Mei 30, 2014

Awkward Agama - Bagaimana Hendak Menangani Kes Nafsu Membuak Orang Islam Yang Tak Berapa Islam?

Sebagai orang Islam, aku tanya kau satu soalan yang cukup mudah. "Bagaimana seorang lelaki Islam yang belum berkahwin nak menangani nafsu yang mencanak?"

Macam mana?

Lelaki Islam tidak boleh ;

1. Melayan pelacur
2. Melakukan masturbasi
3. Menonton porno
4. Menggeselkan zakar pada pokok dengan tujuan mengeluarkan air mani

MACAM MANA?Kalau kau tanya Ustaz, Ustaz kata

1. Ambil wuduk
2. Berdoa
3. Solat sunat
4. Ingat Allah
5. Takut dengan neraka

..............dan bermacam2 lagi lah jawapan yang sebenarnya, realitinya, langsung tak membantu seorang lelaki Islam yang tak berapa Islam menghilangkan gelodak nafsu serakah. Jadi, lelaki akan salahkan wanita.

Wanita pakai seksi. Wanita tayang cleavage. Wanita suka bend over. (walaupun aku menulis sedemikian tetapi wanita masih lagi TIDAK PATUT menayangkan cleavage dalam apa cara sekalipun kecuali bersama suami dan menyusu anak)

Lelaki juga akan salahkan media barat. Pelakon wanita pakai seksi. Pelakon wanita tayang cleavage. Pelakon wanita suka bend over. Bila dah makin parah dan situasi tu dah tak terkawal ; apa yang lelaki akan buat?

Lelaki akan salahkan wanita mangsa rogol. Lelaki akan kata yang wanita rogol itu juga khayal dadah. Lelaki itu kata wanita itu juga gian nak rasa zakar. Lelaki akan kata wanita itu juga suka apa yang dia lalui. Lelaki itu juga akan kata yang wanita itu sebenarnya tak sebaik mana, terlalu sosial, buas dan memang suka geli-geli dengan lelaki lain. Lelaki akan kata, "kau tengok la minah tu, dia pun pakai ketat, rambut merah, kau expect apa dengan perempuan camtu?"

Itulah yang selalu terjadi kan? "Mangsa rogol yang goda saya. Mangsa rogol yang tunjuk cameltoe dia. Mangsa rogol yang jilat bibir dia dengan gaya seksi."

Kepada para ilmuwan agama yang handal2, aku ajukan satu persoalan,

"macam mana kau nak suruh lelaki buruk akhlak
jangan rogol wanita dengan gunakan alasan 
dia perlu takut Allah....
sedangkan dia langsung tak takut Allah?"


Kau boleh ganti  "Jangan rogol wanita" tu dengan "jangan melakukan masturbasi" atau "jangan tengok porno" atau "jangan mengintai perempuan berak" sebab semua tu sama relevannya.

Islam tu sempurna.

Mesti ada cara lain nak "bantu" Muslim Horny Bastard yang berada di luar sana. Mesti ada cara kau nak bantu orang2 Islam yang tak takut Tuhan dia sendiri sekurang2 nya supaya dia tak rogol orang lain.

Siapa genius cuba jawab.
Kalau kau jawab "legalkan pusat pelacuran!" kau bukan genius.

Aku harap 38 orang yang rogol minah 14 tahun tu dijadikan case study untuk kita analisa, apa kesan hudud kepada masyarakat kita. Penjara aje tak cukup untuk orang2 camni. Mungkin dalam keadaan macam ni, mati lagi elok diorang ni.


29 ulasan:

canmalican berkata...

