April 15, 2008

Beromen Pandai,Diri Mengandung Tak Tau,Kondom Tak Reti Pakai


Remaja perempuan dakwa sakit buasir selepas tiga hari jalani latihan di Kemaman


KUALA TERENGGANU: Seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang mulanya mengadu mengalami buasir mengejutkan pengurusan dan pegawai kesihatan sebuah kem latihan di Kemaman apabila sebenarnya sedang kesakitan untuk melahirkan bayi lelaki sebelum dibawa ke hospital berhampiran.

Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, berkata pelatih terbabit tidak mengisytiharkannya mengandung, malah keluarganya sendiri tidak dapat mengesan perubahan fizikal pada tubuhnya sebelum melapor diri di kem PLKN berkenaan pada 18 Mac lalu.


Beliau berkata, pelatih itu yang akhirnya diberi pengecualian daripada menyertai PLKN dipercayai melahirkan bayi akibat terlanjur dengan teman lelaki memberi alasan sakit buasir selepas tiga hari melapor diri di kem berkenaan bagi membolehkannya dikecualikan daripada menyertai aktiviti fizikal sepanjang program itu.

"Bagaimanapun, tiga minggu selepas berada di kem dia mengadu sakit perut dan pegawai kesihatan terus membawanya ke hospital berhampiran untuk mendapatkan rawatan. Tetapi sangat mengejutkan apabila dia disahkan doktor sedang sakit untuk bersalin.

"Selepas selamat melahirkan anak, keluarga bekas pelatih itu yang terkejut menerima berita mengenai anak mereka membawanya pulang dan pelatih itu diberi pengecualian daripada menyertai PLKN berikutan keadaan kesihatannya," katanya ketika dihubungi semalam.

Pelatih PLKN Siri Lima 2008 sebelum ini dinasihatkan mengisytihar keadaan kesihatan mereka dan semua pelatih sudah dimaklumkan mengenai perkara itu melalui notis pemberitahuan berserta borang perisytiharan yang dihantar kepada mereka sebelum menyertai program.

Link Berita Hairan

Ni lah lagi satu contoh remaja Melayu zaman sekarang.
Bercinta,Pegang tangan,peluk2,ringan-ringan,terlanjur,mengandung,boifren lari buat tak tahuBeromen mungkin minah ni tere,aku rasa buat blowjob pun dia memang tere. Tapi diri sendiri mengandung tak tau.Abis sekarang anak tu nak buat apa?

Lahirkan pastu hantar ke pusat perlindungan dan terus buat tak tau? Suruh bapak pegi carik jantan yang bertanggung jawab dengan senapang pastu suruh kahwin? Masa buat tak fikir masa depan.Macam mana nak masuk U?Nak jaga anak lagi.Nak menyusukan anak?

Tak sabar sangat nak menyusukan boifren,habis rosak masa depan.Remaja perempuan Melayu,jangan la bodoh sangat.Biarlah boifren awak tu lari kalau dia nak sangat beromen ni.Jaga awak punya dara tu.

Tiada ulasan: