Mac 05, 2010

Belaian Tangan Gadis Penjaga Tol Yang Gemalai dan Kerajaan Business Oriented/Profit Oriented

Tiap-tiap hari aku lalu tol.

Kadang-kadang ade la jugak awek-awek gadis tol yang hot.Ada jugak yang mengada-ngada.Tapi biasanya majoriti diorang bermuka masam mencuka.Mungkin sebab sekarang ni panas ya rabbi.Lagi lah pulak kerja seharian adalah menghulurkan tangan menyambut duit kemudian kena asap dan sebagainya.

Cuma satu aje lah yang aku selalu nampak.

Dalam ramai-ramai yang pakai glove,mesti orang pempuan.Aku tak pernah jumpa lelaki yang pakai glove.Apa sebabnya?

Adakah sebab lelaki tak kisah tangan mereka di sentuh atau dibelai?Atau sebab perempuan masih ada perasaan malu dan takut untuk dibelai tangan2 gatal? Atau kaum lelaki memang mengharapkan dapat bersentuh-sentuhan,mana la tau ade awek cun lalu booth dia?

Aku pernah nampak sekali aje la seumur hidup aku,driver kereta betul2 belai tangan minah yang jaga tol.Minah tu tarik cepat2 tapi agak kuat jugak la mamat tu punya grip.Bila aku lalu tol tu,tengok minah tu tidaklah berpakaian mengghairahkan pun.Tudung labuh dengan jaket kain menutup baju kurung yang dipakai.Dalam keadaan dunia sekarang ni di mana ramai lelaki mampu menjadi seorang horny bastard selepas tertengok bayi 2 tahun,tidak muastahil wanita yang memakai baju besi dan dipalit najis kuda pun mampu menaikkan nafsu sesetengah golongan.

Point aku hari ni adalah,kalau gadis jaga tol pakai glove tidaklah dipandang pelik masyarakat tetapi kenapa tidak ramai penjaga tol lelaki yang teringin memakai glove?

Dan,sampai bila tol nak ada kat Malaysia?
Berapa tahun dah siap,takkan tak break even lagi?Duit cukai bertahun2 tu habis ke mana?Kenapa highway di Malaysia adalah satu bentuk bisnes?

21 ulasan:

ZAMTERCINTA berkata...

bukan haigway jer..
pendidikan pun sama.

Khairi berkata...

suka gadis tol comel heheheheheheheeee...

Weed and Bandages berkata...

negara lain duit tol tu untuk highway yang betul-betul jauh dan tidak membebankan.

malaysia memang unik. seunik bendera dan lagunya.

:)

CAHAYA berkata...

Tu la. Dah bertahun2 kutip sama jugak hasilnya. Tak abis2 nak tol. Makin naik ada la.

Aku selalu dpt pengutip tol perempuan. Tak best! Aku nak yang laki. Haha.

Dashing Days berkata...

p tanya s.velu.slagi belum jadi mendiang die ade share tu

nama saya aslina berkata...

setengah tempat je naik moto kene hulur tol. nasib baik la naik moto...hahahhh~~!!

ephol berkata...

bukan takat break-even.. dah untung banyak pon... alasan dorang, maintainance laaa... nak menten hiway tu kene pkai duit... tapi yg aku heran, kot ye pon pakai duit, takkan tiap 3 tahun tol naik... iskkkk

farrokh bulsara berkata...

just straight to the point bro, kami semua tau ko x suka kerajaan. so apa view ko ttg zulkifli noordin dipecat dr PKR?

"Keputusan MPP pada hari ini jelas membuktikan bahawa PKR sudah dikuasai sepenuhnya oleh Fir’aun-Fir’aun Kecil yang mempunyai agenda dan rancangan jahat yang sempit lagi anti Islam" -zulkifli noordin

HHJ berkata...

Hari2 lalu tol???
Kesiann..kami org dah lama sgt tak lalu tol, kecuali long distance journey

Tanpa Nama berkata...

