Januari 26, 2010

(PSA) Perhatian Untuk Rakyat Malaysia Yang Budiman



Aku mengharapkan jasa baik anda semua..

Jika anda atau anda kenal sesiapa yang mempunyai darah jenis B+ dan sanggup mendermakannya,bolehlah kontek nombor 012-3916731.Ni member aku,nama dia Lie.

Bapak dia sakit dan memerlukan transfusion darah berjenis B+ dan sekarang ayahnya berada di Subang Jaya Medical Centre.Boleh kontek terus untuk menghulurkan bantuan.SMS ke call ke kalau anda sudi dan ikhlas nak membantu.

Terima kasih.

Assalamualaikum.
Mantot

25 ulasan:

ARC™ berkata...

bro aku jenis B tapi xtau B+ ke tak..cmne ar naktau

Cita-cita kami nak jadi angkasawan part2

Mari belajar English cara Malaysia

Tanpa Nama berkata...

kebanyakan org asia jns drh nye +
klo ada mix2 ngan bangsa2 lain ,x tau laa

Mantot berkata...

err..kene buat blood test baru bole konfemkan kot

Z berkata...

mesti rare gle kan darah B+ ni

Z berkata...

mesti rare gle kan darah B+ ni

RJ berkata...

darah jenis O
boleh gak

aZurEUS berkata...

ak darah B+,tapi ak kat kedah...T.T

nama saya aslina berkata...

aku darah B+ jugak...mcm berminat. aku kat kuala selangor... tapi hari2 selain sabtu-selasa aku sangat bz sebab kelas pack pagi-malam.

how?

Mantot berkata...

operation akan dibuat selasa depan.SJMC skrg ni tgh kumpul darah tu tapi still tak cukup lg.kalau berminat nak membantu call la member aku tu tanya prosedur dia camne.

aku pun tak berapa paham.
SJMC akan provide MC setengah hari utk sapa2 yang buat donation

Idi berkata...

Mantot, n semua,
Aku ni tak la pandai sgt pasal darah ni. Tapi aku tau, kalau darah O boleh masuk utk semua jebnis darah. So, aku cadangkan supaya ko badd sikit kat artikel atas supaya org darah O tau dan sudi menderma.
TQ.

Dashing Days berkata...

bro aku nak donate sbb aku mmg slalu g donate blood nih n olso B+ tp kan ble ur fren need d blood? ASAP? esok luse aku free sgt heee

Myth berkata...

ok...nnt aku msg dia. AKU b+. cuma sama cam aslina, aku bz dengan kelas...but jumaat and weekend aku free.

austenite berkata...

Aku hanya boleh doakan agar semuanya selamat....

Perak..

Tanpa Nama berkata...

Salam All,

tot,time kasih pasal ko nye post ni.aku recieved 2 msgs and derang akan derma today.syukur.

anyway,ayah aku tukar valve.jantung dia di'stop'kan kejap in order to so change the valve.

dia perlukan 8 pints darah (B)
.sorang boleh derma 1 pint je,donate 2nd Feb kat SJMC 830am tingkat 5 north block.nama ayah aku Rosly Ahmad.


Tapi,darah kena scan dulu,so 27th and 28th tarikh last nak scan darah.

Scan means dia akan check darah dengan amik satu syringe untuk cek for infection.Free.

SJMC kasi timesheet for 4 hrs on the 2nd tu kalau kerja or ada kelas.

Aku akan tolong dari segi transportation, if needed.text me and i will call u back.

Terima kasih.
khalili
0123916731

Johann berkata...

Aku drh O tp skang tgh sakit mata takut ader infection plak tot.

flatbosnia berkata...

aku baru jumpe khalaf and azfar tadi kat SJMC.

time kasih kat derang.

khalili

Othman Juliana berkata...

Khalili, aku dah masukkan dalam FB/blog/email (as informed to your via sms). Harap-harap ramai yang dapat datang. InsyaAllah ayah kau will be better.

Ps. aku letak yang ko ni kawan aku-hehe. Senang sket nak cite. Takpe ek.

Mantot berkata...

terime kasih sebab sudi membantu Othman Juliana

flatbosnia berkata...

be my guest,juliana othman.terima kasih.

p/s: tot,mana ada org lelaki bin kan pompuan?

nama saya aslina berkata...

uhh...kene scan ghopanyaa...memang tak dapek laa...aduiyaiii...sowie la sesangat...

takpe. pasni aku akan rajin memenuhkan buku derma darah =)

Tanpa Nama berkata...

lie..bukan timesheet..timesleep bro

Johann berkata...

so amcm dh bjaya lom collect 8 pint tu??

Mantot berkata...

tak sure la aku.
nanti aku sms dia tanye.

Myth berkata...

Lie

jgn r sebut nama betul..malu aku.

btw, bukan sjmc ye..kena sebut Sime Derby SMJC.

Kang melilau cam aku mencari tempat tu..hahahahaha

iLOVEspeed berkata...

i'm a B+! baru sebulan lps lebih kurg derma darah.