Jun 26, 2013

Adakah Aku Murtad Kalau Aku Mempersoalkan Parang Terbang Ni Woi?

1. Askum sume. Jgn la trpedaya dgn komen2 negatif dr mereka yg kononnye melayu. Niat mereka hanya nk memalukan kaum melayu dan mencungkil rahsia. Hati2 dgn mereka ini yg sebenarnye kafir yg sdg berusaha menjatuhkn islam. X mungkin seorg melayu akn berkata buruk trhadap kaum mereka sendiri. Dan jika ada melayu yg x syg lg leluhur kaum sndri, maka berambuslah dari tanah melayu.

Dan kepada owner blog ini, hati2. Buat apa saje yg mgkin untuk menjatuhkn kami. Tetapi igt, kuasa Allah tidak bersinar ke atas org islam sahaja. Sesungguhnya kamu adalah yg pertama yg akn dicampakkn ke dlm neraka jahanam.

Kepada melayu, bersatu lah. Jgn ditunggu kite dipijak baru nk bersatu. Jgn sampai tanah warisan kita dijajah oleh mereka yg kita gelar rakan dan jiran.

Jika benar kamu melayu. Kenali siapa diri kamu, kaummu, agamamu, dan paling penting, SIAPA TUHAN KAMU. Berbangga lah kamu sebg melayu islam. Jgn la bangga akan diri kamu sebg MELAYU KAFIR. Tiada tempat bagi kafir di akhirat kelak melainkan NERAKA.

2. sepatutnya korang berterima kasih pada pemilik parang terbang tu bukan korang nak mempersoalkan ko melayu atau islam...kalau x ade parang terbang tu "dimana melayu hari ini''.dan jgn lupa plak ilmu ALLAH TU RAHSIA.KORANG YG X ADE ILMU X PAYAH NAK MENGHAKIMI DATUK NENEK MOYANG YG TELAH MEMPERJUANGKAN HAK YANG KORANG DAPAT SECARA PERCUMA HASIL DARAH-DARAH MEREKA YANG TELAH MENGALIR DEMI KORANG YANG HIDUP BEBAS HARI INI.PIKIR-PIKIRLA.....BANGSA CINA MMG DARI DULU NAK HALAU MELAYU DARI TANAH MELAYU,CUMA MELAYU TERLALU "LAYU"NAK PAHAM SEMUA NI....

3. aku xtau la macam mana orang bodoh mcam ni bleh ada.. lain kali pergi blajar ilmu agama betol2..semua benda ada tersurat dan tersirat ko ingat dengan setakat belajar kat sekolah macam biasa bley tau ke apa ilmu allah..ko ni muslim ke pe..pedang terbang memang wujud..contoh ko tengok buku mesti ko tau itu buku apa,tapi ko tau ke apa isi dalam buku itu bila dah tau apa isi dalam buku itu ko tau ke apa makna isi dalam nya..ko mesti ingat ilmu allah menyeluruh cuma kita kadang2 terlupa nak guna n masih mamai dengan arus duniawi ko n sape yang sokong pagar buluh bek ko g ngaji balik i2 pn kalu ko orang muslim

4. kepada sifulan yang tidak percaya atau memperlekehkan legenda ini sepatutnya berfikir tentang betapa besarnya ilmu, dan betapa hebatnya kekuasaan Allah SWT. Janganlah terlalu cepat menilai bahawa parang2 yang terbang itu diterbangkan oleh makhluk2 'lain' kerana sesungguhnya kita tidak mengetahui akan perkara2 ghaib ini.Sebagai orang Islam juga hendaklah kita tanya pada diri kita sendiri tidakkah kita percaya pada kekuasaan Allah SWT seperti mukjizat yang dikurniakan kepada para nabi ?

Saya rasa orang yang mengejek orang Melayu ini akalnya tidak berkembang. Banyak sngat tengok kartun.

nasihat saya pada individu2 yang memperlekehkan dan mengejek orang Melayu di dalam komennya, jangan terlalu lancang mengejek orang Melayu.

#jangan sampai PARANG TERBANG KEMBALI MENCARI INDIVIDU YANG LANCANG MENGHINA ORANG MELAYU.

sebagai orang Melayu saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada sesiapa yang membela bangsa Melayu dengan komen2 yang sagat baik.

