September 01, 2010

Perfecting The Art of Over Reacting : Why Do The Malays Supreme Likes to Talk Cock and Act Like Cockroach?

Have you watch the latest video from that guy name Namewee? It was FUCKING hillarious!It will be taken as a FUCKING hillarious video if those who watch it at least have have a bit of FUCKING funny bone inside.But for those who don't get the joke,they will  find it FUCKING offensive,with all the swear words and lewd gesture of a FUCKING penis shown in the video,represented by a FUCKING middle finger and a FUCKING banana.That is all!


There is nothing that touch on FUCKING RACISM on the video.What actually he is singing about is what we are all been doing all our life.We are all FUCKING racist inside.Admit it. Race do divides us.

Whenever I see a Chinese man driving like crazy I would say FUCKING Chinese.Whenever I see an Indian man spitting around on the pavement,I will say FUCKING Indian.Whenever I see a Mat Rempit riding like they own the road,I will call them "UMNO Malay"  as we never need the added swearing adjective to make the meaning stronger. Put "UMNO" on anything,it shows the lowest grade of everything...even the word of UMNO itself is taken from a British Colonial words. Independence MY FUCKING ASS!

It's all about the frustrations of becoming a FUCKING minority.He is venting his frustrations in a form of FUCKING YouTube video.Everyone can do it.What the big fuss is all about?
What's up with the witch hunt?Why does suddenly everyone is aiming for this FUCKING rapper heads?Does the Police doesn't have anything else to do?Does the FUCKING Perkasa didn't have anything better to preach or take actions on?Is there a lot of spare time for the minister to be wasting their time discussing the impact of one FUCKING single video (that is actually not really FUCKING good) for the country.

It is just one video and for those who are actually using at least one cell of their FUCKING brain,the controversy video is actually quite...worthless.See how FUCKING irrelevant the video actually is?It is just an FUCKING entertainment.Once you take your entertainment seriously,you are showing you are actually FUCKING stupid.

The government minister,Puteri UMNO (or UMNO's Princesses) and law enforcer are reacting towards a video that actually contain FUCKING nothing while those who complain about no electricity or water in their homeland is given a FUCKING cold shoulder.

In Malaysia,for every problem there's only 2 response; no response or over response.How FUCKED our life will be in the future?

PS - Kolum seperti akan selalu keluar selepas ini sehinggalah aku berumur 30 tahun dan matured sket.

75 ulasan:

Ayu berkata...

hahahahhaa.. aku suka.. !! tp aku x suka this FUCKING guy.. muka jobo jekk..

mie berkata...

kalau kau nak lepas dari segala hukuman kat malaysia, syarat utama ialah kau kena jadi ahli umno yg melayunya tebal macam ibrahim ali...

mie berkata...

sape yg racist dalam isu ni? mamat ni ke atau pengetua kat johor tu? rasanya ramai yg akan sokong mamat ni drpd sokong pengetua tu...kecuali kalau dia seorang ahli umno..=)

Gen Fujita berkata...

In Malaysia,for every problem there's only 2 response; no response or over response.

By looking at current political and social situation, the best way to overcome racism is by not responding at all. Once overreacted, especially when involving something that is not very clear due to political involvement, one would always be labeled as racist, even though he's just expressing himself. :) Yeah, politic sucks.

karl berkata...

kita semua racist lah. sebab tu ada Melayu, bangla, indon, cina, india, nepal, american, nigga dsbnya

kalau semua manusia tak racist, kita dah hidup je dalam satu dunia..takde Malaysia, takde China, takde India, takde Amerika, takde Britain.

and still people want to say this people racist, this people not racist. fuckin freak.

Lina Rahim berkata...

Racist or being racist is inevitable.

Lina Rahim berkata...

Racist or being racist is inevitable.

AlexiaAqram berkata...

fuck yeah!

SHE berkata...

THIS GUY ONLY WANT THE FUCKING ATTENTION. SINCE "NEGARAKUKU", THEN "TNB" MATTERS... AND NOW THIS SUCKS VIDEO ON YOUTUBE. BODOH GILE... XNK DOK MALAYSIA, G BERAMBUS LA. DUK INDON KE..LEY MEN BALING2 TAIK. BINGAI!!

kyo_9 berkata...

PKM mende ek?

Tanpa Nama berkata...

senang cite kalau dah kutuk orang sesiapa pun mesti marah. common sense la. -kepada pengetua yg educated tu-

karl berkata...

http://karlbossblogging.blogspot.com/2010/09/warga-nigeria.html

:P

Tanpa Nama berkata...

menegak keadilan dengan cara komunis.

Mohd Affendi berkata...

salam,

aku rase guru besor sekolah tu geng puteri umnolah... walaupun dia seorang TUA dan dan bukanpun seekor puteri... itu pasal la puteri umno dok sebok bising pasal video nie... tapi hal sebenar langsung tak diambil kesah...

apenzz tensai

Qaseh Rasheqa berkata...

sebab tu tak setuju ngan konsep 1 malaysia.kita (melayu) je yg beria2...cine duk gelak je.diorg keje kuat kt cni, invest kat negara diorg gak.yg malaysia ni tmpt buat dwet je, hasil bg negara diorg.

yg pelik, sy nye post blog yg simple pn nk kondem.ade kutuk diorg ke?terasa pehal.cesss..........

mie berkata...

Namewee hanya kutuk pengetua yg bernama siti inshah tu je..memang la dia marah kalau cikgu yg educated camtu panggil anak2 murid bukan melayu sbg 'anjing' sbb pakai tali berunsur keagamaan dan suruh balik China..kalau diorg suruh kita balik Indo pon mesti kita marah kan...jangan tipu laaa nenek moyang org melayu pun ramai yg berasal dari sana, bukan 100% asli dr Tanah Melayu...

Yg paling penting, dlm video tu Namewee TAKDE langsung kutuk bangsa Melayu atau agama Islam..dia sendiri ngaku ada ramai kawan Melayu tapi tak berperangai mcm pengetua tu...so, ape yg nak marah sgt kata video ni berunsur racism? please open our mind..

Siapa yg bersalah dlm kes ni? Siti Inshah, Ahmad Ismail dan Ungku Aznan jelas2 racists...aku tak tau la kalau Berita Hairan dgn Utusan Meloya ada tulis x pasal kes diorg tu, tapi kenapa org yg kutuk org tu racist yg kena hukum? yg racist plak dilepaskan? pelik tul undang2 negara kita!!

kita dah 53 thn merdeka, tapi masih lagi menyibukkan diri dgn isu racism ni..yes, sesiapa saja tak kira melayu, cina, india yg racist wajib dihukum..jgn pilih bulu..

Arab jahiliyah dulu pun berpuak2 hingga sanggup berbunuhan antara satu sama lain, tapi lepas kedatangan Islam semua bersatu padu..bukan mcm kita..Islam da bertapak lama dah tapi masih "aku melayu, kau cina, kau india..tak puas ati buleh balik cina, india"..sedangkan diorg bukan kafir harbi yg bermusuh dgn Islam yg wajib diperangi..

Aku pun Melayu gak dan aku bangga jadi Melayu, tapi aku bukan racist dgn semangat kemelayuan yg melampau2. kalau sorang dua dr bangsa aku sendiri racist, perasuah, zalim pd rakyat sekalipun takkan nak cover gak? aku pasti tentang..

hoya berkata...

hahaha.. jangan katakan bangsa je racist... agama pun racist gak... dkt malaysia islam hanya utk melayu umno sahaja.. parti2 lain yang sebut pasal hukum sume salah... hukum islam ikut parti pemerintah je.. tu pun racist gak. sdgkan islam utk sume bangsa, puak di dunia, yang haram utk org bukan muslin hanya mekah al-mukarramah je...

Tanpa Nama berkata...

Pengomen2 sekalian dh ilang jati diri ke? ...pokok pangkalnya Namewee ini guna akal untuk luahkan perasaan tak puas atinya dlm video yg boleh ditonton 1 dunia, malah dilindungi juga. Mana tidak seMalaysia terasa terutamanya org Melayu/Indo (sapa kata kta asal dr Indo lh) tak per pas dia ni mohon maaf habis citer tak dernya tindakan. Klu Namewee guna kebijakannya dgn menjadi pengkritik yg lebih elok caranya seperti menulis surat siap penuh dgn alamat rumah atau organisasinya untuk mengkritik sesiapapun yg dia panggil racist mgkin isu dia tak berapa besar sebab dia mmg jantan terhebat.

