April 24, 2012

Nota Cinta Agung Buat Dalili Daripada Dua Gadis Sekelasmu



Masa aku darjah 6, aku jatuh cinta dengan seorang classmate aku. Nama dia Siti Nurhazrina. Tapi aku tak mampu la nak meluahkan perasaan aku dekat dia. Aku suka dia sebab muka dia macam Fauziah Latif. Aku ingat lagi ada satu hari aku tak peduli langsung apa cikgu aku ajar sebab dia tak datang sekolah. Sayangnya..suka aku tu bertepuk sebelah tangan.

Benda yang paling meningkatkan keyakinan diri adalah bila tau ada perempuan suka kat kau walaupun kau tak suka kat dia. Bertuahlah kau Dalili.

p.s : surat ini dirampas oleh kawan isteri aku. Time class..budak pempuan dua orang ni duk pass2 nota bincang hal cinta. 

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wahidun

Awan berkata...

mashaAllah buruknyaa tulisan budak perempuan ni..

nadz ruslan berkata...

haha!

aku baru bukak blog budak umo 14 taun pagi ni. tajuk dia 'special person's' post dia, "ni mr x bin y umo 17 taun blablabla, kami couple 1 jan 2011"

depressed aku. aku dah 22 taun single dia dah berbalak. untunglah boleh kawin umo 17. ke 16 ke.. mak dia boleh timang cucu awal.

aku? maybe kawin umo urm.. tak tahulah.


#sarcastic

mama maman aka yana berkata...

cinta buta...

Ana berkata...

Cinta monyet memang best. Kekee...

LydSunshine berkata...

Dalili. Hehehe. Nama klasik watak jahat tu. Nick name = Dali.

Henzy berkata...

Kalau anak aku terlibat dalam drama macam ni, memang balik rumah dia kena.

Nur Qalby berkata...

serius aku yang skema ni kurang faham jalan cerita dan ayat mereka. cakap melayu betul2 sikit boleh tak?

Cik Siti Fairuz berkata...

aku rasa budak2 kat atas ni, mesti anak wargaasing yg dapat kerakyatan. tu sebab agak pelik ayat mereka. dan Dalili? yeaah ini bukan nama tempatan.
kalau anak aku terlibat aktiviti camni, ini kompen dari DNA bapak dia...kecik2 dah menggatai

Tanpa Nama berkata...

haha..teringat ms aku darjah 3 ada budak lelaki kelas aku bg lukisan gmbo princess yg mcm dlm colouring book dulu2 tu..pastu dier tulis," ini awak.."..miahahahahhaha...
~lehhcomel~

Tanpa Nama berkata...

cinta itu ku utuskan dahulu
cinta itu ku putuskan berlalu...pui

Ultra berkata...

Dari zaman atuk nenek kita dah gatai bermain surat2 ni. Ntah2 bahasa pun lebih kelakor..

Cuma mungkin diorang tak la sampai berani bercouple/dating umur 11, 12 tahun mcm budak skrg. Ehek..

Aiman berkata...

mANtOt...AKU SUKA HEADER KO...WAAAA

Fitri K. berkata...

amboi, lawa header.

pilu kepialu berkata...

"i wrote u a letter
you've never read"

Tanpa Nama berkata...

hahaha.. teringat masa darjah 6, aku pun takingat sgt budak tu darjah 3 atau 4 tapi hantar surat nak kenal aku... heehehe nama dia Julia.. tapi aku tak lyn pasal tulisan tak cantik lagipun tak lama lagi aku nak masuk sek menengah ...cite zaman takde internet tuh..
-coma-

Encik Sood berkata...

Seriusly... Seriusly.

Narcolepsy berkata...

dalili ni anak Azalita Aziz, pemilik blog masakan masam manis tu ka? cuba ko check. recently rajin benor mak dia update pasai dia..in conjunction with her birthday.