April 12, 2008

Babi?Babi Dalam Pembangkang Selangor?



Aku tak paham.
Kenapa orang ramai marah sangat dekat Kerajaan baru Selangor?
Diaorang luluskan ke projek penternakan babi tu?

Kalau fikir2,Khalid Ibrahim baru aje jadi Menteri Besar.Baru lebih sebulan.Kalau projek tu dah boleh diteruskan,maksudnya,memang sebelum dia jadi Menteri Besar lagi dah projek tu dalam perancangan.

Jadi,kalau duit dah keluar juta2 untuk hantar org2 Khir Toyo pergi German bercuti (sambil buat kajian)takkan la tiba2 Tan Sri Khalid nak stop terus projek tu.Benda dah kaji,mungkin projek dah dipersetujui.Sign pun dah dimeterai.

Jangan la salahkan Kerajaan baru.

Ada pulak Khir Toyo Mat Tempe keluar statement,itu satu bentuk penekanan dari DAP kepada kerajaan untuk memastikan sokongan.Sikit-sikit main isu perkauman.

Petikan Dari Blog Khir Toyo Sendiri
"Saya percaya Tan Sri Khalid sedang ditekan oleh DAP. Penguasaan kerusi DUN yang tidak seberapa menyebabkan beliau terpaksa banyak bergantung kepada sokongan DAP untuk terus berkuasa.Cuma harapan saya tekanan itu tidak menjadikan Selangor sebagai negeri pengekspot babi pula nanti.

Apakah ini projek mega Parti Keadilan Rakyat dan Pas yang mereka janjikan sewaktu pilihan raya lalu?"


FUCKING BULLSHIT!
Sikit-sikit taktik sama.Orang bodoh je yang tertipu dengan kenyataan bangang dan tak bertamadun macam ni.Beli lagi Utusan Meloya,baca lagi Berita Hairan,tengok lagi TV3Suku.Melayu ni pun satu,mainkan sentimen sikit dah start melenting tak tentu pasal.Senang sangat kena control.

Nak marah,marah kat Mat Tempe.Bukan marah kat Kerajaan Baru Selangor.

6 ulasan:

Terang Bulan berkata...

Ish, best la pulak blog awak ni.
Nak link eh, boleh?

Wasssalam

Tanpa Nama berkata...

Bro,
kengkadang ko nampak macam agak fanatik gak. apa kata kalau ko gi sendiri tgk tempat yang di cadangkan untuk kandang babi tuh? dekat giler beb dengan kampung melayu. aku bukan apa, aku sokong PR, aku ada bendera PAS gantung kat umah aku, tapi aku rasa, better pk buat kat tempat lain beb. jauh dari orang. the best is, memadangkan PR ada 5 negeri dalam tangan, dropkan kelantan+kedah, tinggal lagi 3 sebab kelantan+Kedah banyak melayu+PAS punya negeri. centralised kat penternakan babi ni kat satu negeri je. pilih la, perak, selangor or penang. negeri lain tutup kandang babi. then, kalau buat pun, letak je jauh dari orang, dalam hutan ke, boleh kawan dengan babi hutan sekali.

aku cuma bagi pendapat je, by the way, sometimes, kita boleh rasa apa yang kita nak rasa, cuma jangan sampai emosi tu tutup deria2 kita yang lain dah ler. or else, takde bezanya PR or BN, pk2 kan la...

Mantot berkata...

link kan la..terime kasih sbb nak link kan.aku link kan jugak la.

Bro Anonymous,
http://n32.blogspot.com/2008/04/babi-yang-sebenar-dalam-perjalanan-ke.html

Bacalah tu.Kalau ketua kampung tu dan ORANG MELAYU senang sgt terlibat,ape nak kate?

Orang Melayu lain ramai2 yang marah tapi ada dua tiga orang Melayu bangan yang menjahanamkan org melayu lain.Aku fanatik,ye,aku fanatik org melayu mcm tu.

Snowflake berkata...

Saya setuju bangat sama pemikiran anda. Saya setuju, setuju bangat. SETUJU....

jo berkata...

PKR carik pasal nak start projek ni dulu, si BN pulak dah bising tak tentu pasal(padahal projek die gak)

aku rase lagi bagus tak buat langsung. import je la masuk daging babi. bukan susah kat kite pun. diorang nak makan babi sangat, bawak la masuk(daging babi, bukan babi)... penyakit pun aku rase takde..

politik memang babi

Tanpa Nama berkata...

sbg kerajaan baru... dia ada kuasa tuk hentikan projek yg terdahulu... sokong PR... cuma jgn byk kuar kenyataan... semua salah kerajaan terdahulu... buat yg terbaik... bukan duk cari kesilapan org sbb kita sendiri belum tentu sempurna dlm pemerintahan yg kita dpt... jgn terlalu emosi dan terlebih mengutuk... bukan itu ajaran junjungan besar kita... org kafir sendiri... selagi x menggugat agama kita, x pernah pun nabi nak maki hamun, nie pula sesama islam... x de politik bersih bila dah berkuasa...