Please lah..dh banyak sgt kta mengalah, jgn suka jd hero utk membela org cam gini. Klu lh org yg buat video ni namanya Mamat..apa macam?..mau tak nya kena sula..Tak kira lah Melayu, Indo, Cina, India, Iban, Kadazan dsb, kena jaga sensitiviti msg2. Contohnya smlm di kedai CD/VCD, ada sorg ni boleh kutuk lagu Hari Raya..tak panas ke dgr..aku tegur dia baik2.."bang tlg hormat sket"..dia terus chow..kat tmpat aku lgu raya dimainkan dlm pasaraya 7 hari lg nk raya bru ada, tp perayaan lain sbulan sblm, tp mengalah punya psl..diam jerlah..nanti org kata racist.

p/s Aku sokong artikel ko ni Mantot..dia mmg tut tut tut..

Lann Shaukani berkata...

Setuju dgn brader Anonymous.

Tanpa Nama berkata...

Manusia berpuak-puak...komen pun meluak-luak...baik jd mcm Rakyat yg Setia mcm Haiwan Peliharaan. The awareness of respect&courtesy mmg kureng pd manusia yg hidup di Tanah Meloya nih! JANGAN BIKIN PANAS! Tp klau X sensasi sape nak layan?=Mencapap!
Drp,
Rakyat yg Setia mcm Haiwan Peliharaan.

Faizah Roslaini berkata...

Hello Eminem!

Tanpa Nama berkata...

tidak sabar hendak mendengarkan lagu paling terbaru "sorry for the red paint" dari pada artis ini. :P

killthepervert berkata...

aku racist...so?

Tanpa Nama berkata...

pengetua yang ada track record yang begitu cemerlang nak cakap cina balik cina,india balik india dalam perhimpunan 1 sekolah?gile ke ape..aku tak rasa die sebodoh tu..lagipun kita tak tau ape sebenarnye yang terjadi masa tu..media pulak manipulate(itu biasa,pathetic)..then trus 1 malaysia tibai orang tua tu cukup2..sia2 je tuhan bagi akal untuk fikir..

Cik Seri berkata...

Racist...

tiada seorg pun yg tak racist...
dlm setiap aspek kehidupan kita sbgai rakyat M'sia, telah dididik dirumah, kaum tu macam tu, kaum ni macam ni...
di sekolah,
semua equal, 1Malaysia lah katakan....
tapi, kenyataan berbeza...

jadi kita nak ikut siapa?
didikan keluarga atau sekolah???

kesimpulannya,
inilah outcomenya...
rakyat yg seolah bingung akan identiti diri sbg rakyat M;sia.

rie berkata...

try tgok semua video namewee
dan pk la betul2

aku rs mmg dia ni always stand for what is right
kalo dh pengetua tu salah,
even dia melayu pun,
dia tetap salah pe?

admit je la
susah sgt sampai nak bgaduh watpe?

http://riezarchry.com/home/ajournal/thought/namewee/

a mi parecer berkata...

hahaha. bagi aku mamat ni sangat lawak.before dia ditahan polis, I am mentally healthy, I have no injuries and I will not commit suicide. Sarcastic enough. And polis datang bawak 3 patrol car nak iring dia, come on lah, jenayah banyak kat jalan raya, takut sangat ngan dia kenapa? And aku rasa kebanyakan ahli politik yang mengutuk dia ni tak tengok pun video nih, diorang dengar cakap2 sahaja. takda yang racist pon dalam video ni. Before benda ni kecoh aku dah tengok, apa yang racist nya?

Tanpa Nama berkata...

Tahniah! yang sokong smua video Namewee ni..anda selayaknya dipanggil hero masa kini yang paling adil, bertolak ansur dan hebat. betul kata Namewee 'tak semua org puasa'...hi3 Namewee you are malay idol..terutamanya blogger Rie..dia dh tgk smua ko punya video..apalagi Namewee buat lh satu album buat lagu2 best..kta org tak sensitif punyo..kan Rie..

milo boyd berkata...

tiada apa yang 'merdeka' dalam malaysia nih.

quote balik ayat kau.."Independence MY FUCKING ASS!"

Tanpa Nama berkata...

ko kira balik ko taip f word dalam bulan ramadhan ni...baper byk dah pahala yg tinggal?

rompa berkata...

Anonymous said...
ko kira balik ko taip f word dalam bulan ramadhan ni...baper byk dah pahala yg tinggal?

September 1, 2010 2:22:00 PM GMT+08:00

errr..dosa pahala leh kira ke?? ada method utk nampak ke dosa pahala kita?? kalau ade, bgtau aku camne..aku yg jahil agama ni nak tau gak..tp kalau dah tau perkataan tu berdosa, watpe baca??

back to the point, aku melayu..kadang2 aku benci nak mampos dgn org melayu..racistkah aku??kalau ya, baguslah..at least aku tau aku manusia normal..

milo boyd berkata...

rompa, ko melayu paling racist~! berani kau kutuk melayu. melayu ape kau nih? cikgu siti inshah pon tak racist cam kau. hahahahaha

soalan aku..'MELAYU' bleh bwk masuk kubur ke? fuck melayu.

milo boyd berkata...

