Februari 04, 2011

Fakta atau Auta?Adakah Pakar Matematik Jauh Lebih Pandai Berbanding Menteri Kewangan Malaysia?Mungkin...

Klik untuk besarkan artikel supaya sesuai utk dibaca.

Entahlah.Tapi baca la.Ilmu.
Mana tau apa yang dia kata memang boleh terjadi?Kita jugak yang untung.
Tak suka harga minyak turun?
Gi join bangsa UMNO

35 ulasan:

Kei berkata...

haha.ur rite .
menteri kwngan kita tersilap langkah doe!

marina anakcikbob berkata...

sedihnya.. :'(

wartamaya berkata...

Bukan silap langkah bro .. tapi diorang lagi bijak belasah duit.

Gegena Paraben Eson berkata...

very nice!

khairul hisyam berkata...

menteri kewangan bijak memanipulasi untuk kepentingan dan kebaikan untuk kroni dan kerajaan.

mana perginya duit lebih tu? hutang negara makin berlambak.

eszol raar berkata...

tahu sinar harian tu sape pnye?

wan hadi wan mustapha berkata...

muhammad rahmatan lil 3lamin

Tanpa Nama berkata...

kebocoran...ketirisan...ketamakan...kepandaian buat kerja bodoh...x nak tengok orang buat kerja pandai..tapi dia asyik buat keje bodoh dan membodohkan yg lain...I don't believe what we can do..coz believing is opposite to seeing..but I do believe what next to do...

PapaseedSuarez berkata...

everybody knows the truth actually.. we all know how money is spent under the UMNO regime.. but most of us prefer to close one eye..

Nerzhul berkata...

formula menguntungkan rakyat, tapi merugikan kerajaan..sebab tu tak diterima agaknye..

Raden berkata...

papaseed... anda mmg betul... sanggup tutup mata... tepat sekali

Tanpa Nama berkata...

memang aku dah tau, tapi siapalah aku untuk bersuara pasal ketidakadilan ni, rakyat didahulukan kunun, hangguk dia la slogan 1malaysia najib tu, dia tu dah ketandusan idea, ya allah, kau berikan la pengajaran kepada mereka2 yang menzalimi rakyat sendiri.. amin ..

yang teraniayia selama 22 tahun :

ZH

Raden berkata...

penyokong UMNO ckp "alaaa... naik seposen pon nak kecoh"... hahahaha... agaknyer diorg isi minyak 1 liter jer kot... opis belakang rumah jer... hahahahaha

zaki berkata...

mminyak naik macamanapun, penyokong totok umno tetap jilat.

pepehal pun, syabas bro mantot. blog bro telah tersenarai antara blog opposition paling popular. no 15

H.A.N.A berkata...

kepunyaan karangkraf? :-/

rudy berkata...

kata profesor, tapi tak buat research ke? ..bila masa Malaysia masuk OPEC?

Pandai

rudy berkata...

last para "...Malaysia akan menjadi World Reserved Bank." WTF is that supposed to mean?

rudy berkata...

bagus baca artikel ni. simpan, print dan lekat kat tempat mana boleh baca. baca la hari - hari.kalau boleh hafal.

oh, ya. harga minyak akan naik lagi. kau boleh lupakan hasrat murni korang nak beli kereta baru. dengan timur tengah tengah nak ber reformasi ni, harga minyak akan naik sebanyak USD 200 setong, lagi dahsyat dari tahun 2007/2008 hari tu.

next election tuko smua, jom gi putrajaya, minta lah Prof Matematik Gunaan ini jadi menteri kewangan. uih bulih ke? eh, tak, menteri kewangan ke 2, sebab mesti bagi brader anuar berahim jadi PM cum MOF ..

Master Yoda berkata...

Salam...

1st thing yg aku nak komen, aku nak perbetulkan fakta Prof ni

Malaysia bukan/bukan lagi/tak pernah jadi negara anggota OPEC...

Sila klik link ni

http://www.opec.org/opec_web/en/about_us/25.htm

(kalau malas, duk kat gua batu, pakai cawat, tukar bahasa p'ckpan, guna bahasa isyarat)

2nd thing yang aku nak komen:

Sesetgh idea/konsep yg Prof ni ckp ade btulnye dr segi matematik la...Tp pelaksanaan kearah idea yg dia ckp, last sekali pergi kat kabinet FLOM, hahaha, memang

Master Yoda berkata...

p/s:alamak,tertekan "PUBLISH YOUR COMMENT" plak...

memang jadi kentut AR EM je la jwbnye...

POLITIK ni = MENGKAYAKAN PEMERINTAH dulu, baru NAK FIKIR psl RAKYAT, tu pon ade lagi UNSUR2 nak MENIPU, MELEBONG dll

sontorian berkata...