Di Amsterdam akan ada da halal hookers. Nikah, sex, then cerai.

http://www.albawaba.com/editorchoice/halal-prostitutes-amsterdam-579383

Puan Puff berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
onlajer berkata...

cis gua tak sempat nak baca komen puan puff kehkehkeh

Tanpa Nama berkata...

emmm..pepon sian budak ni..sure kesakitan yg maha hebat dia alami..sure jantan2 ni smua nak brg free je kan..14 tahun patut dh baligh kan..dada dh mula berisi..emm dll la..senang ckp tubuh wanita dh mula nampak kan? cume yg sikit ralat rasanyer la perempuan ni pun mmbuka ruang untuk dijadikan santapan..cmne dia leh p kat umah kosong dari permulaan citer..seram nak komen coz i ada anak n adik pmpuan..smua serba tak kena dlm ni..budak 14 tahun yg tgh up sewenang2 nyer p jumpa kwn kat kwsn semak? budak 14 tahun yg tak pkai tudung? jantans 38 orang tak kesah pun celup dlam air mani masing2..uewwww...
pernah tgk citer a time to kill dulu..di rogol ganas sorang budak smpai peranakan nye rosak..i dunno bout dis gal tapi 38 lelaki yg tambah belas sbgai manusia?
pelik la malaysian skrg..selera org2 nyer..citer2 nyer..emm

Tanpa Nama berkata...

i ada baca kat mana ntah yg budak ni bleeding..sakit perut..mau taknyer..38 lelaki..bukan 38x..sbb kalau ada yg ulang? aduh sian ko dik..puas i try pk dr sgala segi tapi i tetap keliru..pe nak buat ngn 38 org ni?
melayu..n namanya islam? rogol bdk pmpuan islam yg patut dorang jadi pelindung? merosakkan idup dia slamanya..i baca laporan katanya anus dia pun luka,,dat mean tale blkng juga..kebinatangan bodoh apekah ini.. anjing buat projek tepi jalan tapi sekawan anjing tu pun tak de tale 38 ekor skali..ni mmg set2 lebih tnggi darjat kebinatangan nyer dr binatang..pada budak pmpuan tu..susahnya nak jaga maruah di zmn skrg ni kan?

shehan ismail berkata...

HARAMKAN SEGALA UNSUR2 PORNO YANG SECARA DIRECT OR INDIRECT.

1. INTERNET
2. DRAMA NAK GATAL JE SOKMO
3. DENDA KALAU BUKA AURAT
4. HUDUD!

SETEL

Tanpa Nama berkata...

paling mudah

HUDUD!

in b4 tlg jgn pk klu hukum hudud dijalankan..ramai org akan kudung tgn..kaki..dll..

klu hukum hudud dijalankan..agak2.. ada ke yg masih bodoh utk lakukan jenayah2 sbb dorg tau hukuman dia mmg berat???

sbb skang law kita xketat..even penguatkuasa sendri xbtul..mcamana nak jalani law..cuba ketatkan skit..penguatkuasa yg salah guna kuasa..sila pecat! baru rakyat bole respek..law pun biar laksanakan dgn adil..ni x..menteri ke anak dato ke..bole terlepas je sume..menteri gelapkan duit juta2..terlepas..pakcik curi duit masjid sbb xckup duit nak beli susu anak..kene penjara smpai 2 tahun??? penari bogel denda 25 hengget?? wat the ?????

pk pk ar sendri...

Aini Amir berkata...

i vote for hudud.

it scary to live in world like this. aku ada anak perempuan. aku tak tau mcm mn masa depan mcmmana. yg pasti aku akan jaga seketat yg boleh wlwpun dia benci.

kenapa aku sokong hudud? sbb penyakit jiwa manusia ni ISLAM je ubatnya.

anwarhusaini berkata...

Ustaz bilang, masturbasi ialah pilihan terakhir kalau dah tak mampu sangat. Kalau tak pun, berpuasa. Tapi waktu malam takkan nak puasa kan? So yeah, kahwinilah tangan sendiri.

Azizan Yatim berkata...

soalan tu, bagi aku, hudud lah answer dia.

but kalau nafsu dak menggelegak tak tentu pasal, ikut hadis, cara control: kahwin. kalau tak mampu, puasa.

tapi ni lah problem masyarakat kita, nak kahwin, disusahkan. nanti dah jadi accident, senang pulak kahwin ye?

