Mei 21, 2012

Balada Kakak Tembam


Satu masa di Damansara
Aku bergegas ke pejabat
Tingkat empat office berada,
Kelam kabut takut tak sempat

Lif berhenti di tingkat dua
Masuklah seorang berpangkat kakak,
Sebelum ni pernah bersua
Aku pun tegur,"Weekend pun kerja kak?"

Dia sengih pandang aku
Muka letih mata kuyu
"Biasalah, dah beranak satu,"
"Tidur malam tak bertutup lampu"

"Oh akak ada anak rupanya"
Jawab aku tumpang gembira
"Ni sekarang ni yang nombor dua,"
"Dah tau ke apa jantinanya?"

Dia pandang aku semacam
Terpaksa kontrol sebab geram
Beberapa detik dia diam
"Akak tak mengandunglah jahanam."

Oh shit sangatlah malu,
"Oh saya ingat akak...a...ii...uu"
Lidah keras terus jadi kelu
"Sori kak" Aku langkah laju-laju.

ps - response kakak tu aku exaggerate sikit. 
Ada sesiapa pernah terbuat benda yang sama macam aku buat?

15 ulasan:

Andrea berkata...

lol stress tu.

Lady Windsor berkata...

hahahaha...sian kakak tu..

ketumbar berkata...

my fren pernah kena...ada orang offer dia seat dlm lrt sebab ingat die pregnant..siat tanya brapa bulan dah ni....dush...dush...

Ramzul Ramli berkata...

gua pernah..

akak jual nasi kat area umah, makin lama makin temban. aku tegur "tak lama lagi, lama la tak dpt merasa masakan akak ye?"

akak tu reply "kenape?"

aku "tuh perut akak. dah dekat dah kan?"

akak tu terus tarik muka. pandang lantai.

ada makcik kat situ jugak tegur aku sambil berbisik "dik, akak ni janda anak 3. dia tak mengandung lah!"

aku..... terkedu cepat2 nak blah dari situ

kisah hati berkata...

kawan aku baru je setahun kawen belum mengandung pun tapi badan memang naik abes mcm dah beranak lima,sian pulak aku tgok laki die.huhu wanita2 diluar sana jagalah kesihatan dan penampilan anda.

Snowflake berkata...

Tergelak dbuat. Tot, akak kopi pes ok. Thnks.

lulu berkata...

pengajarannya... jangan memandai2 nak buat2 peramah tanya itu ini haha

rehaljingga berkata...

kawan aku pernah kena.orang offer seat dalam lrt.kawan aku pon muka seposen je duduk padahal kahwin pon belum lagi.esoknya terus diet tak makan nasik..dengggg...

Prince of Noob berkata...

peramah sangat tak kena tempat. dah tau perempuan malaysia ni ramai yg gem0k2 belake toksah buat tanya lagu tu laa...

tapikan kisah hati... aku tak kisah kalau bini aku badan naik lepas beranak... yg penting dia pandai jaga aku dan anak2... daripada dok sibuk pergi gym, spa, masa2 yg sepatutnya digunakan utk aku habis dekat tempat lain. aku akan sayang bini aku bukan kerana badan tapi hati... tak kisah la badan cam labu air ke tong gas ke, asal prestasi atas katil masih umphhhh... aku tak kisah muehauhauhau

Tanpa Nama berkata...

Hahaha... mantot.. mantot... jgn tegur... buat dono je la... huhuu...
Lain kali jgn tanya soalan peribadi straight... tgok background dulu... bkn apa... kalo silap tanya soalan kang ada yg tarik muka.. haha..
Kalau baru kenal org, just tanya soalan2 yg basic2 je.. hahaha...

su suraya berkata...

haha..!

cindyrina berkata...

lol...si peramah yang tersasul...tak pe la at least terjawab gak persoalan di benak tuh..blogwalking :)

Tanpa Nama berkata...

hha. mangkuk

Anak Pak Muin berkata...

hahaha..nk beramah mesra pon kne berhati hati..kehkeh

Alip Apai berkata...

ini memang lucu habis.muahahahahahaha!!!