September 12, 2011

Gosip Murahan : Hensem Sangat Ke Mamat Ni Sampai Ramai Perempuan Berebut Dia?

Mamat yang minta putuskan perhubungan kami. Tanpa sebab. Saya tanya kenapa, dia bagi tahu tak suka perempuan seksi. Tapi kenapa baru sekarang dia cakap tak suka perempuan seksi? Nampak sangat mulut buaya darat, dah ada orang lain dia bagi alasan. Memang saya menangis apabila percintaan kami putus. Mamat juga dah bagi cincin tanda, kami merancang untuk melangsungkan pertunangan sebaik Maharaja Lawak selesai.

Dia sendiri yang sarungkan cincin ke jari saya sebagai tanda saya ni milikinya. Tapi, apabila Mamat memutuskan percintaan kami, dia nak balik cincin tu. Mamat kata dia nak jumpa saya, katanya dia nak tukar cincin tu jadi rantai. Nanti bila dah jadi rantai dia bagi balik. Rupa-rupanya tak! Mamat bukan saja nak cincin itu dikembalikan, tapi dia nak saya pulangkan dengan bekas cincin itu sekali. Cincin tue bukannya mahal sangat dalam RM500 lebih saja, dia nak kecoh sangat kenapa? Lepas tue dia boleh buat cerita dengan orang keliling, saya nak pow duit dia.

Saya memang tak dapat hidu percintaan antara Mamat dan Fida, jadi saya sedih apabila dapat tahu mereka dah berkawan. Ketika Mamat bertemu Fida, saya dan Mamat masih lagi bersama. Tapi saya tak rasa Fida ini perampas. Mamat nie kalau bercakap ayat manis. Katanya mereka dah kenal enam bulan ketika penggambaran Man Sewel Datang KL. Ketika mereka terbabit dalam penggambaran, saya masih bersama Mamat. Saya yang ikut Mamat ambil skrip berkenaan. Sebab itu saya yakin, ketika dia mengenali Fida, saya masih bersama Mamat.

Mamat nie curang! Dia memang ada ramai perempuan! Ada juga bekas kekasih Mamat yang cari saya, nak bunuh diri kerana dia. Sebab tue saya katakan Fida bukan perampas, dia tak tahu apa-apa. Kasihan dia. Tapi saya harap Mamat berubah apabila dia dengan Fida sekarang. Jangan jadi seperti sebelum ini, lepas seorang seorang dia kenakan.

Mamat juga pernah berita saya saya, sekiranya saya buka cerita, buka aib dia, beliau nak saman! Padahal apa yang saya dedahkan adalah cerita benar. Sekarang nie Sepah dah berpecah, sebabnya dialah. Saya nak orang tahu siapa Mamat yang sebenarnya. Sekalipun dia tidak pernah bercerita kepada wartawan kenapa kami putus, tapi memburukan nama saya kepada orang sekeliling. Itu yang saya bengang.


.......................

Bagi boifren sarung cincin dekat jari sebelum kahwin?
Declare diri milik lelaki itu sebelum kahwin?
Kena tinggal sebab boifren ada awek lain?
Boifren mintak balik cincin yang "murah" tak sampai RM500?

PAWNED!

Ingat,jangan biarkan diri anda jadi seperti gadis itu.
Jika anda rasa perasaan malu anda kurang,
pergi ke kedai, belilah sedikit rasa malu dalam sekilo atau dua kilo.

ps - bior btol ramai awek nak bunuh diri sebab lelaki sekacak itu?

30 ulasan:

LS berkata...

AHAHAHA!! cari je laki lain. dah la. apa ada hal. bersepah 'mamat' tu tepi jalan. petik je mana nak.

Sofya berkata...

herm.. kacak sangat ka...?

Farah Awang berkata...

lulz.

alien berkata...

mamat ni mmg habis madu sepah di buang lah..
tgk tu, pempuan2 semua dia buang..
kumpulah sepah pun dah bersepah sbb dia., cet

Tanpa Nama berkata...

aku serius tak paham..apa yg istimewa nya mamat ni?
n to fida: nampak educated n cerdik..boleh tak pilih yang berkualiti sket? atleast boleh la bimbing atau sekurang2nya yang mempunyai visi masa depan..mamat sepah ni..bersepah ble cari..

aiii aku tak paham!!

intan.maisarah berkata...

hensem amat mamat ni

~.~"

LydSunshine berkata...

Ayat power kot...

mushroom berkata...

aduyaiiii

Kc Kasedah berkata...

mamat sepah neh 'hensem' sgt =.=

SembangKongkang berkata...

ramai lelaki kacak telah berumah tangga termasuk mantot jadi perepuan di luar sana jadi hilang arah lantas menyambar mamat :)

aleng berkata...

aku ingat salah masuk blog td..

tetiba terbaca gosip dalam blog mantot..aishhh hairan2..

