Ogos 29, 2009

Akanku Pijak Quran dan Pecahkan Patung Buddha!




Adakah orang Islam ini bebal?
Atau orang Melayu itu sangat bengap?


Adakah orang Melayu yang pastinya Islam ini dilahirkan dengan akal yang tak berapa sempurna tetapi ramai yang merasakan diri mereka jauh lebih superior berbanding orang lain?Atau orang Melayu merasakan di Malaysia tidak patut wujud simbol-simbol dan bangunan agama lain.

Bila datang hari kemerdekaan (yang aku tak faham kenapa kita raikan besar-besaran sangat) bukak TV nampak iklan tunjuk 3 bangsa lain2 main bola sama-sama.Kemudian kalau kita tanya sesiapa pun rakyat Malaysia,apa keistimewaan Malaysia,first sekali kita akan "keharmonian kaum."


Aku tak pernah nampak orang Cina carik pasal camni.Aku tak pernah nampak orang India buat perangai macam ni.Yang paling menyedihkan adalah bila orang Islam yang buat macam ni.Banyak tempat lain yang ada masjid,kuil dengan tokong sebelah-sebelah.Apa susah benar ke?Ada ke dalam Quran kata orang Islam mesti pastikan agama lain disisihkan dengan cara menghina agama yang lain itu?

Berdoa mintak tolong kat Allah Swt tu buat apa?
Aku rasa Tuhan pun takkan tolong doa orang yang berperangai ala-ala syaitan racist camtu.

Kepada yang masih tidak mengerti siapa dalang sebenar kejadian ni,cuba lihat banner yang dibawak mereka2 tu.Ada perkataan "TakeBeer" kan?Cuba cari kelompok mana yang suka gunakan perkataan tu?


Gambar ni,special sket.Bukan kejadian yang sama tapi saja aje la nak share bagaimana rupanya "Perjuangan Islam Yang Suci" di Malaysia ni.Lancau la mencarut-carut atas nama Islam!

46 ulasan:

Belly-Button berkata...

aku setuju dgn ko.

ainee si ketua pari2 berkata...

tu larr psal..apa salahnya kan bina kuil ke apa ke tepi masjid..
dasar racist!bias!

ha a kan baru pwasan guna nama islam tapi mencarut carut..haishh!!

i'm_siCK_n_tiReD berkata...

betol... x phm tol.. ngaku memperjuangkang islam tapi leh lak mencarut..

bkn nabi suh kite bwk bermusyarawah kew???

Huhuhu~~

ULTRAMAN berkata...

racist tol...memalukan umat Islam sendiri...

dewajiwa berkata...

nie semua extremist bengap.
membuta tuli menyokong asalkan ada penggunaan bendera islam. yang mengeksplotasi agama Islam sebagai modal kepentingan parti atau peribadi lagi bengap. semoga dihancurkan dari muka bumi.

stoplah please. jangan libatkan agama dalam politik, bengap!

erina_z berkata...

Malu. Geram. Kenapalah nak macam ni. Betul tu, bangsa lain takda pun carik pasal macam ni.

Sue Anna Joe berkata...

Aku tak terkata. Dan aku cukup tak suka orang mencarut pakai nama p*****k.

Macam tak boleh nak register kat kepala aku ni, apa lah yang bermain kat kepala otak diorang tu???

Aku rasa orang-orang macam ni lah kalau pandai sikit buat bom, sanggup jadik suicide bomber. Tapi tak kesampaian sebab pemikiran diorang setakat tahap lembu yang dipijaknya tu.

balqissy berkata...

tapi, perlu ke guna tajuk pijak Alquran? ish. *sensitif*

Mantot berkata...

aha..

pada orang India,pijak kepala lembu sama la macam kita pijak al-Quran

Sue Anna Joe berkata...

Walaupun lembu tu pada kita hanyalah binatang, dah mati pon, masih tak patut kita pijak-pijak kepalanya macam tu. Haih.

Frust weh.

Tanpa Nama berkata...

matlamat tidak menghalalkan cara..
ni la jadinya bile agama pun nk dipolitikkan..
ada otak tp xnk pakai.. kesian..

blurb berkata...

aku teringat 1 hadith :

"Barangsiapa yang TIDAK MENINGGALKAN PERKATAAN BURUK dan perbuatannya tatkala puasa, maka tiada hajat Allah baginya (kerana pahala akan terhapus) walaupun meninggalkan makanan dan minumannya" (H.Riwayat Al-Bukhari, 4/1903 - Fath al-Bari)

Tanpa Nama berkata...

