Jun 01, 2009

Artis Bertudung atau Berserban = Artis Contoh


Satu masa dulu,aku suka GILA BABI Waheeda,hehehe.
Tapi lepas aku jerit-jerit panggil dia dan dia buat tak layan dekat Pahang,perasaan jatuh hati aku dekat dia makin kurang.

Kalau korang layan gosip2 artis,mesti korang ada baca pasal gosip pasal Waheeda dengan "Ustaz" Akhil Hayy.Aku tak tau pun sapa Akhil Hayy ni,tapi bila nama dia dah ada gelaran Ustaz tu,aku rasa baik-baik la orangnya.Bila gosip ni baru keluar,mati-matian si Waheeda ni dengan "Ustaz" kita ni menafikannya.

Siap keluar statement,"Tak baik fitnah orang."Siap marah lagi si Waheeda ni kepada mereka2 yang bawak mulut tak tentu pasal.Aku fikir kerana diri mereka yang kelihatan "baik dan beriman" tu,boleh lah percaya cakap diorang ni.AMBIK KO,bini si "Ustaz" kita keluar TV bagi penjelasan kata laki dia memang main kayu tiga dengan Waheeda.Siap dah tanya dekat "bini lama" dia,"Boleh ke ana madukan awak,kerana saudari Waheeda sudah bersedia dimadukan."(ayat rekaan aku tapi maksudnya sama)

Statement Hipokrit Artis
“Soal bila mahu kahwin memang sering diajukan kepada saya. Saya pun tiada jawapan yang pasti. Jujur saya akui apabila saya lebih dekat dengan Allah, soal kahwin langsung tidak terlintas di fikiran. Janji tanggungjawab saya sebagai anak, wanita dan hamba-Nya tidak diketepikan."kata Waheeda.

Pecah tembelang.
Jadi,untuk menyelesaikan gosip ni,apa kata saudari Waheeda..kau jadi aje bini aku.Setel cerita.Takyah nak gosip-gosip lagi dah.Buat malu orang aje camni.Dan orang-orang Melayu sekalian,jangan la mudah sangat percaya,bila artis tu bertudung,berserban,berkopiah,dia kuat agama.


34 ulasan:

Obefiend berkata...

mantot

lu punya rambut rebonding tak? kalau tak jangan harap la waheeda suka. dia suka rambut rebonding dan kumis nipis ala gatai. sedap ketika "guling".. ahaks!

Tanpa Nama berkata...

'ustaz' tu dlu penceramah PAS...layan gle dgr ceramah dia bro..tuptup ilang dr PAS jd artis balik...wat skandal
tabik springla 'ustad'

min ah berkata...

mantot...
centa lu pada janna shariza apa cite...? ahahaha...boleh la buat satu lagi surat centa untuk waheeda pulak...

SEekor NYAMUK berkata...

aku lyn gak ustaz nih..
bapak aku siap bli cd pas lg..
punya lar sapot bapak aku..

tuptup...
rebonding kau..guna jari pon bolehhh..hehehe
'allahuakhbar"
akhill hayy.....

Fever Nova berkata...

wah ustaz pun cakap menipu ye? ustaz akhir hell..

Tanpa Nama berkata...

tak guna kutuk dia...seeloknya beri peluang perbetulkan mana2 yang salah...mantot jgn terlalu leka khayal dgn komen2 menikam sekali2 kena la bg cadangan kearah kebaikan......

Tanpa Nama berkata...

Ustaz Ni salah seorang penceramah PAS. Tapi aku ada seorang kawan penyokong fanatik PAS. Bila time ustaz hangat pasal isu skandal, dia punya lar pertahankan ustaz ini semata2 ustaz ini adalah penceramah PAS. NAH,RASAKAN...Isteri dia yang buat pengakuan...Aku ni pun penyokong perjuangan ISLAM..TAPI BENAR TETAP BENAR DAN SALAH TETAP SALAH.Jangan semata2 dia ada kaitan dengan PAS bermakna dia buat semua betulll.. Kalau Presiden PAS ada buat salah dari segi syariat pun aku tetap akan bangkang...

Tanpa Nama berkata...

