Mac 08, 2010

Alhamdulillah! Cukai Kereta Akan Dimansuhkan! Allahhu Akbar 1Malaysia!Proton Saga Bakal Tergugat!

KUALA LUMPUR: Golf clubs were presented a gift by the Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak Sunday when he announced the immediate abolition of the import duty on golf buggies to spur the development of the golf industry in the country.

He delivered the good news for the estimated 200 courses in the country when presenting prizes at the Maybank Malaysia Open that went to a surprise winner in 18-year-old South Korean teenager Noh Seung-yul.
“I have been told that one of the ways in which we can help the development of quality golf courses in this country as well as to ensure that golf clubs in this country provide better facilities is to consider removing the import duty on buggies.

“So, on this auspicious occasion, wearing my hat as the Minister of Finance, I would like to announce the immediate abolition of the import duty on all golf buggies in this country,” he said.


A happy Malaysian Golf Association (MGA) president Datuk Robin Loh welcomed the removal of the import duty which he said was 50%.

“We have been asking for this since April last year. An 18-hole golf course normally requires 70 to 80 buggies and this will be a big saving,” he said.

For example, an imported buggy of RM20,000 would cost RM35,000 with the import duty and other taxes, he said. -- Bernama


................. 
Ni lah namanya KERAJAAN JUBUR!

Pembangunan padang golf diutamakan.Orang yang mampu beli buggy golf adalah orang yang mampu bayar cukai banyak,sekarang cukai beli buggy pun dah takde.Mungkin besar kemungkinan 1Malaysia bakal melahirkan Tiger Woods yang baru,dengan harapan agar "Tiger Woods Malaysia" tidaklah membesar menjadi seorang kaki perempuan.

MANA HADIAH UNTUK RAKYAT YANG TAK MAMPU NAK JEJAK PADANG GOLF?


MANA HADIAH UNTUK RAKYAT YANG HANYA MAMPU JADI CADDY GOLF?


MANA HADIAH UNTUK RAKYAT YANG HANYA JADI SALESMAN KAYU GOLF DEKAT KEDAI SUKAN?


MANA HADIAH UNTUK RAKYAT YANG BELI BERAS PAKAI DUIT HASIL JUAL BOLA GOLF SECOND HAND YANG DIA KUTIP?

35 ulasan:

pizlimw berkata...

Ni adalah sangat celaka.. apa sumbangan golf clubs pada negara?

'izzat berkata...

komunis kapitalis lagi. korporat diutamakan lagi.

aku belajar utk dpt ijazah utk dpt kerja utk beli kereta utk pergi kerja utk bayar duit kereta+minyak+tol+cukai jalan.

nak naik public selalu tergendala.

nak jalan kaki/naik basikal tak disediakan jalan yang appropriate utk pejalan kaki,tadhe atap.

mengeluh lagi.

ejaa berkata...

membuka mata kita;)

Mr Somebody berkata...

PM banyak 'bagus' kan?
ni la kadang2 terlintas di hati rasa
nak terajang je PM kita yg sorang ni

cW berkata...

memang patut kena jubur!
yg kaya je diutamakan
yg semekin diketepikan
itulah satu israel aka 1malaysia

Tanpa Nama berkata...

Macam haram..

Khairi berkata...

hahaha. kepala hotak dia hahaha.

Dashing Days berkata...

sangat perangai cm har...
nth hape la sumbgn buggy tu kat kite..ishk

K9 berkata...

celaka lah ke atas beliau... ada ke buggy tu lak yg diutamakan... haih

meggi berkata...

ye hapuskan cukai buggy.... kesian tokey tokey golf course nak bayar cukai buggy tu....

kene kan cukai barang GST pada seme orang, mat despatch, tukang kebun, nelayan , cikgu, pegawai awam, enjineer cabuk, mat peon, supir.... jangan kesian dengan diorang...diorang banyak duit

Din berkata...

ok cun..esk nk angkt buggy 10..hoho..

nur berkata...

baru nk happy tgok tajuk entry ko..huhu

tudc berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
tudc berkata...

jom ramai beli Buggy nak?? kita drive gi keje

Ejamaria berkata...

baru nak gembira baca cukai keta mansuh... huh... hampeh

Tanpa Nama berkata...

antara idea2 yg celaka...
tahniah kepada makhluk2 yg mengundi keparat2 ni agar mentadbir negara...tahniah...