Tanya soalan untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci yang berkaitan dengan kerajaan tidak bermakna tak suka kerajaan. Tuhan mengurniakan akal untuk kita berfikir. May you be well and happy.

milo boyd berkata...

terbawa-bawa ngan lagu m nasir sentuhan listrik kot. hehe

Bazli berkata...

Laki tak pandai kawal nafsu mcm perempuan sbb tu jadi camni

Mantot berkata...

alahai,kalo aku tak suka kerajaan pun apa kaitannya dgn PKR ni?

itu pandangan dia,firaun kecil ke,firaun besar ke..at least firaun2 dalam PKR takde tangkap orang tanpa bicara dan sumbat dalam lokap bertahun2.

pd aku,yg itu BARU FIRAUN.

Aku mempersoalkan pasal tol.Aku tak cerita pasal politik.Bila kerajaan buat akta yang membebankan orang ramai bila diorang buat perjanjian konsesi tol..itu antara aku dgn kerajaan.PLUS patutnya dah abis..tapi kontrak konsesi dah sambung balik.

Takde kaitan dgn politik,tolak tepi politik tu kejap.

Terus terang aku tanya straight to the point...sokong kerajaan macam mana pun,takde pun yang suka bayar tol ni.Tapi sebab penyokong kerajaan punya pasal...senyap aje bila orang buat demonstrasi.

Fikir la pasal diri sendiri sekali sekala.Aku,kau sama aje (tak tau la kalau kau YB ke,anak datuk ke)

Tak salah bang kita nak persoalkan tindakan kerajaan.Dia duduk Malaysia,kita duduk Malaysia.

Dia DAPAT kuasa memerintah.
Siapa yang bagi kuasa tu kat kerajaan?

abg john berkata...

tepek kat muka dia mantot

Tanpa Nama berkata...

En Farokh Bulsara suka bayar tol kot...ada orang membangkang bukan sebab benci kerajaan, bukan jugak sebab sayang membangkan, jangan membangkang sebab suka membangkang...ramai yang membangkang sebab sayangkan 1 Malaysia...

GnomeFan berkata...

dorg pakai glove bkn sbb takot dipegang org la.. sebab bau duit syiling tu melekat kat tangan..
tak caye? tanye la penjaga2 tol malaysia :D

melbo berkata...

ni lagi satu soalan bahlul...ko ingat lelaki jaga tol serve makanan ke sana sampai nak pakai glove??? baik suruh je semua pekerja lelaki kat m'sia ni pakai glove utk memuaskan hati org bodoh cam ko ni. tu pun nak tanya. Lagi satu bangang punya soalan...ko ingat lepas buat lebuhraya...tak payah maintenance ke? tandas awam pun perlu maintenance...apatah lagi projek berbillion cam lebuhraya tu? lain kali sebelum tanya soalan yg menggambarkan kebodohan tahap cipan..pikir dulu la sebelum pikir diri sendiri yg nyusahkan mak bapak ko. pantang...ada je alasan nak salahkan kearajaan. ko ingat siapa yg bagi peluang pekerjaan kpd ribuan melayu2 bodoh klau bukan projek tol? jgn ingat asyik nak semua free je...klau tak free...salahkan org lain sebab diri sendiri bodoh! ko pikir la...tu pun klau ada hotak kat pala.

Tanpa Nama berkata...

mmg suma orang bodoh kecuali encik malbo...

brat2104 berkata...

pernah jumpa 1 toll gate boy yg pakai glove.. i like!!

Tanpa Nama berkata...

dorang pakai glove sebab duit tuh kotor...duit tuh dah berjuta org yg pegang..letak kat bontot,masuk mulot,ko ingt tgn dorg sumer bersih sgt ker..kne la pkai glove..lg satu,pakai glove sbb nk jage jgn bersentuhan dgn bukan muhrim..konfem sumer yg lalu bukan muhrim dier kalo len jantina..

melbo BODOH..BABI..PUKI!!!

Tanpa Nama berkata...

melbo tu tukang jaga tol tu ..tu yang emo terlebih..