5. Rasanya dia ni kena belajar macam mana nak buat research kot. Sekumpulan orang Melayu berpakaian serba hitam, pada waktu malam, dan pegang parang tu. And masa haritu, dengan kuasa Allah, yang buat rusuhan tu tak nampak mereka.

6. Malas nak cerita panjang panjang, bukan akal dia ni nak terima pun.

Jnal Banjar..dia orang dah mabuk dengan beer orang putih...biarkanlah mereka terus dibawa arus kebaratan yg dah sayang sangat dengan budaya kebebasan seksual, LGBT, gay dsb....

Suruhlah dia orang rujuk kat reporter2 Majallah 'Life' tahun 1969 yg merakam sebahagian gambaran parang terbang dan orang terbang semasa peristiwa 13 Mei..

Umur baru setahun jagung baru pun belajar makan garam apa nak diherankan???....

7. hahaha..aku xtau cmne la gnerasi melayu zaman skrg neh...menidakkan sesuatu yg mmg wujud..aku xterlalu percaya pasal ilmu2 neh..tpi aku just percaya dgn kuasa tuhan apa2 bole jadi.pasal perang jepon,ko xtau baik ko ddk syp2..xpyh nk JADI BEST!....perang zaman jepun bukan setekat parang terbang,macam2 ada..smua nya berasaskn ilmu alquran.kalo x mne dtg nye lagenda pahlawan2 melayu spt dato bahaman,tok siak.dan lain2..dorg ada ilmu islam yg kira nya lbh tggi dari ko yg otak kosong.hanya nama pasal islam tapi xmenghayati apa itu islam dan segala isi alquran..tu la jadi nye.bodoh xbertempat...tau memekak je..jepun sndri pernah akui kes parang terbang mase bperang...lagi 1..siapa kata masa berperang Nabi x guna ayat2 alquran..kalo x mana datg nya askar2 malaikat..tu semua atas izin Allah..len kali habeskn khatam n tafsir alquran.baru cakap..ko yg komen mnjatuhkn mlyu ni layan dpnggl melayu lembap!

...............

Tak habis2 lagi...dah berapa lama, mesti ada satu atau dua komen pasal posting aku ni yang masuk.

Sudah2 la komen sound aku pasal mempersoalkan parang terbang ni wei. Takyah la nak ugut2 aku, nak mempersoalkan kepercayaan aku dan bermacam benda lagilah. Nama pejuang Islam yang berani mati tapi ayat..mak aih...kalah orang Yahudi. Apa kejadahnya kau kata parang terbang ni kuasa Allah kemudian kau harap parang terbang ni pancung aku sebab aku tak percaya parang terbang. Kau tak nampak ke ke-kelakaran statement kau?

Paling penting, janganlah kau samakan parang terbang dengan mukjizat Nabi wei.
Kau samakan Al-Quran  dengan Parang Terbang?

Kau gila? 

43 ulasan:

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

ramai je org pecaya gila2 parang terbang ni. Byk sgt tgk citer hantu la tu.. Pecaya benda2 karut dan tahyul. Kut yer pun jepun, mjlah time akui fenomena tu MANA BUKTI KUKUH? Takat dakwaan sapa pun leh wat.

Hebat sgt ada parang terbang, apa kata sipolan tu pergi parang semua yahudi zionis, org2 kafir semua? Apsal nak parang org yg x pecaya je sedangkan zionis yg dok bunuh org islam dibiarkan?

Series ketinggalan zaman. Apa barang parang terbang skrg org dh guna peluru berpandu nuklear. Susah dgn org minda zaman batu mcm ni...

Tanpa Nama berkata...

one of melayu yg still dreaming and xpect the wet dream can come again...melayu yg ketinggalan bus...skarang melayu sibuk nak masuk u..dah masuk u sibuk nak bayar ptptn..pastu nak bayar hutang kete proton sv..cc..rumah...oppss tan sri eswaran dpt loan gov rm500 million la

Sylarius Yusof berkata...

Kalau ada komen-komen yang macam ni ditulis oleh friends-friends aku dalam Facebook, biasanya aku tak reply balik. Reply kang, boleh bergaduh tak bertegur sapa maunya. Takpun, mesti akan dituduh riak, takabbur, khianat, yahudi dan sebagainya.

