Januari 15, 2011

Tutorial Photoshop : Rahsia Rosmah Mansor Kelihatan Langsing



Step 1
Ini adalah gambar original


Step 2 : 
Bila tengok lama-lama baru aku perasan,ada stand kaler merah kat situ.Aku tak sure apa benda tu tapi aku percaya kotak tu branded dan harga mencecah ribuan ribu ringgit.Mungkin itu salah satu benda yang wajib dibawa bersama setiap kali keluar.


Step 3:
Cropkan gambar tu sebab kita tak perlu gambar yang lain.


Step 4:
Gunakan lasso tool dan buang background image yang ada,hanya tinggalkan bahagian di atas.


Step 5:
Gunakan lasso tool sekali lagi dan kemudian hanya pilih area subjek asal anda,dalam kes ni,perempuan di atas.Selepas selesai di pilih,gunakan move tool dan tolak ke bawah atau ikutlah arah mana yang anda mahu.Macam gambar di atas,aku perlu menolak subjek ke bawah untuk menyamakan kedudukan dia dengan lantai.

.................

Apa kesimpulan tutorial ini?

Kerajaan perlu mewujudkan satu ukuran standard untuk semua rostrum di Malaysia agar kejadian
mulut tak sampai  dekat microphone tidak berlaku kepada sesiapa.

31 ulasan:

Cik Agogo berkata...

hahahaha... rupenyeee...

SMART berkata...

mamtot ko silappp..bxxbs dia ko nak sangkut mn?? terlanggar laa..itukan tak senonoh namanya..

pls reconsider..haha

Nerzhul berkata...

ooo...tak sampai...

bluebrownayeisa berkata...

t`igt masa jadi mc phimpunan kat sekolah dulu. turut memerlukan bantuan stand sebegitu, tapi tidaklah semahal stand merah itu barangkali. haha. okay, keluar tajuk.

Mknace berkata...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

eszol berkata...

dia nak tyg tetek die jgak

nak bwat cmne

wartamaya berkata...

Wakakak !!!

Niz berkata...

LOL

aimi nadiah berkata...

hehe.. rahsia dia terbongkar..

fatt berkata...

kasihan...mgkin dia patut beli kasut platform..bwahahaha~

shaqzone berkata...

Haha...xleh salahkan dia gak tot, mangse keadaan jgak tu.rostrum tu yg tinggi.dah kene kluar bajet ntuk platform plak.

Khairi berkata...

Kesian kat dia yob haha.

Ketua segala Anon berkata...

Heheh.. aku agak post ko kali ni sekadar bertujuan nak update blog daripada tak update langsung.

Walaupun aku bkn peminat Rosmah, tapi kalo Lisa Suriani(atau mana2 awek seksi/bogel pendek) kat platform tu, ada ke ko nak insult Lisa dgn meng Photoshop camni? Ape pekdahnya?

Ayyman Rahim berkata...

Oh tak sangka ye Rosmah! :P

Mantot berkata...

awek bogel/seksi/Lisa Surihani..aku photoshop buang rostrum tu

PapaseedTorres berkata...

haha.. mmg lawak!

MuJE berkata...

bengong cakap ngan dahi..LOL

Tanpa Nama berkata...

la korang baru tau ker, bik mama tu kontot, renik dan rendang hahahahha

rafiz2000 berkata...

kena suntik botox kat kaki ni..

hanafijaafar berkata...

ntah perjumpaan apa la diaorg buat tu, mcm perjumpaan ramai2 masuk masjid/surau tak menutup aurat kot...

EEan berkata...

Pang! kan dah kena lempang dengan Rosmah sebiji! haha. Alah tetek besar pun gune pam basikal!

SHE berkata...

AKU INGAT KO NK LETAK HASIL LPS DIPHOTOSHOP. NK TGK TANG MN RAMPING TU. ADEH... NK TGK HASIL DYE PLS... NGEH3

N@d0x $i k0d0x berkata...

tak langsing pun tot...cume makin memanjang...hahahah... die mane leh duduk atau diri setaraf dengan org biase tot oi.....kene lah ade satu bende yg leh wat die lebih tinggi darjatnye.....
hamba Allah ni semua setaraf je kat muka bumi, yg membezakan amalan je

Raden berkata...

rupernyer... hahhahahahaha...

p/s: pada sesapa yg bingit rosmah(atau mana2 pemimpin/politician) kena kutuk... please la... baca blog lain yg puja2 diorg tu... please la

Nashays berkata...

ada rahsia rupanya

Belalang Hijau berkata...

ini tutorial utk mencari ketinggian sebenar org ke hape?ngee

LipanBara berkata...

kah kah kah...........
hangpa tolong sat macam mana aku nak berenti gelak nie.........

gambaq bawah sekali pasai tumit tinggi depa tu hangpa cabut buang...macam nie kaa guna photoshop.............

kah kah kah.........

The Nurul berkata...

adoih nak gelak besar tak leh kul 3 pagi ni. muahhahahahahahahhaha

Diloz berkata...

dah la kutuk politik.
siap kutuk sifat fizikal.
tak matang betul.

Along berkata...

Salah. Ni bukan cara nak bagi nampak langsing. Ni cara nak bagi nampak tinggi. Nak bagi nampak langsing? Mustahil. Kecuali pakai corset dan ikat kuat giller babeng.

mama sara berkata...

diloz..bukan nk kutuk la..sekadar nk menyedar kan die aje..alaaa..takat big boobs die sape nk tengok..dah lendut..