Mei 21, 2009

Ibu Membeli Donat Untuk Anaknya


Satu petang,Auntie Anne (nama sebenarnya Siti Anita Halimah) dan anaknya yang bernama Syed Rogerio Andre (nama orang Melayu zaman sekarang) bersiar-siar di sebuah taman.Auntie Anne pun memberhentikan kereta BMW nya kerana Syed Rogerio Andre inginkan donat.Kebetulan pula ada gerai kuih di taman itu.

Turunlah Auntie Anne dan Syed Rogerio Andre meninjau apa yang dijualnya.

"Mama,mama,donat ni nampak nice la mama?"kata Syed Rogerio Andre.

"Berrafpa inie dow-nut Makchick?" tanya Auntie Anne kepada Makcik Timah,penjual kuih itu dengan slang English-nya yang kononnya original akibat daripada terlalu lama belajar di London.

"Ohh..tu 50 posen sebijik!"kata Makcik Timah.

"What the..it's so expensive...it's just flour and sugar..."komen Auntie Anne sambil memandang Syed Rogerio Andre.

"Takfelah Makchick...tengs!"kata Auntie Anne sambil menarik Syed Rogerio Andre ke dalam kereta.

"Mama,Syed Rogerio Andre nak donat!"kata Syed Rogerio Andre.

"It's okay,darling.Kita shinggah dulu dekat Dunkin Dow-nut,Big Apple or JCo.You can have as many dow-nut as u want.."

Auntie Anne dan Syed Rogerio Andre pun bergerak ke shopping kompleks terdekat.

18 ulasan:

Obefiend berkata...

tambah sepam lagi

"apa? ikan kerabu masak 3 rasa 30 ringgit engkau charge? cekik darah puna melayu"

kemudian

"wow..... chicken wing dan rib eye steak dekat Chillis ini amat berpatutan.. 80 ringgit je! murah.. masa i kat UK dulu bayat 16 pound untuk both.. berpatutan betul harganya"

double standars. at least mesti kenal sorang spesis ni

Nick Chan Abdullah berkata...

saya mengaku perdanah membuat perkara yang semacam sedemikian.

fahmi berkata...

salam.. huk alo... donut biasa dikata mahal, donut mewah boleh beli banyak2?? hhm.. klaka2..

kyo_9 berkata...

huhu..
cam sedap jer donat dalam gambar tuh.. :D

Tanpa Nama berkata...

Janji ada brand.. The story lebih kurang mcm my brother in law, mamat ni sanggup spend duit parent just pi starbuck sebab kopi yg sedap n Internet to show of his MacBook beside he just collage student.... If u get wat I mean lah.... Anyway he also dah dpt kereta baru myvi... Just nak pi collage ... Come on lah just student saja everything mesti complete, betul kata brother tot nowadays budak2 manja sgt... Nak salahkan parent boleh jadi jugak... Kukuku

Tanpa Nama berkata...

Melayu mudah lupe...betulle kate Tun Det!

mosh co ltd berkata...

ape motif cite anda ni???

mantul berkata...

motif cite ini ialah..jangan makaan donut bebanyak, nnti kene kencing manis! huahuahuahua...

Tanpa Nama berkata...

knowing mantot i wud suggest,most probably ths entry wants ppl to see that we r owez like this.we know that buying thngs other than the 'homemade' r more satisfying eventho we have to spend more but its worth it.

cthnya kereta nasional, kalo nk dbandngkan harga dgn kete luar, kete luar lg mhal tp kte nk gak kete luar..kenapa??quality!!

this is just a suggestion la on mantot;s motives..hahahha

btl ke?

humanbeing berkata...

ohho.. dats the price.. dun king dow nuut is certified its cleanliness n of coz they r taking cre of the quality~ sume sedap2.. kalau yang tepi jalan.. luaq nampak sedap, rs dlm cm ape je~ silap2 tepung expired..

tolonggg aaa.. cuba jadi global player sket wahai usahawan2 sekalian..

* * * * *

harga suatu guarantee [mcm sirim] mahal.. brg spare part.. ada sirim mau cecah seribu.. yg bse2.. approximately same quality . bru brp ratus..

1. kalau org ssh cri bnde murah.. kalau eksiden sedih je die..

2. kalau usahawan bru nk bergerak.. xde duit nk beat produk sedia ada.. xtau hala tuju mana.. bilalah nak maju dunia dia..

hrmm.. kat sini.. saya mahu kapitalisme dipersalahkan.. n org yg reti nak memerhati kualiti dari sudut pandangan peribadi..

sekian, terima kasih..

-sumhow truth is beyond our sight-

sipuri berkata...

Donut tepi jalan takde kotak yang tertulis jenama. Orang tak nampak kalau beli donut tepi jalan, tapi orang nampak kalau beli Big Apple. Eh, mahal tau kotak tu. Hehe..

Suomynona berkata...

Makcik Timah tu jual kuih keria kot

Che underscore Lee berkata...

aku x suka donut biasa tu.. kuih keria lagi best!!

Tanpa Nama berkata...

macam bahasa kita jugaklah. kalau cakap melayu, maknanya tak pandai sangatlah walaupun keja cikgu... tapi kalau cakap omputih,Wah..!kau memang bijak dan standard walaupun kau hanya kerja jaga tandas awam.

Mantot berkata...

wow..
banyaknya interpretasi korang pasal cerita aku.

M berkata...

alalala..kuih udang lagi besh drp donut-donut tuh..emmm dappp....

anti penjajah minda berkata...

hahaha..damm orang puteh.. hahaha.
intpretasi aku plak hahhaa

liyana bardi berkata...

ahaks,mcm terkena je. tp, bab2 makan,xpernah lg double standard. XD
anyway,baru kenal blog ni