Cik Siti Fairuz berkata...

hebat siot, dpt si Fida tu.. tabik
patutla yusri pn dpt LS. ikut ranking @level kemasyuran msg2. mantot jd artis..agak sape nk dia?? awek keje kabin sure dlm tangan..kan mantot kan...

jaY berkata...

hensem x penting.. yg penting:
1. pandai lawak manja-manja
2. tulis blog pkai tulisan JAWI
3. pakai songkok tinggi-tinggi

Master Yoda berkata...

Kah kah kah..Lawak gile bile lu boldkan certain2 ayat tue...

Sah, mcm org gila meroyan nye ayat...

Lagi ramai kot lagi yang lebih BERTAQWA, BERIMAN, BERA'MAL SOLEH yg blh dicariganti tuk jadi suami...

Ape daaa...Kecoh lebih...

Mati katak ke kalau tak dpt mamat tu..Cuba blajar tuk redha...

ejaMaria berkata...

gosip artis kat sini ?... emmm... hihihi

Balqis Riza berkata...

pompn ni yg tbe2 bukak aib sendiri..tu la lain kali belum jd suami, jgn beriya..

Che Lin berkata...

org kata lelaki ni tak perlu hensem sgt utk pikat p'puan cun.janji ayat power.kalau popular & poket tebal tu akan menjadi bonus :-D dia ni er...xtau kategori mana

zayed berkata...

fuxxxx!!!!!!

Stiletto Hati berkata...

Untuk kaum wanita... Tolong la jaga maruah,jgn memalukan diri sendiri.. Jgn buka aib sendiri,jgn buka pekung didada sendiri. Wanita yg tinggi nilainya,dilindungi rasa malu ~

Tanpa Nama berkata...

orang selalu pelik dan tertanya apa yg hebat nye mamat nih spi boleh dapat 2 awek yg hot. first thing, man up dan approach, aku rasa rmi org takut nak appraoch minah2 cun,maybe dah assume gerenti direject, bila dpt kat org yg kurang berkualiti kan rugi hahah

Syafinaz berkata...

Ni la stok-stok perempuan mak ayah bela 20 tahun taknak hargai tapi boifren baru belanja makan sate tiga cucuk,bila kena tinggal je meraung nangis guling2 tak ingat.Hehehe!

Orked berkata...

alalallaa....ensem betol kau kan..come on la fida & sape ntah nama kau.korg ni buta ke....buta? (xde word lain nak describe budak 2 orang nih)

A'ishah Kamaludin berkata...

hensem ke x hensem x menjadi masalah, beselah tu orang bercinta, cinta jap pastu break. bukan nak backing mamat ni tapi fenomena ni dah bese sgt berlaku. sape suro couple2, xde pun bende tu dlm Islam. lagilah kalo dh siap bersarung cincin ni. haih... jdkan iktibar je lah. nak kesian ke, nak kutuk ke pun, x mengubah ape-ape.

jiranmafiarussia berkata...

kira sepah dah bersepah lah sekarang ni?


betullah. perempuan patut malu untuk bicara hal-hal sebegitu. di mana maruah diri. tanya hati jawab sendiri.

zaminc berkata...

sebab dia lawak...
awek suka lelaki yg lawak kut...
tgk la saleh yaakob.. muahaha...

secret berkata...

@Master Yoda.

haha... takpe2. biar fida amik mamat. jejaka yg beriman, bertaqwa segala adalah untuk kami.

huhu

mirul berkata...

ape ilmu si mamat ni pakai.

muka krook pun boleh dapat makwe lawa.

pehhhhh tabik gua.

zaman sekarang ni muke krook yang jadi playboy.

Tanpa Nama berkata...

tiba2 aku teringat ada satu post yang ada gambar dari berita kat blog ni "rogol: lelaki kacak mengakutidak salah"

Hidayah berkata...

hah.aku pon pelik.mandrem mana mamat ni pakai smpai pmpuan lawa2 sangkut kat die. tah pape. muka siyes mmg sepah gila. haram xde ape. satakt duit menang raja lawak tu mcm la boleh buat kenyang smpai mati kalo xde pape. fida...syg btol muka lawa n mcm pndai.rupanya xde taste.. adeh...

ザ-sylver- S berkata...

wanita2 yng dok sebuk mengate2 kat atas ni...hehehe..

..kalau terpancul Mamat depan mata, mngayat korng, baru korng tau...

Aku tk masuk campur..