April 03, 2012

Fakta Menarik Hari Ini 02

Isteri mempunyai hak untuk perabis harta suami; asalkan tak berlaku pembaziran dan memang memenuhi keperluan.

Sebenarnya, gaji suami tu sangat cantiklah di-spend untuk keluarga...mungkin tak ramai yang sedar ; kita semua sibuk berkempen pakat nak bersedekah dan menyumbang kepada masjid, tapi nilai yang dibelanjakan oleh suami kepada keluarga adalah jauh lebih besar nilai kebaikannya berbanding menyumbang ke masjid di sisi Dia di atas sana.

Masyarakat kita jadikan Aaron Aziz sebagai idola...kagum tengok gambar family bahagia Aaron Aziz. Kaum2 isteri pulak ada yang kagum dengan isteri Aaron Aziz sebab memahami karier suami.

Silap tu. Salih Yaakob adalah sepatutnya idola sebenar semua lelaki di Malaysia. Tapi sebab dia kahwin 4 tak ramai la kot yang nak letak dia sebagai idola, ye lah, pembaca media hiburan kita dipenuhi oleh kaum ibu dan isteri yang sentiasa hangat dan sakit hati dengan suami 24 jam.

Apa yang dia dah buat adalah benda yang paling digalakkan dari segi kekeluargaan dan dari segi materialnya.

Ataupun mungkin kerana Salih Yaakob pernah menyanyikan lagu ini atau lagu ini.

27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yeah... salih yaacob terbaek...
mantot kau mmg patu contohi dia, dgn income dia pun kau kena contohi... isteri2 dia semua dpt kereta n rumah sorang satu tuh..
-coma-

macambest berkata...

isteri aaron aziz tu boleh dikira sebagai dayus tak sbb membiarkan suaminya dok buat aksi dgn pompuan lain dalam filem?hehe

anon berkata...

bagi aku, Saleh yakob tu memang seorang lelaki yg hebat. die dapat handle 4 orang wanita yg mana banyak lelaki x boleh buat. satu pun belum tentu mampu nak handle.

kelabu berkata...

role model salih yaacob? sorry walaupun dia kawin 4, tp masih jauh lagi kalau nak dibanding dgn Nabi. kalau dia kawin ramai mmg niat mengikut sunnah Nabi demi utk membantu seperti dgn janda kematian suami, ibu tunggal, anak yatim, org miskin, mmg aku respect... ini kahwin dgn anak dara bergetah yg umur jauh lebih muda... walaupun good for him tapi masih tak layak utk dijadikan role model...

isteri aaron aziz dayus? piang betul la ko ni dayus hanya utk lelaki... kalau kes mcm ko ckp ni bukan isteri aaron aziz yg dayus tapi aaron aziz la yg dayus dok berpeluk2kan dgn pompuan lain walaupun dah ada anak bini. tp sapela kita nak nilai2 org lain dayus. cermin diri dulu

Maisara berkata...

Salam Encik mantot..

in before encik mantot kata saya ni kaum wanita yang emosi dan sebagainya,

Kenapa gaya penulisan encik sangat skeptikal dan selalu sangat negatif kepada kaum wanita sahaja ye?

macam ayat ni

"Tapi sebab dia kahwin 4 tak ramai la kot yang nak letak dia sebagai idola, ye lah, pembaca media hiburan kita dipenuhi oleh kaum ibu dan isteri yang sentiasa hangat dan sakit hati dengan suami 24 jam."

Hilang kah rasa hormat encik kepada kaum wanita?

Ibu encik mantot hidup lagi? kalau hidup atau tak, saya kasihan kepada dia.

semoga encik mantot menulis secara lebih adil lagi di masa akan datang.

sekian terima kasih.

Maisara

melayupedia berkata...