"In Malaysia,for every problem there's only 2 response; no response or over response.How FUCKED our life will be in the future?"

as fuctup as we can be bro. sigh.

Tanpa Nama berkata...

lawak la sapa cakap orang arab tu lepas Islam datang terus bersatu padu.

sila la tengok negara arab sekarang, nama still Islam pun, life macam mana? tapi ye lah, kalau nak tau mmg kena pergi negara-negara tu, tak boleh percaya apa yang dibaca atau ditegok kat news.

kalau tak, masakan P.Ramlee punya cite2 asyik bantai arab je. hahaha.

racist ke aku? agaknya la kut, bila ada orang2 yang suka buat lawak camni. hehe

JePh berkata...

sedap pulak lagu mamat ni bikin. heh!

J. Love berkata...

try takde electric kat rumah berhari hari tanpa sebab. memang lu boleh rasa macam nak buat apa dia buat.

now.

try jadik PR kat China contohnya, lepas tu kena herdik sebab berpuasa. ha ape lu orang buat?

kahkahkah! hey this guy's (namawee) got a point lah.

and u're right. every living human being is a racist at some point. gua tak suka being racist. tapi yeah, sometimes, when i meet people who's fucking with me, i tend to attach his/her race as well, let it be malay, chinese, indian, or other.

kalau takde apa2, i am all out for one race: the human race.

J. Love berkata...

*attack

brat2104 berkata...

pernah x terpikir nape pengetua tu sampai 1 tahap boleh kuar statement racis tu?

sorry but sometimes budak2 skrg yg non malay mmg x respek langsung pd cikgu sbb cikgu tu bukan bgsa dia.

mcm la cikgu melayu xcukup bagus utk mereka. mcm la smk x sebagus smjc..

bukan semua perangai camtu (even student aku pon mmg sgt baik orgnye) tapi mmg ada. korang dok pertahan org lain dgn alasan dia buat bersebab.. xkan pengetua tu 'meletup' x bersebab?

ye, dia mmg xsepatutnya cakap begitu. dia mmg salah di situ. tp, klu korang leh bg ruang pd org lain, nape x pd pengetua tu?

btw, aku x pernah pangkah umno or bn buat masa ni.

tanpagraviti berkata...

"Yg paling penting, dlm video tu Namewee TAKDE langsung kutuk bangsa Melayu atau agama Islam..dia sendiri ngaku ada ramai kawan Melayu tapi tak berperangai mcm pengetua tu...so, ape yg nak marah sgt kata video ni berunsur racism? please open our mind.."
Mie posted at September 1, 2010 7:19:00 AM GMT+08:00

Ramai terlepas pandang benda simple nih..

But in the end, aku rasa orang2 yang mampu read between the lines macam nih tak ramai kat Malaysia nih, kalo ramai pun.. dalam dunia maya je, amat sedikit kat dunia nyata.
Sebab? Sebab tak mau amik port katanya.. "Benda simple camnih pun nak kena explain ka??"

Haha!

tanpagraviti berkata...

J. Love,

Nasib baik ko cepat btolkan typo tuh.. aku baru nak tanya, apakah itu i tend to attach his/her races..

ps: Assalamualaikum dan selamat berkenalan

apis berkata...

..fuck u fucking fuckers..

Tanpa Nama berkata...

mari ikut saranan Mie.."open our mind"..he3..apa2 yg berlaku..just open your mind..come on guys..

Tanpa Nama berkata...

teringat citer pulp fiction by Quentin Tarantino

din berkata...

xphm org melayu skrg ni.senang dipijak.

teringat kes sorg pompuan kena bogel ngn polis dulu.org ingt dia cina.terus kecoh satu dunia.takut kan.siasat punya siasat rupanya dia melayu..ok.case close..knape?

aku mmg racist.aku syg bangsa aku.aku benci org kutuk2 pijak2 bangsa aku.

tp apa bole buat, melayu malaysia lemah.Cina got economy power.they control everything.UMNO boneka diorg..apa leh buat. komfom namewee xkn diapa2kan.

jgn melayu m'sia jd mcm melayu s'pore sudah.

mamdoh berkata...

