Mac 23, 2010

Tokoh Wanita Melayu Liberal 2010


"Janganlah pandang rendah dengan ilmu agama Sofia. Sofia tahu batas-batas dalam agama." (link)

21 ulasan:

Lina Rahim berkata...

Tokoh Wanita Melayu Liberal? Alah..tang mana sangat Melayu dia tu? pada nama dia je, Sharifah.

Mr K berkata...

Wow. soo.... panjang.. err.. you know... bakat dia besar... besar...

crayon berkata...

2 batas bendang dan satu saliran air untuk menyuburkan tanaman

Xora berkata...

ko pandai kan Mantot letak gambar hot cam ni :P

Siberkop berkata...

Abang Mantot, komen pasal APCO Worldwide bleh ker?

Thanx.

Anyway, nice assets la ini picture.

Azrul Hisham berkata...

statement macam tu nenek aku pun cakap....pakaian alahai...nak terkeluar bijik mata tengok...huhu

LANN berkata...

Tahu batas2 agama. Emmm. Cemerlang

*Miss Geli^ berkata...

wow...
kelepek kelepek(tepuk) untuk Sofia...

takpe, bole samak....kata sofia la..bukan aku

OpenYourEyes berkata...

betul la tu ape die ckp,aku bkn nk ckp die warak ke ape,tp kite org Islam boleh je pgg anjing,kalau kena air liur kna samak la,kalau kering x perlu samak..jgnla sbb gmbr tu die kna tuduh bkn2..

lagipun anjing makhluk Allah jgk..

Tanpa Nama berkata...

standardlah org zaman skrg, aku rasa bukan setakat dia je.. sume org tau pasal batas2 agama...tp... stil langgar je... cuma didikan utk diri sendiri mcm mana?apa2 pun dakwah diri sendiri tu... tu yg utama..

Tanpa Nama berkata...

"OpenYourEyes said...

betul la tu ape die ckp,aku bkn nk ckp die warak ke ape,tp kite org Islam boleh je pgg anjing,kalau kena air liur kna samak la,kalau kering x perlu samak..jgnla sbb gmbr tu die kna tuduh bkn2..

lagipun anjing makhluk Allah jgk.."

alo incik. main point di sini bukan pasal anjeng2. of course la anjing itu makhluk Allah. duh! sila tengok gambarajah itu dan compare dengan statement beliau. geddit? OPEN YOUR EYES!

Tanpa Nama berkata...

ahaha.. btoi2 cik open ur eyes.

"saya tau agama sbb tu sy seksi. wakaaka"

oh,sesungguhnya sy amat tidak paham artis ni. masyaAllah~

dunhia shudah mau khiamat khe apher..

Tanpa Nama berkata...

kemaruk betol mantot kat sofia ni eh :p

Tanpa Nama berkata...

"Sebab saya tahu batas- batas agamalah saya membiarkan buah-buahan saya dipandang orang. Lazatkan",kata Sofea kepada para peminat buah-buahannya.

Tanpa Nama berkata...

dunia dunia.. menakutkan la dgn statement manusia2 skang nih... nauzubillah

Tanpa Nama berkata...

kalau kena air liur anjing samak la? org zaman dlu guna anjing sbg pengawal,pg berburu..skrg suka2 pn boleh ker? kalau camtu jom pg cari babi sorang sekor,kita bela2.manja2,peluk2..pastu kita samak la..

bebas berkata...

kepada open your eyes(name je open eyes,tp mate still tertutup drpd kebenaran)

ade sebab name Allah tak meletakkn hukum haram kalo pegang haiwan spt babi,anjing kalo dlm keadaan kering.supaya kalo TER pegang, ia x buat kita rase bersalah, n menyusahkn kita kalo nk samak.
menda ni bkn suke2 je boleh ditafsirkn dgn fikiran sndri.
ade mksud disebalik nye
bukan ny Allah letak hukum mcm tu, then kte leh suke2 la nk pegang menatang haram tu, sbb "boleh" kalo kering.
(pk pki otak)
aku rase open your eyes ni peminat minah tu kot
sbb tu dia mcm ni
takpe
aku paham
hahahahaah

Blood Seeker berkata...

Holy ffffffffuuuuuuu hawt

mika berkata...

kepada bebas

tolong bagi sumber hadis / quran cakap hukum pegang anjing tu haram? please and thanks. (just nak confirmkan, bukan nak attack cik bebas)

on the other hand, tahukah kalian hukum membela anjing sebagai pet? harus? makhruh? haram? - al-qadhrawi kata haram.

sila buat research berdasarkan hadis n quran, they are there for a reason.

Tanpa Nama berkata...

ni keh nak dijadijan idola? hak tuih!

Abu Samah berkata...

Saya sokong ape yang tuan punye blog ini tulis.

Artikel mengenai melayu harus diperbanyakan lagi penulisannya ibarat bak kata pepatah "mata pena lebih tajam daripada mata pedang".


salam ziarah,

http://www.gadismelayuboleh.com