Februari 10, 2008

Takde Point : Kebahagiaan Rumah Tangga Terletak Di Tangan Suami



Ada orang bertanya pada aku,
kenapa blog aku penuh amarah.
Banyak sangat ke benda aku tak puas hati dalam dunia?
Semua benda tak kena ke?

Entah lah,
Mungkin dalam ni je aku boleh marah suka hati
Takde orang boleh censored aku

Jadi hari ni,aku nak tulis pasal cinta
Sebab aku baru balik kenduri member aku kawin
Takde pulak benda aku nak marah
Mungkin marah sikit sebab dia tak dapat ke angkasa
Padahal aku rasa dia lagi layak dari itu orang kaya
Anak datuk orang berada

Semua orang nak kawin
Semua orang boleh kate dah kawin
Datang kenduri bawak isteri bawak anak
Hidup riang makan berhidang perut buntang

Aku letak la video klip tu saje nak jdkan soundtrack
Sebab lagu tu buat aku teringat balik buku Romeo Juliet aku baca
Kecik2 dulu aku tak paham apasal sanggup die bunuh diri
Bila dah besar baru paham kenapa

Cinta.
Tengok la cerita Cinta.
Rahim Razali dalam tu,
Boleh buat semua orang hiba

Tak dapat ke bulan ke bintang tak apa,
Yang penting bahagia

2 ulasan:

perut lapar berkata...

taknak apply jadi sasterawan negara ke bang?

Tanpa Nama berkata...

kawan kau ucap terima kasih datang kenduri dia. sedih tak dapat ke angkasa tapi sedih gila jika mantot tak datang kenduri dia. semoga kau berbahagia. jodoh kau pasti ada. cuma cecilia+tudung+kinky belum tiba. ini semua edison chen punya angkara. selamat berbahagia mantata..

* amacam gurindam aku ? haha.