Ogos 07, 2009

Makhluk Melayu Berakal Sampah



Bila aku kata penyokong UMNO ni bodoh,akan ada orang kata aku ni bodoh.Tapi bila pemimpin persatuan graduan berperangai macam gini dan "mengaku" dia ahli PAS padahal tidak,nampak benar dia ni hanyalah semut yang cuba nak jadi dinasour.

Selagi ramai orang macam ni dalam Malaysia,selagi tu la Malaysia ni takkan berubah.Ini bukan pasal pandangan politik,ini bukan pasal pegangan perjuangan.Makhluk macam ni hanya sekadar gilakan publisiti dan kuasa.Mentaliti akal tahap mat rempit.

Kalau kau tak reti bezakan RUSUHAN dengan DEMONSTRASI,kau ada PHD pun orang kata kau bodoh.

26 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ko tunggu ape lagi. Ko ubah la negara ni. Ni lg satu pemikiran rakyat malaysia. Sembang kemas, buat ape pun x. Melayu berakal sampah ke jadah ape? Ko menyesal dilahirkan jd sampah ke? Padan muka ko jadi melayu. P la jd bangsa yg xde bangsa. Ha, pasni mesti ko reply komen aku dgn maki2 punye atau dgn cara yg kononnye ilmiah then ade follower2 blog ni pun ikut maki skali mcm pengampu yg sedang mencium ketiak guan eng, yg sedang mengelapkan cermin mata najib, yg sedang sibuk menolak wheelchair karpal. Aku bangga jadi melayu dan agama aku ISLAM dan bukan beragamakan POLITIK.

Krx berkata...

"Ha, pasni mesti ko reply komen aku dgn maki2 punye atau dgn cara yg kononnye ilmiah then ade follower2 blog ni pun ikut maki"

Abih tu komen ni mmg xleh nk reply arr nih?

Stailo gak mamat ni punya ayat untuk prevent n defend dia punya comment from criticism..

Hmmm....ok..
Maknanya komen nih hnya utk dibaca bukan dikomen...
Sekian

Tanpa Nama berkata...

anyway, aku cuma x suka tgk orang melayu jd mcm ni. Disebabkan perbezaan pendapat, kite jd mcm ni. Maki hamun sana sini, fitnah, tuduh menuduh, n so on. X pyh la nak ckp bangsa sndr sampah la, bodoh la ape la. Keep it low mantot. Segmen pengguna genius ko dh cukup bagus. Benda2 mcm ni yg kite nak. Then nex step sama2 spakat nak kurang2kan isu2 semasa. Such as rempit, ragut, sex bebas, dadah, murid2 kurang ajar, bawa kete slow2 duk lane kanan, n macam2 lagi. Lagi mulia kite relate isu2 sosial n civil mcm ni. Bile kite same2 bincang, dgn izin Tuhan, bole repair sket diri. Damn wit politik either BN nor PR mahupun BEBAS =D

Siberkop berkata...

Mantot emo sikit jer tu. Tapi apa isu yg dia cuba bangkitkan dalam setiap tajuk dlm blog ni sepatutnya buat kita lebih terbuka dan peka akan ketaksuban dan kesempitan akal beberapa org di Malaysia ni.

Jgnlah kita jadi mcm tu hendaknya.

Tanpa Nama berkata...

rukun negara follow. rukun islam n iman x follow.

Mantot berkata...

bang,

orang macam tu bukan berbeza pendapat.orang macam tu tak betul.

dia salahkan 4 orang pemimpin pakatan dan GMI,jadikan 27 juta rakyat Malaysia dan berapa billion rakyat dunia sebagai saksi?

apa dia bodoh sangat ingat SEMUA rakyat Malaysia sependapat dengan dia?

cabar Anwar debate?

Cabar Anwar debate utk apa?Target utama orang2 UMNO cabar Anwar debate adalah utk malukan Anwar,itu puak yang ada kuasa.

Yang takde kuasa,macam Abang Khairul Azam ni cabar utk apa pulak?Utk naikkan nama dia dalam politik,gila kuasa!

Aku tak pegi perhimpunan hari tu.Aku pegi masa Bersih.Mana ada orang yang buat rusuhan.Mana ada orang yang pecahkan lampu,public phone,harta awam.Yang ada majoriti pakcik tua pakai kopiah bawak satu family anak beranak,apek tua sorang-sorang,makcik2 pakai tudung labuh jalan ramai-ramai.

Perhimpunan masa tu takde pun aku rasa macam rusuhan.Benda tu bertukar jadi macam rusuhan bila kitorang lari dari kena sembur.Masa tu aje havoc.

Kalau kau claim ko bangga jadi Melayu,pegilah sekali join perhimpunan camtu.Masa tu baru lah kau rasa macam mana bangganya jadi Melayu yang berjuang,bukan jadi spesis Melayu2 dalam video tu.

Tanpa Nama berkata...

kepada anonymous si emo
kalau anda baca my komen 'bout u', hang ckp apa pun we have our own idea n understanding bout the subject. cara hang belasah mcm tu, lagilah buat org mcm kita tersalah faham kat hang. apa pun kita respect each other. harap anda faham. 10Q. peace bro.

