September 16, 2010

Hanya Hukuman Mengikut Undang-Undang Islam Cukup Untuk Mententeramkan Hati Suami Ini


1. Kenapa tiap2 kali aku tengok video pempuan kena kantoi main dengan boifren dia dan boifren dia sedang dibelasah,mesti minah tu menjerit "Ya Allah,Ya Allah!" ?Masa projek,adakah dia juga menjerit benda yang sama?

2. Kenapa mesti orang utara?Kenapa bukan orang Selangor?Kalau ini adalah orang Selangor,KONFEM keluar RTM dan TV3 kata "ini adalah hasil daripada pemerintahan Kerajaan Pakatan Rakyat."

3. Saksi dah cukup.Ikut undang2 sekular,kena cerai dan kena bayar denda,dosa masih ada.Ikut undang2 Islam,dah mati,dosa insya Allah dah setel sebab dah kena hukuman kat dunia.Tapi semua orang sayang dunia,tak nak mati cepat.Boleh beromen2 lagi dengan bini orang.

33 ulasan:

Along berkata...

Bini dia tak bagi runtuh katil, dia lak pi runtuhkan katil. Muahahahaha...

Cik Agogo berkata...

eiii... geram la aku tengok camni... dah kantoi baru menyesal... baru nak ingat Allah...

mcm sial je...

patut rejam je 2-2... tak sedar diri betul...

tapi camtu laa... benda free jugak laa yg sedap kan... sesia je suami pompuan tu keluar duit semua kawen ngan pompuan tu kalo dah pompuan tu murah hati sangat nak share apa dia ada untuk suami dia dengan orang lain...

bodoh gila camtu...

rudy berkata...

Salam Mantot. Eh, Kedah dah jatuh kat BN ke? bukan Kedah masih bawah Kerajaan Pakatan Rakyat? Penang? uih penang mada ada "meleis".. oh tentu kau nak kata perlih yg besaq kelentit kot. oh btw, the accent dalam video tu "KONFEM" - aku pinjam sat naa - bukan "utara" perak.

kenapa orang utara tapi bukan Selangor? kat selangor advanced, bila dah telanjang depan siap ambil gambar oleh boifren baru masuk tv.. haghaaha macam adun bukit telanjang ahahahaah

selamat menyambut ulangtahun ketiga ke kedua? dah ke belum? apa alasan tahun ini?

canon ixus60 berkata...

mantot,

sila bagi link yang menyatakan kalau undang-undang sekular maka laki bini tu kena cerai.. setahu aku lah kalau kes macam ni mahkamah takde hak untuk membuat keputusan menceraikan suami isteri tu kecuali si laki sendiri yang memutuskan untuk menceraikan si bini durjana tu..

kalau kes macam ni selalunya di handle di mahkamah syariah.

lagi satu mantot, bila masa pulak dalam hudud dosa pasangan terbabit boleh settle sebab dah jalani hukuman di dunia..

mantot.. mantot

Mantot berkata...

aku bukan kata dosa dia konfem setel.

aku nak kata undang2 sekular tak membolehkan diorang tebus dosa diorang,walaupun diorang dah bayar saman dan kena hukuman mahkamah.

kau boleh baca sini utk lebih paham maksud aku

http://www.carigold.com/portal/forums/archive/index.php/t-23980.html

pasal cerai tu,ayat aku silap kot...tapi lelaki mana yang sanggup teruskan perkahwinan lepas jd mcm tu?kena cerai tu dah kira cukup ringan dah la tu

Mantot berkata...

aku kata pasal selangor tu sebab bukak TV aje ada berita buruk pasal Selangor..kan skrg tgh "havoc" pasal kempen "Selamatkan Selangor."

unknown berkata...

kiamat sangat dekat dengan kita :(

Shira Shafrida berkata...

thanks mantot sebab sudi share..

apapun, dalam link yg saudara beri itu, ada sedikit perkara yg tak dijelaskan dgn lebih mendalam.. mungkin penambahan di sini boleh membuka sedikit ruang utk sesiapa yg sudi membaca.

Hukuman di dunia yang dijatuhkan oleh imam (khalifah) atau walinya (hakim) terhadap dosa tertentu (baca: zina) akan menggugurkan siksaan di akhirat. ada hadis iaitu HR Bukhari. Hukuman di dunia hanya boleh dilakukan oleh negara bukan per individu. Kerana hukuman dalam Islam telah diberikan oleh ALLAH swt kepada negara.

Wallahualam..

Irwan Nemoto berkata...

aku nak komen pasal video tu je.. PUKUL LAKI2 TU LAGI! BINI DIA BIA LAKI DIA BEDAL!