Iskkk apsal pulak main pijak kepala lembu lak tu.... pekak la dorang ni...

aku musykil tajuk ni... sapa yg cakap ni...Akanku Pijak Quran.... kalau betul memang bengap la dorang

Tanpa Nama berkata...

wow monyet2 manyak maarah lohhh... they carut kira ada pahala tu, shameless people. so irony kat tv show sesama kaum kerjasama, reality they r all racist anak babi... kukkukukuuuu.

mr. carl arif berkata...

'orang Melayu yang pastinya Islam'? pasti ke?

aku tak nampak pun islam? yang ada melayu ja. pakai songkok tu islam ke? buat malu kaum..

aku tak setuju bina kuil sebelah masjid. tapi cara bantahan macam ni lagi aku tak setuju.

Tanpa Nama berkata...

aku benci btol dengan orang islam macam nie..
beragama islam tapi perangai mengalahkan lembu..
ni la bila pepatah sebut:
bila lembu menyalak cam anjing..

Tanpa Nama berkata...

Tot, aku minta maaf psl tajuk ko tu menyebabkan org slh pham. Wlupun bg org india lembu (lebih kpd Tuhan sbnrnya) tu ibrat Al-Quran org Islam yg ko mksdkan, klu blh jgn dibandingkan sebegitu, mmg perit org agama lain mendengarnya, tp Al-Quran tiada tolok bandingnya dan pendakwah berdakwah isi Al-Quran dan kebenarannya. Maaf klu aku yg slh phm dgn tajuk ko tu ye.

Tanpa Nama berkata...

tp org-org melayu yg protes sbegitu rupa mmg harus di ISA kan..gila babi punya orang.

Tanpa Nama berkata...

seriously, they try to promote one malaysia, and next, they play with this racial sentiment thing..

make up your mind la...

adila lalala berkata...

tajuk tu buat sy nak baca entri ni~ tp from my point of view,,maybe not suitable kot nak bandingkan quran dgn kepala lembu? ke mcm ne pada pandangan encik mantot? im not a perfect muslim,but neither are you,and anyway,im just giving my pandangan yg mungkin masih mentah~ kalo rasa xselesa,dont get too carried away with the comment.

wahid berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=RN0aXl6jhiQ

hadap minit 6:47 ke atas.

Malas nak komen orang2 macam ni. rata2 blajar tinggi tapi pemikiran tak berapa nak tinggi.

Mantot berkata...

aha..mungkin pada orang Islam tak suitable bandingkan Quran dengan kepala lembu.Itu bukan masalah sebenarnya..

yang penting,kite tengok macam mana tingginya nilai Quran pada kita sbb Al-QUran tu kitab suci kita.

Lembu haiwan org India.
Pandangan tu sama kan?

Aku tau tajuk tu EXTREME sket tapi kalau org agama lain pijak Quran kita mengamuk.Kita buat camtu apa pulak orang lain kata?

humanbeing berkata...

Islam bakal dilabel terorist, malah di negera Islam sendiri. heh.

Tolonglah fikir panjang sikit wahai ayah-ayah dan atuk-atuk yang mengarak kepala lembu.

Tanpa Nama berkata...

kenapa la diorng ni sume jadi bodoh sgt ni? patutke diorng menghina agama orang lain?? bulan ramadhan ni nampaknya x bawa apa2 makna pada diorang..dah la lembu tu dah mati..pijak2 macam benda mainan..cuba kepala bapak dia kena pijak camtu..bodoh punya orang..

ashraf berkata...

salam.
komen aku lak.

1) pada pandangan aku, hal bina kuil bersebelahan masjid, bleh dibawak berunding dgn aman. atau sekurang-kurangnya dibincangkan semula secara aman dan baik. Islam kan mementingkan TOLERANSI. tapi tu agama Islam la, aku tatau lak toleransi kaum-kaum dalam gambar tu mcm mana. mungkin TOLERANSI dalam kepala otak dia "NI BUMI AKU, AKU MELAYU, AKU ISLAM, KAU PENDATANG, KNAPE NAK BUAT KUIL KAU KAT TEMPAT AKU?"

2) gambar2 tersebut menunjukkan, masih ada lagi 'segelintir' masyarakat Malaysia yang obses dengan nama "melayu" dan "Islam". bila sebut MELAYU, semestinya ISLAM. bagi aku, pendapat ni tak btol. takde tertulis dlm Al-Quran, bangsa Melayu semestinya Islam. well, Islam mengajar kita supaya bersikap adil. bukan bersikap benci dan pendendam. even dengan penganut agama lain. jadi, amat tidak patut la perbuatan memijak kepala lembu tu. cuba fikir ape perasaan penganut Hindu yg melihat kejadian tu? tak ke rase bengang? mcm agama diorang dipijak2. rase2nye Rasullullah s.a.w tak ajar pon umat2nya memperendahkan agama lain.

