Julai 02, 2012

10 Model Kereta Terbaik Dengan Harga Bawah RM55 Ribu Yang Perlu Anda Miliki Mengikut CNN

1. Dodge Dart RM50,638.09 

2. Hyundai Veloster RM54,769.55

3. Fiat 500 RM49,070.99

4. Mazda 3 RM48,121.22

5. Chevrolet Sonic RM48,121.22

6. Ford Fiesta RM41,789.48

7. Honda Fit  RM48,232.03

8. Kia Soul RM44,005.59

9. Scion iQ RM48,327.01

10. Volkswagen Jetta RM49,118.47

....................

Kereta terbaik di Malaysia bawah RM55,000.




TERBAIK!

45 ulasan:

Rompa berkata...

Eh! Salah info ni.. Mazda 3 harga Rm100+k laa.. Kalo mesia wat harga rm40+k je, cmne tokey nasi lemak nk pakai ferarri?? Nak wat besday party pggl artis?? Camne?? Camne???

iZ berkata...

bukan pilihan bawah 55k kalau kat malaysia ni..
paksaan bawah 55k..
mana ada pilihan lain pon..

Prince of Noob berkata...

ok kalau aku duduk di luar negara aku pilih kereta no 4. Mazda 3 yang berharga RM48,121.22 bila dah diconvertkan ke ringgit malaysia sebab aku minat kereta jepun, tak minat kereta barat, apatah lagi kereta protong atau pero2.

Tanpa Nama berkata...

Harga kereta sepatutnya murah di Malaysia tetapi atas dasar menjaga kroni Madey yakni Proton harga kereta terpaksa dicukaikan menjadi semahal2 kereta...Aku rasa harga 10 kereta terbaik dibawah 50k tu adalah harga sebelum dicukai oleh kapitalis UMNO kah3........

Nurul Syuhada berkata...

standard harga malaysia, sy cuma mampu pakai satria neo sekenhen dgn harga 40k++....hurmmm...

zaminc berkata...

Kalau takder cukai camner kjaan nak bayor tr1m, br1m, kr1m, dr1m, sr1m, qr1m, cr1m, zr1m, lr1m,s1m1......

Tanpa Nama berkata...

ni dari page fb Najib Razak.

Jawapan saya kepada soalan yang dikemukan oleh rakan online, Danny Fentom.

Harga minyak di Malaysia sepatutnya tidak mengikut harga minyak dunia. Kita adalah pengeluar minyak dan kita yang sepatutnya tetapkan harga minyak, bukan ikut harga. Harga minyak dunia ni hanyalah dipakai oleh negara yang tidak mengeluarkan minyak sendiri dan terpaksa mengimport minyak dari Negara lain. Adakah Malaysia negara yang mengimport minyak dari negara lain? Jikalau begitu apakah gunanya PETRONAS?

Khairi berkata...

itu jawapan ke soalan?

Tanpa Nama berkata...

jawapan...banyak rakyat malaysia yg amat bersyukur dgn pemerintah najib razak..mereka kata.."bersyukurlah!"

cekguskema berkata...

aku penjawat awam..kalau aku pakai kete VW jetta dgn gaji 2.7k sebulan, kompem sprm kejar aku dh...terbaeklah malaysia

ubi berkata...

gua pakai viva jek.. arghh..

draracle berkata...

penduduk luar negara menikmati harga kereta yg rendah, kualiti yg baik dan tahap keselamatan yg tinggi :)

penduduk malaysia, kena bayar cukai impot yg tinggi utk kereta berkualiti.

kat malaysia, nak taknak pakai viva je laa.. kalau nak merasa pakai kereta bagus, tukar kerajaan.. lepastu tuntut kurangkan cukai impot.. kalau tak dapat jugak.. tukar lagi kerajaan.. kuasa ditangan rakyat :)

kuncisudu berkata...

harga kereta hanyalah satu faktor untuk justified mengenai kemampuan pemilikan kereta.

tgk negara2 pengeluar kereta kat atas, kalau harga keta murah sgt mcm di war warkan oleh mantot, kenapa tak semua rakyat pki kereta tu? kat jepun, kenapa pengangkutan awam masih di guna kalau harga keta murah dan semua org mampu beli kete?

