Julai 17, 2012

Mimpi Dipeluk Justin Bieber Jadi Kenyataan


Dalam pada itu, Arina yang ditemuramah setelah berakhirnya sidang akhbar mengatakan bahawa dia seperti tidak percaya dan seolah bermimpi apabila dipilih untuk naik kepentas dan mendapat pelukan daripada idola ternama dunia tersebut.



Tahniah dik. Pencapaian besar tu.Mak bapak tak halang, kenapa masyarakat nak halang, kan? Tapi jangan jeles dik, pakcik boleh peluk Justin Bieber berapa lama pakcik suka, tak salah. Asalkan pakcik tak mendapat ereksi.

Hepi besday kepada diri sendiri hari ni.Agak janggal jadi pakcik.Hari tu aku dengan niat murni tegur budak makan ayam popcorn curi2 dekat bahagian makanan Carrefour sebab budak tu main sauk pakai tangan sambil bapak dia ada kat sebelah.Bapak dia boleh biar aje anak dia ambik dan makan.

Lalu aku berpesan kepada diri sendiri, kalau anak aku buat camtu, aku nak report kat guard. Baru dia boleh paham maksud," jangan makan makanan bukan kita punya." Cegah rasuah mesti dari awal. Nak cegah apa2 yang buruk mesti dari kecik. Dah sekolah menengah ni dah liat.

Dah tua..lagi lah susah nak berubah sebab dah tepu.

20 ulasan:

Wanita Bertudung Hijau berkata...

bimbangnya dengan generasi anak muda skrg, minta dijauhkan berlaku pd anak2 sy kelak

Islam semakin jauh dlm diri mereka, sedihnya

Tanpa Nama berkata...

Saya bersetuju dengan wanita bertudung hijau. Mereka tidak lagi segan dipeluk oleh sesiapa sahaja. Artis barat menjadi idola.. semoga keturunan kita dijauhkan dari bala seperti ini

Cik Saila berkata...

happy birthday abang mantot :D
(guna 'abg' supaya nmpk muda) ;)

Tanpa Nama berkata...

ala Tot ada mak bapak biar je anak bukak wrapper makanan kat pasaraya tanpa rasa bersalah, tak byr pun... tu belum lagi biar anak buang sampah sepah2, sepak anak kucing dll.... harap anak belajar adab/moral kat sekolah je agaknya... pastu salahkan guru..hehehee
-coma-

Rafhani berkata...

Kenangkan anak2 yg masih kecil,terfikir sendiri,adakah mampu sy nak mendidik mereka sebaiknya?Maybe kene mulakan dgn diri sendiri.Rasa sedih dgn gelagat anak remaja skang..

Tanpa Nama berkata...

budak2 aq boleh terima lg tp kalau dah bapak budak pon perangai tahap dewa"newbie" mmg anak harun la...bapak budak pon ada wat perangai mcm tu kt pasaraya...

Ogy Nordin berkata...

Anak-anak sapa la tu...?

Tanpa Nama berkata...

TOT NI JUJUR NI....KALAU KAU TERPILIH PELUK ANGELINA JOLIE KAU PELUK TAK ?....AKU MARAH NGN BUDAK TU SEBAB BANGGA DAPAT PELUK MANGKUK TU ...TAPI KALAU AKU PULAK KENA OFFER CAMTU...PELUK ANGELINA KE...SAPA2 LA YANG HOT KAT HOLLYWOOD TU ..PUN AKU SAMA JUGAK LA..

Rai berkata...

aku nak komen satu je kat budak ni..umur dia baru 13 tahun kan?

belum kahwin belum mengandung lagi perut dah obvious da..jadi bini orang nanti aku tatau la besar mana perut dia.. :P

tak remaja sangat berkata...

hamboi sedap je kutuk fizikal org.

Rai berkata...

kalau takmo kena kutuk jangan pakai ketat2.. :P

Prince of Noob berkata...

ana juga teringin nak peluk justin bibir... mohon dapat membawa justin bibir sekali lagi ke malaysia agar dapat ana memeklu justin bibir serta aweknya sekali selena gomez

Tanpa Nama berkata...

hmm..rosak bdk2 skarang.tp kalau actress hollywood yg hot nak hug aku pun aku akan rs happy :)

Syafik Coklat berkata...

yeah dapat peluk justin bieber , suka nya . ...sukenye .. sonok wooo. haiyyaaa ... ape punya turr lah bebudak skrg nie ..

Sozcyili berkata...

Nanti belog neh plak dia serang.. dak arina tue dah bengang..

Tanpa Nama berkata...

aku penah usha brader selambaer jer makan anggur kat tesco....last2 dia malu sendiri trus belah...pelik tau gak dia rasa malu....

Mama Iman berkata...

Ala... Peluk je... Bkn lebih pn. Lagipun peluk kt dpn public. Suma org blh jd saksi kn.... Idol pn anyway.... Huhu... X blh bayang mentaliti bdk2 skrg... Takutnya menghadapi dunia akan dtg kalu dh yg belasan thn begitu, apa akan jd masa zaman anak aku sok bila yg belasan thn dh jd puluhan thn n yg umur 2 3 thn jd belasan thn...

Tanpa Nama berkata...

ramai org islam ala2 good tegur org tapi part bersangka buruk pergh... esp kt blog ni... sibuk nk hudud, negara islam bla bla tapi tengok butir percakapan dan posting very judgemental. feeling ala2 good. ygnkutuk fizikal org mcm Rai tu pun tak kurang. Mcm la bagus sangat. cermin diri woi

Tanpa Nama berkata...

ala apa salahnya. itu kan artis

cuba zaman dulu2 kalau the beatles datang malaysia kalau ada kena peluk.

tak faham kenapa orang zaman sekarang begitu rigid padahal zaman dulu pun sama.

Padahal time muda dulu bukan main hebat.

Tanpa Nama berkata...

well dennis i got it from a mate so this is there link
filling address ,ring them for advice ,just say martin n give you there number