3) akhir skali, AGAMA is AGAMA. bila AGAMA dipolitikkan, dijadikan ISU, nampak semakin lemah dan goyah sesuatu organisasi tu. macam dah takde modal lain nak diwar2kan.

Tanpa Nama berkata...

nk betulkan skit pasal banner tu..

kalau nk kata parti yg slalu guna 'Takbir' tu yg bt mcm xlogik gak. sbb dorang gune 'Take Beer', so ni mcm myindir parti tue.pastu terang2 kutuk khalid, DAP.so korang rase sapa?

ezral Sya berkata...

gila
geli

aku menasihat je berkata...

ni komen aku
ade je tempat dlm dunia ni mesjid sebelah menyebelah dgn church/temple
so whats the problem??
kata melayu islam
demo sana demo sini
mencarut sana mencarut sini
hina agama orang
xrasa berdosa ke??
malam tau plak nak berterawih
wirid sana wirid sini
ni time bulan ramadhan je la
cuba tgk bulan2 lain
korang yang berdemo tu slalu ke menghidupkan mesjid bulan selain ramadhan??
so..korang xpayah nak tunjuk BERIMAN sgt la dgn setakat berdemo ni..konon2nye paham agama
and politician...stay out of this
dont put yorself as low as these people
dalam tv bukan main iklan satu malaysia
tapi natijah nya...haprak
xleh pakai..tunjuk kat tv je lebih
lu pikir la sndiri!!!

Tanpa Nama berkata...

Behtu sapa yang kau nak salahkan dalam demo kepala lembu depan ofis Khalid Ibrahim/Samad ni tot?

Ketua Jawatankuasa dgn Timb Ketua ahli PKR, tukang baca doa tu orang PAS.

Take beer tu, tau2 je la warisan Ronnie Liu tag team Hassan Ali dalam Exco Selangor PR.

Teringat Angkatan Muda Keadilan dgn DAP bawa lembu kat Plaza Masalam. Yang ni sume ok. No problem.Bak kata Pok Nik, mereka tak paham Isle, boleh hina Isle.


Mangkukkk Sakhttiiiii!!!!! Kadawalee....


Another Malaysian
(mode slow2 sket bulan Ramadhan ni)

car_thombe berkata...

Dah tau bodo tunjuk2 plak....

iskandar oslo berkata...

Maybe population kat Shah Alam tu mmg majoriti orang Melayu Islam, dan aku rasa mcm tak sesuai je nak bina kuil kat situ. But, utk menghina mcm tu sekali, aku rasa mmg lagi la tak sesuai. Nak demo, ke nak tunjuk perasaan ke, buat la, yang dok libatkan lembu tu pehal, nanti raya mangkuk2 ni gak nak mentekedarah rendang daging. Sekali keturunan lembu tu sumpah keturunan mangkuk yang dok pijak kepala lembu tu, baru dia tau.

Lembu pun makhluk Allah jugak, kita ada akal, kita kene la respect ciptaan dia, lembu tu takde kene mengena, tak pesal lak kene pijak kepala. Kalau betul tak puas hati, gi la demo samua orang shah alam turun, tunjuk kat khalid tu yang mmg orang shah alam semua tak puas hati. dapat kumpul 5 ribu orang jadik la, janji yang datang 5 ribu tu sebab nak tunjuk ketakpuasan hati, bukan sebab nak dapat duit poket. Ini kalau nak buat demo setakat nak dapat duit, apa barang.

ashraf berkata...

salam.

hehe. depa pijak kepala lembu tu sbb nak hinda agama Hindu. agama Hindu kan anggap lembu tu suci/dewa dia.

dats y tajuk bro Mantot tu "akanku pijak Quran". cuba bayangkan kalau penganut Hindu buat mcm tu. ape rase?

ashraf berkata...

oh. pembetulan..

hinda --> hina*

Tanpa Nama berkata...

Bodo punya orang PR.

Pijak kepala lembu = hina agama Hindu.

Campak kepala babi dalam surau UM = tak apa.

Penduduk Seksyen 23 dah buat apa yg termampu nak tunjuk mereka TERSILAP undi PR masa PRU 12. Dan mereka yang berdemo ni AKAR UMBI parti PR tu sendiri.

Ada yang maha bijaksana dalam blog Mantot ni boleh bagi bukti kuil Hindu alam mana yang ada sebelah Masjid? bagi satu je cukup. SATU.

