Februari 13, 2014

Kalau Aku Teresa Kok, Aku Akan Anjurkan Majlis Menampar Teresa Kok

Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia yang sebelum ini menawarkan ganjaran wang untuk menampar MP Seputeh Teresa Kok, hari ini menjelaskan yang ia hanya satu tawaran untuk "tampar-tampar sayang" dan bukannya arahan untuk "mencederakan orang".

Jurucakap gabungan itu Zulkifli Shariff berkata, tawaran RM500 – dan kemudian dinaikkan kepada RM1200 itu juga bukan ugutan jenayah, sama seperti dinyatakan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid Hamidi.

"Bila kita keluar tawaran kita akan beri ganjaran, kita bersedia hadapi (tindakan undang-undang).

............

1. Apa aku akan buat kalau aku lah Teresa Kok?

2. Aku akan jemput orang ramai-ramai.

3. Kita adakan karnival tampar Teresa Kok.

4. Siapa2 nak tampar pun boleh tapi dengan syarat tampar hanya sekali seorang. Bukan diorang ada sebut pun kriteria siapa yang boleh tampar dan kutip ganjaran kan?

5. Seorang peguam dan 4 orang saksi beserta seorang jurukamera perlu juga dilantik untuk merekodkan kejadian menampar.

6. Lepas tu pakatlah beratur dan tampar beramai2.

7. Kalau pipi dah merah sangat, rest lah dulu.

8. Kira berapa kali kena tampar dan disahkan oleh peguam yang dilantik.

9. Kemudian buat surat rasmi permohonan tuntutan bayaran yang disebut oleh NGO tersebut.

10. RM1200 x 100 kali orang tampar berapa? RM120,000. Penampar ambik RM300, Teresa Kok ambik RM300 dan selebihnya bagi rumah kebajikan.

11. Kita tengok apa "sponsor" kita akan cakap.

12. Kalau NGO tak nak bayar, saman lah di mahkamah. NGO Islam mesti menunaikan janji kan?

13. Bukannya dia ada sebut pun berapa kali limit boleh claim "elaun penampar."

14. Bukti dah ada kan yang diorang akan bayar kalau kita tampar dia?

15. Apa salahnya kita buat duit sikit atas "kebijaksanaan" orang lain.

18 ulasan:

Nurul M. berkata...

macam best je menampor2 neh..
xdapat penampo anak murid tampo y ni pon jadilah.

Tanpa Nama berkata...

mantot mantot... backing la lagi org cina yg menghina islam & buat fitnah tu...

skulluv berkata...

bukan ke dia cakap seorang jeke? kira yang paling cepat je dapat?

Tanpa Nama berkata...

MCA lagilah musuh Islam tapi Anonymous 9.22 pm tak nampak

Tanpa Nama berkata...

wah ini bagus dah mcm bondage dah ni...

Tanpa Nama berkata...

15. "kebijaksaan" org lain!??

i likeeeeeeeeeeeee

Tanpa Nama berkata...

Habis, tu bukan lesen kita nak menampar beliau. 😒

Tanpa Nama berkata...

Ada di cakap tampar pipi?

Tanpa Nama berkata...

Tampar sayang bukan di pipi.

Zinedine Zaiddin berkata...

Alah penampo manja2 cukup la ye dak? Janji dapat RM 1,200 sorang. hahahahahahhaha

bodoh.

Tanpa Nama berkata...

dan memandangkan tawaran menampar bukan jenayah ..suruh teressa buat tawaran lagi tinggi -siapa dapat tampar ngo yang mencadangkan tu, bagi rm2000.. tengok cuak ke tak cuak dia nak keluar rumah..

Tanpa Nama berkata...

macam budak2... bodoh..NGO ke ape ke..bodoh benau

Tanpa Nama berkata...

Kalau aku bukan tampar, aku cili je mulut cina tuhh. Siol.

Tanpa Nama berkata...

cina adalah keturunan predator dan alien.mereka bukan dna adam.mrk datang dari planet Barsoom.menampar cina adalah satu jihad.juga menyelamatkan umat manusia (siam,sakai,jakun,mohawk,mojave,eskimo,europe,negro dll) dari dimakan otaknya.sipenampar akan bertukar maksum.

well said mantot.satira tajam menghiris kalbu.semiotik kamu sangat tinggi..atau ramai yg kurang cerdik?

btw,saya sangat suka post sebelum ini.post hr ini cliche sgt. :tiada melayu yg memandu kereta laju.semua pemandu melayu memandu kereta dengan cermat sambil berzikir.

Dato Paduka Ibrahim Ali berkata...

Woit orang barsoom..

Nih!! Pendekar Jarsoom. Tolong hormati kemelayuan yang segar dalam darah ambe nim. Saya up lagi tawaran dari 1200 ke 2400. Ngeh ngeh ngeh.

Tanpa Nama berkata...

ko xyah backing teresa ni sgt la mantot...dia mmg suka wat isu yg, konon2 cm berani pastu last2 dia cari simpati, pastu dia blah..

dlu thn 2005 ko masih ingat "ketuk ketampi bogel?"...dia kt parlimen ckp bilik dia ade org hantar vcd pompuan cina kena pumping bogel..sumber xtau, ttibe je ade org anta...

aku ade kt parlimen mase tu..DR tgh bincang mase tu tgh heboh warga China masuk malaysia 'hilang' xkluar2...

tup tup teresa kluarkn citer rakyat cina teraniaya..

sampai menteri pegi China, minta maaf..padahal dorg nxcnfm pn lagi tu sbnrnye org melayu..cilake


lepas kejadian tu, citer Org china masuk pn lesap...n mantot pn berminat nk citer psl so called madam teresa..puihh

voltron

Tanpa Nama berkata...

Demmm i really like ur comment.

Tanpa Nama berkata...

baik aku tampar penulis blog ni