Waktu aku belajar kat MMU dulu, aku ada la ikut Institusi Usrah. Then Naqib dan Naqibah ramai yang bercinta / bercouple secara Islam..Amir Usrah cakap boleh bercouple tapi ikut batasan..Terus aku quit Usrah..Allah s.w.t nak tunjukkan kebenaran..Ada sepasang couple Naqib dan Naqibah kena tangkap khalwat...Moral of the story : 'Jangan berselindung di sebalik imej Islam'...TAKBIR!!! (Gaya Fanatik)

itsme berkata...

salam
setuju dgn 1 of da comments above..
tak perlu kot kutuk2 lebih..baik kite pikir cane nk perbaiki..kite ni..bukanlah baek sgt pon nak kutuk2 org..maybe kite pon hipokrit jugak or so what ever..kat mata manusia..maybe nampak diorg ni trok..kat mate Allah..kite tak tau..ntah2 kite same trok je ngan diorg sebenarnye..lagi takot kalo lagi terok..

sape kite ntok kutuk org..kite pon buat dosa..cari org yang mg hidup tak penah buat dosa..ok then kutuklah bcoz u r perfect..tp sekarang nobody is perfect..rasulullah yg perfect pon x kutuk2 org..so maka sgtlah..sgtlah..dan sgtlah tak layak kite ni nak kutuk2 org..bukan dpt kebaikan pon kutuk org tu..duit x dpt..pahala x dpt..xde pon makanan jatoh dr langit tyme kutuk..yang bestnye..syaitan terbahak2..timbangan mizan memberat ke kiri..kat akhirat nnti tertayang kite ngah kutuk2 orang..kutuk tak bwk ke mane2 pon..kalo pendapat saya sdiri..org yang kutuk2 ni sebenarnye berani cakap tp x berani nak buat pape..jadi dr kutuk2 menambah dosa yang menyengetkan bahu kiri..baik cari jalan selesai what should we do supaya generasi masa depan xde lagi bde2 camni..

pasal org yang bw imej islam tp trok jugak..dat mean islam x sampai ke hati..x same...bwk imej islam and amalkan islam..cthnye mcm..saya Ayu..n saya ayu..saya Ayu maksudnye name saya Ayu..tp x semestinye saya ni perangai ayu..kalo saya ayu..bermaksud saya seorg gadis yang perangainye ayu..mcm tu lah islam..tak same..saya Islam..n saya islam..kalo skdr pakai baju islam..mekap islam..perfume islam(luaran je)..tu x bawa makne hidup kite pon mengamalkan syariat2 islam..so mcm saudara atas katekan..jgn menipu dgn gune imej islam..so,x heran larh org2 tu couple jugak..sbb diorg mmg bwk imej je pon..pakai baju islam je..mcm model..nak gayakan baju2 uslimah..cover aurat..besoknye..tema laen..tukar baju len plak..tp papepon..kagum dgn saudara kat atas ni sbb bleh menilai mane btol mane salah..alhamdulillah3..clap3..cume keluar dr usrah bukanlah cara terbaik..tp carilah sesuatu yg laen..carilah usrah semula..kerana hidup dlm tarbiyyah itu sungguh berbeza dr hidup terkapai2(andai tarbiyyah itu samapai ke hati dan diamalkan)..seoga Allah tunjukkan jalan..

ur..k..tu je nk ckp..first tyme masuk blog ni..nice blog..congrate..

hah..ade lagi satu..pasal jerit2 panggil name wahida tu kan..takkan larh nk suh wahida tu ter excited jugak awak jerit2 name dia..mesti la dia malu..dia pon pompuan biasa jugak..kite pikir yg baik2 sj..yg buruk2 tu cume akan menyakitkan hati sdiri..ok?

salam~

buruh berkata...

saya berada di situ ketika kejadian itu berlaku.
harap maklum.

(mantot, kau memang gatal)

Tanpa Nama berkata...

ustaz ni patutnya dia BALIK RUMAH BINI DIA REPORT/bg nafkah....tu je....yang dia pergi lepak lama sgt ngan waheeda tu apa kejadahnya?!tahu la nak jadi bini baru,balikla umah oi...

mArc berkata...

Mantot....ko dah stop update blog pengguna ko ke???


