Mac 10, 2010

Aku Beri Anda 3 Minit Untuk Repons Kepada Imej Ini


Sila respons!

42 ulasan:

yebenar berkata...

tipu kan gambar ni

cHoCOLaTe berkata...

1. first thing yang aku notice: including 6 year old aysha.terus aku paham yang ini menyindir Rasulullah.

2. next aku tengok made in denmark, yang membawa aku ke perception ini - no wonder

3. kemudian aku tengok lambang LEGO, Halal dan 6 tahun ke atas.

4. last sekali baru aku tengok tajuk game ni, play as bla3.

conclusion::

tapi aku tak terkejut, sebab aku dah puas terkejut time aku first2 dengar Father Stanley cakap sal mende ni time dier debate ngan Sheikh Ahmed Deedat.

jika anda baca Islamic Invasion karya Robert Mowry, mungkin anda boleh terkena strok. Gambar di atas adalah salah satu kuman kecil dalam buku tersebut. sekian

Tanpa Nama berkata...

aku penah baca kat mana ntah
siap LEGO pnye official letter
kata dorg xpernah kluarkan produk ni
Allahualam

flycandle berkata...

Jadi muslim ni kena banyak bersabar tengok benda2 macam nih...kalau tak jadi la kes2 berbunuh2 kang...hmm...

lhakim berkata...

setau saya gambar ni palsu..saya pernah tgk gambar yg asal..dan try la google penafian lego..

Daphne Le Lyra berkata...

ahhh...hope tis pic is lying..cuz its not gud to make fun oths religion..huhu~

Mencari dan berkata...

lepas saya baca ni saya terkejut dan marah..
tapi saya harap picture ni tipu..
siapa yg buat pic mcm ni??? geram ni!

iNsOmNiAc berkata...

WTF! whoever done this need to die a terrible death. what an a**hole! grrr...

Tanpa Nama berkata...

bangang punya manusia buat benda ni.

Nurul Firdaus berkata...

Sangat biadap sape yang buat benda ni...

mantul berkata...

kesimpulan = boikot brgan denmark, ni bukan 1st time setan2 kat sana wat camni!!

Anti-UG berkata...

Lego pernah buat keluar penafian benda ni bukan dari mereka. bukan mereka. Cari kat google.

Kalo tengok pun dah tau ada nak pedajal Lego. Tambah2 letak plak Denmark. konpem nak bakar perasaan umat Islam. Silap2 umpan macam kes World Trade Centre.

Gambar ni dah lama. Biasanya orang yang baru jumpa akan melenting tak tentu pasal. Macam aku dulu.

Nerzhul berkata...

Astaghfirullah...ramai betol orang dengki ngan agama Islam ni...

cEro berkata...

Moga orang yang berkaitan diberi petunjuk...

hnnarzali berkata...

orang akan buat macam macam untuk cetuskan peperangan yang lagi dahsyat.

haih

HafizChan berkata...

Ya Allah

Engkau berikanlah petunjuk kepada sesiapa yang berkenaan.

MK berkata...

Benda ni dah lama, yep.

Regardless of who created it, the intention is to spread this image around, spread the hate. The best action is to *not* become another tool that spread it around.

Dan kadang2 kita nampak bodoh sebab marah dan mencaci maki, tapi kurang ilmu bila nak jelaskan betapa Islam itu indah.

Tanpa Nama berkata...

dulu lagila ada berita muslim sahih wordpress.. terang2 menghina Islam

Dashing Days berkata...

haram jadah denmark....gua harap ade tsunami kat sane heh

mohamad zahrawi berkata...

haram jadah sungguh la..isk!

zeela berkata...

denmark & halal?
yg aku tau gambar ni tipu.

Hann Haidar berkata...

astarghfirullah

Tanpa Nama berkata...

haqram jadah kurang hajar sapa the maker nie.

aku mmg emo.
-takde gmail plak tu-

kō⋅rŏxx berkata...

Sangat sesuai dijadikan hadiah perkahwinan!

Juga sesuai untuk ibu bapa yang inginkan anak mereka ikut jejak langkah Abuya Ashaari, Ayah Pin dan Kahar Ahmad. Hadiahkan ini kepada anak-anak, dan voila! mereka pasti ke jalan yang benar!

Riochan berkata...

sape la yg buat gmba ni..rajin tol nak provoke org..

Mcm Yahudi & US jgk..saje je wat provokasi so rakyat2 dowg yg bodoh pk yg Islam itu mmg brutal, ganas & terrorist. Xyah g jauh2 la,dlm movie je da portray mcmtu..

"Ooh..Just because I'm black, u think i can hot wire a car??"
-Xzibit-

Tanpa Nama berkata...