Tanpa Nama berkata...

kepada encik kuncisudu. boleh fikir x? pengangkutan awam kat jepun sudah berada pada tahap tiptop. setiap ceruk ade pengangkutan awam. dahla cepat, tangkas, senang. klu nak dibandingkan dengan malaysia? hmmmm jauh panggang dari api. so, buat pe la diorg nak susah2kan diri beli kereta if pengangkutan awam diorang sudah berada pada tahap tiptop. think!

Tanpa Nama berkata...

kuncisudu:

Ko mesti bercakap based pada website atau TV je kan? Ko mesti x penah pegi oversea kan? Cuba pegi ke europe atau german.. Mini tu tahap dia cam kelisa jek.. bersepah org pakai.. VW? Middle class exec pun bleh pakai Golf.. Sini? Nak pakai Civic pun termengah2 nak bayar!

Sebab x ramai pakai ialah sebab mereka mampu pakai lebih dari tu.. kang mamtot post rege Evo, GTR, M3 atau Mustang ko terganga pulak!

Tanpa Nama berkata...

even dekat indonesia, honda stream/jazz tuh tahap budak2 univ je pakai menurut adik aku yang belajar di sana

adam berkata...

nak banding negara kelas 3 dengan kelas 1 memang payah, tapi sepatutnya sangat patut dijadikan contoh. Pembangunan bandar pun tak terancang, macam mana nak provide better public transportation.

Kenalah belajar jadi macam diorang. Kalau kroni tak sapu harta, memang elok sangat dah malaysia nih.

Tanpa Nama berkata...

anon July 2, 2012 7:55:00 PM GMT+08:00
komen anda terbaek!

~telukiputih

Tanpa Nama berkata...

belajar je rajin2..pastu keje besar,gaji besar..beli ar keta mahal2..pe susah?

Tanpa Nama berkata...

brim, trim, srim pastu pak pak menteri pun creampie lah wakakaka..

opah hang berkata...

kunci sudu ni nak komen ingat cam pandai... sekali baca dah tau hampeh....

tu la orang tua tua pesan, jauh berjalan luas pemandangan... lain kali menabung tu biar dari kecik, dah besar ni boleh gi tengok negara luar... kemudian baru la bagi komen yang bernas sikit ok...

punchdrunk lovesick berkata...

PAKAI KETE PIANG SAJA LAAAA!!! HAHAHAAHHA

Tanpa Nama berkata...

kuncisudu,

insaflah, sunat kelentit dan kembali ke jalan yg benar..

Tanpa Nama berkata...

kalau anda bijak bestari,
kat malaysia je ke cukai kereta tggi?
dah la kereta tiada kualiti,
kalau accident komfem makan diri,
70-80% ada peluang nak mati,
kalau mati mana nak letak anak bini?
xpasal2 dapat mak/bapak tiri.

Tanpa Nama berkata...

komen mr.kuncisudu ni..haih..nak banding ngan jepun..depa tu dah ada pengangkutan awam jauh & dekat yg terbaik servisnya even negara2 europe pun sama..x macam malaysia, konon nak ikut sama tapi teruk gak..kereta yg depa keluarkan tu wat jual kat negara lain je as ekonomi booster negara diorang..or even kalo depa ada milik salah satu drpd 10 keta dlm list tu pon takat pakai untuk jalan jauh/event tertentu je, tu pun jarang..pastu certain jenama2 keta camtu depa takat buat jadikan teksi je..kita nak beli keta camtu kat cni, alamat leh bankrap laa

Syakir Zainol berkata...

aku pegi Dubai, Camry jadi standard issue teksi... rega rm 40k

Prince of Noob berkata...

kat dubai tu, camry orang arab buat drift je sampai terbalik tercabut tangan

Tanpa Nama berkata...

tot, honda fit tu convert dr mana country?? kalu UK Jazz 1.4 manual convert jadi RM72,168 (14550 pound)... entahla .. CRZ yg hanya ada sales-svc tax pun RM115k cbu.. katenya takde duti impot la pasal hybrid..
-coma-

iNDeRaLoKa berkata...

ayoyo.. mana dapat price list ni.. murah gilerrr babeng baiii...

contoh VW Jetta tu.. dah 150k der...
aduyainye punnn..