Tanpa Nama berkata...

kepada anonymous si emo
kalau anda baca my komen 'bout u', hang ckp apa pun we have our own idea n understanding bout the subject. cara hang belasah mcm tu, lagilah buat org mcm kita tersalah faham kat hang. apa pun kita respect each other. harap anda faham. 10Q. peace bro.

austenite berkata...

Lawak pulak aku baca komen anonymous si emo....
Tot, ade orang terasa la tajuk kau Makhluk Melayu Berakal Sampah...
Kena kat batang idung kot..
haha....

Tanpa Nama berkata...

(Tapi bila pemimpin persatuan graduan berperangai macam gini dan "mengaku" dia ahli PAS padahal tidak,nampak benar dia ni hanyalah semut yang cuba nak jadi dinasour.)))

Mana kau tahu dia ni bukan ahli pas... kau yakin ke..kau betul dan x memfitnah?

Mantot berkata...

Apa yang aku fitnahnya?Dah mmg dia letak dalam blog dia,dia mohon jadi ahli tapi tak dapat keahlian lagi.Nak masuk PAS sebab Nik Aziz kata boleh mencarut.

Kalau aku gi interview kerja,aku takkan claim aku DAH dapat kerja tu.Kau baca la cita2 dia,nak jadi Presiden PAS,nak gantikan Salahuddin Ayub..

tu baru hantar borang aje.Aku tak nak bagi link gi blog dia.Pandai2 la carik sendiri.

Aku tak fitnah.Tapi kalau kau dapat baca blog dia,kau tgk la hati budi dia camna.Aku rasa lagi bagus aku letak gambar bogel kat sini daripada aku buat blog camtu.

Kat bawah ni posting dia :

BELIAU MEMOHON JADI AHLI PAS KAWASAN SUNGAI RAMAL KAJANG baca sini

(tetapi sampai sekarang, hak asasi beliau menjadi ahli PAS di nafikan oleh PAS)

(sampai sekarang beliau tak dapat surat pengesahan menjadi ahli PAS)

(borang permohonan ahli PAS beliau di katakan "hilang" dan di minta untuk re-submit)

BELIAU MEMOHON JADI AHLI PAS KERANA NIK AZIZ MEMBENARKANNYA MENCARUT baca sini

SEKIAN

P/S : YOU CAN BE PART OF THEM BUT YOU DON'T HAVE TO AGREE WITH THEM.

iLOVEspeed berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
iLOVEspeed berkata...

"Damn wit politik either BN nor PR mahupun BEBAS =D"

orang atas pagar lagi teruk sebenarnye. sebab, tak ada pendirian. ko tak peduli siapa pemimpin ko? BODOH.

aku pun saksi jugak kt demo tuh. and yang aku nampaklah, si samseng adalah abang topi merah tuh. yang sebab harta benda awam rosak pun abang topi merah. hape jadah orang tgh berjalan ko pergi pancut dgn air yg pedihkan mate tuh?!

polis bertindak ikut undang2 lagi? undang2 bapak diorang lah kot!

jewan berkata...

aku tau sapa mamat ni. dia ni presiden ggmm. blog dia tersangatlah sampah. dan nak bagitau dia ni racist tahap babi. orang ni juga pura2 alim. perangai cam munafik

Pesara tua berkata...

ini ke rupa presiden GGMM? Patutlah blognya macam sampah. Presiden bertaraf lawyer tetapi pemikiran bertaraf budak tadika. Bodoh dan bangang.

Cakap macam orang tak sekolah. 27 juta rakyat malaysia menyaksikan perhimpunan. Kah...kah...kah.....nak terkentut aku. agaknya bayi pun sama-sama melihat perhimpunan. Apa punya baghal manusia.

Cerita pasal rukun negara dan perlembagaan, tapi tak tahu nak mentafsir perlembagaan. Apa punya lawyer. Jadi loyar buruk lagi baik.

Tanpa Nama berkata...

Presiden GGMM memang bodoh. balik peluk bini ko lagi baik daripada kembang kempis lobang hidung buat cerita kurang ajaq.Pas pun tak hingin otak lembab macam ko tu.

Tanpa Nama berkata...

Mantot saya sokong tulisan anda,teruskan, ramai tengok tajuk ja dah nilai ,kalau dah baca,dengar baru faham....

sepol utusan berkata...

org yg low class pemikiran je nk emo x memasal tot... klu dh peghin mlayu totok xbole nk kuar tgk dunia SEBENAR mmg gtu...

Tanpa Nama berkata...

haihh...stail comment cam org yg xde education..sedey btul...

Tanpa Nama berkata...

korang bangsa yang xde bangsa.

neko berkata...

GGMM tu ape? ehehe...

Tanpa Nama berkata...

Habis hang bangsa apa pulak???? Atlantis ke??? Bastard ke??? S.O.B ke???? To anonymous si emo.... Kukuku

tudc berkata...

kekekekekek...bahasa jiwa bangsa..sesiapa yang makan cili akan terasa la pedas.aku rasa dia ni beli je kot degree dia.tak pun soh org lain buat tesis.

Tanpa Nama berkata...

cayala mantot, bagi aku apa yg ko tulis ni mmg reasonable..skurang2nya aku bley berfikir mana yang btul huhu

Tanpa Nama berkata...

Cina yang akan untung dan Melayu macam korang semua akan rugi banyak.........

Tanpa Nama berkata...

Khairul Azam yang serabut dan gila publisiti. Gi noreh lagi baik.