Januari 06, 2012

Awkward Agama : Menjadi Bapa Cemerlang Bab 1

Langkah pertama untuk menjadi bapa yang cemerlang,adalah dengan membaca doa nak bersetubuh;


Bismillahirrahmanirrahim,
Allahumma Jannibnasy Syaitona Wajanninab Syaitonna Maa Rozakhtana.

Mungkin ramai tak tau,doa ini adalah pelindung paling awal untuk anak yang bakal dilahirkan kerana kalaulah jadi benih ketika itu,doa inilah yang akan melindungi anak kau daripada sejenis syaitan yang kerja dia memang menyakat baby.Aku tak ingat nama dia tapi orang selalu cerita pasal susu awal ibu sebagai sangat penting kepada baby...doa ini juga sama pentingnya kepada baby.

Diharapkan kalau boleh jangan lah diamalkan oleh couple yang belum berkahwin untuk meminta kenikmatan lebih dari Tuhan.

Dah baca doa ni,buatlah apa kau nak pun.
Ini adalah insurans Tuhan untuk anda dan bakal anak anda.

Bolehlah diamalkan untuk mula membentuk anak-anak Melayu yang berguna dan tidak merempit.

10 ulasan:

Purple berkata...

Tunggu Bab 2.

Zinedine Zaiddin berkata...

ini betul2 bab 1 atau sekadar propaganda...haha

so far encik mantot amalkan tak doa ni?

quxiena berkata...

Assalamu'alaikum WRT..

Mintak maaf mencelah k...nk betulkn ejaan "Rozakhtana" di bawah ayat doa di atas tue...sepatutnya di sebut "Rozaktana" bukan 'Kha' tau ttpi 'Qaf' sbb nnti ad beza kalu baca.
(Kalu saya silap tlg bgtau lah ekk...)

Wassalam.

Syakir Zainol berkata...

jgn bersetubuh dlm bilik air pulak nnt mcmana nak baca doa ni... atas kitchen top takde masalah

Tanpa Nama berkata...

jangan lah diamalkan oleh couple yang belum berkahwin untuk meminta kenikmatan lebih dari Tuhan - terbaik!

ajibangsat berkata...

mn bab 0? : jgn bekepit ke hulu hilir sebelum kawin
baca doa plindung setan masa nak jimak tp seblum kawin jd setan, tak kena jugak

SyncRo MEOR berkata...

this made me smile :)

Dilla Sabbar berkata...

Minta maaf, ada kesilapan dr segi bacaan rumi.

bukan "Wajanninab Syaitonna" tapi "wajannibisy syaitona".

:)

oqi berkata...

salam mantot,

minta kamu share dan war-warkan kepada semua pembaca blog. Terima Kasih. Sama-sama berjuang.

http://pjk.ipgkti.edu.my/renungan/Beberapa_Kesilapan_Ibubapa_Ketika_Mendidik.pdf

InsyaAllah, salam.

Tanpa Nama berkata...

syakir zainol ni nakal betul la komen dia...