.: saya tak suka word "fuck". kalau buat mungkin suka, kalau ckp tak suka. jgn jadik sengal dan low gila dan rasa bangga lg hebat sbb boleh taip word "fuck" dlm blog. bulan Ramadhan nih hati2 ngn mulut. tak taula encek mantot Islam ke tak, tp word "fuck" anda sgt2la mncemarkn jiwa. boleh guna word lain kan? (mmg kena kutuk balik daku sbb berani tulis "fuck". tau pun tak suka, jd jgn tulis aa kwn2 yea~)

Namewee itu hidup dlm negara yg aneh. kesian dia dkt blog sana kena kutuk, kena tegur, kat blog sbegini dia kena puji, ada support. pndai2la ngko hdup Namewee. kdg daku nak support ngko, sbb ada jugek kata2 ngko betoi, tp lps tgk video2mu yg ada pompuan seksi pakai tshirt main bola, ku rasakn ngko nih peng-exploit wanita supaya videomu up. jd kureng supportku kpdmu. maaf ya. byk lg cara lain nak up kan video. takde maknanya guna pompuan seksi.

Malaysian mcm saya dan anda, dah takde cara lagi ke nak sedarkan other Malaysian dan nak bgtau pemimpin that they ARE wrong? nyanyi lagu mcm nih ada dpt duit ke? publisiti kompem aa, dan cacimaki. takde cara berhikmah dan lebih make sense dan diplomatically directed to pemimpin? hancur bahasaku sudah. cet!

p/s: terfikir gak, pemimpin kita pernah dan nak dgr ke kata2 kita? :.

Tanpa Nama berkata...

ahaha, lawak VC ni.

tiba-tiba saya teringat untuk beritambahtahu, kalau saudara-saudara rasa berada di pihak yang buat malaysia kaya. jangan takbur, roda itu bulat.

"sebesar rumah bermula dengan sekecil bata, boleh hilang dalam sekelip mata"

dan pada saya bukan pihak saudara itu yang buat malaysia kaya.

*** teringin tengok VC yang mengunakan bait-bait pantun, atau yang diluahkan semasa bahagia. agar ramai yang tenang mendengar.

Tanpa Nama berkata...

hr tu aku borak dgn owner shop-lot aku (yes, chinese)..
dia kata, "kalau u all (malay) tak beli barang di kedai kami(chinese),
u ingat kami mampu ke beli kereta besar"

pastu dia ada tanya aku, masjid yg besar2 n canggih, siapa yg keluar duit? sbb dia kata dia mcm kecewa bila govt keluar banyak duit (mungkin maksud dia cukai yg dia bayar) untuk biayai pembinaan semua masjid n surau kat msia ni..

Tanpa Nama berkata...

Anonymous Sept 2, 2010 1:07:00 PMGMT+08:00

Engko tak tgk lagi Tepekong Cina kat Kuching, Sibu dan Miri. Besar tahap ultraman kawasan dia..tak tgk lagi kt K.K...stakat Masjid bsa tu diorg nak kecoh psl duit cukai diorg, ingt duit cukai or zakat kita tak digunakan ke lahabau?...

Mantot seronok je tgk korg bedebat kat cne...

Mantot berkata...

bagus la berdebat.aku dah keluar point aku,korang keluar la point korang.

cerita pasal masjid pasal surau,pernah tak kau didatangi oleh oleh budak2 cina atau india mintak sedekah bina kuil atau tokong?

kenapa budak Melayu Islam aje yang mintak derma bina surau ngan madrasah ni aa?

The Poyo Me berkata...

mantot-ada la. pernah bdak cina approach ak pasal derma tokong dia. masalahnya pakai budak kecik nak elicit simpati. (eh sama gak la ngn malays kan?)

p.s. la ko blum 30 lagi ker?

Tanpa Nama berkata...

la..kdg2 bile mintak dgn kerajaan masa nak bina masjid/surau, bknnye diorg byr semua...cume diorg approve brape percent je utk byr masjid/surau..
pastu kita sendiri yg mana reti bahasa derma seberapa yg kita mampu...
klu kita 10 kereta import, kita dermalah 10 angka kosong..
klu kita 1 kereta buatan malaysia, derma lah seberapa...
malah ada yg baik hati, bila khidmat peruding kejuruteraan diperlukan, perunding tu akan kasi design free2 aje...