The Poyo Me berkata...

WUT
ist's just the failure of the human.
not the gov.
but than again, gov is made of humans...

rudy berkata...

main dengan bini orang di utara vs "selamatkan selangor" ? WTF is that ? your capability to do the linkage is shallow tahap kampung.

Tanpa Nama berkata...

Opposing for the sake of opposing...tu kata otai parti bulan masa bapak aku gi raya umah dia kelmarin...dia bukan kata BN atau PAS..dia kata dua2...ramai dh org masuk PAS sbb tak dpt jawatan kt UMNO...ramai msk UMNO sbb tak dpt jawatan kt PAS...dan yg ada objektif peribadi masuk PKR..sbb bos PKR pn camtu...tp pergerakan manusia dari satu parti politik ke parti lain ni satu benda yg sihat...menyeimbangkan keadaan...kerajaan takkan dpt berfungsi menghampiri kesempurnaan kalo suma org sokong kerajaan..tanpa org cam mantot, sukar kita nak dpt fikirkan yg mana betul dan salah, yg mana logik dan yg mana hukum..tak semestinya mantot betul..tp dia buat kita membaca dan mengkaji...terima kasih mantot...tanpa mantot sure Najib tak dpt jd cam skang...mgkn pasni rosmah plak jd sebijik mcm ape yg mantot idamkan...

Tanpa Nama berkata...

Opposing for the sake of opposing...tu kata otai parti bulan masa bapak aku gi raya umah dia kelmarin...dia bukan kata BN atau PAS..dia kata dua2...ramai dh org masuk PAS sbb tak dpt jawatan kt UMNO...ramai msk UMNO sbb tak dpt jawatan kt PAS...dan yg ada objektif peribadi masuk PKR..sbb bos PKR pn camtu...tp pergerakan manusia dari satu parti politik ke parti lain ni satu benda yg sihat...menyeimbangkan keadaan...kerajaan takkan dpt berfungsi menghampiri kesempurnaan kalo suma org sokong kerajaan..tanpa org cam mantot, sukar kita nak dpt fikirkan yg mana betul dan salah, yg mana logik dan yg mana hukum..tak semestinya mantot betul..tp dia buat kita membaca dan mengkaji...terima kasih mantot...tanpa mantot sure Najib tak dpt jd cam skang...mgkn pasni rosmah plak jd sebijik mcm ape yg mantot idamkan...

Tanpa Nama berkata...

hehehe..
pasai masyarakat utara rajin pi rush.. depa tak tunggu jabatan agama...
rush sendiri baru buleh rembat camni.. yeahhhh

Tanpa Nama berkata...

salam~
senang je konklusi aku mantot,
sebab diorang peduli la diorang dapat kantoikan..kat selangor/kl ni,cuba la ko tegur2 skit anak2 datuk/orang2 kaya yang bersepah g clubbing then togok arak..apa reaction??
"kau jangan sibuk r,mak bapak aku pun x kesah"..belum zina,judi ke hapa lagi..bersepah orang berzina kat sini,macam xda menda..even bebudak x abes skola pun dah tau main pempuan,mcm mana tu??

aku x bangga,aku malu,malu sesangat tapi aku pun macam kau je..paling tidak saling ingat mengingatkan...nak berubah,sendiri la berubah..kita dapat tegur je..syurga neraka ko sendiri 'pilih' melalui amalan ko..

xpe tot,ko shallow kw hapa ke aku tetap sokong ko,aku get the point yang ko nak cuba cakap,what islam gives is the best solution..yup,mmg pun fitnah ke atas negeri selangor da sampai tahap hina-dina,aku pun menyampah,x mustahil kalau terjadi kat selangor video ni,DAP gak dorang nak salahkan,padahal benih2 sekular sape lak yang tabur??ni lah hasilnya sekarang!!

bila aku tengok selangor/kl,yup mmg maju,tapi jiwa2 kosong,shallow..hedonisme,materialisme,
kapitalisme..semua bermaharajalela..aku rela jadi orang kampung dan dituduh kolot kalau maksud 'orang urban dan maju' menyebabkan ko x rasa berdosa tiap kali ko togok arak atau berzina..sebab aku rasa sekarang ni orang tafsirkan being modern as that...

back to the video,
aku sedih gak mula2,berderau darah aku tengok orang kena pukul2 ni, tapi fikir2 balik,patutnya x da belas kasihan untuk diorang2 ni..dah kahwin,dah dapat yang halal pun nak gak yang haram!!bersyukur r dapat nikmat kahwin,ko x tau ke berapa ramai orang bujang dan islam yang cuba menahan nafsu dengan dunia full of porn sekarang ni..nak kahwin,x mampu plak...resah gelisah takut x dapat menahan nafsu..dasar kufur nikmat!!patut tembak terus je dua2 sekali!!