Kat negara lain pon tak penah dibuat dek orang Kuil sebelah Mesjid. Bagi contoh, Indonesia? Arab Saudi? Amerika? Jepun? WTF?


Kauorang ni melayu liberal generasi baru ye, nak tolerate ye? bagus...bagus... dah tak ada apa yang boleh tolerate lagi nak jugak..jual lagi jual segala apa yang tinggal.


Maka porak perandalah Selangor lagi di "urus" Kerajaan PR.

Ya...porak peranda lagilah.


Another Malaysian

Tanpa Nama berkata...

Another Malaysian yang Bodoh

Other Malaysian

Tanpa Nama berkata...

"kalau nk kata parti yg slalu guna 'Takbir' tu yg bt mcm xlogik gak. sbb dorang gune 'Take Beer', so ni mcm myindir parti tue.pastu terang2 kutuk khalid, DAP.so korang rase sapa?"

dah engkau rasa sapa? UMNO?

yang lead perarakan PKR, yang baca doa PAS. fakta tu engkau nak spin-twist macam mana lagi?

anal-onymous

Tanpa Nama berkata...

"3) akhir skali, AGAMA is AGAMA. bila AGAMA dipolitikkan, dijadikan ISU, nampak semakin lemah dan goyah sesuatu organisasi tu. macam dah takde modal lain nak diwar2kan."

ha PAS komen la..

anal-onymous

Tanpa Nama berkata...

"demo sana demo sini
mencarut sana mencarut sini
hina agama orang
xrasa berdosa ke??"

habeh kalau orang lain boleh mencarut dan kutuk agama kau , kau boleh duduk diam saja ka?

anal-onymous

wargadunia berkata...

masalahnya orang yang meperjuangkan Islam tu sendiri pun sama 2x5. tak habis-habis mencarut, memaki hamum, membuka aib. sesama saudara seIslam pulak tu. ada kapatut? patutnya menjadi contoh tapi lain pulak jadinya.

tudc berkata...

wah takyah la tuduh org PR lam gambar tu.itu adik salah seorang penaja UMNO shah alam..heheheheehehe
Pengerusi Penaja Umno Cawangan Seksyen 23, Hj. Azmir Md. Zain.Azmir merupakan adik kandung kepada bekas Adun Kota Anggerik Dato’ Nawawi Md. Zain (dalam Parlimen Shah Alam); yang mewakili Umno dalam pilihanraya umum ke-12 lalu.
http://zainulfaqar.wordpress.com/2009/09/02/kepala-lembu-berdarah-siapa-dalangnya/

milo boyd berkata...

aamm..kat jakarta aritu aku tgk church cam disneyland. kat seberang church ade masjid besaq cam taj mahal..hehe tp aku tade nampak kepala lembu or kepala org tgh jalan..tp badan manusia berkecai ade laa dlm hotel2 mewah..

moral..jgn pi hotel mewah..pi motel je udoh..jimat :P

Tanpa Nama berkata...

Pijak quran dosa beb.. pijak pala lembu kurang sket dosa.. Ok gak pijak pala lembu ni.. asik org je provoke kita.. bila pulak kita nak provoke orang

Tanpa Nama berkata...

Betul2 asyik xpelah-xpelah, biarlah-biarlah, apa pondanlah semua penakut, ni baru best bila lagi nak asyik dengar jek ckap bangsa lain, apa kejadahnya,gua dah fedup lah beb, bila nak buat kilang babi tu pulak? xsabo rasanya..hehe

jagong berkata...

aku sokong dgn ashraf.. nk tunjuk protes, tp cara nye mak aih..tunjukkan kebodohan sndri.. mencarut2, pijak kepala lembu,baner mrepek2...ni la jadinye bile bodo sombong.
sedih weh tgk bangsa sendiri prangai lagu ni..walhal smue bukannye umo 17, 16 thn.smue katogeri warga emas da..patutnye ilmu di dada tu mantop..muhasabah diri laa pakcik2. matlamat tak menghalalkan cara.

Chien berkata...

bagusnya.. pikirkan kata2 ini... lebey baik berdakah utk org bukan islam yg tak pernah kenal islam dr berdakwah utk org islam yg tak abes2 dok tentang hukum islam.... lu pikirlah sendiri... UMNO juara rakyat ke???

hamba Allah berkata...

Salam bro, good blog, but it's better if u don't put that cursing words

"L****u la mencarut-carut atas nama Islam"

you are a muslim right, though you didn't swear in the name of Islam.

Mari menjadi Islam secara menyeluruh, though impossible to be perfect but you can work for His redha right? peace

*