Nerzhul berkata...

kalau nak bawak buggy kat jalan raya kena ada road tax ke?hehehe

||alis|| berkata...

salam.

maam nak nangis baca. teringat org2 susah kat bersamamu.

halim berkata...

ko ni asik komplen, komplen, komplen. sekali sekala bersyukurlah jugak.

'izzat berkata...

kalau takda org nk complain, smpai bila benda tu nk bagus. dh semua puji aje.

kau ada utk bersyukur cukuplah.kami tukang complain ya.

mutualism.

SyncRo MEOR berkata...

hahaha. damn son of a gun. what can i say, m'sia is made for the richies. fcuk 'em poor busterds they say. damn son of a gun..

Tanpa Nama berkata...

wah.. berita baik ni. Pasni kete kancil da xlaku la. Sume pakat beli kete buggy ni. Silap2 org amek kete ni buat race drift. Kekkee..

cycra berkata...

haha 1st time i heard this in the news i dah maki berbakul2 kat PM kesayangan rmi ni..

mayb it will boost up sports tourism in Malaysia...mayb pasni ade PGA kat Malaysia..mayb...

terasa lawak la plak nga slogan RAKYAT DIDAHULUKAN tuh...

Tanpa Nama berkata...

Ya rabbi,ape ke bahalolnye PM malaysia..
Nak mampos agaknye?

Tanpa Nama berkata...

PM kite ni sgt la bagus..

Riochan berkata...

Lg murah dari Saga aku..
Pro:
-xyah pki ekon(fresh air)
-asap pon xbyk.
-direka utk jln atas rumput(jln msia pon bkn lawa sgt)
-risiko exciden low(bwk slow je lane kiri)..

bole la beli sbijik.now where do i need to sign up?

Tanpa Nama berkata...

mak aiii ..x bg can langsung...bule ka lagu tu....

Tanpa Nama berkata...

apenzz tensai said :

"Kereta atas jalan didahulukan, Kereta atas rumput diutamakan"

kehehehe...

iLOVEspeed berkata...

"buggy"? mcm b*bi

melbo berkata...

ni pengajaran kepada org melayu yg x mampu beli kereta supaya jgn beli kereta klau x mampu nak bayar hutang. Lain kali...klau tau x bayar cukai...jgn harap nak dpt habuan...tu la lain kali masa sekolah..belajar la rajin2...jgn nak merempit...pastu salahkan kerajaan atau guru coz jadi bodoh kerana kerja jadi caddy je. apa salahnya beli golf buggy coz dia guna letrik...selamatkan bumi ciptaan tuhan. memang bagus di utamakan drpd kereta guna petrol...bodoh! tu la...kalau nak salahkan org lain dan kerajaan...cermin dulu diri tu...jgn nak membazir petrol merempit tak tentu pasal...bagang!

pengkritik.tegar berkata...

sial
nak guna kete ni pegi beli ayam pun tak macho

Keep it up, Najib
Well, done
*applause*

din dang berkata...

semua melayu jadik mat rempit ke? bodoh sial ko punye arguement melbo... seme orang melayu jadik caddy ke?....

tapi yang aku pasti semua tokey golf course cine dan kroni...

semtex berkata...

I marvel at our dear leader's infinite wisdom.

Surely the elite few who frequent the golf courses and running them are our country's biggest assets.

rudi gerudi berkata...

kerajaan jubur tu bukan kerajaan 16 sept 2008 yang tak jadi tu ke? yang meroyan tak tentu arah bila terjadi kat perak tu ?

brat2104 berkata...

bape harga keta ni? nk beli ah.. dlm 1 jam, sampai la opis kot..