P/S; wasssini...lalalalala

Tanpa Nama berkata...

aku nk wat rebonding la bro
br nmpk mcm 'ustad'... sng dpt awek cun
hahaa

Tanpa Nama berkata...

Anonymous Anonymous said...

Waktu aku belajar kat MMU dulu, aku ada la ikut Institusi Usrah. Then Naqib dan Naqibah ramai yang bercinta / bercouple secara Islam..Amir Usrah cakap boleh bercouple tapi ikut batasan..Terus aku quit Usrah..Allah s.w.t nak tunjukkan kebenaran..Ada sepasang couple Naqib dan Naqibah kena tangkap khalwat...Moral of the story : 'Jangan berselindung di sebalik imej Islam'...TAKBIR!!! (Gaya Fanatik)
---wow, tuduhan agak liar tu. aku pn mmu gak, tapi ade MMU Melaka and Cyber. Batch mana tu?

Faiz Yusof berkata...

uih tuduhan berat tu.aku join usrah gak kat mmu cyber masa belajar (2003-2008). tak pernah pulak dengar 'fatwa' macam ni.kes tangkap khalwat pun tak pernah dengar, mustahil la tak havoc kat mmu ni kalau betul jadi.biar betul ni bro...jangan nnt tmpt ni jd ladang biak fitnah, tak bagus la itu macam.

p/s: setuju dengan anonymous kat atas,ada institusi usrah Cyber dan Melaka.jgn main pukul rata.

Tanpa Nama berkata...

Institusi Usrah Melaka..Yang kena tangkap tu pun sekarang jadi lecturer kat Faculty Engineering Melaka...Budak KISAS lagi..tak yah la aku mention nama pun...korang je yang tak tau apa yang berlaku kat Melaka waktu tu..Kalau nak aku leh listkan senarai couple budak usrah melaka kat sini..tapi aku rase tak baik la pulak...apa yg aku nak tekan kan kat sini Jangan kita anggap berimej pejuang Islam tu perfect..Benar tetap Benar dan Salah tetap Salah..walaupun yang buat tu Presiden / Amir sendiri..

tudc berkata...

aku sesuai kot untuk Waheeda..heheheheheehehe..

Mantot berkata...

takde2,aku PALING SESUAI untuk Waheeda cuma rambut aku curly sket,tinggal nak buat rebonding je

apa la mmu punye hal pun nak gaduh.

benda tu aku tak tau la pulak aku,cuma aku kenal sorang naqib Usrah MMU cyberjaya tahun 2001.cerita pasal agam bukan main lagi...

keluar ngan gelfren,pegang2 tangan.

Tanpa Nama berkata...

woi apesal name university aku masok niee hahah... busuk name... usrah x usrah couple gak.. nyampah aku tgk buat forum pasal x elok couple sebelom kawen tapi ramai je komiti forum tu couple

Tanpa Nama berkata...

kalau hanye komiti forum tu standard ah, diorang student gak pe.kdg2 diorang bukan ahli kelab pn,tolg2 member ke apa.len la kalo naqib/org yg bergelar ustaz.mgkin jgk komiti tu guna peluang forum yg ada utk improve diri diorang kn..(rsnyer sume U camtu gak, tmasuk kat UIA aku ni ha)

anyway aku rs x ptt ar mention detail pasal usrah kat MMU. mgkin yg buat tu sekerat dua je.mst terjejas yg lain2 yg tak bersalah..

aku penah dtg cyber ,join 1 prog institusi usrah sana, tahun 2007.aku suka tagline diorang.."we r here not to judge,bt to share" tak silap(ni aku ingt smpi skrg). mksdnye, jgn suka2 blame org, tapi sama2 share dgn kwn2 utk baiki diri.mgkin kita lg teruk dr org lain ke..wallahua'lam

kedai kopi rip hoi berkata...

kah kah kah klaka siot... ni dah lari tajuk ni.... patutnya komen pasal keayuan dan keindahan waheeda wassini...

kemana sajaaaaa...ahahahah waheeda i love yoouuuuu.....

yours truly
oosstad arip hoi

Faiz Yusof berkata...