Tanpa Nama berkata...

Ini kali la....kasi tumbang UMNO dan barisan..x boleh pakai sudah ...ketinggalan zaman btl.

Cerita Rasa berkata...

Even kereta audi pun murah.kalau kat msia sampai ratusan ribu kat uk biasa je blh pakai. Btl kat indon pun honda jazz dipakai oleh budak2 u.kat msia baru keluar u pun ada kerja stabil baru blh pakai viva or blm tu pun kena ada guarantor. Ini kalilah ubah ke pr utk kereta lebih murah,malaysia for rakyat not for kroni n family

Tanpa Nama berkata...

Pg luar negara baru tau cm mana hrga keta sana...hmmmm.tepuk dada tanya selera laa....tp negara sndiri dh
mcm nie...cm mana....

alis berkata...

sbbnya kt luar negara ada limit berapa byk kereta yg diguna.sbb diaorg lebih bersifat mesra alam.bkn nk jimat duit.

jiwa taman berkata...

malaysia xdpt keluar kn minyak yg banyak seperti negara arab..
bila xdpt nk keluarkn minyak yg bnyak maka malaysia xdpt nk support rakyat nya yg memiliki kenderaan yg bnyak..
sbb itu selain petronas,ada pam minyak mobil,shell,esso dan lain2..klu nk harap petronas je yg bukak pamminyak,aku rasa xsampai sebulan minyak yg digali malaysia habis..kerajaan malaysia nk jimat kn minyak yg malaysia gali untk jangka masa panjang..pendapat aku la,xtau btl ke x

Tanpa Nama berkata...

helo pokcik jiwa taman,
minyak yg digali di malaysia majoritinya petronas export ke luar sbb kualiti yg tinggi. Kalau nak jimat minyak buat ape eksport pokcik oii

Tanpa Nama berkata...

nak pakai keta mahal blajo la pandai2..pandai blajo, keja bagus2..gaji dah beso, ha beli la keta apa pn yg korang nk..aku blajo tk pandai, so pakai viva aje la..hahahahaha!

Tanpa Nama berkata...

Mcm ni punya harga,kta pakat ambk jetta,n jalan 20km/h atas jalan coz smua mampu.hahaha.malaysia jem ngn keta.

Tanpa Nama berkata...

Preve top spec kat aussie baru 55k...preve paling cikai nye spec kat msia 58k...apa cer...

Commander berkata...

Agak2 la nk kencing... Jetta tu harga paling cikai 18000 pound sterling kt UK... Convert RM dah 92K dah...

Commander berkata...

Ni semua harga kencing ni...

Tanpa Nama berkata...

aku belajar pandai..pakai kancil.. company kroni kuat..apa lancau..hahaha

Tanpa Nama berkata...

Jgn banding ngn jepun. Dulu jepun jajah msia.mereka ada kapal perang jetcpejuang. Org msia(t melayu ) apa ada. Mknpun ubi kayu je. Ni nsib baik tun m buat kereta. Konon projek rugilah apalah. Klu x kita semua mgkin x merasalah nk pandu kereta. Itulah kita ni kena bersyukur banyak. Mgkin 10 thun lg kita dpt kreta lebih kualiti murah dr jpun lg.....bersyukurlah ...pasti Allah akan tambah nikmat. Kerajaan buat keretapun krn dasar pndg ketimor stu dsar yg diperlekeh oleh setengah pihak. Jgn kufurnikmat nnti bertambahlah azab ko trima....

Tanpa Nama berkata...

Kesian ah ko, duk bwh tempurung la kuncisudu. Tlg la merantau jauh skit n luaskan minda anda. Sbb kebanyakkan melayu berfikir camni la mudah diperkotak-katikkn oleh kapitalis umno! Haha kesiannnnn

Tanpa Nama berkata...

Proton...satu kesilapan besar yg terpaksa dibayar oleh rakyat sampai sekarang...

Tanpa Nama berkata...

Kalo x sokong kete tempatan sapa lg kalo bukan hang