O, pardon me, sir, twenty places more; your hot-house, your pig-house, or your whore-house! yg halal biarlah halal..jangan jadikan yang haram sebagai halal.. tQ

mr edz berkata...

rosmah idola ku... hahahahahha

Cik Siti Fairuz berkata...

aku nak amik gambo ter'peace'2 ngn madu mcm dlm foto tu??...uii tidak laa.
blom sempat ape, laki ngn budak pompuan tu aku benam dlm laut..bior depa peace terus dlm laut tu. hambik kau

Purple berkata...

Alaa... Cik2 & Puan2. Tak payah layan post ni. Macam biasa, hobi writer ni cuma nak provoke. Bincang2 tak kemana pong.

mantat berkata...

maisara

ko jgn layan mamat mantot ni... dia takde respek pun kat perempuan, kat org lain, kat diri dia sendiri... dia mana pernah nak fikir tentang org lain, tak pernah letak diri kat tempat org lain... dia hanya duduk dalam dunia dia sahaja... hanya dia sahaja yg betul... pendapat org lain semuanya tahi bagi dia... org mcm dia takkan pergi jauh, pusing2 kat situ jugak... kat dalam internet dia nampak je la mcm hebat, tp kat dunia sebenar... he just such a loser

missus vidic berkata...

mantot, kalau awak kawin 4, wife awak still boleh senyum2 mcm dalam gambar tu ke dgn madu dia agaknya?

just curious :p

fuad ansari berkata...

diluah mati emak, ditelan mati bapak.. (eh silap) (",)

Tanpa Nama berkata...

terbaca kisah bapak kawin lagi sorang, kadhi tanya kat anak x kisah ker bapak kawin lagi. Anak jawab "..ada lagi kuota dua.."

Tapi anak yang paham la. Almaklum anak tu pun dah ada anak. taraf cucu dah si bapak tuh.

yang nie golongan membela wanita apa komen?

Tanpa Nama berkata...

silap taip.
"taraf cucu" tu patutnya "ada cucu"

Fasha SandaKAN berkata...

Banyak betol akal lelaki neh!

Tanpa Nama berkata...

MANTOT DALAM ZAMAN YANG AKHIR NI..JIKA SESEORANG KAHWIN LEBIH DARI SATU ORANG CAKAP KAKI POMPUAN..BILA ORANG LEBIH BERAMAL DAN BERILMU DIA KATA TABLIGH SESAT ( MACAM AZAHAR IDRUS KENA)..KALAU BERSUARA KERANA HAK..ORANG CAKAP X BERSYUKUR ..( AYAT PENCACAI UMNO)..MAKA YANG DIAGUNGKAN DAN X DIPANDANG SERONG..YANG SEBALIKNYA..NI AKHIR ZAMAN BANYAK YANG TERTIPU DENGAN PANDANGAN MATA DAN HATI..DAN AKHIR2 NI PEREMPUAN BANGKIT MENENTANG HUKUM2 ISLAM DENGAN LANTANG..(SIS, FARHANA,SHAHRIZAT ( PERNAH CAKAP DALAM ISLAM XDE PAKSAAN SO X TIMBUL PAKSAAN PAKAI TUDUNG)

Tanpa Nama berkata...

aku pon seorang prempuan, isteri dan ibu. betol ape yg muntot ni saran kan. sakit hati cmane pon itu la dia kedudukan perempuan di dlm islam. bkn la nak kate pompuan ni asik jdi mangsa or amah pd lelaki. tp klu di faham kan betol2 prempuan ni istimewa di hati islam. sgt istimewa. cuma yg bernasib malang akan berfikir dia malang sepanjang. fikir la dgn menggunakan iman dan ilmu islam. bkn la aku sokong poligami. ikot hati syaitan aku mmg tak sokong punya. tapi aku berdoa agar aku punyai hati yg lembut selembut2nya utk menerima nya. selagi hati ni x kesah, pasti kite meredhakannya. cemana nk buat ati ni tak kesah? kene doa byk2 la. tapi apa2 pon utk aku menidakkan kan sunnah Nabi ni pada aku agak la melampau. Allah dah cipta. ko nak lawan2 plak. cukop la dgn tak setuju. tp tak yah nk marah2 org lain or menidakkan Allah.