Tanpa Nama berkata...

hehe....

aku percaya parang tu boleh terbang. ala zaman dulu kalau hembus2 je musuh2 boleh jatuh bergelimpangan. org tua2 dulu tau la. tapi berapa kerat je yg ada ilmu ni. boleh kira dgn jari.

dulu ada silat nasrulhaq. tapi dah lama diharamkan kat negara kita ni. memang bahaya la kalau dapat kat manusia durjana. sebab tu diharamkan. jangan pandang rendah ilmu orang melayu islam ye. banyak2 la menuntut dgn org berilmu. nescaya byk benda boleh belajar. sebab tu hormat le org tua. gi menuntut ilmu diorg. tapi jgn salah guna utk benda tak baik sudah la. yela kan ada ayat bila kita baca musuh tak nampak. musuh mungkin ada senjata canggih. tapi org islam ada allah.

Tanpa Nama berkata...

nilah melayu kesayangan perkasa..dan umno..Nabi perang pun sampai patah gigi..bertahun2 baru dapat kota mekah..kalau parang terbang wujud x sampai 7 hari dah lari dah jepun dari tanah melayu...kalau ada parang terbang..menteri pertahanan cuma perlu beli parang setiap tahun ..x payah m16, kereta perisai, jet prjuang ..kapal selam ..huh..huu save budget negara

Sang Merah berkata...

@anon June 26, 2013 at 4:00:00 PM GMT+8

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-negeri/ajaran-dan-ilmu-kebatinan-tahap-diri-kuasa-ghaib-0

bahaya psl bertentangan akidah...

Tanpa Nama berkata...

emm yang aku musykil ni..parang terbang ni cite masa zaman jepun ke..?komen yang no.7 tu nampak mcm best je cakap zaman perang jepun,rasa mcm cite parang terbang ni cite 13 mei..ntah aku pn xpasti sbb xpernah nak cari sangat maklumat pasal tu,dgr je macam tahyul dh.

mirul berkata...

"hahaha..aku xtau cmne la gnerasi melayu zaman skrg neh...menidakkan sesuatu yg mmg wujud..aku xterlalu percaya pasal ilmu2 neh..tpi aku just percaya dgn kuasa tuhan apa2 bole jadi.pasal perang jepon,ko xtau baik ko ddk syp2..xpyh nk JADI BEST!....perang zaman jepun bukan setekat parang terbang,macam2 ada..smua nya berasaskn ilmu alquran.kalo x mne dtg nye lagenda pahlawan2 melayu spt dato bahaman,tok siak.dan lain2.."

tok siak????

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

hari tu, aku bawak anak gi toys r us nak belikan dia menan. dia nak remote car control tu. tengah pusing2 cari benda tu, aku gi tanya kat sales amoi sorang tu, kereta control, kapal terbang control, eh parang terbang control takde ke? aku gurau. kalau ada best jugak, boleh tolong tebas lalang ke, sembelih ayam ke.....

sales amoi tu gelak tak agak2, suara dia gelak bergema dalam ruang kedai tu. org keliling dah pandang aku.cesss.....

tapi, kalau betul ada best jugak ek? ke yang dulu2 tu memang parang terbang remote control? dah tak jual dah?

ady.ahmad berkata...

lading terbang tu...

TumpangLalu berkata...

Parang terbang lah, Parang berenang lah, parang tumpul lah, parang bersenam lah, ikan parang lah...macam2. Gila apa.

wan kc berkata...

nak kecoh pasal parang terbang apahal? tu kat negara maju tu kan dah berlambak ada missiles... lagi power terbang beribu ribu batu..

Tanpa Nama berkata...

Mitos je parang terbang ni Montot.. macam cerita hang tuah.. ko nak caye ke tak tak penting pun tak menambahkan atau mengurangkan keimanan pun..

Baik buka Quran ko baca Quran lagi jelas terang dan nyata dapat pahala.. ayat-ayat yang jelas turun dari Allah.

Pistol Terbang berkata...

mohon cuci kepala otak berkarat manusia ni please? bila aku baca komen hamba ni, terasa mcm terlalu taksub dgn kejadian parang terbang tu. poo dah! daripada aku percaya parang terbang, baik aku mengaji.

Tanpa Nama berkata...

