September 06, 2010

Tolong!Tolong!Api Itu Terbakar!Tolong!Tolong!Air Itu Telah Cair!


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menegaskan, Ahli Parlimen DAP Serdang Teo Nie Ching telah melanggar keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan apabila beliau memasuki ruang solat Surau Al-Huda, Kajang bulan lalu.

Najib berkata, fatwa yang dikeluarkan Mac lalu adalah jelas bahawa bukan Islam mesti memperoleh kebenaran daripada masjid dan mengenakan pakaian sopan ketika memasuki kawasan masjid dan surau.Jika bukan Islam memasuki sebuah masjid dan mula memberikan tazkirah kepada Muslim, ia bertentangan dengan ajaran Nabi,” kata Pengerusi BN ini.

"Mustahil bangkai gajah dapat ditutup dengan tudung saji,"

26 ulasan:

karl berkata...

apo nak dikato..

ish3..

Anoy berkata...

Bab berhadas besar xbole guna dah,
Bab xpakai tudung xbole guna dah,
Bab mazhab pon dah out dah,
tgl la Bab nak kena dptkn keizinan & tazkirah..
Umm.. Bkn tazkirah tu pon dah out ke coz ppuan tu bknnye bg tazkirah??!! Modal dah xde ye?..

kyo_9 berkata...

ayat last paling xleh blah..
mantap aa tot!

Obefiend Weiland berkata...

gua rasa lu kena move on dari topik surau

skang topik iklan TV3 plak buat MELEIS marah

ok bai. lu punya take apa?

Marhaen Kacak berkata...

sape2 yg dok main isu ni mmg la pemahaman pasal islam die rendah... rujuk la fiqh al-awliyat...

http://marhaenkacak.blogspot.com

Mantot berkata...

ehehe..aku dah tgk dah iklan tu.mmg mcm Krismas.gua punya take?nanti gua post

esok gua tukar topik.aku nak abiskan saki baki rasa menyampah aku yg masih ada ni

AiTotYati berkata...

dulu masa kecik Ai selalu konpius.

ustazah kata menutup aurat itu wajib.

tapi.....

Tanpa Nama berkata...

ngata dulang paku serepih
bn/apco ngata oghang dia terlondeh habib.

karl berkata...

http://karlbossblogging.blogspot.com/2010/09/isu-iklan-tv3-jangan-jadi-ba-wau-dal.html

ni opinion aku pasal isu iklan tv3

shahrin yusof berkata...

bila nak review pasal iklan raya TV3 bro mantot?

Lann Shaukani berkata...

kahkahkah baik punya sound.

review iklan tv3 bro!

Master Yoda berkata...

kah kah kah

gajah??

nape tak paus biru??

kah kah kah

hideYUShi nakata berkata...

org politik..
ckp berbuih mulut..
tp haprak..
oh PM ku bijan..

hahahaha...

Tanpa Nama berkata...

Mengikut Kamus Dewan, tazkirah bermaksud ceramah ringkas tentang agama Islam sebagai peringatan.

JADI,

YB Teo (YB Surau) tak pon sekali2 sentuh bab agama. INi politik murahan ciptaan UMNO.

Teo (YB surau) pergi Surau Al-Huda atas jemputan. Beliau diberi peluang untuk menerangkan jenis bantuan pendidikan yang disediakan oleh kerajaan negeri Selangor, sebab ramai orang di selangor (terutama yag tak de akses internet) tak tahu pon pasal bantuan ini disebabkan tiada liputan berita dimedia tempatan arus perdana.

afiqsiddhartha berkata...

raya balik mana bro? Aku tak tahu bini kau orang kedah ke tak. Jangan gaduh.

Tanpa Nama berkata...

wow..rambut macam singa..hehe

Kap berkata...

politik.
rambut gergasi terdedah tak nampak.
orang cina masuk masjid confirm dia tak nampak sendiri, banyak bunyi.
politik itu indah, ludah.

khair 3rd berkata...

suruh yb tu bawak gamba rosmah yang pi surau tak pakai tudung yang ko ade post aritu. Tengok tv3 censor tak

Tanpa Nama berkata...

rosmah pkai tudung tp tudung ala2 shahrizat gitu

Tanpa Nama berkata...

mereka cuba untuk mengelirukan.alih2 mereka pulak yang terkeliru.bab cina PR satu malaysia gegak gempita,

padahal kat masjid negara tu puluhan tahun orang kapir (pelancong)pijak masjid.p tgk berapa ratus orang kapir shari pijak masjid putra pjaya....

mereka cuba utk tidak berckp benar.
alih2 mereka pulak yg tertipu...
tobatlah mereka dibulan mulia ini. mereka jauh trpesong dari landasan kebenaran...

Tanpa Nama berkata...

Whatever the "Devils" say, I have this to say. It is in my opinion that the Surau Committee has done a very commendable job in promoting unity by inviting a non-muslim to do something good for the community.

It portrays the beautiful side of Islam and spirit of a true people of Malaysia that everyone would like to see. Ms. Teo has done no wrong too, as she was invited to share and do something good. We Malaysians are beautiful, God fearing people, irrespective of color or creed. We love peace and wish to see our country become great. Do not let the "Devils" (you all know who they are) cause disunity amongst us. They have already caused much embarrassment to the country.

The more they anger the Rakyat, the deeper they are digging their graves!

Tanpa Nama berkata...

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata pihak yang mempersoalkan kenyataannya yang orang bukan Islam boleh masuk ke dalam masjid, sebagai mahu mempolitikkan isu berkenaan.

"Kenapa isu membenarkan bukan Islam masuk rumah ibadah agama Islam diperbesarkan-besarkan, sedangkan orang bukan Islam yang membina dan membuat mimbar masjid tidak dipersoalkan" katanya.

Menteri Besar berkata di Kelantan, orang bukan Islam turut memberi sumbangan peralatan termasuk besi dan simen bagi pembinaan Masjid Bara'ah di Pasar Siti Khadijah di Kota Baharu.

"Ini menunjukkan rakyat Kelantan faham, termasuk bukan Islam faham mengenai Islam," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan pakaian sempena Aidilfitri sumbangan Pusat Pakaian Hari-Hari kepada golongan miskin di Kubang Kerian, di Kota Baharu hari ini.

Dalam kenyataan sebelum ini, Nik Abdul Aziz mempertahankan tindakan Anggota Parlimen Serdang, Teo Nie Ching, menyampaikan sumbangan di surau Al-Huda, Kajang Sentral, Selangor baru-baru ini, yang menimbulkan kontroversi di kalangan umat Islam.

Mengenai kenyataan Anggota Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali yang meminta beliau membuktikan kebenaran dakwaannya dengan nas dan ayat al-Quran, Nik Abdul Aziz dengan nada sinis berkata: "I know you (saya kenal awak)".

--Bernama

NeoNodeGuy berkata...

I thought in the house of GOD everyone has the right to enter..
I am not ISlam by religion but i believe in GOD. The Almighty. Am i wrong?

Tanpa Nama berkata...

cuba kira berapa ribu orang bukan islam masuk masjid putrajaya sehari ada ker dipersoalkan...masjid kt putrajaya tu bukan masjid ker or sekadar tempat pelancongan...
diorang ni nk cari pasal tapi xmo tgk kain sendiri dulu...

FARHANArazaki berkata...

haha.kelakar2.
macam ni orang islam tunjuk.camane nak tarik orang bukan islam

Tanpa Nama berkata...

Eleh....cakap banyak bab ni...konon...dia, budak sekolah rendah tanya bab najis mughollazoh tu ape pun tak leh nak jawab....