retrofungus berkata...

cuba tanya bini ni,mcmana bleh knal laki tu,mcmana bleh suka,selalunya kalau dh boleh berani mcmni mesti dah lama kenal,mcm kat tempat kerja.
skrg ni tempat kerja kbyakan laki perempuan tak terbatas pergaulan,bila dah dekat,mula setan rapat,yg huduh jadi tampan dek baik budi yg tersirat.kat budak2 pandai lak kita asing laki perempuan,yg dewasa2 tak pe katanya dah pandai beza baik buruk,tapi anak dah 5-6 orang pun takkan jadi imuniti pada godaan.18sx kononnya,mcmla setan berenti goda umur 18..
igt mati,hayati mati,itu pesan nabi,insyaAllah selamat.moga si suami ampunkan dosa si isteri jika dia tau azabnya pedih api neraka,na'uzubillah. yg gelak2 kat blkg tu jgn seronok sgt,nasib kita tak tau lagi.

umNO..!! berkata...

Mantot, aku rasa blog ko dah start kena aim ngan anjing2 cyber umno. hehe.:)

Mantot berkata...

dari dulu lagi dah ada..

bila aku tak tulis pasal politik diorang ilang.aku letak porno pun takde bunyi apa2 bantahan.

mungkin tangan dia bz,sebelah kat keyboard dan sebelah lagi kat tempat lain,mengakibatkan hilang keupayaan utk menulis bantahan kerana "kepenatan."

shimusuru berkata...

ni kes tak puas main dgn husband. husband die ada ED. abang misai tu layan baik punye.

tp tu la tot, klu hukum hudud dijalankan kat malaysia, ko rasa ada tak kes2 mcm ni?

Tanpa Nama berkata...

wakaka...terbaek mantot!

"kepenatan"....ahahaha...

cybertrooper umngok dah boring kat myKEMUT xde isu

Tanpa Nama berkata...

org utara ada henset memahal. org selangor miskin.

Tanpa Nama berkata...

aku tak faham. kenapa asik org laki yg kena balun teruk?? pompuan tu plak boleh apa pun tak kena.takda org ke nak kayukan kepala wanita bertudung putih itu?? pompuan tu pun sama mengatal. tak adil betul. sedekah la sikit penumbuk kt pompuan tu.

Mantot berkata...

pempuan tu lemah bang.
lelaki nak ajar pempuan,tak boleh nak dipukul ni.

apa yg seorg suami boleh buat hanyalah spank punggung isterinya sbg pengajaran.

Real Guest berkata...

sebenarnya bini dia tu putih, cantik lagi...tu yg dia masih nak simpan tu kot...hampeh..

sebenarnya pikir2 balik memang susah nak cerai...hak penjagaan anak mesti jatuh kt org yg tak buat salah...tapi kalau anak dah dua belas org...dia sorang nak jaga...mampuih.

Tanpa Nama berkata...

Diorg xpukul perempuan tu sbb dgr dan lihat baik2. Last 2minit tu diorg acah2 nk pukul perrempuan tu, tapi ade laki ckp jgn2 tu hak laki die. Dlm agama pun mmg hak laki die pun nak pukul ker ajar mcmne perempuan tu.

pembaris berkata...

zaman sekarang ni berapa kerat yang layak jadik saksi..??hmmm...aku tak pasti aku layak.

Tanpa Nama berkata...

balik rumah, pompuan tu kena balun plak la dengan laki dia. Takkan la nak suruh org laki lain nak p pukul dia plak. Nanti terlari plak niat nak pukul.

Tanpa Nama berkata...

byknyer penonton...typical malay busy body

Obefiend Weiland berkata...

orang selangor tak busy body

ada kerja lain nak buat selain kantoi kan orang

sekodeng kan orang

they have jobs unlike the northern monkeys

Gen Fujita berkata...

Same issue, different point of view. :)
Kantoi main dengan bini orang

Tanpa Nama berkata...

kalau aku jadi laki dia, on the spot aku cerai perempuan durjana itu.

then soh lelaki yang ramai2 gangbang dia. hahahahaha.

NuarSilam berkata...

astaghfirullah al a'zim.....aku sanggup tak kawin sekiranya jodoh aku seperti perangai perempuan ni...nauzubillah...:(

Tanpa Nama berkata...

pompuan kadang jenis balas dendam, laki dia tah2 buat perkara yg sama,kita mana tau..jgn judge..