Tanpa Nama berkata...

kawin mut'ah

walaupun kita sunni, tapi diharuskan kalau darurat camni.

Abg Kegersangan berkata...

kalau dah gersang sgt, joinla buat video lucah. muka pakai topeng, org x kenal. janji dapat melampiaskan nafsu. dapat gak duit upah berlakon.

firdaus m berkata...

salam

kalau apa aku tulis ni salah, tolong betulkan aku, sebab niat aku nak share maklumat dan nak tahu jawapan.

dulu ada seorang lelaki tanya Nabi, boleh tak dia dibenarkan zina.

Nabi S.A.W. jawab, adakah kau suka orang berzina dengan ibu mu?

lelaki tu jawab tak suka.

Nabi S.A.W. jawab, adakah kau suka orang berzina dengan saudara perempuan mu?

lelaki tu jawab tak suka.

then, setiap wanita tu is either ibu or saudara for someone else...gitu la cara approach nya.

Bagitau aku kalau hadis ni sahih ke apa sebab aku cerita balik ikut apa aku ingat.

salam.


firdaus m berkata...

salam mantot

aku menulis ni on 2nd thoughts, baru lepas sampai rumah dari travel from Klang to Kajang (kerja), dan juga ada relative aku yang kini sedang bertarung nyawa kat IJN.

1. yang citer hadis Nabi tu, yang aku paham intipatinya ialah RESPECT. kalau bernafsu sangat pun, respect la perempuan tu sebab she's someone's mother/wife/sister..

2. dan kalau tak boleh nak respect sangat, at least respect diri sendiri. kita bukan kucing, bila bernafsu je terus nak mengawan. Respect diri sendiri,we are better than that.

3. cara nak tangani nafsu : sibukkan diri dengan kerja yg bagi faedah kat diri sendiri,family, masyarakat, etc. sementara masa dan kesihatan masih ada. sementara kita masih sempat dengan kudrat sebelum kita sibuk berjuang dengan penyakit di atas katil di hospital. masa tak banyak, it's now or never.

terima kasih mantot. at least soalan kau buat aku berfikir, dan banyak hikmah dapat dalam 1 1/2 jam driving sambil pikir soalan kau tu. Moga Tuhan balas kebaikan atas kau.

Note : pasal hudud tu aku tak pikir sangat sebab in the end, aku tak boleh nak buat apa, hanya sokong semata. tapi aku boleh pikir something yg aku boleh practise kat diri aku sendiri.

sekian.

Tanpa Nama berkata...

100 bintang utk firdaus m. hudud utk manusia & bkn kucing.

Gomol Kelate Gomol berkata...

Excuse me makcik but pls be specific. Org Kelate je yg ade prangai setan mcm ni. Org Melayu negeri lain sihat je. Tu psl Paspispus x sabo2 nk wat hudud n potong kemaluan jantan2 Kelate. Serambi Mekah konon. Phuih..!

Abg Bang berkata...

BDSM Melayu. Hm..

Abg Bang berkata...

Patut Kelate tukar tema jd Serambi Amsterdam br betul haha..

Tanpa Nama berkata...

kene berbalik dngan ajaran islam wahyu yg pertama time rasullulah s.a.w adalah iqra atau bacalah....apabila kita berilmu kita dpat bezakan antara baik dan buruk....mesti rmai ckap ah nak tnjuk alim bdak ni bukan bila kita berilmu dlam semua bidang kita dpat membantu semua golongan masyarakat...maaf tulisan pnjang cmni

Tanpa Nama berkata...

hudud x boleh dilaksanakan di malaysia kerana perlembagaan tetapi nilai2 islam yg diajar oleh rasullulah s.a.w dapat diterapkan dlam semua masyarakat....siapa yg berilmu tlong betulkan tulisan saya ini

firdaus m berkata...

salam.

the best way untuk ubah Malaysia is now. caranya, stop all the negative comments, paspispus la, amsterdam la apa semua.

somebody's son or daughter is reading this blog. adakah kita nak pollute mereka dengan komen2 lucah semua ni?

kita bising nak cegah porno, tapi tangan kita sendiri tulis comment lucah. stop it. you people can do it.

apa2 pervert yg korang rasa, keep it to yourself, jangan sebarkan. itu pun boleh dikira sebagai action untuk kurangkan mungkar.