Apa la korg ni.klu allah nk kambing terbang pn boleh.apa nk balah2 hal kecik ni.ni la org melayu.bnda kecik dibesarkan.hal besar dikecilkan.sbb tu smpai skang org melayu ni sng nk diperbodohkan.

mecha_praline berkata...

harhar..ape? tan sri eswaran?

hidop melayu!

mecha_praline berkata...

dahsyat ilmu orang melayu dulu dulu. sepatutnya nabi muhammad minta kat allah belajar ilmu kebal orang melayu tu untuk lawan kafir quraisy. tapi takde plak nabi belajar ilmu kebal tu semua.

Rohan Sugunathas berkata...

Memang benar orang dulu2 banyak belajar Ilmu.. tapi adakah ia belandaskan Islam sepenuhnya? Biasanya benda2 mcm ni ada pendampingnya/khadamnya.. bukankah segalanya kita kena minta dari Allah SWT? Kenapa nak berkhadam/Pendamping? Nabi Muhammad SAW pergi berperang dgn kaum Quraish pun x guna ilmu mcm tu.. ramai umat Islam masa tu mati.. Melayu x semestinya Islam dan Islam bukan Melayu.. Islam tuk semua.bukan tuk Melayu jer.. Wassalam

Tengah Malam berkata...

aku ada komik parang gila. ko hado?

ilmu kebal ghaib ilmu batin bleh terbang wa de faq bagai tu xbleh pkai.

nak tau ilmu tu tinggi ke x ko tgk dari mana ilmu tu diambil. kalu ilmu tu diambil dari rasullullah aku admit itu lah ilmu yg paling tinggi. setakat ambil dari manusia biasa. bleh puuihhkan aje..

Setau aku, nabi xpnah ajar ilmu kebal pedang terbang..mak nenek bagai.. nak menakluk mekah amik masa bertahun..

hanafijaafar berkata...

hebat betul parang terbang ye, kalau hebat sangat kenapa tentera jepun tawan seluruh semenanjung termasuk singapura dalam masa 2 bulan je.

orang melayu memang tersangkut dalam memajukan diri bila dalam hati semua nak mengharap keajaiban yang akan mengubah keadaan. termasuklah percaya parang terbang akan mempertahankan bangsa.

hati-hati, percaya benda-benda macam ni boleh membawa kepada syirik.

zuhdi berkata...

parang terbang adalah bullshit!!!

zuhdi berkata...

hahaha.aku pun ada terbaca komen pasal tok siak tu.siapa dia pahlawan tok siak ye.tok siak masjid besi kot.hahahaha

Tanpa Nama berkata...

parang terbang tu inovasi melayu tahun 60-an, ianya sebenar teknologi tinggi kawalan jauh (remote) tapi lepas 13 Mei diharamkan kerana merbahaya dan kerana pencipta remote tu taknak kongsi dengan orang lain 'blueprint' parang terbang control itu.....selain atas desakan Amerika Syarikat- weapon of mass destruction - kata U.S

lilrojak berkata...

Based on petikan komen-komen tu.

Makin banyak lagi rakyat Malaysia yang bangang.

*facepalm*

lilrojak berkata...

Tok siak pahlawan perang??

KahKahKahKah.

Tanpa Nama berkata...

Tot,

a bit of info for sharing. pasal ilmu kebal dan parang terbang. kalau guru dia tipu, maknanya blogger ni pulak tipu kita. hahahaha...

http://mountdweller.blogspot.com/2013/03/penceroboh-kebal-kebal-yang-diceritakan.html

Tanpa Nama berkata...

arwah ayah kawan aku, seperti yang diceritakan oleh anaknya, ada ilmu parang terbang ni/kebal. tapi dia cerita, pedampingnya adalah jin yang akan makan amalan kita (whatever that means). nak dapatkan ilmu ni pun bukan senang. aku x berapa ingat. but antara ialah x boleh tidur selama seminggu & kena sentiasa berzikir sepanjang masa tu.
aku x boleh nafikan benda ni wujud. tapi bila dia sebut pasal jin je, korang fikir je la benda tu betul ke tidak...

firdaus m berkata...

perjanjian inggeris belanda 1824 & inggeris siam 1909 di-sign & di-ratify di London..even bukan kt Tanah Melayu pun.

kuasa penjajah selamba je buat camni psl depa tau melayu sembang je lebih, parang terbang la apa

LaTip BogiBa berkata...

kalau ada parang terbang senang la nak potong kelapa.