Tanpa Nama berkata...

kau tau tak mak cikgu besar siti inshah tu cina? ada kau nak ambil tau?

kau tau tak pasal apa sebab cikgu besar ni keluar statement "rasis" tu. ada kau nak ambil tau?

aah takde de kau nak ambil tau.

yang kau tau lepas raya 16 september, anuar berahim nak jadi pm


ruudi

HARAMJADAHH berkata...

ENGKAU KALAU DAH GILA BENAR BENCI MELAYU.. MEH LA PAKAT AJAK MELAYU SEMUA TERJUN LAUT.. PI MATI SEMUA SUPAYA SEMUA CINA/INDIA BOLEH HIDUP AMAN DAMAI KAT MESIA NI TANPA MELAYU.. HABIS CETE... BENCI SGT MELAYU SESAMA MELAYU.. PELIK AKU. HODOH SANGAT KE RUPA MELAYU.. WAHAHAHAHA.. HITAM KUSAM BERKERAK SGT KE KULIT MELAYU YG NAK BENCI SGT MELAYU DGN MELAYU.. ASYIK NAK BERPECAH DAN BERTELAGAH.. DAN MENGAKU BERIMAN DAN ISLAM.. LAGI PULAK BULAN POSE NI.. WHAT IS WRONG WITH U MALAY.. DAH DAPAT EDUCATION KERJA KAWIN LAGI HANCUR.. DUDUK LAM HUTAN ELOK LAI BERSATU DARI LA NI.. HARAMM!!

Tanpa Nama berkata...

http://felixker.com/propaganda/38-things-you-must-know-about-malaysia/

LOL
read the comments

Tanpa Nama berkata...

perkara yang u all kena tau...
1) pengetua tue islam tapi berbangsa cina .... dia bukan racist...

2) yang buat laporan polis ttg pengetua tersebut adalah pelajar yang bermasalah... pengetua yang cemerlang vs pelajar bermasalah....

* lawak betul, ada budak tak cukup umur buat video ttg isu tersebut.lain kali siasat betul2.buat malu je

Tanpa Nama berkata...

wow..aku speechless. aku xtau perasaan aku skang pasal isu nih

rompa berkata...

KALAU AKU MELAYU DAN AKU BENCI MELAYU PUN LEH DIANGGAP RACIST, NAPE SITI INSHAH TU BANGSA CINA TP WAT STATEMENT KAT ORG CINA TAKLEH DIANGGAP RACIST LAK??

p/s - macam haram tulis sume caps..

Other Malaysian berkata...

bagi aku sebagai bekas seorang pelajar STARP (kulai) dan juga penjawat awam dalam daerah Kulai serta memegang jawatan lebih kurang serupa dgn Cikgu Siti Inshah ni, ada 2 je pendapat yang aku nak utarakan.

1. kebanyakan laporan media, laporan polis, laporan mulut ke mulut, semuanya telah ditokok tambah dan diprovoke utk menjadikan cerita tu HOT. walhal pengetua tu hanya menyelar segelintir pelajar cina yang biadab dgn ayat, "kalau tak pandai hormat budaya Malaysia, budaya sekolah, pegi balik negara China atau tukar ke Sekolah Foon Yew" (maka terdapat segelintir pihak khususnya kalangan guru yg tak puas hati dgn sistem pentadbiran pengetua tu, mereka telah menghasut murid2 utk membuat report dgn menokok tambah cerita yg mengatakan pengetua ni menghalau pelajar2 cina.)

2. isu rantai. apa yg diterangkan oleh pengetua tu, dia marah pada pelajar2 yg memakai RANTAI berbentuk BESI @ TEMBAGA @ kulit berwarna hitam @ coklat kerana rantai2 (besi, tembaga, dll) itu menyerupai rantai anjing (anjing kan pakai rantai besi. ada anjing pakai rantai kaler itam mcm org india tu pakai? ada?). kalau ikut undang2 sekolah, segala rantai ke subang ke mmg tak dibenarkan. jadi berkemungkinan sama mcm kes di atas, segelintir guru yg tak puas hati, menghasut + meracun pelajar yg mengatakan pengetua ini mengutuk mereka, agama mereka. (kalau tak percaya, cuba teliti setiap laporan polis yg dibuat. semuanya berbeza dan ditokok tambah utk menyedapkan rasa.

p/s: aku kenal budak2, pelajar2 sekolah ni sbb aku dlu pelajar sana. pelajar2 cina mmg samseng (ahli kongsi gelap). setakat pakai rantai, biadab dgn cikgu, ugut cikgu, tu dah jadi perkara biasa. jadi pesan aku, jgn la terlalu taksub dan percaya apa yg digembar gemburkan oleh mulut manusia. apatah algi media zaman skrg gemar mencari salah org lain atas sebab POLITIK dan AGAMA kononnya. walhal mereka hanya ingin melariskan jualan produk mereka sendiri. tu saja. wassalam. :)

eh lupa. pegi mati la kau NameWee. aku jumpa, mmg aku lanyak dgn Volvo. :)

Tanpa Nama berkata...