Tapi kerajaan Malaysia bagi masuk kompeni haram tuh. Kalau tak silap saya siap dengan taman mainan dia kat Johor tu.

ALucard berkata...

nie really lego ke? bangsat betul..

Sharul Ezham Rosli berkata...

no komen. ni nak laga2kan la. palsu

figura berkata...

ape boleh buat ?
gelak suda ..
HAHA:D

Jebat berkata...

This is totally a fake, made for fun on other misery..

Dah mula kelihatan musuh Islam sediada memberi komen, sebelum ada yang terbawa emosi mengeluarkan sesuatu yang hanya merugikan semua kita,di Malaysia, tak kira apa agama dan bangsa..

Aku harap En Mantot dapat memberi pertimbangan untuk melupuskan entri ini, rating mmg naik, temperature pon naik, taim2 hot nih..

tak berbaloi rasanya.. dengan apa yang akan jadi nanti..

Sekian..

Tanpa Nama berkata...

Eeks, orang kafir nieh, serious takde keje -.-

pengkritik.tegar berkata...

kadang-kadang,
aku rasa aku ni hamba Allah yang betul ke tak

diorang dah buat macam-macam
tapi aku still duduk diam, berselawat ke atas nabi supaya aku tak ter'makan' bende2 camni
adakah ini sudah memadai?

tapi yang aku tahu
there will be a day, the day where all matters count.
The judgement day

Tanpa Nama berkata...

apa yg penting kita sebagai org islam di malaysia yang kebanyakannya islam dari lahir perlu dakwah diri kita menjadi umat yg berguna... jgn takat sambut maulud nabi tp quran dan sunnah jarang2 amalkan... apa2 pun perbaiki diri kita dulu... baru boleh one step ahead afterwards...

-hoya-

milo boyd berkata...

hmmmm..

Vulturian de la Signog berkata...

THIS IS JUST A TROLL FELLA!

Tanpa Nama berkata...

Salam.

Boleh x saya request encik remove gambar ni. Hati saya sakit sgt bila tengok & nak menangis.

Maaf ye..

Tanpa Nama berkata...

sy pun menyampah dh tgk gmbr ni.
remove la cepaaaaaattt.sakit hati je tgk la..

Tanpa Nama berkata...

kepada admin blog cursing melayu..
anda juga salah seorang agen penyebar dan menghina agama..
Remove cepat gambar penghinaan ini..jgn jadikan diri anda penyebar fitnah & penghinaan ini secara anda tidak sedari....!!!!!

Jebat berkata...

Mantot (..for second time commenting)

Sejak dah guna Innity yang lagi mahal habuannya dari Nuffnags ni, almaklumlah, trafik dah tinggi..

Mesti banyak earning ko bulan ni kan? regardless, suara2 sumbang mengutuk agama suci ni, well, as long duit masuk poket, i dont know, and i dont care..

Is that your stand now?

Well..

Prove me wrong! will ya?

Just a friendly reminder from an old friend, an offended one with this post.. ~sigh~

Tanpa Nama berkata...

salam.
yang nak melaga2kan sesama islam dah menunggu umat islam nak masuk jerat dieorang..(byk dah masuk pun)kita ada akal,sedar dunia dah kat penghujung,hidup pun dah makin berputar ke arah kejahilan semula,tak semua kita dapat ubah.tapi selagi iman ada kat dada kita sekecil zarah sekalipun,perangilah dengan cara yang baik,walau melalui selemah-lemah iman(membenci dengan hati).
nak cakap byk tak guna,kat luar ramai dah bersorak tgk kita tersungkur.yang perlu kita buat,bangkit.bukan sekadar perangi anasir yang datang dari luar,tapi virus2 yang memang sedia ada pada diri kita sendiri.
allahualam.hanya allah yang mengetahui apa yang kita tidak ketahui.
hanya pada allah kita berlindung,berserah dan bertawakal.
semoga yang menjadi pelaku diberi hidayah-Nya.
dan semoga kita sentiasa dalam rahmatnya.sentiasa.
wslm.

(memang positive optimis dan ketenangan sungguh.tapi itu hakikat nya yang dapat ditulis.)

nurul huda berkata...

er nonsense jer semua ni...

kenape la bt benda yang boleh mendatangkan pergaduhan

ainguzzle berkata...

Ada org komen, gamba ni tipu. Alhamdulillah kalo tipu.
Tapi kalo tak tipu, saya tak terkejut and quite surprise sbb ramai org terkejut. Sebab fenomena ini sgtla berleluasa di Western countries, tak kira lah gambar ke, cerita ke, but 1 thing for sure in their media.

Try google Islamophobia.