Tanpa Nama berkata...

MasyAllah... Anon ats nie.. pe yg anda tulis mmg best. -sibur²-

Tanpa Nama berkata...

btul.sy pmpuan dn ini 1st time sy komen kt cni..sy x rs pn bnda ni slh..atleast jd isteri no 2,3 @ 4 skalipn ttp pmpuan 2 d muliakn sbg isteri.kn itu lbh baik dr di jdkn pmpuan smpanan..mmgla x ramai pmpuan rela b'kongsi kasih.tp siapalah kita sbg manusia nk tolak ketentuan Allah..maafla klu ade yg x terima.ini juz pndangan sy sbg seorg pmpuan..

Cik Siti Fairuz berkata...

@anon 2:42 & anon perempuan? diatas

aku tak kesah la ko perempuan, atau sblknya.. ayat anon "ikot hati syaitan aku mmg tak sokong punya" mmg haram tak boleh pakai. syaitan?

ada akal pakai la.. sbg perempuan lebih2 lagi seorg isteri, engkau juga BERTANGGUNGJAWAB pastikan laki ko tu betul2 'cukup syarat' utk berpoligami! paham?
pergi la belajar agama dulu, baru la engkau boleh faham apa itu Sunnah Nabi dan hukum Allah..
jgn nk main angguk je setuju ngn mantot yg propa ni

Tanpa Nama berkata...

start dah . . . ke laut wehhhhh

Ayyman Rahim berkata...

Aku rasa dalam Msia ni kalau nak kahwin lebih dari satu bukan setakat kau mampu, tapi kau kena kaya. Sebab kau dah kena jaga 2(atau lebih) keluarga dengan keperluan yang bermacam.

Tanpa Nama berkata...

Memang haru da minah ni..org lain ckp ape pon x jln. BERTANGGUNGJAWAB segala.agama mana yang isterinya bertaggungjawab ke atas syarat2 suami nak berpoligami ni? HINDU ka? dah suami ko nak kawin lain, apehal plak ko yg nak kene tenggungkan die? biar la die yg tanggung! Ha ni lagi 1 mulot ko yang anti sunnah ni laki ko yg kene tanggung dosa. tau? tanggungjawab cite tonggeng tevalikkkk ada ati nk memekak. ini sure kes mulot bertih jagung, otak kosong. Apalaaa..

Tanpa Nama berkata...

ni aku nak tanya kat pompuan2 yg tak puas hati pasal poligami, kalau laki korang dah cukup syarat nak berpoligami korang bagi tak laki korang kawin lg?

Cik Siti Fairuz berkata...

BERTANGGUNGJAWAB.,.bhs kiasan la mangkuk. kalo laki ko tu BEBAL, ada hati nk poligami tapi tak tahu/tak cukup syarat..takut dia ngn isteri2 sekali hangus masuk neraka. tu sbb aku ckp pi belajar agama dulu,..kalau aku HINDU, mmg aku bakar siap2 laki aku tu..biar dia senang 'masuk' syurga.
peduli apa aku ni otak kosong..janji bkn aku nk kahwin ngn anon ni pun..hmmmm

Fasha SandaKAN berkata...

ramainyee anon. mcm ckp dgn diri sendiri. owhhhh tidakkk aku peninggg!

Tanpa Nama berkata...

Ala, laki tu x cukup agama ke bebal ke tu hal rumahtangga org tu la.. Kita nk kata lbh2 pn bkn kita yg bermadu. Asalkn kita jg rumahtangga kita sdh, klau rs suami kita kurang ilmu nasihatkn la dia tambah ilmu.. Bermadu itu mmg pahit yp manisnya diakhirat kelak. Xkn la si polan tu nk kawen n kurang ilmu kita pulak yg nk melalak. Ye ke idak, ate kome chillex udah.