Betul rompa...sokong..

kalau betul pun cikgu tu maknye cina, tapi dia tetap hina student india dgn menggelar diorg sbg anjing.

brat2104 berkata...

org melayu ni baik.. dgn bangsa lain kita berlembut sbb nk bg peluang.. sbb mereka x biasa dgn cara kita.. tp dgn bangsa sendiri kita kena tegas.. nk mengajar.. betul x? haha..

by the way, negarakuku yg namewee buat dulu x teruk pun. tp disebabkan dia terlepas, maka banyak la vid klip lain yg kutuk negara kita yg disebarkan.

semalam, ada org share kat aku klip yg lebih kurang tu. yg aku hangin, ada 1 part siap leh keluar " kenapa kena buat begini? sejak bila malaysia jadi negara islam?" agama pon dah pandai main nampak? kuang ajar la tu..

tu belum lg cite dorang xnak jual rumah kat kita. mentang2 most kita gaji x besar.. double standard lak dgn kita..

by the way, budak2 tu baru kena kutuk sikit je dah hangin sakan.. cikgu2 yg kena maki dalam toilet.. kena panggil macam2 xpernah lak buat report. kalau ikutkan, bahasa yg diguna lagi teruk.

tp kita melayu.. kita baik.. bagi peluang pada mereka.. =)

Other Malaysian berkata...

haha.
ya. aku mengajar peralihan. hari2 makan perkataan "jhi bai" "pen tan" dan tahapa2 bahasa kesat lagi. relax je la. dah mmg budak tu bengap, nak wat camna. kne la ajar jadi manusia. diorang mmg takda hormat gn cikgu2 melayu. sedangkan cikgu cina pon diorang pandang rendah.

well. racist atau tak, bukan masalah. racist ada positif ada negatif. racist utk berlumba dptkan kemajuan, rasanya elok. tapi kalau racit dok caci maki carut sana sini, mmg sengaja nak nyalakan api 13 mei ;)

Tanpa Nama berkata...

Mantot ko kena byk klua dr bilik engko dan dunia siber ko tu. Ada ke kata nak bina tepekong tak de org mintak derma. Ko tak tau ke na bina gereja diorg pun minta derma. Minta sumbangan dan derma tu standard lah. Lagipun kalo muka ko hensem mcm Amitabh Bachan umpanya, tak kan budak cina nk hulur tin derma kat ko, msti dia mintak yg mcm muka Ekin Chen sama gak ngn melayu dia msti yg carik muka2 beriman mcm si Rompa yang benci melayu tu. Tapi aku paham umo ko tak sampe 30 lg tot. Jgn slh phm aku sokong artikel ko ni cuma kdg2 tulisan ko ni mcm dlm dunia siber yg byk rujuk dlm dunia internet semata2. Yg bagus psl ko ni..trafik nuffnang tu naik he3..kaya kot tot..

Punk Princess berkata...

Mantot, to be frank, im lost in count how many times did u type this "fucking" word.. lol XD

buruh berkata...

mantot, ko RACIST FUCK! hahahahhahaha

milo boyd berkata...

aku bukan melayu benci melayu. aku melayu yang benci perangai melayu. tak habis2 melayu itu, melayu ini. tanah ko pijak nih pinjaman TUHAN je. sedar diri la sikit.

racist, go n fuck mantot! hahahaha

Tanpa Nama berkata...

kepada rompa bahlol,

sah sah tujuan aku nak sedarkan dia buat benda tak elok. semua org tahu...boleh plak terjemahan kebodohan engkau terserlah macam celaka menegakkan benang yg basah.

Tanpa Nama berkata...

racist, racist dan racist. tak akan jadi semua ni kalu aku jadi PM. haha..
hapuskan semua SJK and private racist school. hapuskan semua persatuan racist.
dan dengan itu aku akan declare semua bangsa adalah sama.
vote aku untuk jadi PM ok.

-kj-

rompa berkata...

Anonymous said...
kepada rompa bahlol,

sah sah tujuan aku nak sedarkan dia buat benda tak elok. semua org tahu...boleh plak terjemahan kebodohan engkau terserlah macam celaka menegakkan benang yg basah.