Rudy .. yang hang dengki ni pasal apa. Bila nak bagi hak rakyat kepada rakyat buat apa nak kecoh . Yang pemimpin dok perabih duit tu hang tak kesah ...

Keluarga Mat Taib tu tanah , rumah , ladang berjuta2 di Australia ... dia amik duit mana bawak pi australia . Dia meniaga tempe ka ? bila nak bagi untuk rakyat saja rugi ...!
Bila pemimpin pi Joli takpa ..

Aku kalau Najib tu hidup macam Ahmedinajad tu mungkin aku tak dengki ...tapi ni rosmah tu boleh jadi kos nak bersolek @ berdandan saja mencecah ribuan ringgit setahun . Baik istri TGNA , pakai bedak sejuk ja tak payah nak rebonding2 ....

rudy berkata...

Saudara Sontorian,

kita bercakap mengenai apa? tang mana yang aku ber "dengki" ini?

marah ke aku londehkan artikel ni dengan 2 point yang terang2 tunjuk kedangkalan artikel assahibus-samahah Prof Matematik Gunaan ini? nasib baik dia bukan lecturar ekonomi gunaan, sah kena guna.

what's the term? Butthurt? with a capital P.

P for pandai.

Tanpa Nama berkata...

Yg salah kita perbetulkan..takpe berkongsi ilmu..terimalah hakikat.kdg org idealistik mcm ahli akademik nie bila nak praktik idea baru tau ...keba sesuaikn keadaan semasa...

Tanpa Nama berkata...

aku setuju dgn Rudy.

pendpt prof ni sekadar pendpt dlm keahlian beliau dlm matematik gunaan. nk laksanakan ada byk lagi faktor lain yg perlu diambil kira.

aku rs dari prof ni membuang ms membuat kajian yg sukar dilaksanakan (sbb minyak dlm kawalan kerajaan persekutuan) lebih baik buat kajian yg boleh memberi kesan LANGSUNG kpd rakyat.

cthnya:
1. kajian mengenai penganiyaan MLM. buktikan dari segi matematik dan saintifik. dan negeri2 PR sepatutnya haramkan MLM di negeri masing2.

2. buat kajian kenderaan yg paling ekonomi kpd rakyat berdasarkan kpd simpanan seseorang. graduan kita keluar u dh ada hutang puluhan ribu. kereta adalah keperluan.

3. beri kesedaran kpd perokok. tnjukkn berapa yg boleh dijimatkan jika berjya berhenti/kurangkan merokok.

Tanpa Nama berkata...

rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan. mmg betul la tu. kalau susah ke, barang naik harga ke, rakyat dulu yg rasa. menteri2 semua duk goyang kaki dapat itu ini free gaji bulan2 tak payah usik. tak rasa kesusahan rakyat. cmne nk jadi pemimpin berjiwa rakyat gini?

Tanpa Nama berkata...

aku xbrapa stuju dgn surat khabar tu... hahaha.. dgn professor math okay jah!

yuyu berkata...

dh dpt artikel ni..mang sakit hati sgt2 bl bc..kalau mcm ni, org berjawatan besar pon xmampu nak sara family nnt..

Raden berkata...

prof ni nyer formula x betul... yg betul... beli kapal perang 6 bijik... 6 billion... sebijik 1 billion... tu baru betul... formula prof2 dari UMNO...

Tanpa Nama berkata...

RUDY YOU ARE RIGHT! Prof matematik xsama dengan ekonomi walaupun dalam ekonomi ada matematik..lagi best..prof tu patut amik econometric...

fahrin ahmad berkata...

selagi bn bermaharajalela istilah BN (barang naik) takkan adanya turun

Aslina berkata...

prof ni tak amik kira lagi berapa banyak rasuah, duit undertable, dan segala kos2 lain dalam proses nak jual-beli minyak tu...

mana ada orang lurus bendul sangat tanak amik extra-extra income yang bleh mengkayakan dan menjahanamkan keturunan dorang...

hihihi...

Raden berkata...

kesian kan??... org bgi formula utk kesenangan rakyat... kena kondem lak... dh la x nak bagi formula alternatif... maknanyer... mmg kompom la terima jer bulat2 formula UMNO/BN nih...

opisboi berkata...

siapa cakap masa BN semua barang naik! semasa BN hujan TURUN dgn lebatnya hingga banjir johor. so jgn buat pitnah pada Be eNd jgn sampai jadi D end.

lol berkata...

malai siah opec?
LOL!!!

keh keh keh berkata...

cube hangpa pi google sapa dia prof ni...nak suport/ xsupport pon tgk2 la jugak dlu sape yg buat formula tu...jgn xtentu hala je...