Tanpa Nama berkata...

Wahai pemimpin2 pas sume jangan lepas tangan... Ni tanggungjawab korang... Ape dah jadi sekarang... Sibuk berpolitik je konon... Bile dah jd insiden ni... Jangan Nak menyorok.. Ni tanggungjawab korang sebagai ulama... (sedih betul aku..) Ape yg korang dah buat hah...

Tanpa Nama berkata...

Utk kau orang yg bg jawapan 'kahwin' untuk mengelakkan maksiat & menangani masalah jenayah rogol ni, aku tanya kau satu soalan mudah: Orang yang dah berbini ramai & ada anak berderet pn ada yang merogol dan melanggan pelacur lg, cari budak bawah umur & belanja dia kat hotel sbg habuan seks, so???

Jawapan yang sepatutnya ialah implement HUDUD saja, jalankan HUDUD dengan tegas!! Bukan bagi jawapan lembik & berdolak dalih bagai..manusia ni bila dh jenis buas mengalahkan babi, kena deal dgn cara yg tegas, sebb otak dia orang dh x mampu nak pikir soal respect & puasa hapa bende tu sume dh..

HUDUD nmpk kejam bg mereka yg x paham hukum kejadian manusia. Manusia ni makhluk yg memang PERLU diugut dgn ketakutan spy tidak berkelakuan spt babi.

Tanpa Nama berkata...

Pendekatan yang paling baik.. ! Gud idea dn sudgestion..nafsu bkn semata2 kena ikut.. Kena di AJAR..!

Tanpa Nama berkata...

-..ko orang yang bijak dan aku yakin ko sentiasa mencari dan mencari..setiap persoalan mesti ada jawapan..islam itu cara hidup, islam itu lengkap dan islam adalah menyeluruh..

-permasalahan agama islam jika timbul khususnya di Malaysia, kita umat islam lebih senang menyandarkan pada badan2 islam yang dilantik kerajaan..kita lebih rela mengikut segala jenis hukum/kaedah/solusi yang diberikan tanpa banyak soal..

-tp bagaimana jika masalah umat itu adalah seperti yang ko bangkitkan?.

"macam mana kau nak suruh lelaki buruk akhlak
jangan rogol wanita dengan gunakan alasan
dia perlu takut Allah....
sedangkan dia langsung tak takut Allah?"

-jawapan sudah ada..cuma ko perlu rajin mencari dan keluar dari kepompong 'kebiasaan'.mazhab kita ikut syafei, sedangkan ada 3 mazhab lagi dlm kategori sunni..selain itu mazhab yang lain diiktiraf oleh 'perjanjian amman'turut menyenaraikan mazhab ibadi dan syiah sbg islam..

-itu clue yang aku bagi..biasakan diri mencari jawapan selain dari mazhab yang telah dipasakkan pada kepala kita sejak dari lahir.

-ape2 pun aku kagum dan seronok membaca persoalan yang ko bangkitkan..

Tanpa Nama berkata...

1. Kebebasan beragama
2. Negara liberal

Tanpa Nama berkata...

terima kasih mantot dan saudara firdaus m. :') sayunya kalau pk camne nasib anak perempuan ak nnt kalau sekarang dunia dah kucar kacir mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

Islam terbahagi kpd 73 cabang, dan antara 73 tu, hnya 1 shj yg diterima Allah Taala..renung2kan

Tanpa Nama berkata...

to be specific jugak, tu kat ketereh kan...umno menang daaa situ.. kof kof...