah ni akan melenting.. dan merepek meraban.. lol

Gud Job Bawani.

Tanpa Nama berkata...

Listen!listen!listen!listen! i lap u..
ulang 3 kali.. lirik lagu hit terbaru...

Tanpa Nama berkata...

Sharifah Zohra Jabeen dan Norhayati Saiddin, FaceBooker yang nak join stim.....
JANGAN JADI BODOH ungkapan begini OK diParlimen tak boleh lapor polis atau disaman. Kalau di luar Parlimen AWAS ANDA BOLEH DILAPOR POLIS KERANA MENGHINA DAN MENGHASUT
banyak duit ke nak bayar saman nanti.....
Nak BERCAKAP / MENULIS BELAJAR HUKUM DAN UNDANG UNDANG, DAH RAMAI BLOGGER UMNO DITINGGAL KESORANGAN BILA KENA SAMAN..... SEPERTI MiM, GOMO, FIZAL Dan rami lagi...... hakim sekarang dah berani dantegas dan telus walupun ada saki yang jenis kaki ampuan - KJ pun dah mengaku kalah....
FIKIR FIKR YA......

Tanpa Nama berkata...

Kalau akena Sharifah Zohra Jabeen dan Norhayati Saiddin,
JANGAN JADI BODOH ungkapan begini OK diParlimen tak boleh lapor polis atau disaman. Kalau di luar Parlimen AWAS ANDA BOLEH DILAPOR POLIS KERANA MENGHINA DAN MENGHASUT
banyak duit ke nak bayar saman nanti.....
Nak BERCAKAP / MENULIS BELAJAR HUKUM DAN UNDANG UNDANG, DAH RAMAI BLOGGER UMNO DITINGGAL KESORANGAN BILA KENA SAMAN..... SEPERTI MiM, GOMO, FIZAL Dan rami lagi...... hakim sekarang dah berani dantegas dan telus walupun ada saki yang jenis kaki ampuan - KJ pun dah mengaku kalah....
FIKIR FIKR YA......

Tanpa Nama berkata...

betul juga

Bawani boleh upah peguam saman Sharipah ni :) sebab memalukan dia didepan 2 ribu orang pelajar

woha leh kaya ko Bawani..

Akal yang panjang berkata...

overallnya, sungguh rendah tahap pemikiran bawani, saripah, yg dok tepuk2 cam haram and this blogger. Kesian melayu. Semoga kita semua diberi hidayah. Amin. haisyyy~~~

Tanpa Nama berkata...

akal panjang ni maksudnya kuat menipu. hmm. tak tahu la macam mana. the name means itself kot.