Mei 18, 2010

HAHAHAHAHAHAHA! Hebat!Hebat!Macam Kamus!Kalah Thesaurus!

KREOVATIF?

HAHAHAHAHAHHA.Mula-mula diorang pandai2 panjangkan nama Kamalanathan jadi Kamal Alan Nathan...sekarang nak singkatkan pulak!

Lepas ni ada apa pulak?

INNOVATIVITI?

JULAL?(Judi Halal)
RAKBANO?(Rakyat Hamba Umno)
ANIBKITOT?(Anwar Ibrahim Kaki Sontot)
ROSMANCUN? (Rosmah Mansor Cun)

Hahahahahahahha.
Najib Razak kita pendekkan jadi..
NAZAK
(LINK)

22 ulasan:

shakinah berkata...

HAHAHAHHH
thumbs up part yang last tu!

areev19 berkata...

ko mmg pandai wat lawak la bro mantot...hehehe

AcanCapik berkata...

adeh, sakit perut gelak... haha...

Ara berkata...

btol2...good one! HAHAHAHA! XD

~ Muhamad Nor Haqim ~ berkata...

hahahaha...

org msia serba boleh :p

Obefiend Weiland berkata...

obviously najib watched how i meet your mother and a closet fan of Barney Stinson

remember kids

nothing is POSSIMPABLE

a kl citizen berkata...

yang last tu lawak..

Mantot berkata...

hahhaha.ko pun kaki HIMYM ke Obe?
SUIT UP!

Khairi berkata...

sedara mantot,

sebenarnya, penggabungan bahasa sebegini amat digalakkan untuk mengembang biakkan bahasa Melayu. Terutamanya di dalam pengistilahan sains dan kejuruteraan. Disebabkan faktor kesempitan tatabahasa, sukar untuk kita aplikasi bhs Melayu dalam urusan kejuruteraan.

Penggabungan bahasa dah lama berlaku seperti pawagam untuk panggung wayang gambar. Kugiran untuk kumpulan gitar rancak.

Di indonesia, hal ini amat berleluasa. Justeru, bahasa indonesia jauh lebih kaya. Cth: tirin - mati kelmarin.

itu pun nak gabung2 mcm siot haha.

Oleh itu, saya amat setuju dengan penggabungan 'nazak' itu.

Sungguh relevan sekali.

Mr Final berkata...

hahaha.. terbaek ah mantot utk yg last tuh..

nih sume ikot skil Najeb laa ni..

Global + Local = Glokal... ??

siggplus berkata...

hahaha naharom

hellioz berkata...

sangat mengarut~

bila orang bodoh buat2 pandai~
gyahahaha~

Inokreatif berkata...

i try google 'KREOVATIF' tp sumenye Najib related, or senang ckp cmni - 'Kempen BN perlu kreovatif.'

nway, lg satu yg pelik i jumpe the exact same words from ur blog kat blog lain...pendek kate, plagiat la..tp bile i masuk blog die, tgk da xde, mgkn da delete kot..

oh well, blog yg best2 sape x plagiat kan =)

Tanpa Nama berkata...

Kreovatif ni ada dalam UTUSAN kan?? hahha...buat malu akhbar melayu je...ejaan pun salah..aduhh

Tanpa Nama berkata...

sumpah tak setuju. tak cukup lagi ke kita punya perkataan ni?

kreatif = creative = giat mencipta. heh. [creat = cipta + active = giat/kesungguhan/bersungguh-sungguh]

inovatif = innovative = innovation + active = penciptaan + giat/kesungguhan/bersungguh-sungguh.

huhuhh... ye lah buruk kot makna dalam bahasa melayu.

tapi takde plak word "creaovative" dalam english.

sape merosak bahase nih???

adeihhh...

tau tak aku lepak singapore, kalo nak berbahasa melayu kat sana, adalah gila-gila punya rasmi dan sanggup bukak kamus untuk bahasa nusantara (malaysia + indonesia + brunei) sikit pun dorang taknak campur-aduk perkataan english.

ok. tapi yang last tu aku SANGAT-SANGAT SETUJU. lol!

LANN berkata...

HAHAHA!! Gua setuju sangat dgn lu bang!

Tanpa Nama berkata...

bila terbalikkan jadi "bijan"

shakinah berkata...

hahahaha.
bijan??!!
anon ni kelakar la!

J. Love berkata...

nazak? mampus terus pun takpe.

@obefiend, LOLOLOLOLS!

Tanpa Nama berkata...

Jibra pun ok gak~

Besi Karat berkata...

agak2 kalau dalam karangan sekolah 1Malaysia kasik guna perkataan kreovatif,cikgu ada potong markah ka?
Kahkahkah!

eh,brader ni jugak la yg cipta perkataan glokal kan?
Kahkahkah!

Seha Haris berkata...

aha, aku pun ada perasan juga yang najib ni suka reka perkataan baru. haha. yang last skali tu, TERBAIK!!! :D