huhu sorry la lari tajuk.bukan apa, kalau bro kat atas tu tak tetiba libatkan usrah kat MMU aku pun tak lari tajuk.tak pasal2 lain aku nak komen, lain pulak yang aku tulis last2.usrah masa kat mmu cyber dulu byk tlg aku.walaupun aku kaki gig, masa tu berkepit ngan awek lagi, diorg still member dengan gua.kasi can aku tlg program diorang, kongsi2 apa diorg tau. ada gak diorg ckp diorg pun bukan perfect, tapi sama2 la usaha jadi perfect.

p/s: betul la slogan usrah cyber time tu we're here not to judge but to share.syahdu siot igt kenangan2 zaman U. sama syahdu bila mengenangkan waheeda dah kahwin ngan ustaz akil hayy haha.

Tanpa Nama berkata...

Ini bukan nak melibatkan usrah or tak..tapi brother atas tu nak bgtau, tak semua org yg ikut perjuangan PAS tu betul..terutama utk penyokong fanatik PAS. Ni tak...klau ada penceramah PAS buat salah jer,bermatian2 nak pertahankan...klau org PAS buat jer sntiasa betul, tapi kalau org BN buat mende yg sama, pasti diaorang kata tak betul..Bro tu cuba bagi contoh apa yg berlaku di mmu dl..aku pun dl mmu, n aku pun aware psal citer tu..dan jangan ingat ISLAM tu HNYA dengan ikut PAS..kalau org tak masuk jemaah PAS , jgn la pandang serong pada org tu...tak semestiinyer kalau kita bukan PAS kita tak ISLAMIC. bnyak jemaah2 pecahan Ikhwan Muslimin yang laen mcm ABIM,JIM,NISA',NIDA',PEMBINA,ISLAH,IHSAN,dan laen2....

Tanpa Nama berkata...

'satu lagi projek kerajaan barisan nasional'

'satu lagi projek kerajaang barisang natang' (1malaysia)

Ohh waheeda i luv u too...

tudc berkata...

montok gak body waheeda yer...kowang gaduh la pasal MMU tu..layan bodi dia jap..mantot ko gi la gebang ngan lain2 dulu yek..

Tanpa Nama berkata...

Hek eleh...

Waheeda tu budak Ulu Tiram, dekat dengan tempat aku.

Aku je la kawin ngan dia, time raya tak yah nak gegaduh...

mantul berkata...

haahahhahah....waheeda punye pasal aku pun mau!!

sblm ni time gossip dia ngan pengacara/artis nasyid dlu..hafiz & skrg ngan ustaz lak..

dua-dua muke iras ala2 babyface, so taste waheeda ni kenalah ngan aku siot! pasal muke aku pun babyface gak!!

hahaahaa..waheedaa....

tudc berkata...

babyface macam muka khir toyo la...

sepol utusan berkata...

tudc,

hahahahhahahahhahahhahahahhahahah tu bkn babyface tu tempe face

orgbaru berkata...

waheeda dah out
i vote for wardina bertudung!!!

i love u wardina..
dr dulu smpai skg..

tudc berkata...

aku rasa grenti parent member aku supply kat khir tempe tu..sbb kawan aku kat semerah johor ni ada bisnes tempe

Saya yang jahil. berkata...

salah ke ustaz tu hendak berkahwin lebih dari satu? bukan agama haramkan. kira baik sangatlah tu kalau minta izin dari isterinya, kerana sebenarnya tidak perlu izin isteri untuk berkahwin lagi satu, dan perempuan yang meminta cerai apabila suaminya ingin berkahwin lagi satu adalah dilaknat.

ni pun aku takut nak tulis. ye lah, aku bukan terer sangat agama. ilmu aku cetek lagi, rasa macam tak layak nak ulas isu ini. hari ini mungkin aku boleh mengata, tapi esok-esok mungkin aku berada di tempat dia. apa-apa pun, kita ambil pengajaran.

anti penjajah minda berkata...

pening pale dah nie. politik + artis + agama... seluruh hidup manusia ada dalah tempat nie

sepol utusan berkata...

Saya Yang Jahil,

xkesahla ust tu nk kawen brp pon asal xlebey dr empat... yg slhnya xblk umh jengah ank bini dkt 3 bulan, kirim duit jeee air xkirim mana tahan muahahhahahahaha... oppsss