Januari 06, 2011

Sajak : Malaysiaku Indah Permai dan WTF



Pelik benar Malaysia ni.

Kita ada kes kematian seseorang selepas jatuh dari tingkat 5.
Siasat punya siasat...
Verdict dia...
Dia tak bunuh diri.
Dan dia juga tak dibunuh.
Mangsa ada kesan cedera kat leher yang bukan penyebab kematian.
Apasal saksi ada kesan cedera?

Habis tu,adakah dia terjatuh sebab terpelanting keluar masa main tampoline dalam pejabat SPRM?


Seorang translator/negotiator.
Mati kena bom.
Mayat takde.Tinggal sisa.
Bapak kandung tanya kenapa anak dia kena bunuh?
Takde orang jawab kenapa.
Last-last ada dua orang polis kena hukum.
Yang keluar arahan,tak tau sapa.

Habis tu,adakah dia mati sebab dia saja-saja main bom?

Kita ada seorang orang kenamaan.
Dia dah didakwa rasuah.
Dah dikenakan tindakan disiplin.
Dah dipecat dari semua jawatan.
Apa diorang buat?

Bagi dia pegang FELDA.
Nasib peneroka nampak huru hara.
Bakal jadi bahan rasuah nanti2 agaknya.
"Aku rasuahkan dikau dengan anak peneroka di Lot bernombor sekian-sekian..tunai!"

Apa benda punya negara?
Buat malu kaum aje kerja
Kerja merosak Malaysia.
Claim diri pejuang bangsa.
WTF....

25 ulasan:

eszol berkata...

rhyme jugak la

btw,1st!

eem berkata...

2nd?

Faghan Kamaghudin berkata...

Setuju

SHAREL berkata...

"Aku rasuahkan dikau dengan anak peneroka di Lot bernombor sekian-sekian..tunai!"

pergghhhh.

SMART berkata...

Macam datuk Mashitah ckp laaa..bila org mencuri..xboleh hudud potong tangan kesian laa...xbtol..kita kena bg peluang pekerjaan pekerjaaannnnn..

so mcm nie laa..

http://utoprax.blogspot.com/2010/11/ustaz-azhar-menbidas-drmasyitah.html

Peri PiA berkata...

semakin kronik m'sia ni

Zie berkata...

teluskah? jujurkah?

SPRM..SPRM..

che tenung berkata...

yg pegang felda tu satu skolh dgn ko la tu montot,,ahahaha

mE berkata...

susah nak cakap....haihh...

nurul lalala berkata...

bisa berbisa~heee

Siti Fatimah Fuzz berkata...

wah...bgs la pantun.....ade irama....ade gaya berpantun la.....best neyh......

Khairi berkata...

lirik lagukah? tapi mmg mantop!

Cik Kamoo berkata...

jom jengok lokasi makan baru di Putrajaya

LS berkata...

nice. 2 thumbs up!

-thethinker- berkata...

ada 3 org kaum hawa ,sorang kehilangan anak , sorang kehilangan suami , sorang kehilangan abang.. yg sorang lagi blm lahir tapi dah kehilangan bapa ..
ketika orang2 cina sedang gembira menikmati makan malam re-union pada mlm sblm tahun baru cina sebulan dari skrg , dimeja makan keluarga malang itu , kurangnya satu anggota keluarga , bukan utk hari itu shj , bukan utk minggu itu shj , atau bulan tu shj , tapi utk selama-lamanya... tapi si mati tu bukan dibunuh , jugak bukan bunuh diri . nyawa tercabut macam tu je.. penjelasan nii ke bole diterima ?? tepuk dada . tanya hati nurati anda sendiri . Keadilan 1Malaysia ??

amirah berkata...

apa la nak jadik ni??

Hikari berkata...

masa aku tengok berita pun kemain payah untuk aku fahamkan cemana dia ni mati.

dibunuh TAK
terbunuh TAK

abis tu? alih2 mati jer..

ajim berkata...

mkn dalam..yg jd mngsa org2 yg dahagakn kebenaran dan ketelusan tp aku nk komen lebih2 xleh gak sbb aku xde fakta yg cukup..hehe..

shamsiah shamsuddin berkata...

bila keadilan dan kebenaran tu ditutup maka akan ade la benda2 negatif ni timbul..
kadg da nampk pun takle buat pe..'kena pasrah je...

Mr Somebody berkata...

Absolutely WTF

and this is, ladies and gentleman, our 'beloved' Malaysia

mantot, minyak naik ni xde post baru ke?

Tanpa Nama berkata...

kat ataih dunia ni depa lepaih la...

aiMan berkata...

best2....tp satu side je kena....elok bagi kat 2 2 side....bru lg mantap dan meletup....hehehehe

dizu d. berkata...

welcome to the modern jahiliyah peeps!

lets pray that org baik-baik menang in the next election.amin!

Tanpa Nama berkata...

haiiii politik....kenapalah siapa masuk je jadi darkside???! mcm star wars...

Raden berkata...

x de org nk ckp
"syukurlan ngan apa yg ada"...
"sekurang2nyer negara kita aman"...
hahahahahahaha