Januari 12, 2012

Gadis Cantik Cari Makan Dengan Terpaksa

Aku suka bila kadang-kadang ada satu malam,aku akan berjaga sampai subuh dan dengar lagu jiwang sambil membaca. Hari ni adalah malam mood aku nak membaca timbul jadi aku membaca pasal sex trafficking. Mungkin semangat nak membaca tu datang lepas tengok filem The Whistleblower dan layan dokumentari pasal penjualan manusia, rakyat Ukraine yang dijual di Turki dan Moldova.


Gila, tgk pempuan treat pempuan lain mcm anjing sbb duit.Kalau kat Europe..sex slave. Kat Malaysia pun sbnrnya ada kes ni.Tapi kita lebih kpd foreign general worker.Aku tak nampak sangat bezanya pekerja asing Bangladesh yang kerja kat kilang Hytex kat Malaysia dan gadis2 yang dipaksa melacur kat Turki tu. Dua2 dilayan macam anjing.


Layan la filem The Whistleblower tu.

Memang membuka mata sbb benda tu true story.
Tapi kurang promosi sbb skandal ni juga melibatkan kerajaan Amerika dan bakal membuatkan pandangan kau terhadap United Nations berubah.

Hari ni pengasuh anak aku gi hospital. Aku pulak tengah cuti panjang.
Jadi aku kena jaga anak aku sorang-sorang.
Good luck kpd diri sendiri.

Aku mengantuk sebab tak tidur-tidur lagi.

ps - Reaksi anak aku tgk video Panglima melayu ludah.

21 ulasan:

Lady Windsor berkata...

1st!

ck slmh berkata...

anak ko mcm Jepun tot!
comey mcm anak aku.
hahaha!
:P

ck slmh berkata...

masih menyusu badan ke anak ko ni?
sori lari topik.
hehh..

kisah hati berkata...

comeyyyll...mest mak bapaknya pon comel gak hehe..smoga menjadi anak yg baik...^^

Mantot berkata...

masih menyusu badan..tapi susu formula pun dia sapu.anak aku agak semangat saiz dia

mr edz berkata...

alah bisa tegal biasa

Andrea berkata...

Aisey... aku mati2 ingatkan wife ko resign hari tu. Tu la, walaupun menyusu badan full time hingga 2 tahun tu WAJIB, ramai antara kita masih INGKAR ek?

Tanpa Nama berkata...

comels ye ank u mantot.....1st time komen sbb tk tahan tgk bby comels....peace....

~masz~

Mantot berkata...

aku yg resign...

Cikgu Aishah berkata...

Kemain lawa lagi anak kau mantot. Nasib baik ikut maknya. Haha!

ralphrazaq berkata...

betul ke ni anak ko mantot? hahaha

panglima ludah berkata...

engko dah brenti menyusu badan ke mantot??sori out of topic ;p

Tanpa Nama berkata...

Very informative,worth watching

kyo_9 berkata...

x ajak tengok dokumentari skali ke tot.. haha

cait.. berkata...

perh.. salahkah anak semangat sampai kena campur susu formula..
please la, padahal mak nya yg malas..
itu le, dulu cakap kemain..
suh le bini ko tuh berenti keje, menetek anak je kat rumah..

Ayu berkata...

emsem n teomey nye ... hehhehe...

Mantot berkata...

@ cait

tahniah!
anda betul!

Tanpa Nama berkata...

aku dah tengok muvie whistleblower.terbaek.tp smpai arini lum setel pkara ni.celaka diorang ni.

oqi berkata...

haha reaction die! alahai comelnya budak ni. syabas mantot, semoga menjadi bapa yang terbaik untuk anak dan suami yang terbaik untuk isteri. Amin.

telukiputih berkata...

1. aku simpati ngan girl yang terpaksa melacur dengan rela untuk cari duit treatment sakit adik dia...sian gile.

2. tak sangka plak orang australia lebih amek tau hal dalam Malaysia ni..haha

nape takde link yang leh download filem whistleblower tu...?nk nengok...

anayil berkata...

anak anda sgt comel lar mantot!