September 3, 2010 2:55:00 PM GMT+08:00

kepada encik/cik anon, aku sgt berterima kasih pada ko..ko lah contoh melayu yg menyebabkan aku benci melayu..ko tegur org boley, aku tegur ko meroyan plak..hahahaha..typical la ko ni..

p/s-terima kasih kpd anda kerana membahlolkan sy..sy berdoa anda hidup aman di dunia dan akhirat..semoga anda dan keturunan anda tak bahlol mcm sy..

Tanpa Nama berkata...

@rompa,

aku minta maaf la. aku bad mood masa tu...kalau ko tgk movie tooth fairy kot kau faham la..

selamat hari raya.pohon maaf zahir dan batin.

Tanpa Nama berkata...

rompa rompa..emo lah pulak..tegor menegor namanyakan. Melarat ke dunia dan akhirat hingga keturunan apahal..tak dek modal ke?

Sekurang2nya kita bela bangsa sendiri lainlah ko tak de bangsa. klu ko pg luar negera, dan org tanya bangsa mana ko jwblah bangsa ko bangsa tak de bangsa.

Tak adil ko kata perangai melayu saja yg teruk, semua org dan bangsa ada perangai tak buruk. Klu perangai ko bgs, ko sumbanglah idea dan tenaga membentuk perangai org melayu yg truk ni.

Ko rs kau manusia normal, cmner ko tau ko normal org lain tak normal?

tak kiralah ko ada darah mat saleh ke, cina ke india ke tp dlm surat beranak melayu, ko harus bangga. Wlupun milo boyd kata melayu tak boleh bawak ke kubur, tp kta kna ingat klu ko tak lahir dgn status melayu adakah kta kenal agama Islam dgn mudah? Jika ko byk sumbangan dgn masyarakat ko, pasti org akan mengenang budi dan jasa ko. mereka kata rompa anak melayu yg jati byk bantu kpg..tp aku tau ko tak kan faham semua ni sbb prasaan membentak sgt tebal..

bgslah ko doa org utk kebaikan janji ikhlas. Tp aku rasa ko bkn melayu, sbb mustahil perasaan benci itu terlalu mendalam tanpa sebab yg kronik. melainkan ko pesakit tanjung rambutan.

jgn marah..nanti ko pun tmasuk dlm golongan typical..

Tanpa Nama berkata...

alah, tengokla nanti mesti takde apa-apa tindakannya. mula-mula nih jela bising, seminggu dua lagi senyap la tuh dan namewee boleh buat video lain pulak

rompa berkata...

Anonymous said...
@rompa,

aku minta maaf la. aku bad mood masa tu...kalau ko tgk movie tooth fairy kot kau faham la..

selamat hari raya.pohon maaf zahir dan batin.

September 4, 2010 7:12:00 PM GMT+08:00

@anon

aku maafkan ko n aku juga mintak maaf..manusia selalu melakukan kesilapan..kita tak perfect..

selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada anda juga..:)

Anonymous said...
rompa rompa..emo lah pulak..tegor menegor namanyakan. Melarat ke dunia dan akhirat hingga keturunan apahal..tak dek..***

September 5, 2010 12:29:00 AM GMT+08:00

kepada encik/cik anon..

ko memang melayu hebat..
terima kasih..

selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada anda..

Merijuana berkata...

we already know , the truth .
but government manipulated it's like a big big problem .
SHAME ON YOU FAKERS!

Tanpa Nama berkata...

I'm a chinese and I love to read your blog.

Masalahnya bukan racist tak racist. Semua individu ada tahap prejudis terhadap sesuatu, tetapi apabila kita saling faham memahami, prejudis tu hilang. Seseorang tu perlu ada initiatif.

It takes initiative to understand each other, but at the beginning, there will be misunderstanding.

Dude, I'm your loyal fan. Peace. (^_^)

plain83 berkata...

i'm mixed blood (ancestor chindian kawin sama malay, then nenek kawin sama malay), n i used to teach at a uni where everyone is bumi, n mostly malays (leh agak uni apa). Corruption nk mampos, staff mcm hampeh (yg malay seniors kaki tikam n dengki), staff sokongan malays naik kepala n perangai most malay students pon leh tahan mcm sial (yg baik tu ada la jugak, tp makin pupus). Aku ada 3 nama staff seniors whom i'd love to give to namewee for him to curse in his next video..LOL!!