Tanpa Nama berkata...

parang terbang..? tarik duit ...? sedut harta karun..? keris berdiri.. ? macam2 kepercayaan melayu ni..konsep simple..kau sanggup berdampingan dengan jin..memang boleh buat tapi..jadi 2-3 kali je..yang x jadi banyak kali...macam2 alasan jin ni...sebab jin ni kalau nak buat kerja nak tawar menawar upah..hebat sanggat ke amalan parang terbang ni..? bangga ke kalau ada ilmu bunuh orang camtu..?

Tanpa Nama berkata...

komen paling bodoh hari ni...komen dari saudara mirul...haa.haa.ilmu berasakan Al-Quran...HAA...HA... Allah turunkan Quran nak suruh kau terbangkan parang..? kau menghafal ayat tertentu supaya keris boleh berdiri..?

Tanpa Nama berkata...

BLOGSERIUS ;p

Tanpa Nama berkata...

anon June 28, 2013 at 9:00:00 AM GMT+8

sebenarnya komen kau yang bodoh sekali,org tu quote komen org lain, tu la jgn nak sedap2 bodohkan org.

Tanpa Nama berkata...

Klau setakat bli parang x masyuuuuk la pak menteri kita weh. Kah...kah...kah.... Tpi mungkin harga 1 parang dlm 7.1 juta mcm pewarna msa election aitu. Gila babi btul....hihihi....

Tanpa Nama berkata...

Tok siak???? Mohon pencerahan bro. 1st time dengo nma pejuang ni.

Tanpa Nama berkata...

Johor atau Kelantan? Sakiskan mlm ni!

Tanpa Nama berkata...

Apsal ek parang terbang ni, cuma terbang bila nak tebas cina je? kenapa tak pulak tebas omputeh dulu dulu tu...

parang racist? white supremacy win!


-PARANG GILA-

Tanpa Nama berkata...

pencinta batang terbang
kepada pencinta parang terbang...meh sini aku nak tanya...kalau betol ada...bak sebatang...bukan untuk aku...nak tolong org syria...jangan bagi alsan...kata same mcm mukjizat nabi...kalau x de...bukak suar...tgk btg sndiri...tepok dahi...ucap nie"butoh pak hang"

mirul berkata...

Aku tak pernah dengat jugak pejuang melayu nama tok siak.tok janggut pernah la.

Sape yang komen no.7 tu.gagal sejarah gamaknye.

Tanpa Nama berkata...

salam..

Tanpa Nama berkata...

tot..aku nk mtk ko wt entry bernas psl melayu n batu n kayu..melambak melayu percaya pada batu n kayu konon ada kuasa wt mcm2..batu wt cincin..yg kayu lak smpan dlm dompet wt pendinding katanya..lbh percaya batu drpd allah..aku benci owg mcm ni..cuba ko kupas isu ni..melayu n karut marut ssh nk dipisahkan la..siap ada 1 blog ni memjaja batu kononnya dr alam bunian la..dr putri alam sana la..siap main ilmu tarik2 batu ni..sumpah mati hdup blik pon aku xkn caye la..

Tanpa Nama berkata...

Hello! I could have sworn I've visited this web site before but after looking at many of the
articles I realized it's new to me. Anyhow, I'm certainly pleased I discovered it and
I'll be bookmarking it and checking back regularly!



my web-site ... Business electricity price

Amir berkata...

Kenapa nabi dulu berperang tak kebal..?atau tkde parang terbang..?

kenapa zaman tu pejuang islam berdarah...dsb..?

ok.. soalan aku lak..?nape nabi tk berdoa mintak burung ababil..?atau nuklear untuk hapuskan org zalim...?atau mintak kuasa macam nabi sulaiman...perintah Jin buat kerja...

beb..doa nabi mustajab....

nabi nk tunjuk kita bahawa kita kena berusaha dengan kudrat yg Allah berikan pada kita...

Nabi boleh mintak Allah rezeki jatuh dari langit...tapi nabi berkerja mcam biasa untuk makan minum...supaya umat kita buat mcam nabi..sama gk poligami bila keadaaan yg memerlukan...bukan nafsu je ye...

bersambung...